ابداع تتوی موقتی که روشن می شود

محققان تتوی موقتی با ضخامت ۲.۳ میکرومتر ابداع کرده اند که مجهز به چراغ های ال ای دی است و روشن می شود. این دستاورد زمینه ساز توسعه تتوهای هوشمند است.

به گزارش آتیه آنلاین، خبرگزاری مهر نوشت: محققان انگلیسی برای نخستین بار تتوی موقتی ابداع کرده‌اند که روشن می‌شود. حباب‌های ال ای دی مینیاتوری در این تاتوی موقت به کار رفته‌اند که روی سطوح می چسبد. طریقه چسباندن این تتوها بسیار ساده است و با کمک آب و یک پارچه نمناک انجام می‌شود.

تاتوی مذکور ۲.۳ میکرومتر ضخامت دارد که ۳۰ بار از موی انسان نازک‌تر است و با نور سبز می‌درخشد.

محققان «دانشگاه کالج لندن» UCL و انستیتو فناوری ایتالیا (IIT) طرح اولیه این تتو را ساخته‌اند. آنها امیدوارند این فناوری زمینه را برای توسعه تتوهای موقت با قابلیت‌های هوشمند فراهم کند.

تتوی فعلی دارای ۵ لایه است که عبارتند از کاغذ تاتوی موقت، دو الکترود، یک لایه عایق و پلیمری که در مجاورت میدان الکتریکی روشن می‌شود.

همچنین چراغ‌های ال ای دی به کاررفته در تتو مذکور کم مصرف هستند و به طور معمول در نمایشگر دستگاه‌ها از جمله موبایل و تلویزیون به کار می‌روند. نمونه اولیه مذکور انرژی مورد نیاز خود را به وسیله یک منبع برق به دست می‌آورد اما به گفته توسعه دهندگان، نسخه‌های آتی آن احتمالاً مجهز به باتری کوچک یا ابرخازن باشند.

به گفته محققان کاربرد تتوهای هوشمند بسیار وسیع است و می‌توان از آنها برای رصد اشیا استفاده کرد، ردیابی زمانیکه فرد در معرض اشعه فرابنفش قرار می‌گیرد، یا ردیابی کم آبی در ورزشکان.

این ابزارهای هوشمند در صنعت خدمات درمانی نیز کارآمد هستند. به عنوان مثال هنگامیکه وضعیت نشانگرهای سلامت بیمار تغییر می‌کند، این تتوها روشن می‌شوند. همچنین می‌توان آنها را با درمان‌های حساس به نور به کار گرفت تا سلول‌های سرطانی را بگیرند.

این پژوهش در ژورنال Advanced Electronic Materials منتشر شده است.

کد خبر: 9638

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 5 =