دکتر رجب بسطامی در گفت و گو با آتیهآنلاین فضای فیزیکی این درمانگاه را هزار متر مربع در ۲ طبقه اعلام کرد و گفت: خدمات پزشک خانواده، بستههای مراقبت سلامت، تزریفات و سرم تراپی، پانسمان، مامایی و دندانپزشکی به صورت تک شیفت در این مرکز انجام میشود.
او با بیان اینکه در حال حاضر این درمانگاه پزشک متخصص ندارد، افزود: پذیرش بیماران طبق دستورالعمل پزشک خانواده انجام میشود و به ازای هر پزشک، سرانه جمعیتی ۲۵۰۰ نفر در نظر گرفته شده است. در حال حاضر سه پزشک در این مرکز فعالیت دارند و امکان افزایش تعداد پزشکان نیز وجود دارد، چراکه جمعیت متقاضی خدمات بیشتر هم هست.
به گفته سرپرست درمانگاه تامین اجتماعی چالوس ماهانه حدود ۳۵۰۰ نفر به این مرکز درمانی مراجعه می کنند.
او درباره وضعیت درمانگاه گفت: تجهیزات پزشکی مورد نیاز بهخوبی تأمین شدهاند و در زمینه دارو نیز با توجه به اعتبارات در نظر گرفتهشده، مشکل خاصی وجود ندارد.
بسطامی بیان کرد: با اینکه بیشتر مراجعان این درمانگاه تمایل به استفاده از داروهای نوترکیب دارند، اما در حال حاضر این موضوع با دستورالعملهای بیمه مغایرت دارد. با این حال، امیدواریم در آینده این مشکل برطرف شود. در مجموع، داروخانه این درمانگاه در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
وی ادامه داد: حدود ۱۷ نفر دراین مرکز فعالیت میکنند که ۷۰ درصد آنها را کادر درمانی تشکیل میدهد و مابقی نیروهای پشتیبانی هستند. از میان کادر درمانی، پنج پزشک، یک ماما، دو مراقب سلامت و یک بهیار مشغول به کارند و در بخش پشتیبانی نیز نیروهایی در حوزههای پذیرش و داروخانه فعالیت دارند.
سرپرست درمانگاه تأمین اجتماعی چالوس اظهار کرد: با توجه به تقاضای بالای مراجعان برای ثبتنام در طرح پزشک خانواده، نیاز به جذب پزشک، پرستار و در نهایت نیروی پذیرش و منشی در این مرکز احساس میشود.
وی مهمترین چالشهای این مرکز درمانی واقع در غرب مازندران را نیاز به دندانپزشک دوم، آزمایشگاه، پزشک، پذیرش و منشی برشمرد و ادامه داد: با توجه به اجرای طرح پزشک خانواده در این مرکز، خدمات بهصورت پایهای و عمدتاً به مردم بومی شهرستان ارائه میشود. البته در برخی موارد خاص، مسافران یا افرادی که خارج از طرح پزشک خانواده هستند نیز میتوانند از خدمات درمانگاه استفاده کنند.
بسطامی گفت: اگر طرح پزشک خانواده که در حال حاضر بهصورت پایلوت تنها در دو استان مازندران و فارس اجرا میشود، به همین شکل ادامه پیدا کند، نیازهای این مرکز همان مواردی است که پیشتر به آنها اشاره کردم. اما اگر این طرح بهصورت سراسری در کشور اجرا شود و نظام ارجاع بهصورت هدفمند پیادهسازی گردد، این فرصت فراهم میشود که یک طرح جامع و کامل ارائه شود و خدمات مناسبتری به مردم و بیمهشدگان، که در واقع صاحبان اصلی سازمان هستند، ارائه شود.
نظر شما