تیتر سه زیرسرویس

  • ۳ میلیون و ۷۹۵ هزار نفر از بیمه‌شدگان تأمین‌اجتماعی زنان شاغلند

    وزیر کار:

    ۳ میلیون و ۷۹۵ هزار نفر از بیمه‌شدگان تأمین‌اجتماعی زنان شاغلند

    "صولت مرتضوی" وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: از بالغ بر ۱۶ میلیون و ۱۹۱ بیمه شده کارگری سازمان تأمین‌اجتماعی، بیش از ۳ میلیون و ۷۹۵ را زنان شاغل و  ۱۲ میلیون ۱۹۵ هزار نفر را مردان تشکیل می‌دهند.

  • حمایت صاحبان مشاغل کوچک از افزایش دستمزد در آمریکا

    حمایت صاحبان مشاغل کوچک از افزایش دستمزد در آمریکا

    نظرسنجی سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ از کسب و کارهای کوچک در ایالات متحده آمریکا نشان می‌دهد که اکثریت (۶۱ درصد) صاحبان مشاغل کوچک از افزایش حداقل دستمزد در ایالت خود حمایت می‌کنند. اما به‌رغم آنچه نظرسنجی نشان داد و همچنین به‌رغم این حمایت گسترده، نیمی از صاحبان مشاغل کوچک در آمریکا (۵۰ درصد) معتقدند که افزایش دستمزد می‌تواند وضعیت حیاتی تامین کارگر را برای کسب و کارشان دشوار کند.

  • صادرات مصری‌ها برای کسب ارز خارجی

    سیاست‌های دولت مصر برای مواجهه با تورم و افت ارزش پول ملی

    صادرات مصری‌ها برای کسب ارز خارجی

    از اوایل سال ۲۰۲۲، مصر در یک بحران اقتصادی خردکننده و بی‌سابقه فرو رفته است. این کشور با کمبود خطرناک ارز خارجی مواجه است که برای واردات محصولات ضروری مانند گندم حیاتی است. اخیرا نخست وزیر مصر تأیید کرد که طرح صادرات مصری‌ها به خارج از کشور، اولویت دولت او است؛ راه‌حل دولت مصر برای حل بحران، به کار انداختن مهاجران مصری و دلارهای ناشی از کار آنهاست. از سال ۲۰۱۶، این مهاجران به تامین‌کنندگان اصلی ارز کشور تبدیل شده‌اند.

  • آموزش، کلید ورود به کشاورزی محیط‌زیست محور

    چگونه الگوهای کشاورزی بر مبنای نیازهای مناطق مختلف در حال تغییر هستند

    آموزش، کلید ورود به کشاورزی محیط‌زیست محور

    پس از تسلط کشاورزی صنعتی بر شیوه تولید کشاورزی که از اواخر قرن ۱۹ در جهان ترویج شد، امروزه بسیاری از منتقدان این نوع از کشاورزی در سراسر جهان به انواع دیگر کشاورزی روی آورده‌اند که در تعادل با محیط زیست و طبیعت مناطق مختلف کشت باشد. پژوهشگران معتقدند که نقش آموزش در تغییر شیوه‌های کشاورزی به شیوه‌های سازگار با محیط زیست بسیار مهم است. امروزه سازمان‌های مختلفی در سراسر جهان در حال ترویج این نوع نگاه و آموزش کشاورزی مبتنی بر سنت هستند که اثرات مخرب کشاورزی صنعتی را معکوس می‌کند، با این همه مسئله اصلی تغییر دیدگاه نسبت به شکل تولید کشاورزی صنعتی است که تنها راه حل تامین نیازهای غذایی جمعیت روبه رشد جهان دانسته می‌شود.

  • چگونه نروژ به ابرقدرت خودروهای الکتریکی تبدیل شد؟

    چگونه نروژ به ابرقدرت خودروهای الکتریکی تبدیل شد؟

    بیش از ۹۰ درصد خودروهای جدید فروخته شده در نروژ برقی هستند. و همه چیز از آنجایی شروع شد که برخی از ستاره‌های فرهنگ پاپ با خودرو فیات پاندا در حال تردد بودند. داستان ماشین برقی در نروژ به سال ۱۹۸۹ بر می‌گردد. زمانی که «هارالد نیلز روستویک» استاد بازنشسته برنامه‌ریزی شهری در دانشگاه «استاوانگرو» و سه دوست دیگرش که از ستاره‌های موسیقی پاپ نروژ بودند، یک فیات پاندا را خریدند و به یک خودروی برقی تبدیل کردند.

  • چالش‌های الکتریکی‌کردن حمل و نقل در آمریکای لاتین

    چالش‌های الکتریکی‌کردن حمل و نقل در آمریکای لاتین

    بیش از هشت کشور از هر ده کشور در قاره آمریکا در حال حاضر متعهد به برنامه‌های حمل و نقل الکتریکی برای کاهش انتشار CO۲ و حرکت به سمت کربن زدایی هستند. این مسئله منجر به پیشرفت‌های زیرساختی در این زمینه شده است که این بخش را عملیاتی نگه می‌دارد. اگرچه کشورهایی مانند شیلی اکنون پس از چین دومین ناوگان بزرگ اتوبوس‌های برقی جهان را دارند، اما برای بسیاری دیگر برقی کردن حمل و نقل یک چالش بزرگ است. در حالی که پیشرفت‌هایی در زمینه آموزش و آگاهی از مزایای زیست محیطی برق‌رسانی حمل و نقل حاصل شده است، سرمایه‌گذاری در این بخش با چالش‌ها و ضرورت‌هایی همراه است.

  • چه چیزی موجب شکاف بازار مسکن در ایالات متحده شده است؟

    چه چیزی موجب شکاف بازار مسکن در ایالات متحده شده است؟

    بازار مسکن ایالات متحده در سال جاری دستخوش نرخ‌های بهره بالا است. خریداران مسکن از یک طرف نگران بی‌ثباتی وضعیت اشتغال خود و از طرف دیگر نگران هزینه‌های بالای حفظ مسکن در آمریکا هستند. همه اینها به کنار برای دریافت تسهیلات مسکن متقاضیان آمریکایی باید نرخ بهره بالایی را بازپرداخت کنند که از توان مالی آنها خارج است. با این همه بازار مسکن لوکس به اوج خود رسیده است و میلیونرها خانه‌های گران را به صورت نقدی خریداری می‌کنند.

  • بهترین و بدترین استانداردهای زندگی در سال ۲۰۲۳ متعلق به کدام کشورهاست؟

    نگاهی به روند تغییرات شاخص توسعه انسانی

    بهترین و بدترین استانداردهای زندگی در سال ۲۰۲۳ متعلق به کدام کشورهاست؟

    یکی از معیارهای استانداردهای زندگی، «شاخص توسعه انسانی» سازمان ملل متحد است، که برای اولین بار در سال ۲۰۲۰ روندی نزولی پیدا کرد. شاخص استانداردهای زندگی پیشرفت در جنبه‌های اجتماعی از جمله امید به زندگی در بدو تولد، سال‌های مورد انتظار عمر، متوسط تحصیل و درآمد ناخالص ملی به ازای هر نفر را اندازه‌گیری می‌کند. در جدول جدید «شاخص توسعه انسانی»، سوئیس برای دومین سال متوالی در صدر جدول قرار گرفته و نروژ و ایسلند نیز جایگاه دوم و سوم را به خود اختصاص داده‌اند. با این همه میزان شاخص در سال ۲۰۲۲ و پیش بینی آن برای سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد که احتمالا فرایند توسعه در مسیری پایین‌تر از روند پیش از ۲۰۱۹ و با شدت کمتری به رشد خود ادامه خواهد داد و در این میان شکاف بین کشورهای فقیر و غنی از لحاظ توسعه انسانی در حال گسترده شدن است.

  • چگونه «تله توسعه» به فرار مغزها و تخلیه مناطق روستایی اروپا منجر شد

    نابرابری در شرق و غرب، شمال و جنوب اروپا

    چگونه «تله توسعه» به فرار مغزها و تخلیه مناطق روستایی اروپا منجر شد

    تنها بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰، اتحادیه اروپا ۳.۵ میلیون نفر در سن کار را از دست داده و پیش‌بینی می‌شود بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۵۰، ۳۵ میلیون نفر دیگر از جمعیت خود را از دست می‌دهد. پارلمان اروپا، کشورهای عضو اتحادیه اروپا را تشویق می‌کند تا یک قانون مشترک فوری برای مقابله با «فرار مغزها» در مناطق خالی از جمعیت قاره ایجاد کنند. کشورهایی مانند بلغارستان، رومانی، مجارستان و کرواسی و همچنین جنوب و شمال غربی ایتالیا، شرق آلمان و برخی از مناطق جمهوری چک، لهستان، فرانسه، یونان و پرتغال همگی در «تله توسعه» خالی از جمعیت شده‌اند. تله‌های توسعه به معنی شکست در جذب افراد در سن کار است. در حالی که برخی از تحلیل‌گران به ایجاد قانون جدید خوشبین هستند، برخی دیگر بر این باورند که اگر وضعیت اروپا به همین منوال ادامه یابد و به ریشه‌های ساختاری چنین مشکلاتی بی‌توجه بماند، عصر کنونی دوران آشفتگی و رکود اتحادیه اروپا خواهد بود.

  • جاسوسی راهش نیست

    خطرات استفاده از اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی برای کنترل مصرف آنلاین کودکان

    جاسوسی راهش نیست

    ترس مادران و پدران از تاثیری که تلفن‌ها بر کودکان زیر سن قانونی می‌گذارد باعث شده تا استفاده از برنامه‌های کنترل والدین در سراسر جهان زیاد شود. با این حال کارشناسان در مورد خطرات چنین برنامه‌هایی هشدار می‌دهند و معتقدند که «جاسوسی راهش نیست». به غیر از کنترل از طریق اپلیکیشن‌ها که اکثرا از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند، بهترین راه‌حل ایجاد تعامل و ساخت الگویی برای کودکان و نوجوانان در رابطه با استفاده از گوشی هوشمند است.