• تغییر سیستم ایمنی حتی سال‌ها پس از ترک سیگار

    دگرگونی همیشگی در گلبول‌های سفید با مصرف تنباکو

    تغییر سیستم ایمنی حتی سال‌ها پس از ترک سیگار

    بر اساس نظر «سازمان جهانی بهداشت»، بیش از ۱۰۰ خطر برای مصرف دخانیات وجود دارد؛ از جمله مهمترین این خطرات، احتمال بالای ابتلا به سرطان یا حمله قلبی، بوی بد بدن، چین و چروک صورت، آسیب به دندان، آسیب به افراد در معرض دود دست دوم و...است. اما اخیرا نتایج یک پژوهش ۱۰ ساله در فرانسه نشان می‌دهد که علاوه بر خطرات پیشین سیگار عاملی است که حتی سال‌ها پس از ترک آن، بیشتر سیستم دفاعی بدن را تغییر می‌دهد و گلبول‌های سفید خون افراد سابقا سیگاری، برای سال‌ها تغییر کرده باقی می‌مانند. بر این اساس سیگار تنها عاملی است که اثرات قابل مقایسه با متغیرهای تغییرناپذیر مانند سن، جنس و ژنتیک دارد. در این معنا امضای سیگار در سیستم ایمنی حفظ می‌شود، هر چند بنا بر نظر برخی متخصصان در نهایت این آزمایش نمی‌تواند به‌طور قطعی بگوید که تغییرات ناشی از سیگار در سیستم ایمنی، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد بلکه فاکتورهای ژنتیکی در این مورد تاثیرگذارند.

  • معمای کووید طولانی مدت

    وحشت از علائم ماندگار کرونا دانشمندان را به تکاپو انداخته است

    معمای کووید طولانی مدت

    آیا کرونا یک بیماری گذار است که به پایان خود نزدیک می‌شود یا ابعاد تازه‌ای از این بیماری همه‌گیر در حال بروز و ظهور است؟ به نظر می‌رسد ابعاد زیادی از این بیماری هنوز برای ما و سیستم‌های بهداشتی ناشناخته باقی مانده است. اکنون دانشمندان و پژوهشگران سلامت به شدت نسبت به کرونای طولانی مدت ابراز نگرانی می‌کنند. «کووید طولانی» به نوعی مزمن از این بیماری گفته می‌شود که در آن علائم بیماری به مدت سه ماه پس از ابتلای اولیه همچنان در بدن فرد مبتلا قابل مشاهده باشد. این نوع کووید احتمال دچار شدن به سکته مغزی، قلبی و حتی دیابت را افزایش می‌دهد. خوشبختانه نوع جدید بیماری کووید (او میکرون) نسبت به گونه اولیه بیماری جنبه‌های کمتری از «کووید طولانی» را موجب می‌گردد؛ با این حال دانشمندان هنوز در حال بررسی راه‌های احتمالی کنترل نوع مزمن و طولانی این بیماری هستند که برای سیستم‌های درمان ناشناخته و پر هزینه است.

  • افزایش استفاده از گوشی هوشمند در میان کودکان و شیوه‌های کنترل آن

    افزایش استفاده از گوشی هوشمند در میان کودکان و شیوه‌های کنترل آن

    بر اساس داده‌های تنظیم‌کننده ارتباطات بریتانیا «آفکام» (Ofcom)، ۹۱ درصد از کودکان در بریتانیا تا سن ۱۱ سالگی صاحب یک گوشی هوشمند می‌شوند. این درحالی است که مطالعه در ۱۹ کشور اروپایی دیگر نشان می‌دهد که ۸۰ درصد از کودکان ۹ تا ۱۶ ساله به‌صورت روزانه از یک گوشی هوشمند برای آنلاین شدن استفاده می‌کنند. در همین حال، داده‌های یک نظرسنجی اخیر نشان می‌دهد که ۴۲ درصد از کودکان آمریکایی تا سن ۱۰ سالگی و ۹۱ درصد آنها در ۱۴ سالگی صاحب گوشی هوشمند می‌شوند. داشتن گوشی هوشمند چگونه بر زندگی افراد و به خصوص کودکان و نوجوانان تاثیر می‌گذارد و چگونه می‌توان استفاده از آنها را تحت کنترل درآورد؟ در این گزارش نگاهی به تجربه‌های مختلف از تاثیر صفحه‌نمایش بر زندگی کودکان و نوجوانان و چگونگی کنترل این تاثیرات توسط والدین می‌اندازیم.

  • نفع یک تریلیون دلاری از سلامت زنان

    اقتصاد جهان با کاهش شکاف سلامت جنسیتی بهبود می‌یابد

    نفع یک تریلیون دلاری از سلامت زنان

    در یک دهه گذشته، شاهد جلب توجه جهانی بیشتر به شکاف میان زنان و مردان در مراقبت‌های بهداشتی بوده‌ایم. در حالی که افزایش آگاهی در مورد سلامت زنان دلگرم‌کننده به نظر می‌رسد، اما مشهود است که در این تلاش‌ها برای گسترش دسترسی به سلامت زنان، همه رویکردها به یک اندازه مناسب نیستند. شکاف چه در کشورهای پردرآمد و چه در کشورهای کم‌درآمد همچنان پابرجاست. گزارش جدید مجمع جهانی اقتصاد درباره وضعیت شکاف سلامت زنان و مردان نشان می‌دهد که کاهش شکاف بهداشتی، سلامت زنان را بهبود می‌بخشد و آن‌ها را قادر می‌سازد تا فعال‌تر در نیروی کار شرکت کنند. این کاهش می‌تواند منجر به افزایش 1.7درصدی در تولید ناخالص داخلی سرانه کشورها شود. بر اساس این گزارش، زنان همچنان بیشتر با موانع مراقبت مواجه هستند و تأخیرهای تشخیصی و یا درمان غیربهینه را تجربه می‌کنند.

  • چین سریع‌تر از هر کشور دیگری رآکتور هسته‌ای می‌سازد

    چین سریع‌تر از هر کشور دیگری رآکتور هسته‌ای می‌سازد

    به گفته آژانس بین المللی انرژی اتمی، چین ۲۲ راکتور هسته‌ای در دست ساخت دارد که ظرفیت تولید ۲۱.۶۱ گیگاوات برق را خواهند داشت. این بیش از دو و نیم برابر بیشتر از هر کشور دیگری است که برنامه راکتورهای هسته‌ای را در دست ساخت است. تلاش چین برای ساخت انرژی هسته‌ای دو جنبه دارد. این کشور دارای تقاضای زیادی برای تامین انرژی است و اتکای آن به زغال سنگ برای تامین نیاز انرژی خود در دهه‌های اخیر هوای کثیف را برای چین به همراه داشته است؛ اما از طرف دیگر انرژی هسته‌ای منبع پاکی را برای همگان تامین می‌کند.

  • سرزنش تولیدکنندگان نفت و گاز برای بحران آب و هوایی مثل سرزنش کشاورزان به‌خاطر چاقی است

    مدیر بزرگترین شرکت خصوصی نفت و گاز خاورمیانه در کنفرانس دبی گفت:

    سرزنش تولیدکنندگان نفت و گاز برای بحران آب و هوایی مثل سرزنش کشاورزان به‌خاطر چاقی است

    سوزاندن زغال سنگ، نفت و گاز بزرگترین عامل بحران آب و هوایی است که بیش از سه چهارم انتشار گازهای گلخانه‌ای جهان را به خود اختصاص می‌دهد. اما شکل انتقال از سوخت فسیلی به انرژی پاک یا به عبارتی مساله مصرف اجتماعی در این گذار بسیار مهم است. مبارزه بر سر آینده سوخت های فسیلی در اجلاس آب و هوای COP۲۸ در کانون توجه جهانی قرار گرفته است. اکنون در مهمترین کنفرانس سالانه آب و هوای سازمان ملل که در دبی برگزار می‌شود بسیاری معتقدند که مذاکرات تنها در صورتی می‌تواند موفقیت‌آمیز باشد که به توافقی برای «خروج تدریجی» همه سوخت‌های فسیلی منجر شود. با این حال هنوز این سوال مهم در مورد سوخت‌های فسیلی باقی می‌ماند که کشورهای صنعتی جهان که تولید بیش از ۹۰ درصد کربن انباشتی زمین از ابتدای انقلاب صنعتی بر دوش آنها است چگونه باید طلب کشورها و مردم دیگر جهان را بپردازند که قربانی پیشرفت و توسعه آنها شده‌اند؟

  • تولید کاکائو به قیمت رنج انسان‌ها

    کشاورزان کاکائو در فقر زندگی می‌کنند در حالیکه شرکت‌های شکلات میلیاردها پوند درآمد دارند

    تولید کاکائو به قیمت رنج انسان‌ها

    یکی از سازمان‌های ناظر بر تولید کاکائو در گزارشی درباره برندهای مطرح شکلات، آنها را به دلیل داشتن استانداردهای اخلاقی «ناکافی» در زنجیره تامین کاکائو مورد انتقاد قرار داد. تنها ۱۷ شرکت از ۸۲ شرکت مورد بررسی از زنجیره تامین‌کنندگانی استفاده می‌کردند که به کشاورزان کاکائو به اندازه کافی برای تامین هزینه‌های زندگی پرداخت می‌کنند. این ۸۲ برند همچنین درباره رفتار مالیاتی، استفاده از روغن نخل، جنگل‌زدایی، پلاستیک و بسته‌بندی نیز مورد ارزیابی قرار گرفتند. Ethical Consumer سازمان محقق این گزارش معتقد است صنعت شکلات‌سازی به‌طور باورنکردنی نابرابر است، بسیاری از کشاورزان کاکائو در فقر زندگی می‌کنند در حالی که شرکت‌های شکلات بین‌المللی میلیاردها پوند درآمد دارند.

  • کره جنوبی گرفتار شیوع ساس شد

    کره جنوبی گرفتار شیوع ساس شد

    کره جنوبی گرفتار شیوع ساس شده است و دولت برای مبارزه با حشرات خونخوار به سرعت عکس‌العمل نشان می‌دهد. کره جنوبی از دهه ۱۹۷۰ به دلیل دسترسی به حشره‌کش‌ها، رکوردی تقریباً بدون درگیری در آلودگی ساس داشته است. از روز سه شنبه، تعداد موارد مشکوک ساس به ۳۰ مورد افزایش یافت که بیش از نیمی از آنها در سئول، پایتخت این کشور بوده است.

  • چربی‌های اضافه و ضررهای اقتصادی

    چطور چاقی در جهان فراگیر می‌شود و چه هزینه‌هایی خواهد داشت؟

    چربی‌های اضافه و ضررهای اقتصادی

    بیماری هم‌گیر خاموشی در حال چیره شدن بر وضعیت سلامتی ماست. این بیماری خطرناک با هزینه‌های بالا برای سیستم بهداشت جامعه چیزی نیست جز اضافه‌وزن و چاقی. WHO چاقی را به عنوان یک مقدار غیرطبیعی یا بیش از حد چربی انباشته شده که خطری برای سلامتی ایجاد می‌کند تعریف کرده است. چاقی از آن جهت نگران‌کننده است که امروزه بسیاری از افراد دارای شاخص توده بدنی (BMI) بالایی هستند. برای بزرگسالان، داشتن BMI بیشتر یا مساوی 25 به معنای اضافه وزن است، در حالی که چاقی با BMI بیشتر یا مساوی 30 تعریف می شود.

  • جنگ صلیبی قانون علیه «متا»

    اینستاگرام، فیسبوک، مسنجر و متاورس چگونه به دام افتادند

    جنگ صلیبی قانون علیه «متا»

    شرکت مادر اپلیکیشن‌های «فیس بوک»، «اینستاگرام»، «واتس اپ»، «مسنجر» و «متاورس»، به دلیل توسعه محصولاتی که آگاهانه برای به دام انداختن کودکان طراحی شده‌اند، عدم رعایت حریم خصوصی و دزدی اطلاعات کودکان در مخمصه گیر افتاد. به‌رغم اینکه گزارش‌های خود «متا» نشان می‌داد که اینستاگرام باعث ایجاد اختلالات در خوراک کاربران شده است و حتی برخی از کاربران را به خودکشی کشانده، مقامات ارشد این شبکه اجتماعی هیچ اقدامی برای رسیدگی به این وضعیت انجام ندادند. روند شکایت از «متا» در آوریل امسال با یک دادخواست دسته جمعی که شامل چندین مؤسسه آموزشی می‌شد، به اوج خود رسید. اکنون رسوایی این شرکت حتمی است و تنها ابعاد این رسوایی هنوز مشخص نشده است. در این دادخواست مواردی همچون فریب، مدل تجاری، اعتیادآور بودن، تکنیک ماشین شرط‌بندی، تداوم عمل خلاف قانون، استفاده و جمع‌آوری اطلاعات شخصی و گسترش مدل غیرقانونی به سایر محصولات «متا» از موارد مطرح شده علیه این شرکت هستند.

  • دست کم ۱۰۰ کشته و مفقود بر اثر وقوع سیل در مکزیک

    دست کم ۱۰۰ کشته و مفقود بر اثر وقوع سیل در مکزیک

    تقریبا هفت ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری در مکزیک، طوفان «اوتیس» با بادهایی به سرعت ۱۶۵۲۶۶ کیلومتر در ساعت شهر ساحلی «آکاپولکو» را ویران کرد. شدت خسارات به حدود ۱۵ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود و وضعیت امنیت در شهر تقریبا فاجعه بار است. در این میان رئیس جمهور مکزیک «لوپز اوبرادور»، انتقادات شدید از وضعیت را به بازی سیاسی رقیب انتخاباتی خود نسبت می‌دهد.

  • شکایت از شرکت «متا» به دلیل ایجاد آسیب روانی به کودکان

    چطور اینستاگرام و فیس‌بوک می‌تواند برای نوجوانان مضر باشد

    شکایت از شرکت «متا» به دلیل ایجاد آسیب روانی به کودکان

    به دنبال گزارش‌های تندی که در روزنامه‌ها علیه «متا» منتشر شد پروژه شکایت علیه این شرکت کلید خورده است. این شکایت که در یک دادگاه فدرال در کالیفرنیا ارائه شده است مدعی است که شرکت «متا» اطلاعات کودکان زیر ۱۳ سال را بدون رضایت والدین آنها جمع‌آوری می‌کند و با آسیب به سلامت روان نوجوانان به‌رغم آگاهی خود شرکت نسبت به این مسئله، همچنان در مسیر قبلی حرکت و کسب سود می‌کند.

  • چگونه بریتانیا باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت در شبه‌قاره هند شد؟

    نقش استعمار در طرح ژنتیکی مردم کشورهای مستعمره

    چگونه بریتانیا باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت در شبه‌قاره هند شد؟

    تاثیرات استعمار جدای از غارت منابع و تحمیل درد و رنج به مردم مستعمرات می‌تواند بسیار طولانی‌تر احساس شود. برای نمونه طرح ژنتیکی مردم جنوب آسیا متاثر از استعمار انگلیس با اجداد خود در این مناطق متفاوت است. در حقیقت ایجاد بحران‌های مصنوعی غذا و قحطی در این مناطق موجب شد تا نوعی ژنتیک خاص باقی بماند، ژنتیکی که امروزه منجر به ایجاد انواع بیماری‌های مربوط به دیابت می‌شود. بدن‌های باقی مانده و به ارث رسیده از قحطی بیشتر در معرض ذخیره‌سازی چربی هستند و این یکی دیگر از دستاوردهایی است که استعمار با خود به همراه داشته و دارد.

  • ژاپن پساب مواد هسته‌ای را در اقیانوس رها خواهد کرد

    ژاپن پساب مواد هسته‌ای را در اقیانوس رها خواهد کرد

    علی‌رغم مخالفت‌ها از طرف همسایگان، ژاپن پساب مواد رادیواکتیو نیروگاه فوکوشیما را در سواحل اقیانوس آرام رها خواهد کرد. هر چند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی معتقد است که این زباله‌های رقیق شده تاثیر ناچیزی بر مردم خواهد داشت اما از تایید چنین اقدامی خودداری کرده است. چین، کره جنوبی و هنگ کنگ این اقدام ژاپن را محکوم کرده و آن را خطری برای سلامت و حیات اقیانوسی می‌دانند.

  • بازگشت دنیا به تلفن‌های «گوشتکوبی»

    برای فرار از اعتیاد به گوشی‌های هوشمند

    بازگشت دنیا به تلفن‌های «گوشتکوبی»

    تلفن‌های هوشمند می‌توانند اثرات مختلفی بر زندگی ما بگذارند. بسیاری از پژوهش‌گران به تاثیرات مثبت و منفی این پدیده پرداخته‌اند اما جدیدا موجی در جهان به راه افتاده که باعث شده تا افراد زیادی به گوشی‌های قدیمی بازگردند. در واقع اهمیت فاصله گرفتن از جهان مجازی برای سلامت روان و پرداختن به تامل بیشتر در انسان، باعث شده تا برخی که معمولا جزو ضدفرهنگ‌های اجتماعی نیز محسوب می‌شوند به گوشی‌های اصطلاحا «گوشتکوبی» بازگشت کنند.

  • سکته مغزی تا سال ۲۰۵۰ باعث مرگ ۱۰ میلیون نفر در سال خواهد شد

    سکته مغزی تا سال ۲۰۵۰ باعث مرگ ۱۰ میلیون نفر در سال خواهد شد

    بر اساس مطالعه‌ای که در مجله «نورولوژی لنست» (The Lancet Neurology) منتشر شده است، بروز سکته در ۳۰ سال گذشته دو برابر شده و تا سال ۲۰۵۰ تقریباً ۱۰ میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر سکته خواهند مرد. سکته مغزی به طور ناگهانی و بدون هشدار رخ می‌دهد و زمان لازم برای واکنش و درمان برای به حداقل رساندن عواقب آن ضروری است.

  • اثرات ماندگار سرماخوردگی‌های طولانی می‌تواند مانند کرونا باشد

    اثرات ماندگار سرماخوردگی‌های طولانی می‌تواند مانند کرونا باشد

    مطالعه جدیدی که روز جمعه در مجله علمی The Lancet منتشر شد، نشان داد که عفونت‌های غیر کووید می‌توانند با طیف وسیعی از بیماری‌ها، بیش از چهار هفته پس از عفونت اولیه مرتبط باشند. این مطالعه پس از بررسی ۱۰۱۷۱ شرکت‌کننده، به این نتیجه رسید که ممکن است سایر عفونت‌های تنفسی اثرات طولانی‌مدتی بر سلامتی داشته باشد. با این حال پژوهشگران نتوانستند بگویند که آیا علائم «سرماخوردگی طولانی» به اندازه علائم «کووید طولانی مدت» ادامه خواهد داشت یا خیر.

  • فرانسه به جنگ ساس‌ها می‌رود

    فرانسه به جنگ ساس‌ها می‌رود

    گسترش آفات و به ویژه ساس در فرانسه برای مردم این کشور و به ویژه اقشار ضعیف‌تر مشکلات فراوانی را ایجاد کرده است. به ویژه در نزدیکی بازی‌های المپیک فرانسوی‌ها برای از بین بردن این مشکل به تکاپو افتاده‌اند. اما در ایستگاه قطار Gare de Lyon در پاریس، مسافران می‌گویند که تردید دارند آیا مقامات بتوانند مشکل حشرات، سوسک‌ها و ساس‌ها را حل کنند یا خیر.

  • چالش‌های صدا برای کیفیت خواب و سلامتی

    آیا باید نگران سر و صدای زیاد باشیم؟

    چالش‌های صدا برای کیفیت خواب و سلامتی

    ترافیک بیشتر، ساخت و ساز بیشتر، همسایگان، موزیک دوست و سر و صدای بی‌پایان. صدای جامعه در حال بلندتر شدن است. این صداهای بلند و همیشگی چه تاثیراتی بر سلامتی ما دارد و آیا راه حلی برای خلاص شدن از آنها وجود دارد؟

  • غنا، سرزمین زباله‌های مُد روز

    چگونه فشن آشغال‌دانی خلق می‌کند

    غنا، سرزمین زباله‌های مُد روز

    تاثیر «مد سریع» بر محیط زیست وحشتناک است. بر اساس آمار منتشر شده توسط برنامه محیط‌زیست سازمان ملل متحد و بنیاد «الن مک آرتور»، صنعت مد پس از صنعت نفت دومین صنعت آلاینده جهان است. جایی که مد سریع برای تولیدکنندگان غربی سود قابل توجهی ایجاد می‌کند، اما در آفریقا هم صنعت پوشاک را می‌کشد و هم زباله‌هایش محیط‌زیست آفریقا را خفه می‌کند.

  • نگاهی به سلامت چشم‌ها در محیط کار

    نگاهی به سلامت چشم‌ها در محیط کار

    سازمان بین‌المللی کار (ILO) و آژانس بین‌المللی پیشگیری از نابینایی می‌گویند حدود ۱۳ میلیون نفر با اختلال بینایی مرتبط با شغلشان زندگی می‌کنند. در گزارشی که توسط سازمان بین‌المللی کار در زمینه اختلالات بینایی مرتبط با حوادث شغلی تهیه شده است، راهنمایی‌ها و توصیه‌های فوق‌العاده مفیدی برای نحوه محافظت و ارتقای سلامت چشم در محیط کار ارائه می‌شود.

  • زمین‌لرزه در مراکش جان بیش از ۲۰۰۰ نفر را گرفت

    زمین‌لرزه در مراکش جان بیش از ۲۰۰۰ نفر را گرفت

    مراکش در روز جمعه شاهد مرگبارترین زلزله خود در ۶۰ سال اخیر بود. وزارت کشور مراکش اعلام کرد که ۲۰۱۲ نفر کشته و ۲۰۵۹ نفر زخمی شده‌اند و شدت زلزله به حدی بود که حتی لرزه‌ها تا دوردست‌ها و در جنوب اسپانیا نیز احساس شد. مراکش روز شنبه اعلام کرد که در این کشور سه روز عزای عمومی اعلام شده و طی آن پرچم ملی در سراسر کشور نیمه افراشته خواهد بود. همچنین نیروهای مسلح مراکش در حال ارسال تیم‌های امدادی برای تامین آب آشامیدنی تمیز، مواد غذایی، چادر و پتو به مناطق آسیب هستند.

  • آوارگان روهینگیایی در وضعیت آپارتاید

    آوارگان روهینگیایی در وضعیت آپارتاید

    گزارشگر ویژه سازمان ملل «اولیویه دی شوتر» پس از بازدید از کمپ آوارگان روهینگیایی در «کاکس بازار» شرایط بسیار وحشتناک در بازدید از کمپ‌های بنگلادش را ناامیدانه توصیف کرد و خواستار اقدام جدی در مورد بحران نادیده گرفته شد. در این کمپ‌ها پناهندگان که اکثر آنها از سرکوب وحشیانه ارتش میانمار در سال ۲۰۱۷ فرار کرده‌اند با حصارهایی از جامعه محلی جدا شده‌اند و در پناهگاه‌های محقر و تنگ زندگی می‌کنند. «اولیویه دی شوتر» معتقد است برای رسیدگی به وضعیت آوارگان روهینگیایی توجه بین‌المللی بیشتری مورد نیاز است، چرا که در غیر این صورت، این افراد تا ۱۰ سال آینده وضعیتی مشابه آوارگان فلسطینی خواهند داشت.

  • مهاجرت متخصصان سلامت از کشورهای جهان سوم

    مهاجرت متخصصان سلامت از کشورهای جهان سوم

    اکنون پس از معادن و منابع غنی کشورهای جهان سوم که سال‌ها توسط اروپا و آمریکا غارت شد نوبت به نیروی متخصص بهداشتی و سایر متخصصان رسیده است. با این تفاوت مهم که برخلاف معادن و منابع که اروپایی‌ها برای تخلیه و بردنش به اروپا تصمیم می‌گرفتند اکنون و ظاهرا این خود نیروی کار بهداشتی است که به این نتیجه رسیده تا برای زندگی بهتر دست به مهاجرت بزند. اما نکته اینجاست که کشورهای توسعه‌یافته ترجیح می‌دهند تا به جای رفتن به سمت تربیت نیروی سلامت آنها را وارد کنند، چرا که از یک طرف فرهنگ عمومی جوامع اروپایی و آمریکا به سمت مصرف بیشتر و عدم تمایل به رشته‌های دانشگاهی سخت گرایش دارد و از طرف دیگر هزینه تربیت نیروی کار متخصص بهداشتی برای کشورهای اروپایی بسیار گران تمام می‌شود.

  • بارش تابستانی تگرگ و موج گرما در آسیای جنوب شرقی و آلمان

    تغییر اقلیم دنیا را دگرگون کرده است

    بارش تابستانی تگرگ و موج گرما در آسیای جنوب شرقی و آلمان

    در سال‌های اخیر تغییرات آب وهوایی و اقلیمی باعث بروز تحول در چرخه طبیعی فصل‌ها شده است. تقریبا تمام قاره‌ها در نقاطی درگیر این تغییرات ناآشنا شده‌اند. اکنون در تابستان منطقه‌ای از آلمان با بارش تگرگ و برف درگیر است و بخش‌های وسیعی از کره‌جنوبی و ژاپن نیز همزمان خطر افزایش دما و بروز طوفان و سیل را از سر می‌گذرانند.

  • کشورهای آمریکای جنوبی تحت تاثیر گرمای بی‌سابقه

    در میانه زمستان نیمکره جنوبی

    کشورهای آمریکای جنوبی تحت تاثیر گرمای بی‌سابقه

    موج گرمای بی‌سابقه زمستانی بخش بزرگی از آمریکای جنوبی را فرا گرفته است و پیش‌بینی می‌شود در روزهای آینده دمای هوا در جنوب غربی برزیل از ۴۰ درجه سانتی‌گراد (۱۰۴ فارنهایت) فراتر رود. اقلیم‌شناسان بر این باورند که گرمای سوزان آمریکای جنوبی یکی از رویدادهای خارقالعاده و عامل بازنویسی همه کتاب‌های اقلیم‌شناسی خواهد بود.  

  • یک‌سوم زنان جهان در وضعیت مشقت‌باری زندگی می‌کنند

    به گزارش گالوپ:

    یک‌سوم زنان جهان در وضعیت مشقت‌باری زندگی می‌کنند

    به گزارش موسسه نظرسنجی گالوپ «شاخص جهانی سلامت زنان» نشان‌دهنده نابرابری در وضعیت نیمی از جمعیت جهان است. بر اساس این گزارش در سال ۲۰۲۱، بیش از یک نفر از هر سه زن یا تقریباً یک میلیارد زن وضعیت مشقت‌باری برای برآوردن نیازهای اساسی خود روبرو بوده‌اند. این روندها نشان می‌دهد که توانایی زنان برای برآورده کردن نیازهای اولیه خود (مانند تهیه غذا) کاهش یافته اما در تامین سرپناه، آمار مشقت وارده بر زنان و مردان به یک اندازه بوده است. ابعاد اندازه‌گیری شده در این نظرسنجی شامل مراقبت‌های پیشگیرانه، سلامت عاطفی، نگرش به سلامت و ایمنی، سلامت فردی و نیازهای اساسی است. این شاخص همچنین بر اختلاف ایجاد شده توسط عامل تحصیلات و موقعیت جغرافیایی نیز تاکید می‌کند.

  • روسیه چگونه می‌تواند بهره‌وری و تولید را افزایش دهد

    روسیه چگونه می‌تواند بهره‌وری و تولید را افزایش دهد

    داده‌های گالوپ در سال ۲۰۱۲ نشان می‌دهد که به‌رغم وجود نیروی کار مناسب در روسیه بیش از ۸۰ درصد از کارکنان این کشور به طور کامل درگیر کار نیستند. تولید ناخالص داخلی این کشور به ازای هر ساعت کار حدود ۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی ایالات متحده است، جایی که کارمندان بیشتر درگیر شغل خود هستند. بخش مهمی از نیروی کار روسیه فاقد ارتباط عاطفی با محل کار خود هستند و در مورد شغل خود مشتاقانه عمل نمی‌کنند. برای رفع چنین مشکلی استفاده از راه‌حل‌هایی برای افزایش بهره‌وری نیروی کار در روسیه ضروری است.

  • چگونگی چابک‌سازی سازمان‌های تأمین‌اجتماعی در دنیا

    طراحی مشتری‌محور چطور عمل می‌کند؟

    چگونگی چابک‌سازی سازمان‌های تأمین‌اجتماعی در دنیا

    روش‌های جدید مشتری‌محور و چابک به سازمان‌های تأمین‌اجتماعی در سراسر جهان این اجازه را می‌دهد تا فراتر از دستاوردهای روش‌های سنتی، بر رفع نیازهای خاص و گسترش پوشش خدمات به طیف گسترده‌تری از شهروندان تمرکز کنند. در حالی که سازمان‌های تأمین‌اجتماعی از لحاظ تاریخی در اجرای خدمات دیجیتال موفق عمل کرده‌اند، کاربران هدف نیز معمولاً از ظرفیت فناوری بالایی برخوردار بوده‌اند. مشتریان، کارفرمایان و کارکنان سازمان‌ها از دیجیتالی شدن خدماتی بهره‌مند شده‌اند که ارزشی به‌مراتب بیشتر از هر نوع سرمایه‌گذاری دیگری برای ساخت اکوسیستم یا انطباق با خدمات جدید داشته است.

  • اپیدمی تنهایی در اروپا

    یک نفر از هر ۱۰ فرد ساکن در اتحادیه اروپا اغلب اوقات خود را در تنهایی سپری می‌کند

    اپیدمی تنهایی در اروپا

    پژوهش جدید اتحادیه اروپا درباره احساس تنهایی در کشورهای عضو که در اواخر سال گذشته میلادی اجرایی شد نشان می‌دهد که همه‌گیری در این قاره در حال تبدیل شدن به یک مسئله‌ی اجتماعی است. دستکم یک نفر از هر ۱۰ فرد ساکن در کشورهای عضو اتحادیه اروپا اغلب اوقات خود را در تنهایی سپری می‌کند. این گزارش با مشارکت ۲۵ هزار نفر به انجام رسیده است. از این تعداد حدود ۱۳ درصد از ساکنان کشورهای عضو اتحادیه اروپا اظهار کردند که خود را اغلب اوقات یا همیشه تنها حس می‌کنند.