تیتر سه زیرسرویس

  • تغییر سیستم ایمنی حتی سال‌ها پس از ترک سیگار

    دگرگونی همیشگی در گلبول‌های سفید با مصرف تنباکو

    تغییر سیستم ایمنی حتی سال‌ها پس از ترک سیگار

    بر اساس نظر «سازمان جهانی بهداشت»، بیش از ۱۰۰ خطر برای مصرف دخانیات وجود دارد؛ از جمله مهمترین این خطرات، احتمال بالای ابتلا به سرطان یا حمله قلبی، بوی بد بدن، چین و چروک صورت، آسیب به دندان، آسیب به افراد در معرض دود دست دوم و...است. اما اخیرا نتایج یک پژوهش ۱۰ ساله در فرانسه نشان می‌دهد که علاوه بر خطرات پیشین سیگار عاملی است که حتی سال‌ها پس از ترک آن، بیشتر سیستم دفاعی بدن را تغییر می‌دهد و گلبول‌های سفید خون افراد سابقا سیگاری، برای سال‌ها تغییر کرده باقی می‌مانند. بر این اساس سیگار تنها عاملی است که اثرات قابل مقایسه با متغیرهای تغییرناپذیر مانند سن، جنس و ژنتیک دارد. در این معنا امضای سیگار در سیستم ایمنی حفظ می‌شود، هر چند بنا بر نظر برخی متخصصان در نهایت این آزمایش نمی‌تواند به‌طور قطعی بگوید که تغییرات ناشی از سیگار در سیستم ایمنی، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد بلکه فاکتورهای ژنتیکی در این مورد تاثیرگذارند.

  • معمای کووید طولانی مدت

    وحشت از علائم ماندگار کرونا دانشمندان را به تکاپو انداخته است

    معمای کووید طولانی مدت

    آیا کرونا یک بیماری گذار است که به پایان خود نزدیک می‌شود یا ابعاد تازه‌ای از این بیماری همه‌گیر در حال بروز و ظهور است؟ به نظر می‌رسد ابعاد زیادی از این بیماری هنوز برای ما و سیستم‌های بهداشتی ناشناخته باقی مانده است. اکنون دانشمندان و پژوهشگران سلامت به شدت نسبت به کرونای طولانی مدت ابراز نگرانی می‌کنند. «کووید طولانی» به نوعی مزمن از این بیماری گفته می‌شود که در آن علائم بیماری به مدت سه ماه پس از ابتلای اولیه همچنان در بدن فرد مبتلا قابل مشاهده باشد. این نوع کووید احتمال دچار شدن به سکته مغزی، قلبی و حتی دیابت را افزایش می‌دهد. خوشبختانه نوع جدید بیماری کووید (او میکرون) نسبت به گونه اولیه بیماری جنبه‌های کمتری از «کووید طولانی» را موجب می‌گردد؛ با این حال دانشمندان هنوز در حال بررسی راه‌های احتمالی کنترل نوع مزمن و طولانی این بیماری هستند که برای سیستم‌های درمان ناشناخته و پر هزینه است.

  • افزایش استفاده از گوشی هوشمند در میان کودکان و شیوه‌های کنترل آن

    افزایش استفاده از گوشی هوشمند در میان کودکان و شیوه‌های کنترل آن

    بر اساس داده‌های تنظیم‌کننده ارتباطات بریتانیا «آفکام» (Ofcom)، ۹۱ درصد از کودکان در بریتانیا تا سن ۱۱ سالگی صاحب یک گوشی هوشمند می‌شوند. این درحالی است که مطالعه در ۱۹ کشور اروپایی دیگر نشان می‌دهد که ۸۰ درصد از کودکان ۹ تا ۱۶ ساله به‌صورت روزانه از یک گوشی هوشمند برای آنلاین شدن استفاده می‌کنند. در همین حال، داده‌های یک نظرسنجی اخیر نشان می‌دهد که ۴۲ درصد از کودکان آمریکایی تا سن ۱۰ سالگی و ۹۱ درصد آنها در ۱۴ سالگی صاحب گوشی هوشمند می‌شوند. داشتن گوشی هوشمند چگونه بر زندگی افراد و به خصوص کودکان و نوجوانان تاثیر می‌گذارد و چگونه می‌توان استفاده از آنها را تحت کنترل درآورد؟ در این گزارش نگاهی به تجربه‌های مختلف از تاثیر صفحه‌نمایش بر زندگی کودکان و نوجوانان و چگونگی کنترل این تاثیرات توسط والدین می‌اندازیم.

  • نفع یک تریلیون دلاری از سلامت زنان

    اقتصاد جهان با کاهش شکاف سلامت جنسیتی بهبود می‌یابد

    نفع یک تریلیون دلاری از سلامت زنان

    در یک دهه گذشته، شاهد جلب توجه جهانی بیشتر به شکاف میان زنان و مردان در مراقبت‌های بهداشتی بوده‌ایم. در حالی که افزایش آگاهی در مورد سلامت زنان دلگرم‌کننده به نظر می‌رسد، اما مشهود است که در این تلاش‌ها برای گسترش دسترسی به سلامت زنان، همه رویکردها به یک اندازه مناسب نیستند. شکاف چه در کشورهای پردرآمد و چه در کشورهای کم‌درآمد همچنان پابرجاست. گزارش جدید مجمع جهانی اقتصاد درباره وضعیت شکاف سلامت زنان و مردان نشان می‌دهد که کاهش شکاف بهداشتی، سلامت زنان را بهبود می‌بخشد و آن‌ها را قادر می‌سازد تا فعال‌تر در نیروی کار شرکت کنند. این کاهش می‌تواند منجر به افزایش 1.7درصدی در تولید ناخالص داخلی سرانه کشورها شود. بر اساس این گزارش، زنان همچنان بیشتر با موانع مراقبت مواجه هستند و تأخیرهای تشخیصی و یا درمان غیربهینه را تجربه می‌کنند.