حذف مصوبه تعهد ارزی از فرش دستباف

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف با بیان اینکه درآمد حاصل از تولید و عرضه فرش در معیشت قالیبافان موثر است، حذف مصوبه تعهد ارزی از فرش دستباف را موجب افزایش انگیزه بافندگان و صادرکنندگان فرش دانست.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از خبرگزاری ایسنا، عبدالله بهرامی با اشاره به اقدامات حمایتی از صنعت فرش دستباف در لایحه بودجه ۱۴۰۲، گفت: یکی از اقدامات مثبت و خوبی که در لایحه دیده شده است، حذف مالیات بر ارزش افزوده بر فرش دستباف است که توسط نمایندگان مجلس صورت گرفت.صنعت فرش دستباف همه مولفه‌های اقتصاد مقاومتی را داشته و موجب افتخار و اعتلای فرهنگ و هنر ایران اسلامی بوده است.

او با بیان اینکه درآمد حاصل از فرش در معیشت قالیبافان و سبد خانوار نقش بسزایی دارد افزود: از مسئولان می‌خواهیم که در حمایت از هنر صنعت فرش دستباف که صنعتی بومی است چاره‌اندیشی کنند تا جایگاه اول خود را در جهان به دست آورد.

رئیس کمیسیون گردشگری، صنایع دستی و فرش دستباف اتاق تعاون با بیان اینکه نزدیک به ۶ میلیون نفر از محل فرش دستباف ارتزاق می‌کنند، اضافه کرد: فرش دستباف مکمل کشاورزی و دامپروری است و با توجه به آنکه بسیاری از تولیدکنندگان این صنعت جزو سه دهک پایین جامعه هستند، لازم است حمایتهای لازم از این صنعت و بافندگان صورت گیرد.

بهرامی در عین حال از حذف مصوبه تعهد ارزی از صنایع دستی خبر داد اما گفت که این مصوبه همچنان درباره فرش دستباف برقرار است و انتظار می‌رود با حمایت مسئولان این مساله برطرف شود تا موجب انگیزه قالیبافان و صادرکنندگان شود.

او ادامه داد: از زمان اجرای این مصوبه بسیاری از تولیدکنندگان و صادرکنندگان قادر نیستند در مدت مقرر چند ماهه نسبت به بازگشت مبالغ ارزی اقدام کنند زیرا صادرات فرش دستباف عمدتا به شکل امانی صورت می‌گیرد و با توجه به مهلت مقرر در مصوبه بانک مرکزی امکان بازگشت ارز برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان عملا وجود ندارد لذا امیدواریم که مسئولان امر نسبت به حذف مصوبه از فرش دستباف مساعدت و همکاری لازم را داشته باشند.

بهرامی در پایان عدم ثبات نرخ ارز،‌ تورم و افزایش قیمت مواد اولیه را در کاهش و تولید فرش دستباف اثرگذار دانست و گفت: افزایش قیمت تمام شده فرش سبب کاهش رقابت‌پذیری در بازارهای جهانی می شود. در حال حاضر ایران را با فرش دستباف در دنیا می‌شناسند، از این رو انتظار داریم که جایگاه این صنعت در صادرات غیرنفتی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر: 60739

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 1 =