تسهیل ضمانت وام‌های اشتغال خُرد زنان سرپرست خانوار بر ریل تصویب

سخنگوی دولت از موافقت هیات وزیران با طرح تسهیل ضمانت وام‌های اشتغال خُرد زنان سرپرست خانوار با بهره گیری از ظرفیت صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون خبر داد.

به گزارش آتیه آنلاین، علی بهادری جهرمی با انتشار متنی در صفحه توئیتر خود از موافقت دولت با طرح تسهیل ضمانت وام اشتغال خرد زنان سرپرست خانوار (دهک‌های ۱ تا ۵ درآمدی) با بهره‌گیری از ظرفیت صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون خبر داد.

بر این اساس هیات وزیران در جلسه روز (یکشنبه) هفته جاری به موجب تکلیف مقرر در آیین‌نامه ستاد ملی زن و خانواده و در راستای اجرای مصوبات این ستاد، پیشنهاد طرح تسهیل ضمانت وام های اشتغال خرد زنان سرپرست خانوار (دهک های ۱ تا ۵ درآمدی) با بهره‌گیری از ظرفیت صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون را مصوب کرد.

تامین اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریالی صندوق تسهیلاتی زنان سرپرست خانوار

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جریان امضای تفاهم نامه همکاری معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، بانک رفاه کارگران و صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون، اظهار داشت: در حوزه رفاه اجتماعی و مقوله اشتغال، توجه به جامعه زنان سرپرست خانوار بسیار اهمیت دارد.

مهدی مسکنی با اشاره به مشکلات تامین وثیقه دریافت وام از سوی زنان سرپرست خانوار، افزود: با تامین ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار اولیه توسط بانک رفاه و با پشتوانه صندوق ضمانت توسعه تعاون، دغدغه بخشی از زنان سرپرست خانوار را برای دریافت تسهیلات اشتغالزایی رفع می کنیم.

وی با تاکید بر لزوم تسهیل روند رشد تولید و کارآفرینی در کشور، گفت: اهتمام ویژه ای را از سوی معاونت امور زنان ریاست جمهوری برای اجرای این تفاهم نامه شاهد بودیم که لازم به قدردانی است.

مسکنی اجرای این طرح را مدلی موفق و قابل ارائه در سطح بین الملل عنوان کرد و اظهار داشت: حوزه رفاه اجتماعی و توجه نظام جمهوری اسلامی به خانوارهای آسیب دیده در دولت سیزدهم شاهد تحول و پویایی بوده است.

خدمات تسهیلاتی ویژه برای زنان سرپرست خانوار

به موجب طرح حمایتی تسهیلاتی از زنان سرپرست خانوار، وزارتخانه‌ها، دستگاه‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط موظفند به‌ منظور ارائه خدمات حمایتی به زنان سرپرست خانوار نیازمند دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال از بانک‌های عامل، نسبت به تشکیل صندوق ضمانت تسهیلات زنان سرپرست خانوار لازم‌الحمایه که در دهک‌های درآمدی یک تا پنج قرار دارند، اقدام کنند.

انسیه خزعلی، معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات برای زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته شده است، می‌گوید: مقرر شده این تسهیلات به افراد واجد شرایط برای انجام کارآفرینی در زمینه‌های مختلف صنعتی و کشاورزی و غیره توسط بانک‌ها در اختیار زنان سرپرست خانوار قرار گیرد.

وی در جریان امضای تفاهم‌نامه همکاری معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، بانک رفاه کارگران و صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون با هدف اجرای مصوبه ستاد ملی زن و خانواده با موضوع تسهیل ضمانت وام اشتغال‌زایی زنان سرپرست خانوار، با اشاره به تشکیل صندوق ضمانت تسهیلات زنان سرپرست خانوار با تصویب در جلسه ستاد ملی زن و خانواده گفت: تشکیل این صندوق منجر به ایجاد اشتغال برای این بانوان شده و در آینده مشکلی برای ضمانت تسهیلات خود و فراهم شدن فرصت شغلی نداشته باشند.

وی تصریح کرد: زنان سرپرست خانوار از آسیب‌پذیرترین اقشار هستند و در بسیاری از سفرهای استانی شاهدیم که این زنان به دلیل نداشتن ضامن و پشتوانه‌های مالی، از تسهیلات مرتبط با زنان سرپرست خانوار محروم هستند و یا مجبور می‌شوند در برخی موارد با مراجعه به افرادی که شایسته نیستند این ضمانت را فراهم کنند.

آمار جمعیتی زنان سرپرست خانوار

بر اساس اعلام مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از جمعیت ۸۳ میلیون و ۷۵ هزار نفری کشور، ۵۰.۶ درصد آن را مردان و ۴۹.۴ درصد را زنان تشکیل می‌دهد و طبق این آمار در بازه زمانی هشت ساله ۹۰ تا ۹۸ درصد رشد جمعیت مردان بیش از زنان بوده است.

همچنین بر اساس این گزارش، تعداد مردان سرپرست خانوار از ۱۸ میلیون و ۳۶۰ هزار نفر در سال ۱۳۹۰ به بیش از ۲۲ میلیون نفر در رسیده و این درحالی است‌ که در این مدت، تعداد زنان سرپرست خانوار از ۲ میلیون و ۷۷۳ هزار نفر به بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر افزایش یافته است.

بر اساس این آمارها در یک بازه زمانی هشت ساله گذشته که به‌ویژه بر اثر تحریم‌ها شرایط سخت اقتصادی بر حوزه اشتغال و تولید نیز حاکم بوده، رشد خانوارهای دارای مردان سرپرست خانوار ۲۰.۶ درصد اعلام شده است، در حالی ‌که خانوارهای دارای زنان سرپرست خانوار و خودسرپرست، رشدی ۲۷ درصدی داشته است.

دولت سیزدهم، حامی زنان سرپرست خانوار

دولت سیزدهم از زمان تصدی امور اجرایی در کشور در قالب سیاست‌های مختلف علاوه بر اعلام برنامه‌های حمایتی از تولید و اشتغال، توجه به حوزه زنان و اشتغال آنها و همچنین سرمایه‌گذاری در خصوص بهره‌مندی از ظرفیت‌های مشاغل خانگی و توانمندی زنان سرپرست خانوار در این بخش را مورد توجه و تأکید قرار داده است.

بر اساس اعلام معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری، دولت برای پرداخت تسهیلات آسان به زنان سرپرست خانوار صندوقی را ایجاد می‌کند و نیز جهت ارائه تسهیلات آسان به این بخش از جامعه که در دهک‌های درآمدی یک تا پنج قرار دارند، طرح تشکیل «صندوق ضمانت تسهیلات لازم‌الحمایه زنان سرپرست خانوار» به دولت ارائه شده است.

تقویت اشتغال با حمایت تسهیلاتی از زنان سرپرت خانوار

جمعیت بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزارنفری زنان سرپرست خانوار به عنوان افرادی که علاوه بر وظایف جاری تربیت فرزندان و اداره امور خانه، به دلایل مختلف و نبود همسر در زندگی مشترک، وظیفه تامین معیشت خانوار و اداره مالی را نیز بر عهده دارند، نشان از ضرورت تدوین سیاستگذاری هدفمند در راستای تقویت این بخش از جامعه بخصوص در حوزه‌های مالی، اشتغال و درآمد پایدار در راستای تقویت خانواده، پیشگیری از شکل‌گیری بستر آسیب‌های اجتماعی مرتبط و همچنین افزایش آمار اشتغال در کشور دارد.

کد خبر: 53317

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 2 =