• آرتروز بیماری سالمندان

    در گفتگو با یک متخصص ارتوپدی مطرح شد:

    آرتروز بیماری سالمندان

    آرتروز یک بیماری التهاب مفاصل است که در واقع به ساییدگی مفاصل اطلاق می‌شود. در این بیماری مفاصل به‌تدریج تخریب و دچار ساییدگی می‌شوند. این بیماری در بیشتر موارد با درد، تغییرشکل یا تورم مفاصل و محدودیت حرکت همراه است. بررسی‌های سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد که آرتروز یکی از علت‌های اصلی ناتوانی در کل جهان محسوب می‌شود و ۵۲۰ میلیون نفر مبتلا به استئوآرتروز در کل دنیا زندگی می‌کنند که ۶۰ درصد آنها مبتلا به آرتروز مفصل زانو هستند. در کشور حدود ۱۵ درصد مردم بالای ۱۵ سال ایران دچار آرتروز بویژه آرتروز زانو هستند. افزیش بیماران مبتلا به آرتروز ما را بر آن داشت تا گفتگویی داشته باشیم با دکتر علی جوادی، متخصص ارتوپدی که در پی می‌آید.

  • مسمومیت‌های غذایی و راه‌های پیشگیری از آن

    در گفتگو با یک کارشناس ارشد تغذیه مطرح شد:

    مسمومیت‌های غذایی و راه‌های پیشگیری از آن

    مسمومیت‌های غذایی از بیماری‌های شایعی هستند که در اثر سهل‌انگاری در رعایت بهداشت و آلودگی مواد غذایی رخ می‌دهند. علائم مسمومیت غذایی در هر فرد متفاوت بوده و به میکروبی که وارد بدن می‌شود بستگی دارد که ممکن است خفیف یا بسیار شدید باشد. معمولا بیمار بعد از مصرف آب یا غذای آلوده، علائم مسمومیت را طی چند ساعت تا چند روز نشان می‌دهد. مسمومیت‌های غذایی انواع مختلفی دارد که نوع میکروبی آن شایع‌تر از سایر مسمومیت‌ها است. آمار بالای مسمومیت‌های غذایی در کشور ما را بر آن داشت تا گفتگویی داشته باشیم با سولماز خدیری، کارشناس ارشد تغذیه که در پی می‌آید.

  • لزوم دسترسی عادلانه بیماران هموفیلی به دارو

    به مناسبت فرا رسیدن ۲۸ فروردین روز جهانی هموفیلی

    لزوم دسترسی عادلانه بیماران هموفیلی به دارو

    هموفیلی نوعی اختلال نادر است که به دلیل کمبود یا نبودن پروتئین‌های کافی (فاکتورهای انعقاد)، مانع از لخته‌شدن خون به طور عادی می‌شود. بیمار مبتلا به هموفیلی در صورت دچار شدن به آسیب‌دیدگی یا زخم بیشتر از یک فرد عادی خونریزی می‌کند. این بیماری اغلب به صورت وراثتی به فرزندان انتقال می‌یابد و معمولا در مردان شایع‌تر از زنان است. بیماران هموفیلی نه تنها با مشکلات فراوانی از نظر جسمی، روحی و اجتماعی مواجه‌اند بلکه چندی است که برای تهیه داروهایشان نیز دچار مشکل شده‌اند . شعار امسال روز جهانی هموفیلی دسترسی عادلانه بیماران به دارو اختصاص یافته است. فرارسیدن روز جهانی هموفیلی ما را بر آن داشت تا گفتگویی داشته باشیم با احمد قویدل، مشاور مدیر عامل کانون هموفیلی ایران که در پی می‌آید.

  • سینوزیت بیماران را ناتوان می‌کند

    در گفتگو با یک متخصص آسم و آلرژی مطرح شد

    سینوزیت بیماران را ناتوان می‌کند

    سینوزیت مزمن یکی از شایعترین بیماری‌ها در کشور است که تاثیر منفی بر کیفیت زندگی افراد به جا می‌گذارد. این بیماری با تاثیر بدی که بر کیفیت زندگی افراد می‌گذارد آنها را ناتوان می‌کند. به همین دلیل است که فرد توانایی انجام کارهای روزمره خود را از دست می‌‎دهد. بیماری سینوزیت می‌تواند با دردهایی که ایجاد می‌‎کند مشکلات بسیاری را برای افراد در پی داشته باشد. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که بیشترین دلیل مراجعه بیماران به پزشکان سینوزیت حاد و مزمن است که یکی از بالاترین مخارج بیمه، ویزیت، تشخیص و درمان را به خود اختصاص می‌دهد. افزایش این بیماری در کشور ما را بر آن داشت تا گفتگویی داشته باشیم با دکتر مریم محمدی، متخصص آسم و آلرژی که در پی می‌آید.

  • ارائه خدمات به بیش از دو میلیون بیمار در تعطیلات نوروزی در مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی

    مدیرکل درمان مستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی اعلام کرد:

    ارائه خدمات به بیش از دو میلیون بیمار در تعطیلات نوروزی در مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی

    مدیرکل درمان مستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی از پذیرش و ارائه خدمات سرپایی به بیش از دو میلیون و ۲۸ هزار و ۵۸۰ بیمار در مراکز درمانی این سازمان در سراسر کشور از ۲۵ اسفند سال گذشته تا ۱۷ فروردین‌ماه امسال خبر داد.

  • آشنایی با پیرچشمی و شیوه‌های مراقبت و پیشگیری

    در گفتگو با یک چشم پزشک مطرح شد:

    آشنایی با پیرچشمی و شیوه‌های مراقبت و پیشگیری

    پیر چشمی یکی از شایع‌ترین اختلالات و مشکلات بینایی است که می‌تواند قدرت دید انسان را به‌شدت کاهش دهد. این عارضه در اثر بالا رفتن سن رخ داده و معمولا در دهه چهل زندگی به بعد بروز پیدا می‌کند. در این اختلال عدسی چشم به علت افزایش سن، خاصیت انعطاف‌پذیری گذشته خود را از دست می‌دهد. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که مهم‌ترین و اصلی‌ترین عامل خطر این بیماری افزایش سن است. این عارضه در همه افراد بعد از سن ۴۰ سالگی به‌وجود می‌آید. پیر شدن جمعیت کشور که با افزایش این بیماری همراه است ما را بر آن داشت تا گفتگویی داشته باشیم با دکتر ناهید مسرور، چشم پزشک که در پی می‌آید.

  • دندانپزشکان در معرض چه بیماری‌هایی هستند؟

    به مناسبت فرارسیدن ۲۳ فروردین ماه روز دندانپزشک

    دندانپزشکان در معرض چه بیماری‌هایی هستند؟

    هرسال با فرا رسیدن ۲۳ فرودین ماه روز ملی دندانپزشکی به منظور پاسداشت و تقدیر از دندان‌پزشکان در سراسر کشور گرامی داشته می‌شود این در حالیست که آنان در معرض آسیب‌های شغلی فراوانی مانند آسیب‌های روحی، روانی، خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی واگیر و آسیب‌های جسمانی هستند که سلامت آنها را به‌ شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد . فرا رسیدن این روز ما را بر آن داشت تا گفتگویی داشته باشم با دکتر علی رضا پیوندی، متخصص طب کار که در پی می‌آید.

  • راهکارهای پیشگیری از بیماری‌های کلیوی

    یک متخصص داخلی تأمین‌اجتماعی مطرح کرد:

    راهکارهای پیشگیری از بیماری‌های کلیوی

    یک متخصص داخلی تأمین‌اجتماعی، کلیه‌ها را مهمترین دستگاه‌ بدن برشمرد که هرگونه اختلال در کارکرد آن علاوه بر مشکلات تصفیه خون، منجر به ایجاد سایر بیماری‌ها شده و سلامت طبیعی بدن برهم می‌ریزد. از این‌رو برای پیشگیری از انواع بیماری‌های کلیوی، توصیه‌ها و راهکارهای مقتضی را ارائه کرد.

  • کلسیم چگونه استخوان‌ها را نجات می‌دهد؟

    یک متخصص تغذیه در گفتگو با آتیه‌آنلاین مطرح کرد:

    کلسیم چگونه استخوان‌ها را نجات می‌دهد؟

    کلسیم عنصر ضروری برای سلامت بدن است که عملکردهای بیولوژیکی متعددی در بدن انسان ایفا می‌کند. یکی از مهمترین فواید آن سلامتی استخوان و دندان‌ها است. این ماده سبب افزایش قدرت و تراکم استخوان‌ها می‌شود. استخوان‌ها به عنوان مخزن کلسیم بدن در نظر گرفته می‌شوند از اینرو اگر به مقدار کافی کلسیم در رژیم غذایی خود دریافت نکنیم، بدن کلسیم مورد نیاز خود را از استخوان‌ها می‌گیرد و روند تحلیل استخوان شدت می‌یابد. دکتر محمد رضا عرفانی، متخصص تغذیه در گفتگو با آتیه‌آنلاین درباره اهمیت کلسیم برای بدن بیشتر توضیح داده است.

  • افسردگی، بیماری روانی شایع در ایران

    در گفتگو در با یک روانشناس اجتماعی مطرح شد

    افسردگی، بیماری روانی شایع در ایران

    افسردگی اختلالِ رایج سلامت روان است که شامل تغییرات شدید خلقی یا از دست‌دادن لذت یا علاقه به فعالیت برای مدت طولانی است. بررسی‌های انجام شده توسط سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۳ تقریباً ۲۸۰ میلیون نفر در جهان دچار افسردگی بوده‌اند این در حالیست که این اختلال در بین زنان حدود ۵۰ درصد بیشتر از مردان است. تخمین زده شده ۸/۳ درصد از جمعیت جهان؛ از جمله پنج درصد از بزرگسالان و ۷/۵ درصدِ بزرگسالان بالای ۶۰ سال، افسردگی را تجربه می‌کنند. همزمان با افزایش آسیب‌های اجتماعی، آمارها هم نشان از افزایش مشکلات روانشناختی از جمله افسردگی در کشور می‌دهد به‌طوریکه سازمان روانشناسی و مشاوره ایران اعلام کرده است که حدود یک سوم افراد در ایران با اختلالات روانشناختی مواجه هستند. افزایش اختلالات روانپزشکی در کشور ما را بر آن داشت تا گفتگویی داشته باشیم با دکتر علی فرجام، روانشناس اجتماعی که در پی می‌آید.

  • ارگانیک یا غیرارگانیک؛ مسئله این است

    ارگانیک یا غیرارگانیک؛ مسئله این است

    زندگی مدرن نوع تغذیه آدمی را دگرگون کرده است. امروز دیگر ما به‌طور مستقیم با حیوانات اهلی در مزرعه مواجه نیستیم تا بتوانیم محصولات طبیعی را از آن‌ها به دست آوریم. با رشد صنعت و تکنولوژی غذا نیز به صنایع بزرگ پیوسته و تولید آن به صورت انبوه و در اختیار کارخانجات بزرگ تولید مواد غذایی است. در این میان سالم و ناسالم بودن غذا همواره دغدغه مردم بوده و در مورد آن نگرانی‌های خاص خود را دارند. محققان و پزشکان نیز با توصیه‌های دائم خود مردم را از مصرف غذاهای ناسالم منع می‌کنند و از آن‌ها می‌خواهند تا در انتخاب غذایی که می‌خورند دقت داشته باشند.

  • محتویات یک سبد غذایی کامل و سالم

    محتویات یک سبد غذایی کامل و سالم

    زندگی در جامعه مدرن با حضور سرسام‌آور عوامل آلاینده و شدت عوامل بیماری‌زا ایجاب می‌کند تا سلامتی بدن خود را در اولویت قرار دهیم و همراه با موج غذاهای بی‌خاصیت به دام بیماری‌ها نیفتیم. به این منظور برنامه‌ریزی برای داشتن یک سبد غذایی سالم از واجباتی است که هر یک از ما باید آن را در زندگی خود بگنجانیم. حال باید بدانیم یک سبد غذایی خوب و سالم شامل چه محتویاتی است و چگونه می‌توان سبد خوب و مغذی تهیه کرد.

  • یک ماه بدون ساندویچ و پیتزا

    یک ماه بدون ساندویچ و پیتزا

    ورود گسترده غذاهایی با عنوان فست‌فود به فرهنگ غذایی کشور ما آن‌قدر زیرپوستی اتفاق افتاد که حالا باور نمی‌کنیم بخش زیادی از سهم غذای دریافتی ما را فست‌فودها تشکیل می‌دهند. غذاهای آماده مانند ساندویچ‌ها و پیتزا دیگر جای خود را در سفره ما بازکرده‌اند و چند وعده در هفته را از آن خود می‌کنند. این در حالی است که مضرات خوردن چنین غذاهایی بر کسی پوشیده نیست و بارها از سوی پزشکان توصیه شده مصرف آن‌ها را حذف یا محدود کنیم. برای این کار چه می‌توان کرد؟ بخصوص اکنون که در ایام ماه مبارک رمضان به‌سر می‌بریم و خوردن فست‌فود برای این دوران تغذیه بسیار مضری است.

  • برقراری تعادل در رژیم غذایی ماه رمضان

    برقراری تعادل در رژیم غذایی ماه رمضان

    فرارسیدن ماه رمضان و ایام روزه‌داری تغییراتی را در زندگی روزمره ایجاد می‌کند. با تغییر ساعت‌های غذاخوردن لازم است تمهیداتی بیندیشیم تا بتوانیم از اثرات مثبت روزه گرفتن برخوردار شویم. تغذیه غلط در این دوران باعث می‌شود به بدن خود آسیب برسانیم و در مواردی دچار اضافه‌وزن و برهم خوردن چرخه طبیعی بدن شویم. این مسئله هم از نگاه علمی و پزشکی مذموم است، هم از رویکرد مفهوم دینی روزه‌داری. به همین دلیل باید برنامه غذایی مناسبی را در پیش بگیریم و ایام ماه مبارک را با سلامت کامل پشت سر بگذاریم. چه بسا که مشکلات کنونی‌مان را نیز برطرف کنیم و نتیجه خوبی از پرهیزکاری در این ماه بگیریم.

  • آنچه سالمندان و بازنشستگان برای داشتن زندگی سالم به آن نیازمندند

    آنچه سالمندان و بازنشستگان برای داشتن زندگی سالم به آن نیازمندند

    بشر امروزه در مقایسه با پیشینیان خود بیشتر عمر می‌کند، اما این حقیقتی است که به دنبال خود معضلات غیرقابل انکاری را به‌وجود می‌آورد. پیر شدن را می‌توان تنها رویدادی در زندگی دانست که هم دلخواه و هم دلهره‌آور است. مدت‌هاست که جامعه، ارزش افراد سالمند را دست‌کم گرفته است. دوران سالمندی، به عنوان فصلی گریزناپذیر از زندگی، دوران مواجهه با استرس‌های جدید است. با نو شدن جوامع و پیشرفت زندگی بشر دامنه استرس‌های بروز یافته گسترده‌تر می‌شود. افراد سالمند با مرحله‌ای روبه‌رو می‌شوند که باید تلاش کنند انسجام خود را بازیابند؛ چراکه هم‌زمان با این مرحله رویدادهای دیگری در زندگی فرد در حال وقوع بوده یا واقع شده است. به علت از دست دادن همسر و نزدیکان و تنها بودن و کاهش استقلال مالی و... میزان شیوع استرس در سالمندان افزایش می‌یابد.

  • کارشناسان بهداشت محیط؛ ارتقای شغلی ندارند

    یک متخصص تأمین‌اجتماعی در گفتگو با آتیه‌آنلاین:

    کارشناسان بهداشت محیط؛ ارتقای شغلی ندارند

    کارشناس بهداشت محیط بیمارستان شفاء‌ سمنان، ضمن تشریح عوامل تاثیرگذار بر بهداشت بیمارستان‌ها، عدم امکان ارتقای شغلی را از مهمترین مسائل حرفه‌ای این گروه شغلی بیان کرد.

  • ۱۴ خدمت دندانپزشکی زیر پوشش بیمه تأمین‌اجتماعی

    ۱۴ خدمت دندانپزشکی زیر پوشش بیمه تأمین‌اجتماعی

    هزینه‌های دندانپزشکی همواره به عنوان خدمات گران محسوب شده و جایی در سبد معیشتی کارگران ندارد. این درحالی است که تنها ۱۴ خدمت دندانپزشکی زیر پوشش بیمه تأمین‌اجتماعی قرار دارد که معطوف به اقدمات پیشگیرانه است و هزینه درمان‌های اساسی این حوزه مانند ترمیم ریشه و روکش، باید از جیب پرداخت شود.

  • ثبت ۲ اختراع در زمینه علوم آزمایشگاهی توسط کارشناس تأمین‌اجتماعی

    ثبت ۲ اختراع در زمینه علوم آزمایشگاهی توسط کارشناس تأمین‌اجتماعی

    دکتر علیرضا پلنگی، کارشناس متخصص پاراکلینیک مدیریت درمان استان خوزستان، موفق به انجام دو اختراع در حوزه سنجش علوم آزمایشگاهی و ثبت آن‌ها در کشورهای ایران و آمریکا شده است.

  • راه‌های پیشگیری از سوء‌هاضمه در نوروز

    در گفتگو با یک متخصص گوارش مطرح شد

    راه‌های پیشگیری از سوء‌هاضمه در نوروز

    هر سال در ایام نوروز عده زیادی از هموطنانمان در اثر مصرف بیش از حد خوراکی‌های متنوع دچار سوء‌هاضمه می‌شوند و به علت درد معده، احساس سنگینی و عدم هضم غذا، افزایش گازهای شکمی و تهوع و استفراغ به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند . بررسی‌ها حاکی از این است که بیشترین علت مراجعه بیماران به پزشکان در ایام نوروز ابتلا به سوء‌هاضمه است . بر اساس این تحقیقات ۴۰ درصد افراد در کشور از سوء‌هاضمه رنج می‌برند و این در حالی است که پرخوری و بدخوری مهمترین علت ابتلا به سوء‌هاضمه است. اهمیت این بیماری ما را بر آن داشت تا گفتگویی داشته باشیم با دکتر سید علی رضا محمودی، متخصص گوارش که در پی می‌آید.

  • آلرژی  فصلی در راه است

    در گفتگو با یک متخصص آسم و آلرژی مطرح شد:

    آلرژی فصلی در راه است

    فصل بهار بزودی از راه می رسد و آلرژی فصلی هم در افراد مبتلا به حساسیت بهاری شروع می‌شود. بررسی‌های سازمان جهانی بهداشت حاکی از این است که تقریبا یک چهارم جمعیت جهان از عوارض آلرژی رنج می‌برند. ‏علت این بیماری معمولا واکنش آلرژیک به مواد موجود در هوا مانند گرده گل‌ها است. این بیماری معمولا با علائمی مانند عطسه، خارش چشم و لب‌ها، آبریزش بینی یا چشم و سرفه‌های دوره‌ای و خشک همراه است و معمولا گاهی فرد را تا چند ماه درگیر می‌کند. اگر چه پزشکان دوری از فضاهای پر از گل و گیاه و مصرف داروهای ضدحساسیت را برای افراد مبتلا به آلرژی فصلی مناسب می‌دانند اما این بیماری هچنان آزاردهنده است. درباره آلرژی فصلی گفتگویی داشتیم با دکتر نسرین حافظی، متخصص آسم و آلرژی که در ادامه می‌خوانید.

  • اهمیت مراقبت‌های بارداری برای سلامتی مادر و فرزند

    یک کارشناس خانواده مرکز بهداشت شمال تهران در گفتگو با آتیه‌آنلاین مطرح کرد:

    اهمیت مراقبت‌های بارداری برای سلامتی مادر و فرزند

    دوران بارداری یکی از مهمترین دوره‌ها برای مادران و نوزاد است زیرا سلامتی نوزاد و مادر در این دوران بسیار حائز اهمیت است و مادران جوان باید سعی کنند تا چکاپ‌های دوره‌ای و مراجعه به متخصص زنان و زایمان در این دوران را فراموش نکنند. اهمیت این دوره ما را بر آن داشت تا گفتگویی داشته باشیم با حبیبه حیدری، کارشناس خانواده مرکز بهداشت شمال تهران که در پی می‌آید.

  • الزامات یک روزه‌داری سالم

    یک متخصص تغذیه در گفتگو با آتیه‌آنلاین مطرح کرد:

    الزامات یک روزه‌داری سالم

    ماه رمضان فرصت بسیار خوبی است تا سبک زندگی خود را متعادل و سالم کنیم. در طول روزه‌داری می‌آموزیم چگونه عادات غذایی خود را مدیریت کنیم و همچنین روزه تمرین مناسبی برای تادیب نفس است. تغذیه سالم در روزه‌داری اهمیت ویژه ای دارد. موژان زرگرزاده، متخصص تغذیه درباره توصیه‌های تغذیه‌ای در ماه رمضان و اینکه وعده افطار یا سحر یا حتی شام باید چطور برنامه‌ریزی شود در گفتگو با آتیه‌آنلاین توضیحاتی داده که در ادامه می‌خوانید.

  • هوش مصنوعی؛ انقلابی در درمان بیماران

    هوش مصنوعی؛ انقلابی در درمان بیماران

    هوش مصنوعی در حوزه خدمات درمانی انقلاب ایجاد کرده و از این دستاورد بشری می‌توان برای تشخیص، درمان و پیش‌بینی بیماری‌ها استفاده کرد.

  • زانو درد بیماری شایع جامعه ایرانی

    یک کارشناس ارشد آسیب‌شناسی ورزشی در گفتگو با آتیه‌آنلاین مطرح کرد:

    زانو درد بیماری شایع جامعه ایرانی

    زانو درد بیماری شایعی است که افراد در هر سنی را درگیر می‌کند و اغلب افراد در حین انجام فعالیت‌های روزمره مانند راه‌رفتن، خم شدن، ایستادن و بلند کردن اجسام آن را تجربه می‌کنند. این در حالیست که عوامل زیادی باعث ایجاد درد در زانوها می‌شود. از افزایش سن و اضافه وزن گرفته تا بیماری‌هایی مانند آرتروز، نقرس، روماتیسم، مشکلات تاندون، کشکک، ضعف عضلات پا، آسیب فیزیکی و ده‌ها علت دیگر که منجر به درد در قسمت‌های مختلف زانو می‌شود. بررسی‌های سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد که این بیماری زندگی ۱۰ میلیون انسان را در جهان تحت‌تاثیر قرار داده است و علائم آن اغلب منجر به ناتوانی جسمانی و انواع ناراحتی برای بیماران می‌شود. اهمیت این بیماری ما بر آن داشت تا گفتگویی داشته باشیم با صدیقه مستقیم، کارشناس ارشد آسیب‌شناسی ورزشی که در پی می‌آید.

  • تنبلی چشم شایع‌ترین مشکل بینایی در کودکان

    در گفتگو با یک جراح و متخصص بیماری‌های چشم مطرح شد:

    تنبلی چشم شایع‌ترین مشکل بینایی در کودکان

    تنبلی چشم کودکان یکی از شایع‌ترین مشکلات و اختلالات بینایی در کودکان است که سالانه حدود ۲ یا ۳ درصد از کودکان به آن مبتلا می‌شوند. این بیماری که در طولانی‌مدت می‌تواند باعث از دست‌دادن بینایی شود بیشتر در سنین ۴ تا ۷ سالگی خود را نشان‌ داده و گاهی حتی تا سنین بالاتر نیز نشانه‌ای ندارد. متاسفانه امروزه تنبلی چشم با علاقه روزافزون کودکان به استفاده از موبایل و کامپیوتر بیشتر شده‌ است از اینرو والدین وظیفه دارند با آگاهی کامل از این بیماری برای درمان زودهنگام و جلوگیری از عوارض بعدی آن اقدام کنند. اهمیت این موضوع ما را بر آن داشت تا گفتگویی داشته باشیم با دکتر امیر حسین امینی، جراح و متخصص بیماری‌های چشم که در پی می‌آید.

  • ســیــروز، آسیب به بافت سالم کبد‏

    ســیــروز، آسیب به بافت سالم کبد‏

    سیروز کبد‏ی بیماری نسبتاً شایعی د‏ر سراسر جهان است که با میزان بالای عوارض و مرگ‌ومیر همراه است. سالانه حد‏ود‏ د‏و میلیون مرگ ناشی از بیماری‌های کبد‏ی د‏ر سراسر جهان گزارش می‌شود‏ که یک میلیون آن ناشی از سیروز کبد‏ی است. بررسی‌های انجام شد‏ه توسط د‏انشگاه شهید‏ بهشتی حاکی از این است که شیوع سیروز کبد‏ی و بیماری‌های مزمن کبد‏ی د‏ر ایران د‏ر د‏و د‏هه اخیر به‌رغم پیشرفت‌های چشمگیر د‏ر بهبود‏ شاخص‌های عمد‏ه بهد‏اشتی افزایش یافته است. طبق آخرین گزارش سازمان بهد‏اشت جهانی‌، د‏ر سال ۲۰۱۷ علت اصلی سیروز د‏ر ایران، کبد‏ چرب بود‏ه و سیروز و سایر بیماری‌های مزمن کبد‏ی حد‏ود‏ ۵/۱د‏رصد‏ کل موارد‏ مرگ‌ومیر را تشکیل می‌د‏اد‏ند‏‌. د‏کتر مازیار د‏رخشانی، متخصص گوارش و کبد‏ د‏ر مورد‏ سیروز کبد‏ی به «آتیه‌نو» می‌گوید‏‌: «آخرین آمارها نشان می‌د‏هد‏ که بیماری‌های مزمن کبد‏ی د‏وازد‏همین د‏لیل عمد‏ه مرگ‌ومیر د‏ر د‏نیا د‏ر بین بزرگسالان ۴۴ تا ۶۴ساله هستند‏‌. این د‏ر حالی است که اصلی‌ترین وظیفه کبد‏، فیلتر کرد‏ن خونی است که از د‏ستگاه گوارش وارد‏ کبد‏ می‌شود‏ و د‏ر سراسر بد‏ن جریان پید‏ا می‌کند‏. تمام مواد‏ سمی ‌و مضر خون د‏ر کبد‏ جد‏ا می‌شوند‏. کبد‏ با تولید‏ صفرا، چربی غذا را تجزیه کرد‏ه و آن را تبد‏یل به انرژی می‌کند‏. ذخیره قند‏ بد‏ن، تولید‏ و سنتز عناصر مهم پلاسمای خون و ذخیره برخی مواد‏ مغذی ازجمله ویتامین‌ها و آهن و همچنین سم‌زد‏ایی، تنظیم هورمون، سنتز پروتئین، هضم غذا و تجزیه سلول‌های قرمز خون نیز از مهم‌ترین وظایف کبد‏ است‌. زمانی که علائم این بیماری بروز پید‏ا می‌کند‏، بیمار به سیروز کبد‏ی مبتلا شد‏ه و سیروز کبد‏ی مرحله نهایی بیماری کبد‏ی است که باعث اختلال د‏ر عملکرد‏ کبد‏ می‌شود‏. به‌ط

  • آگاهی‌بخشی پایه و اساس سلامت سالمندی است

    یک متخصص طب سالمندی:

    آگاهی‌بخشی پایه و اساس سلامت سالمندی است

    ۱۰ میلیون نفر از جمعیت کشور ما را سالمندان تشکیل می‌دهد و در آینده نیز بر تعداد این گروه سنی افزوده شده و جامعه را با بحران ابَرسالمندی مواجه خواهد کرد. می‌دانیم، مسائلی مانند بیماری، ناتوانی و تنهایی در انتظار بسیاری از سالمندان قرار دارد و در یک نگاه گذرا به امکانات سالمندان در جامعه، می‌توانیم متوجه کاستی‌های زیادی شویم که آسایش و امینت آن‌ها را به مخاطره انداخته و به‌ویژه نبود زیرساخت‌های مناسب شهری، زندگی سالمندان را دشوار کرده است.

  • ارائه خدمات درمانی به بیش از ۸۰ درصد از جمعیت یزد

    مدیر درمان تأمین‌اجتماعی استان یزد اعلام کرد

    ارائه خدمات درمانی به بیش از ۸۰ درصد از جمعیت یزد

    یزد سرزمین بادگیرها و قنات‌ها، تاریخی چندهزار ساله دارد و آثار تاریخی این سرزمین بسیاری از گردشگران را جذب خود می‌کند. این استان به دلیل دارا بودن ذخایر معدنی به «بهشت معادن» معروف شده و دومین استان معدنی ایران پس از کرمان به‌شمار می‌رود. همچنین رونق صنایعی مانند کاشی و سرامیک، بافندگی و شیرینی‌پزی، سبب رونق اقتصادی و افزایش شمار کارگران و پوشش بیمه تأمین‌اجتماعی شده است؛ به نحوی که بیش از ۸۰ درصد جمعیتِ بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰‌هزار نفری استان، زیر چتر تأمین‌اجتماعی قرار دارند. ارائه خدمات درمانی به این خیل از جمعیت بیمه‌شده، نیازمند راهبردهای مدیریتی مناسب است.

  • تداوم نجات‌بخشی زنده‌یاد مهدی اسوار با اهدای عضو

    روایتی از ایثار پرستار بیمارستان فارابی تأمین‌اجتماعی مشهد

    تداوم نجات‌بخشی زنده‌یاد مهدی اسوار با اهدای عضو

    «مهدی اسوار» نامی است که این روزها در خانواده بزرگ کارکنان سازمان تأمین‌اجتماعی پرآوازه شده است؛ پرستار ۴۷ ساله مشهدی شاغل در بیمارستان تأمین‌اجتماعی فارابی، که حتی پس از مرگ هم نجات‌بخش جان بیماران شد. این گزارش روایتی کوتاه از زندگی و ایثار این همکار درگذشته سازمان تأمین‌اجتماعی است.

  • فواید زایمان طبیعی برای رشد کودک

    کارشناس بهداشت خانواده مرکز بهداشت شمال تهران در گفتگو با آتیه‌آنلاین:

    فواید زایمان طبیعی برای رشد کودک

    زایمان طبیعی از قدیم رایج بوده است و زنان زیادی در نقاط مختلف دنیا، آن را تجربه می‌کنند. فواید زایمان طبیعی بسیار است و بدون نیاز به مداخلات پزشکی و جراحی پیش می‌رود. روش‌های تازه جراحی و کمکی برای زایمان غیرطبیعی هم می‌توانند جان بسیاری از مادران و نوزادان را نجات بدهند اما در بیشتر موارد، انجام زایمان طبیعی بهتر است و مزایای بیشتری دارد. بررسی‌های سازمان جهاتی بهداشت نشان می‌دهد آمار بالای ۱۰ تا ۱۵درصد سزارین نسبت به کل زایمان‌ها کمکی به کاهش مرگ‌ومیر و عوارض بد زایمان نمی‌کند. حفظ و ارتقای سلامت مـادران و نـوزادان به عنوان دو گروه آسیب‌پذیر اهمیت ویـژه‌ای دارد، از این رو ترویج زایمان طبیعی در تمام سطوح خدمات بهداشتی درمانی کشور به عنوان سیاستی اساسی همواره مورد توجه قرار گرفته است. اهمیت این موضوع ما را بر آن داشت تا گفتگویی داشته با حبیبه حیدری، کارشناس بهداشت خانواده مرکز بهداشت شمال تهران که در پی می‌آید.