• حلقه‌های مفقوده فرهنگ صادرات در تجارت خارجی کشور 

    حلقه‌های مفقوده فرهنگ صادرات در تجارت خارجی کشور 

    همانطور که میدانیم یکی از بخشهای مهم و تاثیر گذار در صادرات و تجارت خارجی، جدا از مسائل قانونی و بانکی و فنی، مساله فرهنگ صادرات و قوانین نانوشته ولی تعیین کننده و بسیلر مهم آن است.

  • به طب سنتی ایمان بیاوریم

    به طب سنتی ایمان بیاوریم

    طب در ایران ریشه در تاریخ کهن این سرزمین‌ دارد؛ دستاوردهای این طب مبتنی بر تحقیق، پژوهش و تجارب دانشمندانی مانند بوعلی سینا، زکریای رازی، جرجانی، قرطبی، مجوسی، زهراوی و سایر دانشمندانی است که برگ‌های زرینی بر تاریخچه طب جهان اضافه کرده و تحول و انقلاب‌های بزرگی را در طب ایجاد کردند؛ بی‌شک دستاوردهای طب نوین بر پایه دانش و تجربه طب سنتی استوار است.

  • دولت سیزدهم و سازمان تأمین‌اجتماعی

    دولت سیزدهم و سازمان تأمین‌اجتماعی

    کسانی که سابقه بیشتری در سازمان تأمین‌اجتماعی دارند، حتماً از یاد نبرده‌اند دورانی که در آن در عرض هشت سال، هفت مدیر بر مسند بزرگترین سازمان بیمه‌‎گر اجتماعی کشور نشستند و «عدم ثبات» تنها جمله یادگار از آن دوران است. در آن دوران، این سازمان به مانند ابزاری در اختیار دولت وقت بود و امانت بیمه‌شدگان، دغدغه اصلی نبود.

  • راهکار عملی شایسته‌سالاری

    راهکار عملی شایسته‌سالاری

    اگر در روزهای گذشته به صحبت‌های کاندیداهای انتخابات ‌ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ گوش کرده باشید، در میان تمامی ‌اختلاف‌نظرها و تفاوت سلیقه‌های اجرایی گوناگون، همگی بر یک نکته مهم اتفاق‌نظر کامل دارند: «شایسته‌سالاری».

  • حمل‌ و نقل‌ عمومی و بازگشت شهر به مردم

    حمل‌ و نقل‌ عمومی و بازگشت شهر به مردم

    تلاش مدیریت شهری این دوره در راستای ارتقای توسعه شهری برای همه و دسترس‌پذیری حمل‌ و نقل عمومی برای عموم شهروندان باعث تبدیل شدن این عرصه به یک مطالبه عمومی شد که دیگر هیچ شهرداری نمی‌تواند از آن صرف‌نظر کند.

  • توسعه پایدار با افزایش سرانه مصرف لبنیات ایران

    به بهانه اول ژوئن روز جهانی شیر؛

    توسعه پایدار با افزایش سرانه مصرف لبنیات ایران

    سودمندی شیر و فرآورده‌های شیری در تضمین سلامتی و افزایش سطح ایمنی زیستی بزرگسالان، جوانان، کودکان و بیماران، پوشیده نیست.

  • «انتظارات» از دولت سیزدهم 

    «انتظارات» از دولت سیزدهم 

    از دولت سیزدهم انتظار داریم با درک شرایط  اقتصادی، سیاسی و اجتماعی  جامعه و کاهش منابع سازمان تامین اجتماعی بیشتر از  گذشته در برقراری امنیت و آرامش و آسایش بیش از ۴۲ میلیون نفر سیاست‌گذاری نماید و با گسترش تعامل و سه جانبه‌گرایی مسیر توسعه و رفاه را هموار نماید.

  • گامی دیگر برای آرامش شرکای اجتماعی

    گامی دیگر برای آرامش شرکای اجتماعی

    مدیریت تأمین‌اجتماعی در دو سال گذشته تحولی شگرف در چارچوب بزرگترین سازمان بیمه‌گر کشور ایجاد کرده؛ اما اگر یک نکته را به عنوان خط اتصال این خدمات در نظر بگیریم، آن ایجاد حس امنیت در مخاطبان است. 

  • ارتباطات؛ عرصه‌ای برای کنش‌گران و انتقال مفاهیم

    ارتباطات؛ عرصه‌ای برای کنش‌گران و انتقال مفاهیم

    چند سالی است که ۱۷ ماه مه مصادف با ۲۷ اردیبهشت را به عنوان روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی نام گذاری کرده اند . در ایران نیز به پیروی از عملکرد سایر ملل این روز به عنوان روز ارتباطات و روابط عمومی گرامی داشته می شود.

  • " میدان دوّم "

    " میدان دوّم "

    طی روزهای اخیر و متعاقب درز یک فایل صوتی در فضای رسانه ای و سیاسی، گفتمان دوگانه ای شکل گرفته است تحت عنوان "میدان" و "دیپلماسی" یا بهتر بگوئیم "میدان" و "قوه مجریه" و نقطه نظراتی پیرامون این موضوع مطرح شده و می شود.

  • طرح ۳۰۷۰ و تأمین اجتماعی الکترونیک؛ الزام قانونی، ضرورت اجتماعی و مطالبه ملی

    طرح ۳۰۷۰ و تأمین اجتماعی الکترونیک؛ الزام قانونی، ضرورت اجتماعی و مطالبه ملی

    مراجعه حضوری به شعب سازمان تأمین اجتماعی برای دریافت خدمات بیمه ای و همچنین غیرهوشمند بودن فرآیندهای انجام کار در بیشتر مواقع موجب ازدحام در واحدهای مذکور و طولانی شدن مدت زمان ارائه خدمت  می گردید و این موضوع همواره سبب نارضایتی مراجعین و البته همکاران نیز بوده است.

  • توافق وین و معیشت کارگران

    توافق وین و معیشت کارگران

    کمتر کارگری علت نامگذاری «روز جهانی کارگر» را می‌داند؛ اینکه کارگرانی در قرن نوزدهم به ساعات کاری خود اعتراض کردند تا با کشته شدن تعدادی از آنها، قانون هشت ساعت کار در روز مصوب شود و ما در قرن ۲۱ نیز از آن برخوردار باشیم. تاریخ پویش‌های کارگری در جهان لبریز از این اعتراضات و دریافت حق‌ها بوده است.

  • انتخاب استانداران را به شوراها بسپارید

    انتخاب استانداران را به شوراها بسپارید

    این روند، درک واقعیت های هر منطقه را برای مدیران ارشد استانی و کشوری بالا می برد و به افزایش رضایت مندی مردم منجر می شود.

  • تحول دیجیتال و ارزش‌آفرینی در فرایندهای مالی ارائه خدمت

    تحول دیجیتال و ارزش‌آفرینی در فرایندهای مالی ارائه خدمت

    در تمامی سازمانها، حتی سازمانهایی که ماموریت آنها تولید و ارائه خدمات مالی نمی باشد، فرایند ها وفعالیت های مالی همواره مورد توجه جدی بوده و در برنامه ریزی و سنجش کارایی و اثر بخشی نقش حائز اهمیتی را ایفا می نمایند.

  • امیدواری انسان

    امیدواری انسان

    انسان به امید زنده است و امیدواری ها و آرزوهای انسان هاست که چشم اندازهایی را در مقابل زندگی آنها می گشاید. 

  • خط‌مشی‌ تأمین‌اجتماعی در دوران پسا کرونا

    خط‌مشی‌ تأمین‌اجتماعی در دوران پسا کرونا

     شیوع ویروس کرونا با توجه به تأثیرگذاری جهانی، سرعت پخش، تأثیرگذاری گسترده بر روی بخش‌های مختلف جمعیت کشور و منحصربه‌فرد بودن آن، منجر به ایجاد چالشی عظیم برای حوزه تأمین‌اجتماعی در کشورهای مختلف شد. در این بین، هرچه پیامدهای این بحران به سرعت گسترش می‌یافت، درک جامعی از پیامدها، مدت و عمق تأثیرگذاری آن به کندی صورت می‌پذیرفت.

  • اهمیت سرمایه اجتماعی در تأمین‌اجتماعی

    اهمیت سرمایه اجتماعی در تأمین‌اجتماعی

    اگر بخواهیم تنها یک ویژگی را برای روند اجرایی تیم مدیریتی فعلی سازمان تأمین‌اجتماعی برگزینیم، آن اهمیت دادن به سرمایه اجتماعی است. مصطفی سالاری و تیم اجرایی قوی او در دو سال گذشته تلاش کرده‌اند تا با ایجاد تغییرات بنیادین به جامعه عظیم مخاطبان سازمان اثبات کنند که با آنها هستند، نه بر آنها. متناسب‌سازی مستمری بازنشستگان در این میان، یکی از مهمترین نمادهای این سرمایه‌گذاری عظیم اجتماعی است.

  • تأمین‌اجتماعی؛ نمادحقیقی دولت الکترونیک

    تأمین‌اجتماعی؛ نمادحقیقی دولت الکترونیک

    اهدای لوح تقدیر به مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی به عنوان دستگاه برگزیده در توسعه دولت الکترونیک از سوی رئیس‌جمهور توانست خستگی قریب به دو سال تلاش ویژه تیم مدیریتی جدید این سازمان را از تن خارج کند؛ رویه‌ای که با رفع نواقص آغاز شد و کار به نوآوری‌هایی رسید که حاصل آن، تقدیر از سوی بالاترین مقام اجرایی جمهوری اسلامی ‌بود.

  • تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها

    تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها

    سال 1400، سال "تولید، پشتیبانی‎ها، مانع زدایی‎ها" نامگذاری شده است و پر واضح است که برای تحقق این شعار بایستی به کلیه عوامل موثر در تولید توجه شود و فقط مقصود از این شعار، پشتیبانی از "کارفرمایان" که عامل "سرمایه" را در مجموعه عوامل موثر بر تولید نمایندگی می کنند، نبوده است و بایستی به کارگران و کارمندان شاغل در بخشهای تولیدی اعم از تولید محصولات و تولید خدمات نیز توجه و التفات لازم صورت پذیرد.

  • به بهانه تقدیر رئیس‌جمهور از مصطفی سالاری

    به بهانه تقدیر رئیس‌جمهور از مصطفی سالاری

    درسومین روز از سال ۱۴۰۰ و در بیستمین جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات کشور دکتر روحانی رییس جمهور کشور از دکتر سالاری به عنوان مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به عنوان دستگاه برگزیده در توسعه الکترونیک و شفافیت تقدیر کرد.

  • قبولی دولت در سال بدِگذشته و خروج از بحران در ۱۴۰۰

    قبولی دولت در سال بدِگذشته و خروج از بحران در ۱۴۰۰

    «سال ۱۳۹۹ سخت ترین سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی را داشتیم و در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی سال سختی بود. تداوم تحریم‌ها و نتایج تشدید آن در سال ۱۳۹۹ خود را دراقتصاد مردم بروز داد. همه‌گیری کرونا و گسترش ویروس کووید-۱۹ با به خطر افتادن سلامت مردم و متأسفانه مرگ تعدادی از هموطنان و عزادار شدن خانواده‌ها نگرانی و ناراحتی را در تمام اقشار توسعه داد.»

  • بازماندگان بالقوه نظام تأمین‌اجتماعی فراگیر

    نگاهی به وضعیت بانوان فعال در بخش غیررسمی ‌اقتصاد

    بازماندگان بالقوه نظام تأمین‌اجتماعی فراگیر

    در کنار سهم بالای بانوان در بخش غیررسمی ‌اقتصاد، شرایط نامناسب شغلی، عوامل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی منجر به پایین بودن پوشش حمایت‌های اجتماعی برای آنها شده است.

  • ملی شدن نفت و ملی‌سازی هسته‌ای

    ملی شدن نفت و ملی‌سازی هسته‌ای

    در یادداشت علی ربیعی سخنگوی دولت و دستیار ارتباطات رییس جمهوری به مناسبت سالگرد ملی شدن صنعت نفت آمده است:روح صلح‌طلب ملت ایران در همان آغاز نهضت ملی سازگاری شیرینی میان حق ملی و تعامل جهانی به وجود آورده بود.

  • ضرورت ایجاد نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی

    نظام متمرکز تأمین اجتماعی برای آحاد مردم

    ضرورت ایجاد نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی

    عدالت اجتماعی یکی از آرمان‌های مردم در سال ۱۳۵۷ و گفتمان امام و رهبری بود که در قانون اساسی (اصل سوم، چهل‌وسوم، بیست‌ویکم و به‌خصوص اصل ۲۹) تبلور یافته است. اگرچه اقدامات زیادی در ادوار و دولت‌های مختلف انجام شده، ولی همچنان عدالت به صورت یک مطالبه از طرف رهبری و مردم مطرح است. اگر بخواهیم آسیب‌شناسی کنیم، باید به چند دهه اقداماتی که در این حوزه انجام شده است، رجوع کنیم.

  • توسعه منطقه مکران و نقش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پیشبرد آن

    توسعه منطقه مکران و نقش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پیشبرد آن

    سواحل مکران در جنوب شرقی ایران تا جنوب غربی پاکستان در طول دریای عمان قرار دارد و از منطقه تیاب در شهرستان میناب تا لاس بلا در جنوب غربی ایالت بلوچستان پاکستان گسترده شده و دارای موقعیت استراتژیک منحصر به فرد و دسترسی به اقیانوس هند است.

  • چشم‌پوشی آگاهانه

    چشم‌پوشی آگاهانه

    رئیس مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی گفت: مرور سیر تطور قوانین مربوط به سن و سابقه ملاک بازنشستگی در صندوق‌های بازنشستگی کشور نشان می‌دهد که همزمان با افزایش امیدبه زندگی در کشور، نه‌تنها سن بازنشستگی افزایش نیافته، بلکه شرایط سنی مورد نیاز برای بازنشستگی تسهیل شده و قوانین متعدد بازنشستگی پیش‌ازموعد به تصویب رسیده است.

  • سلامت بیمه‌شدگان با نسخه‌ الکترونیک

    سلامت بیمه‌شدگان با نسخه‌ الکترونیک

    اگر سابقه فعالیت سازمان تأمین‌اجتماعی را بدون در نظر گرفتن تاریخچه قبلی فعالیت این سازمان در قامت یک ‌سازمان بیمه گذار اجتماعی کارگران؛ همان سال ۱۳۵۴ یعنی زمان تصویب قانون تأمین‌اجتماعی بدانیم، اکنون در واپسین ‌سال‌های نیم‌قرن نخست فعالیت، تحولی عظیم در سازمان تأمین‌اجتماعی در حال اجراست که شاید بتوان از آن ‌به عنوان انقلابی در حوزه درمان این سازمان و نظام بیمه سلامت کشور یاد کرد.

  • نسخه الکترونیک از منظر قانونی

    نسخه الکترونیک از منظر قانونی

    ارائه خدمات درمانی تامین‌اجتماعی در بستر نسخه‌نویسی الکترونیک، یک تکلیف قانونی است و قانون همه دست‌اندرکاران خدمات درمانی را مکلف به اجرای نسخه الکترونیک کرده است.

  • دودستگی تئاتری‌ها

    دودستگی تئاتری‌ها

    این روزها فاصله‌ عمیقی بین تئاتری‌ها ایجاد شده است، آنها در واقع به دو دسته‌ تقسیم شده‌اند. دسته اول کسانی هستند که مستخدم جاهای دیگرند و از کمک‌ها استفاده می کنند، دسته دوم اما کارشان فقط تئاتر است.

  • حمایت‌های اجتماعی از زنان و دختران

    حمایت‌های اجتماعی از زنان و دختران

    قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اصول متعددی بر جایگاه خانواده و حفظ و تقویت آن خصوصاً از طریق ارتقاء نظام تامین اجتماعی و توجه ویژه به زنان و دختران تاکید کرده است.