تسری پزشک خانواده به کل کشور در سال جدید

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تاکید بر لزوم تحقق شعار «مهار تورم و رشد تولید» در حوزه سلامت، گفت: سال گذشته پزشکی خانواده را در جمعیت‌های زیر ۲۰ هزار نفر و روستاها اجرا کردیم و امسال درصددیم تا این برنامه را به کل کشور تسری دهیم.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از وبدا، دکتر بهرام عین‌اللهی در دیدار نوروزی معاونان، مشاوران و مدیران ستاد وزارت بهداشت که همزمان به صورت وبینار با روسا و معاونان دانشگاه‌های علوم پزشکی برگزار شد، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۲مبنی بر «مهار تورم و رشد تولید» و تاکید بر تحقق این شعار در حوزه سلامت، گفت: خداوند فرصت خدمت به مردم را به ما عطا کرده است و خدمت خالصانه و صادقانه به مردم، از تکالیف شرعی ما محسوب می‌شود.

وی افزود: در مقوله پزشکی خانواده باید نیروهای بهورز، مراقب سلامت، ماما و نیروهای حد واسط را گسترش دهیم؛ چراکه مراد از پزشکی خانواده، گسترش شبکه بهداشت است.

وزیر بهداشت گفت: پزشک یا بیماری که از کانال پزشکی خانواده خدمت دریافت یا ارائه کند، مشوق‌هایی دریافت خواهد کرد. برای مثال، میزان خود پرداختی بیماران در این کانال کمتر و میزان دریافتی پزشکان بیشتر خواهد بود.

عین‌اللهی با بیان این که بودجه این طرح در مجلس به تصویب رسیده، اظهار امیدواری کرد روسای دانشگاه‌ها با جدیت کار را دنبال کنند.

وی بیان کرد: درنظر داریم یکی از مناطقی را که در اجرای برنامه پزشکی خانواده بهتر از سایرین عمل کرده به عنوان «پایتخت سلامت» معرفی کنیم.

وزیر بهداشت معیار هر مدیر موفقی را عملکرد مطلوب و سازنده در انجام وظایف محوله و کسب رضایت مردم برشمرد و افزود: در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، رسالت مهمی بر دوشمان نهاده شده و آن رسالت مسئول بودن است. نباید فراموش کنیم که ما مسئولیم نه رییس و بنابراین با تلاش مضاعف و در قامت یک مسئول دلسوز باید به خدمتگزاری بپردازیم.

عین‌اللهی در ادامه، اقتدار، خودسازی، شناخت و اطلاعات کافی از سازمان زیرمجموعه، شجاعت، داشتن برنامه مدون، برخورداری از روحیه مشاوره، عدم توجه به حواشی، حضور میدانی و نظارت و بازرسی منظم و دقیق را از ویژگی‌های یک مسئول موفق عنوان کرد و ساماندهی طرح پزشکی خانواده را از برنامه‌های مهم سال جاری برشمرد.

او در حاشیه این دیدار همچنین درخصوص «افزایش تولید» در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: برای اینکه بتوانیم تولید را در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی افزایش دهیم، باید استان‌ها و دانشگاه‌ها پای کار بیایند. در این زمینه لازم است مجموعه‌هایی را که از لحاظ مالی و علمی توانمندند، فعال کنیم؛ چراکه برخی استان‌ها در زمینه تولید دارو و تجهیزات پزشکی ظرفیت‌های مناسبی دارند.

وی افزود: باید با کمک استانداران برنامه ریزی‌هایی صورت گیرد تا تولید دارو و تجهیزات پزشکی از طریق دانش بنیان‌ها سرعت و کیفیت یابد؛ زیرا دانش بنیان‌هایی که موفق به تولید محصولات دارویی و پزشکی می‌شوند، برای تجاری سازی محصولات‌شان به حمایت نیاز دارند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه برای حمایت از دانش بنیان‌ها، برخی از اختیارات خود را واگذار می‌کنیم، اضافه کرد: بعضی از شرکت‌های دانش بنیان برای دریافت مجوز محصولات‌شان مدت زیادی را صرف رفت و آمد در فضای دیوانسالاری می‌کنند و حال آن که در سال جاری تصمیم داریم در حوزه صدور مجوز دارو و تجهیزات پزشکی سیاست تمرکززدایی اتخاذ کنیم.

عین‌اللهی ادامه داد: اقدام بعدی، افزایش تسهیلات بانکی است که این موضوع را از سمت دولت و مراجع ذی‌ربط پیگیری خواهیم کرد و دانشگاه‌ها نیز باید کمک کنند تا در جاهایی که تولید تاکنون کمتر بوده، رونق گیرد.

وزیر بهداشت تاکید کرد: آمار تولید دارو در کشورمان ۹۹ درصد است؛ اما این عدد برای ما راضی کننده نیست. چراکه مواد اولیه بسیاری از داروها را تولید نمی‌کنیم و زمانی موفق خواهیم بود که به تولید مواد اولیه نیز نایل شویم.

وی درخصوص تولید تجهیزات پزشکی افزود: در زمینه تجهیزات پزشکی ۴۰ درصد نیاز داخلی را در کشور تولید می‌کنیم؛ البته در این حوزه حساسیت‌های بیشتری نیز صرف می‌شود زیرا ساخت این دستگاه‌ها از پیچیدگی‌های بیشتری نسبت به دارو برخوردار است و با کمک مهندسان تجهیزات پزشکی سعی در پیشبرد مطلوب ساخت تجهیزات پزشکی در داخل داریم.

کد خبر: 58790

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 7 =