به گزارش آتیهآنلاین، در جلسه دوم سومین دوره جشنواره ملیکاما شورای سیاستگذاری که با حضور نمایندگان ارگانهای مختلف از جمله انجمن نابینایان ایران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان بهزیستی، آموزش و پرورش استثنایی،نهاد کتابخانه های کشور، سازمان اسناد و کتابخانه ملی، و دفتر فرهنگ معلولین برگزار شد، مهمترین تصمیمات این رویداد فرهنگی اتخاذ شد.
منصور شادکام، دبیر اجرایی جشنواره سومین دوره جشنواره کاما در گفت وگو با آتیهآنلاین با اعلام این خبر و مرور اهداف جشنواره، مصوبات این نشست را تشریح کرد.
شادکام یادآور شد، «ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه معلولان، شناسایی و معرفی آثار برتر، حمایت از ناشران خط بریل و تقدیر از نویسندگان و مترجمان فعال در حوزه معلولیت از عمدهترین اهداف این جشنواره است، همچنین توانمندسازی فرهنگی جامعه معلولان و معرفی ظرفیتهای هنری و ادبی این قشر از دیگر مأموریتهای کاما محسوب میشود.»
وی در خصوص مصوبات دومین نشست شورای سیاستگذاری جشنواره گفت: شعار اصلی این دوره از جشنواره «کاما، زبان توانایی» انتخاب و زمان انتشار فراخوان اول تیرماه ۱۴۰۴ تعیین شد. بازه انتشار آثار ارسالی نیز باید از فروردین ۱۴۰۲ تا پایان مرداد ۱۴۰۴ باشد.
دبیر اجرایی جشنواره کاما با ابراز تاسف از عدم حضور نمایندگان شهرداری تهران و خانه کتاب در جلسات شورا، خواستار توجه بیشتر این نهادها به جشنواره شد.
وی از نهاد کتابخانههای عمومی به دلیل همراهی علیرغم مشغله نمایشگاه کتاب تقدیر کرد. همچنین به پیشنهاد شورا، کمیتهای فنی متشکل از نمایندگان افراد دارای معلولیت تشکیل خواهد شد تا در کنار داوران اصلی به ارزیابی آثار بپردازد.
دبیر اجرایی جشنواره از سازمانها و شرکتهای دارای مسئولیت اجتماعی خواست با حمایت مالی خود زمینه رشد این رویداد فرهنگی را فراهم کنند.
شادکام با اشاره به اینکه امکان شرکت کتابهایی که در ادوار قبلی جشنواره حضور نداشتهاند وجود دارد، گفت: کتابهایی که تاکنون موفق به شرکت در جشنواره کاما نشدهاند، در صورت دارا بودن سایر شرایط، میتوانند در این دوره ثبتنام کنند.
وی در ادامه به شرایط عمومی شرکت در جشنواره اشاره کرد و افزود: متقاضیان علاوه بر رعایت ضوابط عمومی، باید مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و برگه وصول مربوطه را ارائه دهند. جزئیات بیشتر در متن فراخوان جشنواره درج خواهد شد.
شادکام در خصوص محورهای موضوعی این دوره از جشنواره عنوان کرد: آثار مرتبط با حوزههای مطالعات نابینایی، ناشنوایی، معلولیت، حقوق و قانون، ادبیات، هنر، علوم اجتماعی، فناوری و کامپیوتر، پزشکی و پیشگیری، ارتباطات و دسترسپذیری، روزنامهنگاری، امور فرهنگی، تاریخ و جغرافیا، آموزش و پرورش، توانبخشی و اشتغال، کودک و نوجوان، ورزش و سلامت، و عمران و مناسبسازی، امکان شرکت در جشنواره را دارند.
وی با اشاره به نقش مسئولیت اجتماعی سازمانها، از شرکتها، بانکها و نهادهای فرهنگی خواست تا با حمایت مالی از این جشنواره، به توسعه آن کمک کنند، افزایش جوایز مالی، انگیزه پژوهشگران، نویسندگان و فعالان حوزه معلولیت را برای تولید آثار بیشتر تقویت خواهد کرد.
به گزارش آتیهآنلاین، سومین جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره کاما (جشنواره کتاب معلولان ایران) در روز ۳۰ اردیبهشت برگزار میشود و در این جلسه، تغییرات آییننامه، پوستر نهایی فراخوان و صورت هزینههای جشنواره به تصویب خواهد رسید.
نظر شما