عدم عرضه خودرو در بورس کالا، بازار سهام را قرمز پوش کرد

روز چهارشنبه (۱۶ آبان‌ ماه) شاخص کل بورس با افت ۷ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۱۷ هزار واحدی قرار گرفت.

به گزارش «آتیه‌آنلاین»، در آخرین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با کاهش ۷.۱۱۷ واحدی در محدوده دو میلیون و ۱۷ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن نیز با افت ۳.۲۴۵ واحدی در محدوده ۶۵۶ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۱۰ میلیارد ورقه سهم طی ۲۷۱ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۷.۲ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع‌ مس‌ ایران، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، کشتیرانی جمهوری اسلامی، پتروشیمی پردیس و سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین پتروشیمی نوری، ایران‌خودرو، پتروشیمی پردیس و صنعتی و معدنی چادرملو بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای بانک ملت، پالایش نفت اصفهان و پالایش نفت تهران بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص کل بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با افت ۷۹ در محدوده ۲۰ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۵ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۱۴۷ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای بیمه پاسارگاد، ‌ توسعه خدمات دریایی سینا، ایران‌خودرو دیزل، سپیدار سیستم آسیا، سرمایه گذاری مالی سپهرصادرات و بانک گردشگری بیشترین تاثیر منفی و نمادهای پویا زرکان آق دره، پلیمر آریا ساسول، صنایع پتروشیمی تخت جمشید و مجتمع تولید گوشت مرغ ماهان بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

این درحالیست که شاخص کل در نزدیکی مقاومت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این مقاومت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن نزولی خواهد بود. همچنین روند کوتاه مدت شاخص هم‌وزن نیز نزولی است. امروز نمادهای کوچک و متوسط عرضه بیشتری به نسبت نمادهای شاخص‌ساز داشته‌اند.

ارزش معاملات خرد عدد ۴۲۵۷ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۲۲% و نسبت به میانگین ماهانه ۳۳% افزایش داشته است. در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۱۰۱۱ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی برای هفتمین روز متوالی با ثبت رقم ۲۲۸ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته بر شدت خروج هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۲۶۳۳ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوق‌ها است. امروز نیز با ورود ۱۳۹ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی برای هفتمین روز متوالی به صندوق‌های درآمد ثابت، دریافت سود ثابت همچنان مورد استقبال حقیقی‌ها قرار دارد. در یک هفته گذشته شیب ورود به این صندوق‌ها هم نسبت به میانگین ماهانه، در حال افزایش است.

ارزش صف‌های خرید ۱۷۲ میلیارد تومان است که کاهش ۳۹ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان می‌دهد. همچنین ارزش صف‌های فروش هم با کاهش ۲۱۰ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۳۴۲ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه خودرویی با ثبت رقم ۲۸۸ میلیارد تومان (۱.۲ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های فلزات اساسی با ارزش معاملات ۲۸۶ میلیارد تومان (۱.۱ برابر میانگین هفتگی) و بانکی با ارزش معاملات ۲۲۴ میلیارد تومان (۱.۱ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه نهادهای مالی واسط با ارزش معاملات ۱۱۳ میلیارد تومان (۲ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه کانه‌های فلزی با ارزش معاملات ۲۱۴ میلیارد تومان (۱.۷ برابر میانگین هفتگی) و گروه کاشی و سرامیک با ارزش معاملات ۲۲ میلیارد تومان (۱.۶ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

معاملات امروز بازار سهام در حالی به پایان رسید که شاخص کل بورس که نیمه نخست معاملات روندی نزولی در پیش گرفته بود در نیمه دوم، بخشی از نزول خود را جبران کرد اما نتوانست در نهایت سبز شود. اما خودرو که به عرضه مجدد در بورس کالا بسیار نزدیک شده بود از آن بازماند.

محمد اتابک وزیر صمت با اعلام این خبر گفت: هیچ‌ کجای دنیا، عرضه خودرو در بورس اتفاق نمی‌افتد. عرضه خودرو باید به‌صورت رقابتی و از طریق بازار انجام شود، نه از طریق بورس، ازاین‌رو شورای رقابت در این زمینه نظر درستی داشته و خودرو باید در شرایط رقابتی به مردم عرضه شود.

با این تفاسیر که احتمال می‌رفت خودروسازان با عرضه محصولات خود در بورس کالا بتوانند بخشی از زیان انباشته خود را جبران کنند و بتوانند وضعیت کلی تابلوی معاملات را نیز بهبود ببخشند از آن بازماندند.

ازسویی، سرنوشت بازار سرمایه بیشتر متأثر از عوامل بنیادینی مانند نرخ بهره و کسری بودجه و قیمت دلار و همچنین فاصله دلار نیما با بازار آزاد است. مرتبط کردن وضعیت بورس به سایر عوامل مانند مصداق آدرس غلط دادن است. بازارها در حال نشان‌دادن واکنش‌های هیجانی به برخی اخبار هستند و به‌زودی این هیجان فروکش خواهد کرد.

کد خبر: 75658

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 2 =