با ۵۰۰ میلیون تومان چه خانه‌هایی می‌توان رهن کرد؟

مروری بر آگهی‌های بازار اجاره بها گویای آن است که با وجود تاکید دولت مبنی بر لزوم رعایت سقف ۲۵ درصدی افزایش اجاره بها، همچنان این قانون در مرحله عمل نادیده گرفته شده و اجاره نشینان حتی در ماه‌های سرد سال با افزایش بیش از ۴۰ درصدی اجاره بها مواجهند.

به گزارش خبرنگار آتیه‌آنلاین، معمولا فصل سرد سال زمان رونق جابجایی نبوده و بطور معمول مستاجران و صاحب‌خانه‌ها ترجیح می‌دهند ثبت قرارداد و عقد قولنامه را به نیمه اول سال بیندازند. بر همین اساس در شش ماه دوم سال معمولا تعداد فایل‌هایی که وجود دارد کمتر بوده و از نظر قیمتی نیز شرایط در قیاس با نیمه اول سال بهتر است.

البته در سال جاری با توجه به تورم بالایی که در این حوزه وجود داشت حتی در فصل تابستان هم شاهد نوعی رکود در بازار اجاره بها بودیم و گروهی از اجاره نشینان به ناچار تهران را به مقصد حاشیه شهر که اجاره بهای کمتری دارد ترک کردند و عده بسیاری نیز به هر شیوه ای که بود سعی کردند قراردادهای خود را تمدید کنند تا از پرداخت هزینه‌های جانبی جابجایی و کمیسیون و غیره در امان باشند. حتی در فصل پائیز نیز وضعیت بازار اجاره بها بهبود قابل توجهی نشان نداده و تورم ماهانه اجاره در مهر ماه سال جاری در حالی عدد ۳.۳ درصد را نشان داد که این رقم در شهریور ماه ۲.۹ درصد بود.

با این حال، تورم نقطه به نقطه اجاره در مهرماه رقم ۴۱ درصد را نشان می‌دهد که در مقایسه با رقم تورم ۴۲.۳ درصدی شهریور کاهشی بوده است. همچنین، تورم سالانه اجاره در مهر ماه به ۴۱.۸ درصد رسید؛ در حالی که این رقم در شهریور ۴۱.۷ درصد بود که افزایش تورم سالانه در مهر را نشان می‌دهد.

ناگفته نماند تورم بالای ۴۰ درصدی بازار اجاره بها در حالیست که در سال جاری، حقوق و دستمزد به اندازه ۲۷ درصد رشد داشته است.

در حالی مطابق داده‌های مرکز آمار ایران متوسط قیمت اجاره‌بها در کشور در مهر ماه ۴۱ درصد بوده که در ابتدای تابستان امسال سقف ۲۵ درصدی از سوی دولت و قانون‌گذار برای تنظیم بازار اجاره کشور وضع شده بود.

مروری بر آگهی های بازار مسکن گویای آن است که حتی در فصل سرد سال و با رکود حاکم بر این بازار هم مبلغ اجاره بها کاهش قابل توجهی نداشته و بر همین اساس در شرایطی که افراد در کمتر از ۱۰ سال پیش می توانستند با مبلغی معادل ۵۰۰ میلیون تومان صاحب خانه شوند حالا حتی در مناطق متوسط شهر امکان اجاره یک واحد ۴۰ متری را هم با این قیمت ندارند.

در این گزارش برخی واحدهایی که با قیمت ۵۰۰ میلیون تومان یا کمتر برای رهن گذاشته شده‌اند بررسی کرده‌ایم که طبیعی است چنانچه مبلغی نیز به عنوان اجاره در نظر گرفته شود افراد قادر به یافتن موردهایی بهتر خواهند بود:

محله

متراژ/ سال ساخت

امکانات

رهن

انقلاب

۳۴متر/ ۱۳۷۸

یک خواب/طبقه چهارم بدون آسانسور

۴۵۰ میلیون تومان

خلیج فارس

۵۰ متر/ ۱۳۸۹

یک خواب/ دارای آسانسور و پارکینگ

۴۶۰ میلیون تومان

جوادیه

۵۵ متر/

۱۴۰۱

یک خواب/ دارای آسانسور و پارکینگ

۵۰۰ میلیون تومان

زنجان

۴۰ متر/ ۱۳۸۶

یک خواب/ دارای انباری

۴۵۰ میلیون تومان

میدان حر

۵۵ متر/ ۱۳۸۹

دارای انباری

۵۰۰ میلیون تومان

نازی آباد

۴۲ متر/ ۱۳۸۶

دارای انباری

۳۸۰ میلیون تومان

امیریه

۴۴ متر/ ۱۳۸۵

طبقه سوم بدون آسانسور

۳۴۰ میلیون تومان

خزانه (فلکه دوم)

۴۵ متر/ ۱۳۹۸

یک خواب/ فول امکانات

۴۵۰ میلیون تومان

شهرک ولیعصر

۵۵ متر/ ۱۳۹۰

یک خواب/ دارای آسانسور

۴۵۰ میلیون تومان

مرتضی گرد

۵۵ متر/ ۱۳۹۲

یک خواب/ دارای انباری

۲۰۰ میلیون تومان

کد خبر: 76245

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 7 =