مردم در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند

رئیس هیات‌مدیره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، رعایت بهداشت از جمله زدن ماسک در اماکن عمومی، شست‌وشوی دست و خودداری از حضور در مراکز شلوغ از سوی سالمندان را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ضروری دانست.

دکتر ایرج خسرونیا، رئیس هیات‌مدیره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین به اشاره به شیوع مجدد ویروس کرونا در کشور و افزایش مراجعه به درمانگاه‌ها و اورژانس‌ها گفت: علائم این ویروس شبیه سرماخوردگی شدید است که بیشتر با ضعف‌ و بی‌حالی، بدن‌درد و تب‌ولرز خود را نشان می‌دهد.

او افزود: مشکلات گوارشی و ریوی از دیگر علائم شایع بیماری‌ به‌شمار می‌رود. همچنین آبریزش بینی، بی‌اشتهایی و استخوان درد شدید نیز ایجاد می‌شود؛ به‌نحوی که شخص مبتلا همان روز اول بیماری احساس می‌کند که بیماری سختی دارد.

مردم در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند

این متخصص داخلی با بیان اینکه مدت بیماری ۳ تا ۱۰ روز به‌طول می‌انجامد، ادامه داد: درمان این بیماری نیازمند استراحت کامل افراد و مصرف سوپ و مایعات از جمله آبمیوه است و مصرف داروهای مسکن و تب‌بر نیز پیشنهاد می‌شود و داشتن فعالیت بدنی، طول درمان بیماری را افزایش می‌دهد.

خسرونیا تاکید کرد: ابتلا به این ویروس برای افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و مزمن مانند نقص سیستم ایمنی بدن، دیابت، مشکلات قلبی و ریوی هستند، می‌تواند خطرناک باشد و در مواردی افراد مذکور نیازمند بستری در بیمارستان‌ها می‌شوند.

او اعلام کرد: برای پیشگیری از انتقال بیماری به سایر افراد جامعه لازم است، بیماران در خانه بمانند و تا پایان دوره بیماری از منزل خارج نشوند. اطرافیان نیز باید فاصله خود را با بیمار حفظ کنند و هنگام مواجه شدن با او ماسک به صورت داشته باشند.

عضو هیات‌علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: با توجه به سرعت انتقال بالای بیماری رعایت موازین بهداشتی بسیار ضروری است؛ به‌ویژه اینکه مدارس نیز دایر است و هر کودکی که مبتلا شود در صورت عدم توجه به بیماری و حضور در کلاس سایر کودکان را درگیر می‌کند و آن‌ها نیز بیماری را به خانواده‌های خود منتقل می‌کنند.

خسرونیا با اشاره به تمهیدات پیشگیرانه ابتلا به ویروس کرونا توصیه کرد: مردم در مکان‌های عمومی مانند مترو، اتوبوس یا فضاهای شلوغ و سربسته از ماسک استفاده کنند و دست‌های خود را مرتب بشویند. همچنین لازم است افرادی که واکسن‌های کرونای نوبت سوم و چهارم خود را نزده‌اند، حتما نسبت به تکمیل واکسیناسیون خود اقدام کنند.

وی همچنین برای پیشگیری از ابتلای افراد سالمند به کرونا تاکید کرد: سالمندان به‌دلیل ضعف کهولت و کاهش سیستم ایمنی، بیشتر در معرض خطرات ویروس کرونا و عوارض این بیماری قرار دارند. در نتیجه افراد مسن باید سعی کنند این روزها کمتر در مراکز شلوغ حضور پیدا کنند و به‌ویژه افراد دارای مشکلات قلبی‌عروقی و تنفسی بهتر است کمتر از خانه خارج شوند و حتما از ماسک استفاده کنند.

به‌گزارش آتیه‌آنلاین، به تازگی انتشار دوباره ویروس کرونا در کشور میزان مراجعه به مراکز درمانی را افزایش داده و سبب ایجاد نگرانی در بین افراد جامعه شده است. نوع اخیر ویروس کرونا مشکلات عدیده‌ای را ایجاد می‌کند و برخی از بیماران هم‌زمان دچار ناراحتی گوارشی، ریوی، تب‌ولرز، دردهای استخوانی و بی‌اشتهایی مفرط می‌شوند. در همین زمینه علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در نامه‌ای به معاونان بهداشت دانشگاه‌ها بر لزوم تشدید اقدامات مراقبتی در برابر بیماری‌های حاد تنفسی به‌ویژه کرونا تاکید کرده است. همچنین علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی اعلام کرده، ویروس کرونای در گردش، جدید نیست و براساس رصدهایی که در جهان انجام شده است، هنوز هم زیرسویه‌های امیکرون شیوع پیدا می‌کنند و منطبق با گزارش‌های جهانی، گونه‌هایی مانند J.N.۱ و LP.۸.۱ درحال گسترش هستند. این سویه‌ها از سال ۲۰۲۳ شناسایی شده‌اند و به‌ویژه در اواخر ۲۰۲۴ گسترش زیادی پیدا کرده‌اند.

برخی از منابع نیز اعلام کرده‌اند، به تازگی نوع جدیدی از کرونا ویروس به‌نام HKU۵-CoV-۲ از سوی دانشمندان شناسایی شده است که قابلیت انتقال به انسان را دارد. این ویروس از خفاش‌ها منشأ گرفته و نگرانی‌هایی را درباره احتمال بروز یک همه‌گیری جدید ایجاد کرده است. در حال حاضر، سازمان جهانی بهداشت (WHO) و دانشمندان در حال مطالعه ویژگی‌های این ویروس هستند تا خطرات احتمالی آن را ارزیابی کنند.

کد خبر: 80480

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 3 =