پیش‌بینی تصویب اصلاحیه ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود بعد از تصویب ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی از ماه آینده وارد فاز اجرایی شود، گفت: اجرای این قانون در حالی به ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبارات نیاز دارد که سازمان تامین اجتماعی برای اجرای آن با ۸ هزار میلیارد تومان کسری بودجه مواجه است.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از خانه ملت، علی بابایی کارنامی در تشریح نتیجه بررسی گزارش شور دوم کمیسیون اجتماعی در مورد طرح اصلاح ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این مهم یکی از دغدغه‌های جدی نمایندگان بوده که از مدت‌ها قبل در دستورکار مجلس قرار گرفته بود، گفت: اجرای این قانون که به پوشش بیمه‌ای یک میلیون و دویست هزار کارگر ساختمانی که در کشور فعالیت دارند، منتهی می‌شود در حالی به ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبارات نیاز دارد که سازمان تامین اجتماعی برای اجرای آن با ۸ هزار میلیارد تومان کسری بودجه مواجه است.

فرآیند بررسی ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی در مجلس

نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: تاکنون کلیات و فوریت این طرح به تصویب مجلس رسیده است و روز چهارشنبه نیز بررسی جزییات آن در دستورکار صحن قرار داشت و اکثر بندهای این ماده واحده مصوب شد و تنها تعدادی از پیشنهادات نمایندگان پیرامون این طرح باقی مانده که در نشست بعد از اتمام تعطیلات مجلس در صحن مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

عضو ناظر مجلس در شورای عالی حقوق و دستمزد، با اشاره به دغدغه تعدادی از نمایندگان پیرامون اجرای این قانون، تصریح کرد: برخی نمایندگان این نگرانی را داشتند که اگر این طرح به تصویب برسد نرخ ساخت و ساز در کشور افزایش پیدا کند، اما هم ایجاد شرایط مطلوب برای روستاییان و هم تعیین مشوق‌های بیمه‌ای و مالیاتی در سراسر کشور مندرج در طرح مذکور این نگرانی را رفع می‌کند.

این نماینده مردم یادآور شد: هم‌اکنون به ازای هر متر مربع ۸۰ هزار تومان اخذ می‌کنند که در پی آن در روستاها تقریبا رقم کاهش پیدا می‌کند و در کلان شهرها این عدد دو برابر و برای ۱۰۰ متر بنا این رقم ۱۶ میلیون تومان می‌شود.

وی افزود: این در حالی است که برای این ساختمان ۶ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است بنابراین پوشش بیمه‌ای کارگران فعال در این ساختمان‌ها هم موافق با اصل ۳ قانون اساسی مبتنی بر عدالت اجتماعی است، هم از حوادث ناشی از کار که در این حرفه فراوان وجود دارد، پیشگیری می‌کند.

به گفته بابایی کارنامی، سالانه بیش از هزار فوت و بیش از ۵۰ نفر قطع نخاع ناشی از این حرفه در سراسر کشور گزارش می‌شود.

رییس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه پیش‌بینی می‌شود که این قانون در ماه آینده اجرایی شود، تاکید کرد: امیدواریم با تصویب این قانون بلافاصله تمام کارگران ساختمانی در یک فرآیند یک روزه تحت پوشش بیمه قرار گیرند.

کد خبر: 55493

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 6 =