آسیب‌ شناسی بی‌توجهی به هوش مصنوعی در فضای کار و تولید

«ناصر چمنی» کارشناس و فعال حوزه کار گفت: برنامه‌های کلان تکنولوژی‌محور و سرمایه‌گذاری‌های فناورانه به ویژه در حوزه هوش مصنوعی، خطای نزدیک به صفر را در اختیار سرمایه‌گذاران بازار کار قرار می‌دهد؛ عقب افتادن کشورها در این زمینه، آسیب‌های بسیاری به حوزه‌های اقتصادی، تولیدی و اشتغال وارد خواهد کرد.  

چمنی در گفت‌وگو با آتیه آنلاین بیان کرد: طبیعتاً موضوعات تکنولوژی، فناوری و هوش مصنوعی به واسطه تأثیرگذاری بر شرایط و مناسبات بازار کار، باید مورد توجه سطوح کلان تصمیم‌سازی و سیاست‌گذاری باشد؛ به این معنی که مسائل اشاره شده باید در تعیین مسیر فعالیت‌های حوزه کار و اشتغال نقش‌آفرینی داشته و بر وضعیت امروز و فردای این حوزه تأثیرگذار باشد.
وی همچنین اضافه کرد: در شرایطی که باید بیشترین تمرکز و به‌کارگیری مسأله‌ای مانند هوش مصنوعی در فضای کسب و کار به واسطه دولت و بخش خصوصی رخ دهد، دولت‌ها نسبت به این مسأله به طور شایسته اهمیت نمی دهند، و این در حالی است که بسیاری کشورها از موضوعات مرتبط با فناوری و هوش مصنوعی در جریان کار و تولید به بهترین شکل استفاده می‌کنند.
به گفته این کارشناس بازار کار، در سال‌های اخیر تحولات بزرگی در بازار کار و چرخه تولید به واسطه توسعه و نقش‌آفرینی فناوری و هوش مصنوعی رخ داده است؛ این مسأله به وضوح در فضای کسب و کار کشورهای توسعه یافته مشخص است.

سرمایه‌گذاری دولتی و بخش خصوصی در هوش مصنوعی؛ الزام امروز
چمنی با اشاره به اینکه امروزه مجموعه‌های بزرگ کاری و تولیدی، برای بهره‌مندی از هوش مصنوعی تلاش می کنند، افزود: ما در این شرایط باید سرمایه‌گذاری در این بخش را به صورت جدی‌تر در دستور کار داشته باشیم؛ این مهم به میزان توجه دولت برای سرمایه‌گذاری فناورانه در اقتصاد و تولید بستگی دارد.
او بیان کرد: بخش خصوصی نیز برای عقب نماندن از بازار رقابت فضای کار و تولید باید در کوتاهترین زمان رغبت بیشتری برای سرمایه‌گذاری و ایجاد بسترهای فناورانه به ویژه هوش مصنوعی در جریان کسب و کار داشته باشد. در واقع بخش خصوصی نیز به شرط درک مسأله، امکان ورود به حوزه هوش مصنوعی و بهره‌مندی از آن در راستای ارتقای کسب و کار خود را خواد داشت.
به گفته این فعال حوزه کار، در شرایط کنونی، سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی اولویتی است که برای اجرایی شدن آن زمان را نباید از دست داد.

مهارت فناورانه ضرورت امروز بازار کار
این کارشناس بازار کار گفت: رشد دانش و مهارت‌افزایی فناورانه به ویژه کسب مهارت در حوزه هوش مصنوعی از الزامات مهارت‌آموزی برای شاغلان محسوب می‌شود.
وی همچنین توضیح داد: روند رشد تکنولوژی، بازار کار امروز را به شکل گسترده‌ای تحت تاثیر قرار داده است؛ به گونه‌ای که در بسیاری از مشاغل، بدون نقش‌آفرینی فناوری و هوش مصنوعی امکان رشد، رقابت و کسب سهم بازار به شکل قاب توجهی کاهش پیدا می‌کند.
چمنی تأکید کرد: سهم بالای تکنولوژی و هوش مصنوعی از مناسبات بازار کار و تأثیر بالقوه آن در خروجی تولید خدمات و مصولات، حتی شرایط شغلی بسیاری از نیروی کار را دستخوش تحول کرده است؛ به این واسطه فناوری روز و به‌روزرسانی مهارت‌های این بخش را باید از ضروریات اشتغال و تولید امروز برشمرد و هوش مصنوعی در این زمینه بسیار تاثیرگذار بوده است.

کد خبر: 81417

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 1 =