تحول دیجیتال و هوشمندسازی خدمات بیمه‌ای

توسعه فعالیت‌های غیرحضوری، حرکت به سمت هوشمندسازی انواع خدمت و تحول دیجیتال در بخش‌های بیمه‌ای، درمانی و بازنشستگی برای جامعه تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی که حدود ۵۰ میلیون بیمه‌شده و مستمری‌بگیر را شامل می‌شوند به عنوان یک امر اجتناب‌ناپذیر برای بزرگترین سازمان بیمه‌گر کشور است که در همین رابطه، در طرح‌های تحولی بیست‌گانه این مساله آمده است.

به گزارش آتیه آنلاین،تحول دیجیتال و هوشمندسازی خدمات بیمه‌ای (توسعه خدمات غیرحضوری) به عنوان یکی دیگر از ۲۰ طرح تحولی سازمان تأمین اجتماعی است که موضوعات مهمی همچون تهیه برش خدمات بیمه‏‌ای سند تحول دیجیتال سازمان در برنامه هفتم پیشرفت، تدوین فهرست و فرایند جاری (فعلی) خدمات بیمه‌ای سازمان و زمان‌بندی دیجیتال‌سازی آن خدمات، و تکمیل فرایند غیرحضوری خدمات (۳۰۷۰) را دنبال می‌کند.

همچنین در راستای اجرای این طرح تحولی، شناسایی و تدوین نیازهای اطلاعاتی و برقراری تعامل برخط با سامانه سایر دستگاه‌ها، صدور گواهی‌های الکترونیکی همچون تمدید کارت بازرگانی، مفاصای ماده (۳۷)، مدیریت اعتراض به اقلام پیامک‌های ارسالی، هوشمندسازی بازرسی کارگاهی (بر اساس فرایند اصلاحی)، هوشمندسازی صدور مفاصاحساب کارفرمایان، هوشمندسازی ضریب پیمان و تکمیل اسکن پرونده‌های حوزه وصول حق بیمه و پرونده‌های بایگانی راکد مرتبط پیگیری و اجرایی می‌شود.

آینده سازمان نیازمند تحول دیجیتالی است

شاید یکی از مهم‌ترین محورهای تحول سازمانی در بزرگترین سازمان بیمه‌گر با تحت پوشش داشتن ۵۳ درصد جمعیت کشور، هوشمندسازی سامانه‌های بیمه‌ای است که در همین رابطه فرایند وصول مطالبات در بستر خدمات هوشمند بهبودیافته و موجب تقویت منابع سازمان تأمین اجتماعی خواهد شد.

این موضوع بسیار دارای اهمیت است و تحول دیجیتال در واقع ضرورتی انکارناپذیر برای آینده سازمان تأمین اجتماعی محسوب می‌شود که برای تحقق این مساله می‌توان با استفاده از ابزارهای داده‌محور، تأمین زیرساخت‌های فناورانه و اطمینان از امنیت سایبری مسیر خدمات‌رسانی کارآمد به همه مخاطبان و ذینفعان را اجرایی کرد.

طرح‌های بیست‌گانه قابل تحقق و اجرا شدنی است

مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی نیز ۱۸ اردیبهشت سال جاری در دیدار با تشکل‌های بازنشستگی و کارگری استان آذربایجان شرقی گفت: ۲۰ طرح تحول‌آفرین و توسعه‌ای در دست برنامه‌ریزی است که بر منابع و مصارف سازمان اثر مستقیم خواهد داشت و هدف نهایی آن، بهبود و ارتقای کیفیت خدمات‌رسانی به ذینفعان یعنی مردم، بیمه‌گذاران و کارفرمایان است و این تغییرات و اصلاحات موجب ارتقای مستمری بازنشستگان خواهد شد.

سالاری همچنین به «تحول دیجیتال و هوشمندسازی خدمات بیمه‌ای» به عنوان یکی از طرح‌های بیست‌گانه اشاره کرد و افزود: این طرح را می‌توان دنباله طرح ۳۰۷۰ در دوره گذشته قلمداد کرد، اما توجه داشته باشیم که هر خدمتی در این قالب عرضه می‌شود را الزاماً به طور کامل غیرحضوری کنیم؛ زیرا اگر حتی گامی از فرآیند یک خدمت حضوری باقی بماند کار ما ناقص خواهد بود و در طرح حاضر لازم است که این موارد اصلاح شود.

وی با تأکید بر لزوم تعیین زمانبندی مناسب در اجرای طرح‌های بیست‌گانه، نسبت به تحقق آنها ابراز امیدواری کرد و افزود: شاید کسی تصور کند، اجرای این ۲۰ طرح تحولی آرمانی به نظر برسد، اما واقعیت این است که این طرح‌ها قابل تحقق و اجرا شدنی است. این طور نیست که چون برنامه‌های بزرگ و مهمی هستند قابلیت اجرا ندارند، بلکه با مدیریت صحیح و تحمل سختی‌ها و دشواری‌ها می‌توان همه آنها را محقق کرد.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اهمیت هوشمندسازی خدمات سازمان تأمین اجتماعی گفت: در ۱۳ مورد از ۲۰ طرح تحولی سازمان، تحول دیجیتال‌، محور اصلی است و این نشان می‌دهد که تأمین اجتماعی به دنبال تسهیل دسترسی بیمه‌شدگان و بازنشستگان به خدمات سازمان است. غیرحضوری کردن خدمات در تأمین اجتماعی منجر به رضایتمندی عمومی می‌شود و از این جهت اولویت مهم تأمین اجتماعی در ادامه مسیر است؛ امید که هوشمندسازی خدمات در بخش‌های مختلف سازمان قوت می‌گیرد.


طرح‌های بیست‌گانه تحولی تأمین اجتماعی

سازمان تأمین اجتماعی در دوره جدید مدیریت خود ۲۰ طرح تحولی را به عنوان اولویت‌های این نهاد بیمه‌گر در نظر گرفته تا با اجرای کامل آنها به سمت تحولات و اقدامات برنامه‌ریزی شده حرکت کند و در نهایت همه این اقدامات منجر به ارائه خدمات گسترده‌تر و باکیفیت‌تر به ذینفعان این سازمان شود.

اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده، رسیدگی الکترونیکی به اسناد پزشکی، اصلاح ساختار مدیریت درمان سازمان تأمین اجتماعی، بیمه متمرکز و یکپارچه‌سازی شعب بیمه‌ای، خدمات بیمه‌ای فضای کسب و کار، سازماندهی بیمه‌ای کسب‌وکارهای نوین، تحول دیجیتال و هوشمندسازی خدمات بیمه‌ای، مدیریت تعهدات بیمه‌ای، ارتقای مدیریت وصول منابع، سازماندهی مشاغل سخت‌وزیان‌آور و اصلاح عناوین شغلی، هوشمندسازی و ارتقای بهره‌وری بازرسی دفاتر قانونی و چشم‌انداز تأمین اجتماعی نوین بخشی از طرح‌های تحولی بیست‌گانه تأمین اجتماعی به شمار می‌رود.

همچنین ضابطه استعدادیابی و شناسایی و جذب نخبگان، ساماندهی و اصلاح روند انتصابات، پرداخت مبتنی بر عملکرد و بهبود پرداخت به کارکنان، رضایتمندی مبتنی بر نظارت مردمی و ارتقای نظام پاسخگویی، نظام یکپارچه مالی-تعهدی، بهره‌وری منابع مالی سازمان، سرمایه‌گذاری و خروج از بنگاهداری و ساماندهی شرکت‌ها و املاک به عنوان بخش دیگری از ۲۰ طرح تحولی سازمان تأمین اجتماعی محسوب می‌شود.

تأمین اجتماعی پیشرو در حوزه تحول دیجیتال

رئیس مرکز فناوری اطلاعات سازمان تأمین اجتماعی ۱۴ اسفندماه سال گذشته گفته است: این سازمان نه تنها در فضای داخلی کشور، در حوزه تحول دیجیتال و حرکت به سمت هوشمندسازی و ارائه خدمات غیرحضوری پیشرو است، بلکه در این ارتباط موفق به دریافت تقدیرنامه ویژه از بخش رقابت تجربه موفق اتحادیه بین‌المللی تأمین اجتماعی شده است.

دامون خدابنده با اشاره به پیشتازی تأمین اجتماعی در حوزه تحول دیجیتال و حرکت به سمت هوشمندسازی در تشریح جزئیات انتخاب طرح‌های برتر از سوی سازمان بین المللی تأمین اجتماعی(ISSA) بیان کرد: تمرکز بر استفاده از ظرفیت‌های فناوری و اطلاعات در سازمان تأمین اجتماعی که در حوزه‌های متنوع بیمه و درمان با بیش از ۴۹ میلیون نفر از افراد جامعه در ارتباط است؛ یک ضرورت غیرقابل انکار است. به همین علت، این سازمان با اجرای پروژه‌های بزرگی نظیر الکترونیکی شدن نسخ پزشکی و ارائه خدمات غیرحضوری بیمه‌ای، از جمله سازمان‌های پیشرو کشور و حتی در مقیاس بین‌المللی محسوب می‌شود.

وی در ارتباط با روند توسعه تحول دیجیتال تأمین اجتماعی افزود: تمام تلاش ما در این سازمان بر این است تا روند توسعه خدمات الکترونیک را با هدف ارتقای شفافیت و سهولت دسترسی به خدمات ادامه بدهیم. همچنین تلاش داریم در این مسیر علاوه بر تکمیل فرایندهای غیرحضوری برای ارائه خدمات، با استفاده از ظرفیت‌های تبادل داده بین نهادهای مرتبط و همچنین استفاده از ظرفیت‌های نخبگان داخلی در حوزه فناوری و اطلاعات، به سمت هوشمندسازی خدمات حرکت کنیم.

۶۷ خدمت غیرحضوری برای ذینفعان

سازمان تأمین اجتماعی که بیشترین تعداد افراد تحت پوشش میان دیگر صندوق‌ها و سازمان‌های بازنشستگی را دارد، در حال حاضر برای توسعه خدمات غیرحضوری به سمتی پیش رفته که ۶۷ خدمت خود را در سامانه خدمات غیرحضوری و برنامه کاربردی تأمین من به همه بیمه‌شدگان، مستمری‌بگیران و کارفرمایان به صورت غیرحضوری ارائه می‌دهد.

همچنین براساس اطلاعات موجود مرکز فناوری اطلاعات، آمار و محاسبات سازمان تأمین اجتماعی قرار است ۶ خدمت جدید دیگر هم به جمع خدمات غیرحضوری سازمان اضافه شود تا همه گروه‌های ذینفع بتوانند از این نوع خدمات استفاده مطلوب داشته باشند تا بدون مراجعه به مراکز و شعب بیمه‌ای انواع خدمت را در بستر فضای الکترونیک دریافت کنند.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات، آمار و محاسبات سازمان تأمین ‌اجتماعی گفت: مرکز فناوری اطلاعات با بکارگیری روش‌های نوین مدیریت توسعه و بهینه‌سازی فرایندها و بهره‌گیری از ایده‌های جدید در راستای تطابق با نیازهای کسب‌وکار، همواره تلاش می‌کند از فناوری‌های نوین بهره ببرد و با خلاقیت و نوآوری و لحاظ ایده‌های جدید، در مسیر تحول دیجیتال گام بردارد.

خدابنده پیشتر در گفت‌وگو با آتیه آنلاین افزود: این مرکز در راستای نیل به اهداف حوزه تحول دیجیتال سازمان و با رویکرد بهبود و تسهیل در ارائه خدمات مطلوب به مخاطبان و ایجاد سازمانی مشتری‌محور تلاش دارد و می‌کوشد با ایجاد و توسعه سیستم‌ها و سامانه‌های الکترونیکی و غیرحضوری و یکپارچه‌سازی و هوشمندسازی سامانه‌ها، ارائه خدمات در سازمان را به‌گونه‌ای تمهید کند تا مخاطبان بدون نیاز به مراجعه به شعب تأمین ‌اجتماعی، خدمات مورد نظر خود را دریافت کنند.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات، آمار و محاسبات سازمان تأمین‌ اجتماعی همچنین در ارتباط با خدمات هوشمند و غیرحضوری یادآور شد: افزایش تعداد خدمات غیرحضوری و الکترونیک، ارائه خدمات بدون درخواست مخاطبان و یکپارچه‌سازی سامانه‌ها و راه‌اندازی بیمه متمرکز سه برنامه عمده این مرکز است.

او ادامه داد: در راستای بهبود خدمات و ایجاد رضایتمندی بیشتر، تأمین‌ اجتماعی در تعامل با سایر دستگاه‌های اجرایی در حال دریافت سرویس‌های مورد نیاز به منظور حذف درخواست در برخی خدمات (حضوری/غیرحضوری) و ارائه هوشمند خدمات مبتنی بر استحقاق خدمت‌گیرنده و بدون اخذ درخواست مخاطبان است.

خدابنده ارائه فهرست خدمات غیرحضوری که تاکنون ارائه شده و سرویس‌هایی که به‌تازگی در جمع خدمات الکترونیک تأمین‌ اجتماعی قرار گرفته‌اند، به ۶ خدمت دیگر به‌عنوان برنامه‌های آینده این حوزه اشاره کرد و گفت: سرویس‌های اعتراض به پیامک سابقه، درخواست ثبت قرارداد صنفی، ارجاع غیرحضوری پرونده مستمری، درخواست کمک‌هزینه سفر، درخواست صدور مفاصاحساب توسط پیمانکار و ارائه مدارک عائله‌مندی اولاد را مجموعه خدمات آتی برای دستور کار حوزه دیجیتال و سرویس‌های هوشمند سازمان تأمین‌ اجتماعی برشمرد.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات، آمار و محاسبات سازمان تأمین ‌اجتماعی در ارتباط با خدمات الکترونیک و غیرحضوری در دسترس مخاطبان این سازمان و سرویس‌هایی که در آینده نزدیک در اختیار ذینفعان این نهاد قرار می‌گیرد، توضیح داد: تاکنون ۶۷ مورد از خدمات تأمین ‌اجتماعی به‌صورت غیرحضوری راه‌اندازی شده است. در حال حاضر این مجموعه سرویس‌ها از طریق سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین‌ اجتماعی به نشانی es.tamin.ir و برنامه کاربردی «تأمین من» در دسترس جامعه تحت پوشش و مخاطبان قرار دارد.

مهمترین رویکرد حرکتی سازمان تأمین اجتماعی به سمت تحول دیجیتال و هوشمندسازی خدمات بیمه‌ای ارائه خدمات‌ مطلوب‌تر و باکیفیت‌تر به همه گروه‌های تحت پوشش به ویژه بیمه‌شدگان، بازنشستگان و مستمری‌بگیران با جامعه آماری حدود ۵۰ میلیون نفر است زیرا این موضوع منفعت زیادی از نظر کاهش مراجعه و تسهیل در ارائه خدمات برای این گروه‌ها دارد و از طرفی دیگر سازمان نیز می‌تواند خدمات بهتری به مخاطبان و ذینفعان ارائه دهد.

کد خبر: 80412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 1 =