-
معضلی به نام میل به بازنشستگی زودرس
یک کارشناس حوزه رفاه و تامین اجتماعی متناسبسازی حقوق بازنشستگان را مسئلهای پیچیده و چندوجهی میداند و معتقد است برای برقراری عدالت در پرداخت مستمری باید هم مصالح نسل کنونی و هم منافع نسل آینده از صندوقهای بازنشستگی را یکجا دید و با در نظر گرفتن شاخصهایی چون سنوات بیمه پردازی، دریافتی بازنشستگان را بهبود بخشید.
-
تعاونیها ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در عراق میسازند
مهم ترین عناوین خبرهای حوزه کار و تعاون در هفته گذشته جاری به معافیت بیمه ای بیش از ۱۲ هزار بنگاه اقتصادی، ساخت ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در عراق توسط تعاونی ها، منتفی شدن پیشنهاد واگذاری تعیین حداقل دستمزد کارگران به تصمیم مجلس و دولت و اختصاص ۷۳۴ میلیارد تومان اعتبار برای تقویت تعاونی های استان تهران اختصاص داشت.
-
بیمه زنان خانهدار از ۵۱۱ هزار نفر گذشت
رئیس اداره بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه اکنون ۵۱۱ هزار زن خانهدار بیمه هستند، گفت: همه زنان بین ۱۸ تا ۵۰ سال که تحت پوشش بیمه نباشند،میتوانند بیمه شوند.
-
جزئیات حذف مستمری ۱۳ هزار نفر از مددجویان بهزیستی
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور از قطع مستمری ۱۳ هزار نفر از مددجویان بهزیستی از جمله افراد دارای معلولیت خبر داد و گفت: حذف این مستمریها توسط سازمان هدفمندی یارانهها انجام شده است.
-
معافیت بیمهای بیش از ۱۲ هزار بنگاه اقتصادی
بر اساس نتایج اجرای طرح کارورزی و معافیت بیمهای، بیش از ۱۲ هزار و ۴۰۰ بنگاه اقتصادی مشمول معافیت بیمهای قرار گرفته و بیش از ۶۹ هزار نفر موفق به عقد قرارداد کار شدهاند.
-
رکورد اشتغال در بهار سال 1403 شکسته شد
سه ماهه نخست امسال بازار کار، شاهد رکوردشکنی در تعداد اشتغالزایی بود، بطوری که پس از چندین سال در این فصل برای نخستین بار تعداد شاغلان به مرز 24 میلیون و 800 نفر رسیدند. این در حالی بود که میزان نرخ بیکاری نیز کاهشی و روند نرخ مشارکت افزایشی شده بود. به زبانی دیگر در بهار امسال رکورد اشتغالزایی پس از فصل بهار سال 98 شکسته شد.
-
«ایران» از چالشها و دغدغههای حوزه کارگری گزارش میدهد؛
نگاه کارگران به ساکن جدید خیابان آزادی
یکی از مهمترین دغدغههای رهبر معظم انقلاب، تأمین امنیت شغلی کارگران بوده و هست، بهطوری که طی دو سال گذشته در دیدار با کارگران بر آن تأکید کردهاند. اگر بخواهیم به مهمترین خواسته جامعه کارگری در کشور بپردازیم، دستمزد و امنیت شغلی دو پارامتری است که با معیشت کارگران درهم آمیخته است. با تغییر دولت و معرفی کابینه رئیسجمهور برای تصدی وزارتخانههای مختلف کارگران هم خواستهها و مطالباتی دارند که هرچند منطبق با قانون و تمام مقاولهنامههای بینالمللی است اما برخی از آنها حل نشده باقی ماندهاند. به گفته فعالان کارگری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت چهاردهم باید بتواند ضمن ارتباط مؤثر با بدنه کارگری، انگیزه کارآفرینان و تولیدکنندگان را برای ایجاد اشتغال و رشد تولید افزایش دهد. هرچند ایجاد تعادل در حمایت از کارفرمایان و کارگران، کار راحتی نیست اما با بهرهگیری از نظرات کارشناسان، انجمنهای مربوطه و داشتن برنامه جامع و مبتنی بر اصول و رویکردهای کلان میتوان به چالشها و دغدغههای این حوزه غلبه کرد.
-
سهم قابل توجه خوشههای کسبوکار در توسعه اشتغال
خوشهها یا شبکهسازی در کسبوکار با تکمیل زنجیره تولید تا عرضه، منجر به افزایش اشتغال و بهرهوری تولید در کشور خواهد شد؛ به گونهای که اکنون ۱۸۹ خوشه کسبوکار تشکیل شده و ۵۰۵ خوشه دیگر نیز شناسایی شده است.
-
کاهش فقر مطلق؛ برنامه وزارت کار در دور جدید
بیتردید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از مهمترین و در عین حال پرچالشترین وزارتخانههای دولتی است که رفاه و معیشت دو مقوله مهم آن محسوب میشود. این وزارتخانه که در واقع از سه وزارت سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل شده، سه وظیفه اساسی صیانت از نیروی کار، ارتقای جایگاه بخش تعاون در اقتصاد کشور و همچنین تأمین رفاه و آتیه بیش از 55 درصد از مردم را بر عهده دارد؛ از این رو وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید راهبردهای مواجهه با این مسائل را در دستورکار خود قرار دهد.
-
عدالت در پرداخت؛ مطالبه پرستاری
اعتراض پرستاران به بیش از ۵۰شهر ایران کشیده شده است. دبیرکل خانه پرستار میگوید: «این اعتراضات در ۱۰۰سال تاریخ پرستاری ایران بیسابقه است.» روی پلاکاردی که یکی از پرستاران در یک تجمع دارد، نوشته شده: «عدالت در پرداخت، مطالبه پرستاری» پیام روشنی از آنچه جامعه پرستاری میخواهد.
-
بیش از ۷۵ هزار نفر بیمه دانشجویی دارند
رئیس اداره بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تامین اجتماعی گفت: ۷۵ هزار و ۸۳ نفر از دانشجویان با این سازمان قرارداد فعال بیمه دانشجویی دارند.
-
کاهش مشکلات مالی داروسازان با تخصیص بهموقع ارز
چندی پیش چهل و ششمین همایش ملی داروساز در حالی برگزار شد که دکتر محمدجعفر قائمپناه معاون اجرایی رئیس جمهور در آن حضور یافت و ضمن تشریح دلایل و چرایی چالشهای به وجود آمده در تأمین دارو، خبرهایی برای حل این چالشها داشت. به گفته دکتر قائم پناه در روزهای اخیر حدود ۴۰۰ میلیون دلار برای واردات نهادههای دارویی، ۵۰ هزار میلیارد تومان برای منابع شرکتهای دارویی و همچنین اوراق اعتباری برای تأمین نقدینگی کارخانههای داروسازی در نظر گرفته شد که تا حدودی مشکلات مبتلابه جامعه داروسازی کشور را حل خواهد کرد. دغدغههای این روزهای حوزه دارو سبب شد در آستانه روز داروساز پای صحبت یکی از اعضای هیأت مدیره و سخنگوی انجمن داروسازان ایران بنشینیم.
-
کاهش شکاف طبقاتی در صدر برنامههای دولت قرار گیرد
یک جامعهشناس با تاکید بر ابعاد مختلف آسیبهای اجتماعی، گفت: اگر قرار است از آسیبهای اجتماعی پیشگیری شود، لازم است در برنامهها و سیاستگذاریها، برابری و کاهش شکاف طبقاتی درصدر قرار بگیرد.
-
هفتخوان بانکها برای پرداخت تسهیلات فرزندآوری
روند کُند پرداخت تسهیلات فرزندآوری گلایه برخی از متقاضیان را به همراه داشته است بهطوریکه برخی از افراد با گذشت چند ماه از تولد فرزندشان هنوز موفق به دریافت تسهیلات نشدهاند.
-
بهترین راه خانهدار شدن کارگران و بازنشستگان
در حال حاضر مسکن نقش بسزایی در زندگی بسیاری از خانوادهها دارد و به لحاظ تأثیرگذاری در سبد هزینه خانوارهای کم درآمد به خصوص دهکهای .متوسط و پایین جامعه از اهمیت بسیاری برخوردار است. از نگاه بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران در ساخت مسکن ارزان باید از ظرفیت تعاونیهای مسکن استفاده و بر آنها نظارت شود چرا که در تعاونیهای مسکن نگاه سودآوری حاکم نیست و کارگران، کارمندان و بازنشستگان با قیمت تمام شده کمتر و کیفیت بهتر صاحبخانه میشوند.
-
جلوگیری از خامفروشی با توسعه پتروپالایشگاهها
توسعه پتروپالایشگاهها به منظور فاصله گرفتن کشور از خام فروشی، سیاستی است که باید به اجرا گذاشته شود. پیشبینیهای قانونی برای این موضوع انجام شده است اما متأسفانه در عمل هنوز اتفاق خاصی را در این زمینه شاهد نیستیم.
-
تبعات سهلانگاری والدین نسبت به رشد و تربیت فرزندان
یک روانشناس و عضو انجمن حمایت از حقوق کودکان ضمن تاکید بر لزوم توجه به آموزش والدین نسبت به فرزندپروری و سهلانگاری نسبت به رشد و تربیت فرزندان، گفت: عدم توجه به ابعاد مختلف رشد کودکان در صورتی که به دلیل فقدان دانش والدین یا بیمسؤولیتی آنها، واقف نبودن به امر حیاتی فرزندپروری یا عدم آمادگی لازم برای فرزندآوری صورت گیرد، به غفلت، سهلانگاری در والدگری، نادیده گرفتن نیازهای اساسی فرزند و اهمیت ندادن به جنبههای رشد در فرزندان منجر خواهد شد.
-
هزینه بیماران تحت پوشش کمیته امداد در بیمارستانها رایگان است
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران به بیان توضیحاتی درباره خدمات کلی این نهاد پرداخت و گفت: صفر تا صد هزینه بیماران تحت پوشش کمیته امداد که خدمات بیمارستانی و بستری در بیمارستان را دریافت میکنند، رایگان است.
-
رئیس سازمان غذا و دارو توضیح داد
علت کمبود یکی از برندهای انسولین
رییس سازمان غذا و دارو درباره علت کمبود یکی از برندهای انسولین توضیح داد و گفت: این نوع انسولین از منابع دیگر و همچنین تولید داخلی تامین شده است.
-
مدیر مرکز درمان ناباروری پژوهشگاه ابنسینا اعلام کرد
تشخیص ناهنجاریهای جنینی با توالییابی ژنتیکی
مدیر مرکز درمان ناباروری پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی- ابنسینا درباره تکنیکهای جدید تشخیص ناهنجاریهای جنینی و «توالییابی کل اگزوم» در این جهت، توضیح داد.
-
علائم و نحوه انتقال آبله میمونی
مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی از کشورها خواسته است درارتباط با «آبله میمونی» شفاف و سریع عمل کنند، گفت: این احتمال وجود دارد بیماران بیشتری طی روزها و هفتههای آینده در اروپا شناسایی شوند.
-
ساخت ۲۰۰ هزار مسکن کارگران در نهضت ملی مسکن
ساخت مسکن برای کارگران بخشی از سیاستهای تأمین مسکن حمایتی است که در برنامه نهضت ملی مسکن قرار دارد. در نهضت ملی مسکن، ساخت مسکن برای متقاضیان کارگر بخصوص در نواحی صنعتی و در مجاور شهرکهای صنعتی مورد نظر است.
-
صنعت؛ قربانی اول ناترازی برق
در صورت تداوم ضعفهای زیرساختی تولید صنعتی در ایران همچون قطعی مکرر برق، در ماههای آتی ممکن است تولید صنعتی کاهشیافته و برای جبران تقاضای داخل مجبور به واردات گسترده آنهم در شرایطی شویم که کشور با کمبود ارز مواجه است. سیاستگذار باید به این توجه داشتهباشد که برای رفع فقر و توسعه پایدار نباید بار تمام ضعفهای زیرساختی همچون سالگذشته بر دوش صنایع باشد.
-
بهبود معیشت دهکهای میانی و کم درآمد
نرخ تورم درتیرماه امسال با کاهش مواجه شده است که در این میان فاصله تورمی دهکهای دهگانه درآمدی با افت مواجه شده و این فاصله نزدیکتر شده است
-
رابطه بازار اشتغال زنان و فرزندآوری
در ادبیات کلاسیک اقتصاد خانواده، فرزندآوری با نرخ مشارکت زنان رابطه عکس داشت، یعنی هر چه حضور زنان در بازار کار افزایش مییافت، از فرزندآوری آنها کاسته میشد. با این حال، از دهه ۱۹۹۰ به بعد، این رویه در کشورهای توسعهیافته عضو OECD تغییر یافت و رابطه نرخ باروری با نرخ مشارکت زنان مثبت شد. بررسیها نشان میدهد تغییر کیفیت حضور زنان در بازار کار علت این چرخش است. بر این اساس، وجود بازار کار منعطف و وفور موقعیتهای شغلی پارهوقت باعث میشود تا زنان بهصورت همزمان با پیشبرد موقعیتهای شغلی و اقتصادی، برنامههای خانوادگی خود را پیش ببرند. از طرفی با توجه به بازاری شدن بخش زیادی از مقوله مراقبت از کودکان، یک بازار کار منعطف علاوه بر افزایش مشارکت زنان، با فراهم آوردن درآمد بیشتر برای زنان، تقاضای آنها را برای فرزندآوری افزایش میدهد. بنابراین در جایی که سیاستها، هنجارهایاجتماعی یا شرایط اقتصادی داشتن همزمان شغل و خانواده را تسهیل میکند، فرزندآوری و مشارکت اقتصادی زنان بهطور توامان افزایش مییابد.
-
اشتغال ۳۷ هزار نفر با یارانه دستمزد
تازهترین نتایج اجرای طرح یارانه دستمزد در فصل بهار نشان میدهد که ۴۳هزار و ۴۴۱ نفر در این طرح ثبتنام کردند که از این تعداد ۳۷هزار و ۲۶۳ نفر موفق به انعقاد قرارداد کار شدهاند. این نتایج همچنین نشانگر افزایش تعداد متقاضیان یارانه دستمزد نسبت به ماههای گذشته است و به همان میزان قراردادهای بیشتری منعقد شده و کارفرمایان بیشتری از طرح استقبال کردند. طبق این گزارش ۷۰۱۹ کارفرما در طرح شرکت کرده و ۳۱۰ قرارداد نیز در مرحله انعقاد قرار دارد.
-
اجرای ارزیابی و تایید صلاحیت حرفهای مشاوران کسب و کار
دبیر انجمن مدیریت کسب و کار ایران ضمن تشریح جزئیات ارزیابی تشخیص صلاحیت حرفهای مشاوران کسب و کار در ایران، تاکید کرد که مدل استاندارد تدوین شده جهت ارزیابی و تایید صلاحیت حرفهای مشاوران کسب و کار، میتواند راهکاری جدی برای ارتقای سطح مشاوره کسب و کار و همچنین نمودی از فعالیتهای جمعی بین تشکلی باشد.
-
چرا مراکز جوار کارگاهی در اشتغالزایی اثرگذارند؟
بررسیها نشان میدهد که توسعه آموزشهای مهارتی و برونسپاری این نوع آموزشها به بخش خصوصی، منتج به درآمدزایی و تقویت منابع انسانی نیروی کار و همچنین گسترش دیپلماسی مهارت میشود. نشان به آن نشان که از مجموع بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار شغل ایجاد شده در حدود سه سال اخیر آن هم بر اساس سامانه رصد اشتغال، بالغ بر یک میلیون آن ازطریق آموزشهای مهارتی به وجود آمدهاند. این میزان اشتغال نشان میدهد که اقتصاد کشور به سمت نیروی کار مدرن یا به عبارتی نیروی کار ماهر است و دیگر تحصیلات دانشگاهی یا نیروی کار ساده به کار نمیآید.
-
کمک بلاعوض ۳۰ میلیون تومانی برای خوداشتغالی زنان سرپرست خانوار
سرپرست دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به کمک بلاعوض ۳۰ میلیون تومانی برای خوداشتغالی زنان سرپرست خانوار گفت: خدمات اشتغال به مددجویان واجدشرایط بهزیستی شامل خوداشتغالی و کارفرمایی است.
-
ترافیک تجارت در بنادر
عملکرد بنادر کشور با رونق ترانزیت و تجارت، در حال تغییر است. با توجه به اینکه 98 درصد ورود و خروج بار و ترانزیت کالا از طریق بنادر است و غالب عملکرد بنادر در این سالها شامل واردات کالا بوده است، اما در چند سال اخیر، با ارتقای روابط تجاری بخصوص با همسایگان و همچنین افزایش انتقال کالاهای روسیه از مسیر ایران، ترانزیت و صادرات کالا در بنادر روبهرشد است، همین موضوع موجب ترافیک کالایی و معطلی کشتیها در بنادر شده است.