آیا روند صعودی بورس ادامه دارد؟

 روز دوشنبه (۷ آبان‌ ماه) شاخص کل بورس با رشد ۲۵ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۵۱ هزار واحدی قرار گرفت.

به گزارش «آتیه‌آنلاین»، در سومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۲۵.۶۴۴ واحدی در محدوده دو میلیون و ۵۱ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن نیز با رشد ۳.۶۲۴ واحدی در محدوده ۶۷۳ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۱۵.۹ میلیارد ورقه سهم طی ۲۵۸ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۹.۳ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع‌ مس‌ ایران، فولاد مبارکه اصفهان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، سرمایه‌گذاری غدیر، بانک ملت و پالایش نفت اصفهان بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای گروه مپنا، صنعتی و معدنی چادر ملو و مخابرات ایران بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۸۱ واحدی در محدوده ۲۱ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۱.۷ میلیون ورقه اوراق بهادار طی ۱۷۴ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۲.۳ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پلیمر آریا ساسول، توسعه خدمات دریایی سینا، بانک سامان، پالایش نفت لاوان و سپیدار سیستم آسیا بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای مجتمع جهان فولاد سیرجان و ایران‌خودرو دیزل بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

این درحالیست که روند کوتاه مدت شاخص کل صعودی است. شاخص هم‌وزن نیز مقاومت کوتاه مدت خود را شکسته است و در صورت تثبیت، روند کوتاه آن مدت صعودی خواهد بود.

امروز نمادهای شاخص‌ساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشته‌اند. ارزش معاملات خرد عدد ۴۴۹۶ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۳۵ درصد و نسبت به میانگین ماهانه ۵۶ درصد با افزایش روبرو بوده است.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۷۱۵ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. امروز نیز ۷۹ میلیارد تومان ورود نقدینگی انجام شده است. این سومین روز متوالی است که نقدینگی حقیقی وارد سهام می‌گردد.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۹۸۱ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوق‌ها است. خروج نقدینگی از این صندوق‌ می‌تواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت با ثبت رقم ۷۸ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوق‌ها هم نسبت به میانگین ماهانه در حال افزایش است.

ارزش صف‌های خرید ۱۱۴۶ میلیارد تومان است که کاهش ۱۱۹ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان می‌دهد. همچنین ارزش صف‌های فروش هم با کاهش ۳۴۰ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۳۵۱ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه خودرویی با ثبت رقم ۳۳۳ میلیارد تومان (۲.۳ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های بانکی با ارزش معاملات ۲۸۳ میلیارد تومان (۱.۳ برابر میانگین هفتگی) و شیمیایی با ارزش معاملات ۲۷۵ میلیارد تومان (۱.۷ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه پالایش فرآورده های نفتی با ارزش معاملات ۲۳۹ میلیارد تومان (۴.۲ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه کاغذی با ارزش معاملات ۱۷ میلیارد تومان (۳.۷ برابر میانگین هفتگی) و گروه خدمات فنی با ارزش معاملات ۴۳ میلیارد تومان (۳.۴ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

پمپاژ اخبار مثبت پیرامون بورس

در سومین روز هفته رشد شاخص‌ها در حالی دنبال شد که برخلاف دو روز گذشته شاهد خروج سرمایه حقیقی‌ از بازار سرمایه بودیم و سبزی تابلوی معاملات نیز کم‌رنگ‌تر شد. این روزها اخبار مثبتی به بازار سرمایه مخابره می‌شود و شاهد رشد صف‌های خرید در بازار سهام هستیم.

هرچند که این مثبت‌شدن‌ها، شاخص را به روزهای ابتدایی آبان و چه‌بسا به روزهای ابتدایی مهرماه خواهد رساند و تنها اهالی بازار سرمایه زمان را ازدست‌داده‌اند، اما باز هم ایجاد روند مثبت در بازار می‌تواند امیدبخش باشد. کارشناسان بازار سهام معتقدند، این روزها سیگنال‌های مثبت و خوبی از سوی دولت به سمت بورس روانه می‌شود که در تداوم صعود بورس نقش زیادی دارد.

جدی‌ترین خبر و سیگنال مثبت به بازار صحبت‌های حمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه‌وبودجه بود که عنوان کرده است که از بازار سرمایه به نفع بودجه پولی خارج نمی‌کنیم و این موضوع در بین اهالی بازار به‌عنوان یک سیگنال قوی‌ دست به دست می‌شود. رابطه بورس و دولت یک رابطه دوسویه است که اگر به درستی تنظیم شود، می‌تواند به هر دو سود برساند.

اکثر کارشناسان اقتصادی معتقدند لایحه بودجه ۱۴۰۴ برخلاف سال‌های گذشته به صورت انبساطی تنظیم شده که این امر می‌تواند به رشد نقدینگی در اقتصاد منجر شود و در صورت مدیریت صحیح، به رشد بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله بازار سرمایه کمک کند، بودجه انبساطی با افزایش نقدینگی، تقاضای داخلی را تحریک می‌کند و باعث رونق بازارها می‌شود.

در بازار سرمایه، رشد نقدینگی مشروط به ثبات نسبی و رونق نداشتن بازارهای غیرمولد موازی می‌تواند به افزایش ارزش سهام شرکت‌ها و جذب سرمایه‌گذاران جدید منجر شود، اما در عین حال، اگر این رشد نقدینگی به خوبی مدیریت نشود و با افزایش تورم همراه باشد، ممکن است سبب بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران به بازار سرمایه و کاهش ارزش سهام شرکت‌ها شود.

بنابراین در کنار بودجه انبساطی، توجه به کنترل تورم ضروری است تا بازار سرمایه بتواند از این طریق به‌طور واقعی از این سیاست‌ها بهره‌مند شود. در بودجه ۱۴۰۴ برای حمایت از تولید داخلی و تقویت صادرات کشور نیز برنامه‌های خاصی در نظر گرفته شده که این اقدام‌ها می‌تواند به افزایش رقابت‌پذیری محصولات داخلی در بازارهای جهانی کمک کند و منابع ارزی جدیدی برای کشور فراهم آورد. حمایت از بخش تولید، نه‌تنها به اشتغال‌زایی کمک می‌کند، بلکه موجب افزایش ظرفیت‌های تولید و کاهش واردات نیز خواهد شد.

کد خبر: 75392

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 12 =