• ۹۵۰۰ تعاونی مسکن؛ ظرفیتی برای خانه‌دار شدن کارگران

    ۹۵۰۰ تعاونی مسکن؛ ظرفیتی برای خانه‌دار شدن کارگران

    وجود بیش از یکصدهزار شرکت تعاونی فعال در سطح کشور بر اساس توانمندی و ظرفیت‌های موجود در این نهادها به عنوان پایگاه‌های مردمی بخش‌های مرتبط با تولید و خدمات و آمار حدود ۱۰ درصدی تعاونی‌های مسکن از جمع آنها می‌تواند به عنوان بستری کارآمد برای حل بسیاری از چالش‌های اقتصاد و تولید در جامعه، بخصوص مسئله مسکن باشند.

  • سازمان‌های کارگری حلقه ارتباط سه‌جانبه‌گرایی

    سازمان‌های کارگری حلقه ارتباط سه‌جانبه‌گرایی

    بخشی از ارکان سه‌جانبه‌گرایی و مشارکت فعالانه جامعه کارگران در تصمیم‌سازی‌های حوزه کار و اشتغال در کالبد سازمان‌ها، تشکلات، انجمن‌ها و سندیکاهای کارگری موجودیت و توسعه پیدا می‌کند که بخش قابل توجهی از این گروه‌ها در فضای کسب و کار و اشتغال کشور ما در چارچوب انجمن صنفی کارگری، شورای اسلامی کار، تعاونی‌های کارگری و کانون‌های بازنشستگی و البته نمایندگی جامعه و اصناف مختلف کارگران در حال فعالیت هستند.

  • بخش خصوصی و سهم ۸۵ درصدی اشتغال

    بخش خصوصی و سهم ۸۵ درصدی اشتغال

    خروجی نتایج گزارش نیروی طرح آمارگیری نیروی کار نشان می‌دهد که بیش از ۸۵ درصد شاغلان (۱۵ساله و بیشتر) کشور در مشاغل و فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی در قالب بخش خصوصی در حال کار هستند و به عبارتی بخش خصوصی سهم ۸۵ درصدی در اشتغال موجود دارد.

  • کارگران فصلی؛ شاغلان نیمه‌وقت با چالش معیشت

    کارگران فصلی؛ شاغلان نیمه‌وقت با چالش معیشت

    آمار دقیق و قابل اعتمادی در خصوص کارگران فصلی وجود ندارد و شاید بتوان بخشی از جامعه بیش از یک میلیون و۵۰۰ هزارنفری کارگران ساختمانی را نیز از زمره کارگران فصلی محسوب کرد.

  • بیمه دانشجویی فرصتی برای تأمین اجتماعی و دانشجویان

    بیمه دانشجویی فرصتی برای تأمین اجتماعی و دانشجویان

    سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بزرگترین نهاد بیمه‌ای کشور با پوشش بیش از ۴۵ میلیون نفری اقشار مختلف از جمله کارگران شاغل در بخش‌های مختلف، تولیدگران، کارفرمایان، فعالان شغل‌های حوزه خدمات، زنان خانه دار، بخشی از کارمندان دولت و ... طیف وسیعی از جامعه را در قالب ۵۳ درصد افراد تحت پوشش دارد که در راستای توسعه چتر بیمه‌ای، بستر پوشش بیمه‌ای جامعه بزرگ دانشجویان را نیز فراهم کرده است.

  • ضرورت آمادگی برای ورود به فضای آینده اشتغال

    ضرورت آمادگی برای ورود به فضای آینده اشتغال

    شکل‌گیری فصلی‌نو از بازار کار و تنوع ایجاد شده بر بستر جدید کسب و کارهای نوظهور در جهان که به دنبال آن تغییرات گسترده‌ای در انواع شغل و ضرورت‌های الزامی آنها مانند مهارت‌ها و سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی مبتنی بر این شرایط را ایجاب می‌کند، نیازمند هدفگذاری در ایجاد زمینه برای تحولات کسب و کار جهانی و پذیرش آن در بستر بازار کار کشور است.

  • اسارت قلم خبرنگار در پشت میله‌های مصلحت اندیشی

    اسارت قلم خبرنگار در پشت میله‌های مصلحت اندیشی

    رسانه‌ها رکن چهارم دموکراسی هستند و فلسفه وجودی خبرنگار مطالبه‌گری، شفاف‌سازی و روشنگری جامعه است و در این صورت می‌توان توسعه جامعه را با تلاش جدی خبرنگاران در آگاهی‌رسانی درست پیوند داد.

  • مدرک‌گرایی؛ چالش آسیب‌زای اشتغال

    مدرک‌گرایی؛ چالش آسیب‌زای اشتغال

    رویاسازی برای رسیدن به اشتغال بر پایه مدارک دانشگاهی و ایجاد مسیرهای منتهی به اشتغال بدون تطبیق نیاز بازار کار و تولید و عدم استفاده لازم از مهارت‌آموزی در چارچوب سیاستگذاری‌های مرتبط با تربیت نیروی کار برای ریل‌گذاری در حوزه اشتغال، شرایطی را در دهه‌های گذشته به وجود اورده تا توجه بی‌رویه به مدرک دانشگاهی و بی‌توجهی به آموزش مهارت، شکل‌گیری پدیده "مدرک گرایی" را تسریع کند.  

  • اشتغال نیروی فعال غیرشاغل؛ فرصت رونق تولید و پایداری تأمین اجتماعی

    اشتغال نیروی فعال غیرشاغل؛ فرصت رونق تولید و پایداری تأمین اجتماعی

    جدیدترین شاخص‌های عمده بازار کار در بهار سال ۱۴۰۱ نشان از وجود جمعیت بیش از ۶۳ میلیون و ۵۰۰ هزارنفری افراد در سن کار (۱۵ ساله و بیشتر) در کشور دارد که نسبت به جمعیت بیش از ۸۵ میلیون نفری ثبت شده به عنوان آخرین جمعیت سرشماری شده، آمار بسیار بالایی از حیث نیروی کار بالقوه به شمار می‌آید.

  • ماهیت، پیشینه و دورنمای اجرای طرح پزشک خانواده در کشور

    ماهیت، پیشینه و دورنمای اجرای طرح پزشک خانواده در کشور

    با وجود گذشت یک دهه از اجرای طرح پزشک خانواده شهری در استان‌های فارس و مازندران و علی‌رغم تاکیدات برنامه‌های چهارم، پنجم و ششم توسعه مبنی بر اجرای طرح پزشک خانواده در کشور، هنوز ارزیابی درستی از اجرای طرح در استان‌های پایلوت صورت نگرفته و همچنان ادامه اجرای طرح در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.  

  • جان کارگران را دریابید

    جان کارگران را دریابید

    حفظ جان افراد در قالب انسان‌ها در هر جایگاهی از ارزش‌های والای بشری است و در چارچوب تمام مکاتب فکری و اندیشه‌ای، از بارزترین و ارزشمندترین داشته‌های نسل انسانها به شمار می‌رود و اگر افراد را در قالب نیروی کار در بستر شغل‌های مختلف در نظر بگیریم نیز بر اساس ارزشمندی انسان و در بستر شرایط ایمنی محیط کار، حفاظت از جان نیروی کار به عنوان سرمایه بزرگ انسانی در راس کار و اشتغال قرار می‌گیرد.

  • پیوستگی حیاتی صندوق‌های بیمه‌ای و بازنشستگان

    نگاهی به تکریم بازنشستگان از زاویه کارآمدی؛

    پیوستگی حیاتی صندوق‌های بیمه‌ای و بازنشستگان

    روز "خانواده و تکریم بازنشستگان" بهانه‌ای است تا مسئله درهم‌تنیدگی و پیوستگی مهم و اثرگذار در استمرار حیات اجتماعی بازنشستگان و صندوق‌های بیمه اجتماعی را یادآور شویم و به موضوع پایداری صندوق‌های بازنشستگی و زندگی اقشار بازنشسته از زاویه ضرورت بهره‌مندی از دانش و تجربه بازنشستگان بنگریم.

  • شفاف، مردمی و هوشمند؛ ارکان استوار سازمان بهزیستی در دوره تحول

    شفاف، مردمی و هوشمند؛ ارکان استوار سازمان بهزیستی در دوره تحول

    مهدی مقاری به مناسبت ۲۵ تیرماه روز بهزیستی یادداشتی منتشر کرده است

  • تأمین اجتماعی و عدالت اجتماعی

    تأمین اجتماعی و عدالت اجتماعی

    اینجانب فرا رسیدن هفته تامین اجتماعی را خدمت بیمه شدگان، بازنشستگان، کارفرمایان و مستمری بگیران ارجمند سازمان تامین اجتماعی تبریک عرض می‌نماییم.

  • تأمین اجتماعی و شکوفایی اجتماعی کشور

    تأمین اجتماعی و شکوفایی اجتماعی کشور

    ۲۵ تیرماه در تقویم رسمی کشورمان به عنوان روز تامین اجتماعی نامگذاری شده است. سازمان تامین اجتماعی در راستای تحقق «عدالت اجتماعی» - به عنوان یکی از اهداف عالیه نظام جمهوری اسلامی - همواره پیشرو بوده و در راستای تحقق این هدف بزرگ بر اصل «مشارکت سه‌جانبه کارفرمایان، بیمه‌شدگان و دولت» تاکید داشته است.

  • اشتغال، تولید و توسعه اقتصادی در بستر تعاون

    اشتغال، تولید و توسعه اقتصادی در بستر تعاون

    عضویت بیش از سه میلیارد نفری، اشتغال ۱۰ درصدی در قالب فعالیت قریب به سه میلیون شرکت تعاونی، اشتغال بیش‌از ۳۰۰ میلیون نفری و سهم عمده از اقتصاد و تولید در جهان، بخشی از گزارش عملکرد حضور تعاونی‌ها در عرصه اقتصاد جهانی در دهه‌های اخیر است.

  • تأمین‌اجتماعی مظهر توسعه رفاه و عدالت اجتماعی

    تأمین‌اجتماعی مظهر توسعه رفاه و عدالت اجتماعی

      در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین نامگذاری گردیده سازمان تأمین‌اجتماعی به عنوان بزرگترین نهاد ارائه‌دهنده خدمات بیمه‌ای در کشور در صدد است تا با بهره‌گیری از سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری که به نوعی منشور نوسازی نظام تأمین‌اجتماعی است موجبات ارتقاء شاخص‌های عدالت اجتماعی، ارتقاء کرامت و منزلت شهروندان در حوزه‌های معیشت، بازنشستگی، بیکاری و توسعه رفاه اجتماعی و کاهش فقر در جامعه را در بالاترین‏ سطح فراهم آورد.

  • به روزرسانی مهارت برای اشتغال آینده

    به روزرسانی مهارت برای اشتغال آینده

    تحولات بازار کسب و کار و اشتغال در جهان در بستر تکنولوژی و نیاز روز زندگی در دنیای امروز، ضرورت بی‌بدیل کسب و به‌روزرسانی مهارت را برای تثبیت اشتغال در حوزه "مشاغل آینده" روشن می‌کند.

  • ارتباط حیاتی کارگران و سازمان تأمین اجتماعی

    ارتباط حیاتی کارگران و سازمان تأمین اجتماعی

    آغاز هفته تأمین اجتماعی بهانه‌ای شد که یکبار دیگر اساس تشکیل سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بزرگترین نهاد بیمه‌ای با پوشش ۵۳ درصد جمیعت کشور و مزایای ارتباط دوسویه حیاتی این سازمان با جامعه کار و تولید را در قالب کارگران و کارفرمایان از نظر بگذرانیم.

  • اختلاف معنادار بیکاری در مناطق مختلف کشور نشانه چیست؟

    اختلاف معنادار بیکاری در مناطق مختلف کشور نشانه چیست؟

    جدیدترین داده‌های مرکز آمار ایران در بهار ۱۴۰۱ حکایت از ثبت ۹.۲ درصدی شاخص نرخ بیکاری در کشور دارد که این آمار در مقایسه با سال گذشته با ایجاد و حفظ روند نزولی، کاهش ۰.۴ درصدی داشته است.

  • زنجیره «ابتر» معدن

    زنجیره «ابتر» معدن

    متاسفانه وجود اختلال‌ها و انقطاع‌های جدی در زنجیره ارزش فعالیت های معدنی کشور سبب شده است تا سرمایه‌گذاران صنعتی این حوزه، هر روز بیشتر از روز قبل نسبت به آینده این فعالیت ها دچار تردید شده و از آن رویگردان شوند.

  • ظرفیت دیده نشده بانوان در بازار کار

    ظرفیت دیده نشده بانوان در بازار کار

    در اختیار داشتن بیش از ۸۵ درصد فرصت‌های شغلی کشور توسط مردان، یکی از نشانه‌های عدم نقش‌آفرینی بسترهای ساختاری شکل گرفته در راستای بهره‌مندی از تمام ظرفیت‌های موجود در جامعه، متناسب با جمعیت مردان و زنان است که علاوه بر اینکه محصول عوامل متعدد در گذر زمان می‌باشد، منشاء بخشی از نابرابری‌ها و بازدهی پایین در حوزه اقتصاد خواهد بود.

  • راه اشتغال فقط از دانشگاه نمی‌گذرد

    راه اشتغال فقط از دانشگاه نمی‌گذرد

    «برو دانشگاه تا کار پیدا کنی» این تصوری است که به طور خاص در دهه‌های اخیر در کشور ما با توجه به رشد جمعیت و سیر گرایش جوانان و خانواده‌ها به موضوع تحصیلات دانشگاهی و در راستای یافتن شغل مناسب ایجاد شده است که البته باید از زوایای مختلف مورد بررسی، بازبینی و واکاوی قرار گیرد.

  • سازمان تأمین‌اجتماعی؛ مشوق توسعه اقتصادی

    سازمان تأمین‌اجتماعی؛ مشوق توسعه اقتصادی

    سازمان تأمین‌اجتماعی همواره بر همکاری و تعامل سازنده با کارگاه‌های صنعتی و تولیدی به ویژه کارخانه‌های بزرگ تأکید دارد. در این میان حتی رفع مشکلات و دغدغه‌های کوچکترین کارگاه‌ها را نیز از نظر دور نمی‌دارد.

  • عدالت استخدامی؛ چشم‌انداز کارکنان دولت

    عدالت استخدامی؛ چشم‌انداز کارکنان دولت

    شکل‌گیری قراردادهای مختلف کار اعم از رسمی، پیمانی، قرارداد کار معین، ساعتی، حجمی و بسیاری از اشکال دیگر قراردادهای کار همواره به عنوان یکی از مخربترین مسائل انگیزشی نیروی کار مطرح بوده و در واقع تلاش نیروی کار را برای ایجاد شرایط عادلانه در راستای تحقق حقوق و مزایای نیروی کار بخصوص کارکنان دولت بدون جواب گذاشته است.

  • تورم حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کوتاه‌مدت و گذرا است

    تورم حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کوتاه‌مدت و گذرا است

    افزایش قیمت‌ها در خردادماه کوتاه‌مدت و گذرا خواهد بود، اما تورم حاصل از تداوم ارز ۴۲۰۰ تومانی، قطع به یقین تبدیل به تورمی مزمن و فراگیر در اقتصاد می‌شد.

  • کاریابی‌ها کانال اشتغال کارجویان

    کاریابی‌ها کانال اشتغال کارجویان

    تحقق سیاست‌های حوزه اشتغال نیازمند نقش‌آفرینی ابزارهای کارآمد و اثرگذار برای شکل‌گیری خروجی مثبت شاخص‌های بازار است که فعالیت کاریابی‌های قانونی در راستای گسترش حلقه ارتباطی کارجو و کارفرما نیز در این چارچوب قائل ارائه است.

  • شغل‌های آینده در اختیار ماهران هوشمند

    شغل‌های آینده در اختیار ماهران هوشمند

    نشانه های رشد و توسعه تکنولوژی و روند افزایشی نقش آفرینی آن در حوزه کسب و کارها، حاکی از حذف بسیاری از مشاغل در دهه های آینده و شکل گیری شغل هایی با تعاریف جدید و برمبنای توسعه روزافزون جهان و اشتغال است که البته این روند تغییرات در دهه اخیر به نوعی آغاز شده و بخشی از مشاغل و شاغلان را تحت تاثیر قرار داده است.

  • جمعیت زنان؛ ظرفیت بزرگ مغفول مانده اشتغال و بیمه

    جمعیت زنان؛ ظرفیت بزرگ مغفول مانده اشتغال و بیمه

    گزارش مرکز برنامه‌ریزی و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۰ به طور تقریبی ۵۰.۳ درصد جمعیت افراد (۱۵ ساله و بیشتر) کشور را مردان و در حدود ۴۹.۷ درصد این بازه جمعیتی را زنان تشکیل داده‌اند که این تساوی سهم جمعیتی می‌تواند بستری برای هدفگذاری اشتغال و ارتقاء سازمان‌های بیمه‌ای باشد.

  • بازنشستگان را دریابیم

    بازنشستگان را دریابیم

    بازنشستگی، حالت و مرحله جدید از دوره زندگی افراد است که رابطه‌ای مستقیم و معنی‌دار بین آن و سن بیمه‌شدگان در نظر گرفته می‌شود. با این حال اهمیت دوران سالمندی و بازنشستگی اگر بیشتر از دوران جوانی و اشتغال افراد و اشخاص نباشد، کمتر نیست.