به گزارش آتیهآنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان، سیاوش آقاجانی همزمان با آغاز هفته تعاون در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه شهر رشت، گزارشی از آخرین وضعیت تعاون استان گیلان و اقدامات و دستاوردهای دولت سیزدهم در بخش تعاون طی سه سال گذشته ارائه کرد.
وی با بیان اینکه تقویت و توسعه بخش تعاون در دستور کار دولت شهید رئیسی قرار داشت و با اشاره به شعار عدالت محوری و مردمی سازی دولت سیزدهم یادآور شد: سند توسعه تعاون بعد از ۱۲ سال در ابتدای دولت سیزدهم بازنگری و ابلاغ شد و تکلیف بخش های مختلف اقتصادی و دستگاه های اجرایی را در قبال تعاون مشخص کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با بیان اینکه تعاون مانند اشتغال یک امر فرابخشی است، اضافه کرد: تقویت و توسعه بخش تعاون نیازمند حمایت و همکاری همه دستگاه هایی که در حوزه تعاون و تعاونی ها فعالیت دارند است.
وی گیلان را استان پیشگام در تشکیل شورای توسعه تعاون دانست و افزود: با برگزاری سه جلسه این شورا در سال گذشته مسائل و مشکلات تعاونی های محوری را مطرح و با حضور فرمانداران و مدیران دستگاه های اجرایی، مصوبات لازم را جهت رفع مسائل و توسعه تعاونی ها تصویب کردیم.
آقاجانی با اشاره به فعالیت دوهزار و ۴۷۱ تعاونی در استان گفت: با احتساب تعاونی های سهام عدالت، دو میلیون نفر از مردم گیلان عضو تعاونی ها هستند و بیش از ۳۳ هزار نفر شاغل در حوزه تعاون فعالیت دارند.
وی یادآور شد: تولید ۲۵ درصد گوشت مرغ و ۱۰۰ درصد صید ماهیان استخوانی نیز بر عهده تعاونی های پره استان است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان یکی از مصوبات مهم دولت سیزدهم در شورای عالی اشتغال را تخصیص تا ۲۵ درصد از همه تسهیلات اشتغالزایی برای تعاونی ها دانست و تاکید کرد: غیر از اولویت بخشی به بهرهمندی تعاونیها از تسهیلات های اشتغالزایی، خط اعتباری ویژه برای تعاونی ها تخصیص پیدا کرد که در سال های ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به ترتیب دو هزار، سه هزار و هشت هزار میلیارد تومان در کشور بوده است.
وی از بهرهمندی ۵۳ تعاونی استان از حمایت های تسهیلاتی خبر داد و افزود: طی سه سال گذشته ۱۵۱ میلیارد تومان تسهیلات به تعاونی های استان پرداخت شده که در مقایسه با سه سال ماقبل دولت سیزدهم که تنها به دو تعاونی اختصاص یافته و جمعا یک و نیم میلیارد تومان بوده، ۱۰۰ برابر شده است.
آقاجانی عمده تعاونی های استان را فاقد شرایط استفاده از تسهیلات و سایر حمایت ها و معافیت ها دانست و گفت: با توجه به حمایت دولت سیزدهم از بخش تعاون، بسیاری از تعاونی ها اقدام به بروزرسانی مجامع خود کردند و اکنون می توانند از تسهیلات بهره مند شوند.
وی از افزایش ۶۲ درصدی نظارت ها در حوزه تعاون جهت صیانت از حقوق اعضای تعاونی ها خبر داد و بیان کرد: شاهد رشد کمی و کیفی شاخص های حوزه نظارت بر تعاونی ها طی سه سال دولت سیزدهم در مقایسه با سه سال ماقبل آن هستیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با اشاره به احیای ۱۱۱ تعاونی راکد در استان، اضافه کرد: شاهد رشد ۱۶۷ درصدی بهره برداری از تعاونی های جدید هستیم و طی سه سال از ۳۹ مورد به ۱۰۴ مورد رسیدیم.
وی با بیان اینکه تعداد تعاونی های محوری استان شامل سهامی عام و تامین نیاز و فراگیر از ۶ مورد به ۲۳ مورد افزایش یافته است، گفت: تعاونی ها کمک کننده تولید و اشتغال هستند و ظرفیت های انفرادی اقتصادی را تجمیع و به ظرفیت های بزرگ تبدیل می کنند.
آقاجانی از دستگاه های اجرایی استان خواست توجه به حوزه تعاون را بیشتر کنند و یادآور شد: توسعه تعاونی های تامین نیاز مشاغل خانگی در دستور کار قرار دارد تا با تامین مواد اولیه و بازاریابی و فروش محصولات و اجرای دوره های آموزشی و کمک به صدور مجوز و برگزاری نمایشگاه و پرداخت تسهیلات و... در قالب تعاونی، به تثبیت و پایدارسازی مشاغل خانگی کمک کنیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان در پایان با ابراز امیدواری از تداوم حمایت دولت چهاردهم از تعاونی ها، گفت: در هفته تعاون امسال ۲۴ تعاونی جدید در گیلان با ایجاد فرصت شغلی برای ۷۳۵ نفر و سرمایه گذاری ۱۲۶ میلیارد تومان به بهره برداری می رسد که یک مورد از این تعاونی ها در حوزه نیروگاهی است و در فهرست افتتاح ملی قرار دارد.
نظر شما