پشیمانی از جایگزینی نیروی کار با هوش مصنوعی

بیش از نیمی از شرکت‌های بریتانیایی که نیروی انسانی خود را با هوش مصنوعی جایگزین کرده‌اند، اکنون از این تصمیم ابراز پشیمانی کرده‌اند. نتایج پیش‌بینی‌نشده‌ای مانند کاهش بهره‌وری، استعفای کارکنان و سردرگمی سازمانی، نشان داده که حذف کارکنان بدون درک کافی از تأثیرات فناوری، پیامدهای سنگینی در پی دارد. در عین حال، شرکت‌ها همچنان قصد ادامه سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی را دارند.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از «تِک رادار» (TechRadar) براساس گزارش پلتفرم برنامه‌ریزی سازمانی «Orgvue»، دو مورد از هر پنج شرکت بریتانیایی (معادل ۳۹ درصد) به دلیل پذیرش و امید به فناوری هوش مصنوعی، دست به تعدیل نیرو زده‌اند؛ اما اکنون بیش از نیمی از آن‌ها (۵۵ درصد) اعتراف می‌کنند که تصمیمشان برای تعدیل نیرو اشتباه بوده است.

پیامدهای این تعدیل نیروهای ناشی از هوش مصنوعی شامل سردرگمی گسترده در درون سازمان‌ها بوده که به استعفای کارکنان و کاهش بهره‌وری منجر شده است، یعنی درست خلاف آن‌چه که شرکت‌ها در ابتدا از به‌کارگیری هوش مصنوعی انتظار داشتند.

با مشاهده نتایج عملی، اکنون شرکت‌ها کمتر از گذشته باور دارند که هوش مصنوعی واقعاً جایگزین نیروی انسانی خواهد شد؛ و بازتاب آن پشیمانی رهبران تجاری از اولویت دادن به هوش مصنوعی به جای نیروی انسانی است.

این گزارش عدم قطعیت گسترده‌ای را در خصوص تأثیرات هوش مصنوعی بر نیروی کار آشکار می‌کند. دو نفر از هر پنج رهبر سازمانی (معادل ۳۸ درصد) هنوز درک روشنی از تأثیر هوش مصنوعی بر کسب‌وکار خود ندارند و ۲۵ درصد مطمئن نیستند که کدام نقش‌ها بیشتر در معرض خطر جایگزینی توسط هوش مصنوعی قرار دارد.

با وجود اینکه تنها ۴۸ درصد مدیران انتظار دارند هوش مصنوعی برخی کارکنان را جایگزین کند (در مقایسه با ۵۴ درصد در سال گذشته)، مدیران سازمان‌ها احساس مسئولیت کمتری در قبال محافظت از نیروی کار خود در برابر تعدیل دارند.

«اولیور شاو» مدیرعامل پلتفرم «Orgvue»، در این مورد خاطرنشان کرد: «در حالی که سال ۲۰۲۴ سال سرمایه‌گذاری و خوش‌بینی نسبت به هوش مصنوعی بود، کسب‌وکارها اکنون در ۲۰۲۵ به‌سختی در حال یادگیری این موضوع هستند که جایگزینی انسان‌ها با هوش مصنوعی بدون درک کامل از تأثیر آن بر نیروی کار می‌تواند نتایج فاجعه‌باری داشته باشد. ما با بدترین بحران جهانی کمبود مهارت در یک نسل روبه‌رو هستیم، و اخراج کارکنان بدون برنامه‌ای روشن برای تحول نیروی کار، اقدامی بی‌پروایانه است.»

براساس گزارش این پلتفرم با نگاهی به آینده، تقریباً نیمی از رهبران (۴۷ درصد) از استفاده کنترل‌نشده از هوش مصنوعی توسط کارکنان بیم دارند. به همین دلیل، چهار نفر از هر پنج مدیر به این برنامه گرایش دارند که کارکنان را برای استفاده صحیح از این ابزارها آموزش مجدد دهند. همچنین دو نفر از هر پنج مدیر (۴۱ درصد) بودجه آموزش و توسعه خود را افزایش داده‌اند، نیمی از آن‌ها (۵۱ درصد) سیاست‌های داخلی برای استفاده از هوش مصنوعی وضع کرده‌اند و ۴۳ درصد نیز با متخصصان هوش مصنوعی خارج از سازمان همکاری می‌کنند.

گرچه مشخص شده است که نیروی انسانی برای کسب‌وکارها عنصری اساسی است، با این حال ۸۰ درصد شرکت‌ها قصد دارند سرمایه‌گذاری خود در هوش مصنوعی را در سال ۲۰۲۵ افزایش دهند، هرچند ۲۷ درصد آن‌ها هنوز نقشه‌راه روشنی در این‌باره ندارند.

در مجموع، تحقیقات «Orgvue» تصویری نگران‌کننده از وضعیت فعلی هوش مصنوعی ترسیم می‌کند و به کمبود شدید درک و شناخت از این فناوری اشاره دارد. «شاو» در پایان گفت: «اگرچه ادامه سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی دلگرم‌کننده است، اما کسب‌وکارها باید درک بهتری از این داشته باشند که این فناوری در ماه‌ها و سال‌های آینده چگونه نیروی کار آن‌ها را تغییر خواهد داد.»

کد خبر: 80055

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 1 =