اشتغال بیش از ۱۲ هزار نفر از طریق مشوق‌ بیمه‌ای

براساس تازه ترین نتایج به ثبت رسیده در سامانه های فعال بازار کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تعداد ۱۲هزار و ۱۹۳ نفر تا به امروز از طریق طرح مشوق بیمه‌ای کارفرمایان وزارت کار مشغول به کار شده اند که تعداد ۶هزار و ۹۷۳ نفر از این افراد جویای کار در سال جاری موفق به حضور در قالب این طرح و اشتغال شده اند.

به گزارش آتیه آنلاین، تا پایان بهمن ماه ۱۴۰۰ تعداد ۱۹ هزار و ۱۷۵ نفر از دانش‌آموختگان جویای کار در قالب طرح مشوق بیمه ای کارفرمایان اقدام به ثبت نام کرده‌اند که بیش از ۸ هزار نفر از این افراد در سال جاری موفق به ثبت نام شده اند و همچنین ۶ هزار ۳۵۳ کارفرما نیز برای بهره مندی از مزایای این طرح و مشمول مشوق های بیمه‌ای شدن اقدام به ثبت نام و حضور در این طرح کرده اند که بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ نفر از آنها در سال جاری اقدام به حضور در طرح مذکور داشته اند.

گفتنی است که در این میان استان‌های خوزستان، فارس و آذربایجان شرقی و همچنین استان‌های مرکزی، همدان و قم به ترتیب بیشترین و کمترین تعداد اشتغال به کار از طریق این طرح را به ثبت رسانده‌اند.   

بخش دیگری از آمار خروجی این طرح نشان می‌دهد که در خصوص کارفرمایان حاضر در طرح مشوق بیمه ای، استان‌های فارس، اصفهان و خوزستان به ترتیب با ۷۹۹، ۵۵۰ و ۵۲۳ فقره بیشترین تعداد ثبت‌نام را در کشور به خود اختصاص داده‌اند. همچنین استان‌های قم، مرکزی و سمنان به ترتیب با ۳۷، ۴۶ و ۵۲ مورد دارای کمترین تعداد کارفرمای ثبت‌نام شده در این طرح هستند.

همچنین تعداد جویندگان کار دانش‌آموخته دانشگاهی که تا به امروز موفق به ثبت‌نام در طرح مشوق بیمه‌ای شده‌اند ۱۹ هزار و ۱۷۵ نفر است که استان‌های فارس و خوزستان با تعداد ثبت‌نام بیش از ۲۰ هزار نفر و آذربایجان شرقی با بیش از ۱۸ هزار نفر، بیشترین ثبت‌نام جوینده کار را در قالب این طرح دارا هستند و دانش‌آموختگان کارجو در استانهای قم، مرکزی و همدان کمترین استقبال را از این طرح داشته اند.

طرح‌هایی برای اشتغال کارجویان دانش‌آموخته

گفتنی است که طرح‌های «کارورزی»، «مشوق‌ بیمه‌ای» و «یارانه دستمزد» در قالب راهکارهایی برای کاهش هزینه‌های اشتغال در کشور از جمله برنامه‌های اجرایی هستند که اشتغال کارجویان جوان، بخصوص دانش‌آموختگان دانشگاهی را هدفگذاری کرده است و در همین ارتباط، سیاستگذاری دولت در راستای اشتغال و رونق تولید، نویدبخش خروجی مثبت این طرح‌ها در قالب بسترسازی برای ایجاد فرصت‌های جدید شغلی با استفاده از ابزارهای تشویقی کارفرمایان خواهد بود.

طرح مشوق بیمه‌ای کارفرمایان در سالهای اخیر توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با هدف تسهیل در جذب و ایجاد فرصت اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی و البته تحرک‌بخشی به بازار کار، تولید و اشتغال اجرایی شده که نسبت به شرایط موجود اشتغال در کشور از بازدهی مناسبی برخوردار است.

بر اساس طرح مشوق بیمه‌ای کارفرمایان، صاحبان مشاغلی که نیروی کار مورد نیاز خود را از بین دانش‌آموختگان دانشگاهی در قالب این طرح جذب و استخدام کنند، برای دو سال از معافیت حق بیمه سهم کارفرما در ارتباط با نیروی کار جذب شده بهره‌مند می‌شوند.

این طرح در حقیقت در راستای اجرای ماده (۷۱) قانون برنامه ششم توسعه موضوع معافیت کارفرمایان از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما در قبال به‌کارگیری نیروی کار جدید از بین دانش‌آموختگان دانشگاهی، تدوین و اجرایی شده و مطابق شیوه‌نامه اجرایی آن، حق بیمه سهم کارفرما برای به‌کارگیری هر تعداد نیروی جدید دانش‌آموختگان به مدت دو سال توسط وزارت کار به حساب کارفرما واریز می‌شود.

گفتنی است برای بهره‌مندی از مزایای این طرح، کارفرمایان باید دارای مجوز فعالیت از مراجع رسمی کشور بوده و کد کارگاهی تأمین‌اجتماعی داشته باشند و در سامانه مشوق بیمه‌ای ثبت‌نام کنند و همچنین در قالب این طرح، نیروهای کار جدید نباید جایگزین نیروهای قبلی کارفرما شوند و ملاک جدید بودن نیروهای جذب شده، افزایش نیروها نسبت به لیست بیمه دو ماه قبل از ثبت‌نام کارفرما است.

در راستای حمایت از دانش‌آموختگان و کارفرمایان، سامانه مشوق بیمه‌ای به نشانی (moshavegh.mcls.gov.ir) توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راه‌اندازی شده و کارآفرینان و دانش‌آموختگان جویای کار در صورت تمایل می‌توانند برای ثبت‌نام به این سامانه مراجعه کنند.

کد خبر: 47199

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 5 =