خطرات کلیدی جدید، بیمه‌شدنی نیستند

همانطور که چشم‌انداز ریسک‌ها پیچیده‌تر می‌شود، مدیران ریسک نقش گسترده‌تری را در سازمان‌های بیمه به عهده می‌گیرند. نگرانی‌ها در مورد بیمه‌پذیری در حال افزایش است؛ طبق نظرسنجی «انجمن مدیریت ریسک اروپایی» بیش از نیمی از مدیران ریسک بر این باورند که برخی از خطرات، فعالیت‌ها یا مکان‌ها در آینده نزدیک غیرقابل بیمه خواهند شد. در بحبوحه چنین وضعیتی بیمه‌گران در حذف ریسک‌های نوظهور از لیست شمول بیمه خود بسیار سریع عمل می‌کنند و ریسک‌های جدید، به‌ویژه خطرات مربوط به تغییرات آب و هوایی را فورا کنار می‌گذارند.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از insurancetimes؛ «تایفون بوپرین» مدیر اجرایی «انجمن مدیریت ریسک اروپایی فرما» (Ferma) می‌گوید، بیمه‌گران در حذف ریسک‌های نوظهور از لیست شمول بیمه خود بسیار سریع عمل می‌کنند و ریسک‌های جدید، به‌ویژه خطرات مربوط به تغییرات آب و هوایی را فورا کنار می‌گذارند.

«بوپرین» در سخنرانی‌ای در گردهمایی «فرما ۲۰۲۴» گفت: «مدیران ریسک و شرکت‌های بیمه نگرانی‌های فزاینده‌ای در مورد بیمه‌پذیری خطرات حیاتی و کلیدی کسب‌وکارها دارند.» برای مثال، طبق آخرین نظرسنجی جهانی از مدیران ریسک و شرکت‌های بیمه ‌که توسط انجمن «فرما» انجام شده است، ۵۳ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی معتقدند «برخی از ریسک‌های اصلی در آینده غیرقابل بیمه خواهند بود.»

«بوپرین» ادامه می‌دهد: «تعداد مدیران ریسک که با نگرانی‌های واقعی در این زمینه مواجه شده‌اند از ۴۱ درصد در دو سال پیش به ۵۳ درصد در نظرسنجی سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است. آنچه واقعاً نگران‌کننده است، پاسخ بیمه‌گران به خطرات جدید است. آنها برای حذف این خطرات در حال ظهور خیلی سریع وارد عمل شده و معتقدند که برای پوشش این خطرات راه‌حلی موجود نیست.»

روندهای بیمه‌ای

علاوه بر حذف ریسک‌های خاص، این گزارش همچنین نشان داد که روندهایی که مدیران ریسک در بازار بیمه مشاهده می‌کنند شامل افزایش حق بیمه و کاهش ظرفیت بازپرداخت خسارت است.

«انجمن مدیریت ریسک اروپایی» اضافه می‌کند که شرایط چالش‌برانگیز بازار باعث شده است که مدیران ریسک استراتژی‌ها و برنامه‌های بیمه را مطابق با آن چالش‌ها تغییر دهند. این فرآیند تغییر در برنامه‌ها عمدتا به ریسک‌های مربوط به تغییرات اقلیمی مرتبط است. به عنوان مثال، ۵۴ درصد از پاسخ‌دهندگان الگوهای پوشش بیمه‌ای خود را پس از بررسی حوزه‌هایی مانند الزامات پوشش بیمه، محدودیت‌ها و خرده محدودیت‌ها تغییر داده‌اند.

«شارلوت هدمارک»، رئیس «انجمن فرما» می‌گوید: «مدیران ریسک تأثیر فزاینده تغییرات اقتصادی، عدم اطمینان ژئوپلیتیک و تغییر محیط ریسک را بر پویایی بازار بیمه تشخیص می‌دهند. به‌ویژه با توجه به انتظار برای سخت‌تر شدن بیشتر بازارها، مدیران ریسک وظیفه دارند تا در پاسخ به این خطرات تازه، به سازمان‌ها به‌صورت مناسبی مشاوره ‌دهند و اقدامات سنجیده و لازم را برای انطباق استراتژی‌های خرید و فعالیت‌های پیشگیرانه نسبت به ضرر و زیان انجام ‌دهند.»

با این همه نباید از این نکته غافل شد که مدیران ریسک به‌طور فزاینده‌ای مسئول فعالیت‌های کلیدی مانند تعریف ریسک‌پذیری، همسویی مدیریت ریسک با استراتژی‌های بیمه، کمی‌سازی ریسک‌ها و مدیریت و آموزش ریسک سازمانی هستند. به همین دلیل تصمیم‌سازی این دسته از مدیران بر خطراتی که کسب و کارها را تهدید می‌کند بسیار تاثیرگذار است.

ریسک‌های کلیدی آینده

مدیران ریسک با نگاهی به ۱۲ ماه آینده پنج نگرانی اصلی کوتاه‌مدت خود را به ترتیب اولویت اینچنین ذکر کرده‌اند: حملات سایبری، عدم قطعیت‌های ژئوپلیتیکی، رشد اقتصادی نامشخص، مدیریت استعدادها و نقض داده‌های حساس.

اما در یک بازه زمانی سه ساله (آینده کوتاه‌ مدت)، پیش‌بینی و تمرکز مدیران ریسک بر روی مقررات (۳۲ درصد ریسک‌ها)، عدم قطعیت ژئوپلیتیکی (۳۱ درصد ریسک‌ها) و سرعت تغییرات تکنولوژیکی (۳۰ درصد ریسک‌ها) به عنوان بحرانی‌ترین حوزه‌های ریسک و بیمه است.

همچنین با توجه به نگرانی‌های و خطرات اصلی در دهه آینده (آینده بلند مدت)، مدیران ریسک بیشترین نگرانی را در مورد مسائل زیست‌محیطی دارند که به ترتیب عبارت است از: سازگاری با تغییرات آب و هوایی (۳۵ درصد ریسک‌ها)، انتقال به اقتصاد بی‌کربن (۲۹ درصد ریسک‌ها) و وقوع بلایای طبیعی (۲۴ درصد ریسک‌ها).

همچنین این نظرسنجی خطراتی را نشان می‌دهد که مدیران ریسک احساس می‌کنند توجه کافی به آن‌ها نمی‌شود. در میان پاسخ دهندگان، ۴۳ درصد به استفاده از هوش‌ مصنوعی به عنوان ناکافی‌ترین حوزه خطر آفرین اشاره کردند. سپس عدم اطمینان ژئوپلیتیک با ۲۷ درصد، در جایگاه دوم، سازگاری با تغییرات آب و هوا با ۲۲ درصد در جایگاه سوم و در آخر مدیریت استعداد با ۲۱ درصد به عنوان حوزه‌های خطرآفرین با کمترین توجه انتخاب شدند. قابل ذکر است، حملات سایبری که در نظرسنجی سال ۲۰۲۲ به عنوان دومین خطر بزرگ در نظر گرفته می‌شد، در سال ۲۰۲۴ به رتبه دهم سقوط کرده است.

چالش‌ها و فرصت‌ها

بر اساس این نظرسنجی، ۱۲ ماه گذشته شاهد روندهای قابل‌توجهی بوده که بر بازار بیمه تاثیر گذاشته و آن را تغییر داده‌اند. مهمترین چالش‌های گزارش شده توسط مدیران بیمه شامل افزایش حق بیمه، حذف ریسک‌های خاص و فقدان راه‌حل‌های نوآورانه بیمه است. قابل ذکر است، ۴۲ درصد از مدیران بیمه کاهش پوشش بلایای طبیعی را در سازمان بیمه‌ای خود مشاهده کردند که بیشترین میزان تغییر در سیاست‌های بیمه‌ای و کاهش پوشش برای یک حوزه ریسک محسوب می‌شود.

با نگاه به آینده، نگرانی‌ها در مورد بیمه‌پذیری در حال افزایش است. بیش از نیمی، ۵۳ درصد از مدیران ریسک بر این باورند که برخی از ریسک‌ها، فعالیت‌ها یا مکان‌ها در آینده نزدیک غیرقابل بیمه خواهند شد، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۲، حدود ۴۱ درصد بود.

کد خبر: 75285

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 8 =