تیتر سه سرویس

  • چرا پیاده‌روی تقریبا هر مشکلی را درمان می‌کند؟

    چرا پیاده‌روی تقریبا هر مشکلی را درمان می‌کند؟

    پیاده‌روی فواید جسمی و ذهنی زیادی دارد. این فعالیت باعث تقویت سلامت قلب و عروق، بهبود عملکرد شناختی و افزایش خلاقیت می‌شود. پیاده‌روی در محیط‌های جدید یا طبیعی دوپامین را در مغز ترشح می‌کند که باعث بهبود خلق‌وخو و توجه انسان می‌شود. همچنین مطالعات نشان داده‌اند که پیاده‌روی خلاقیت را افزایش می‌دهد، با این حال ممکن است برای انجام کارهایی که نیاز به دقت دارند، مؤثر نباشد. حتی پیاده‌روی‌های کوتاه و سریع هم می‌توانند حافظه و عملکرد شناختی را به‌ویژه برای افراد مسن‌تر بهبود بخشند. پیاده‌روی همچنین می‌تواند به شکستن چرخه‌های منفی تفکر کمک کند و تنها ۳۰ دقیقه برای قطع کردن تفکرات وسواس‌گونه کافی است. تحقیقات نشان می‌دهند که حتی ۵۰ دقیقه پیاده‌روی در هفته می‌تواند میزان مرگ‌ومیر را کاهش داده و از بیماری‌های مزمن پیشگیری کند. فیلسوف فرانسوی فردریک گروس معتقد است که پیاده‌روی به روشن‌تر شدن افکار کمک می‌کند و ایده‌هایی که در حین پیاده‌روی به دست می‌آیند، ارزشمند است.

  • دوری از ظروف یک‌بارمصرف نیاز به اصلاح سبک زندگی دارد

    یک رفتارشناس و آسیب‌شناس اجتماعی:

    دوری از ظروف یک‌بارمصرف نیاز به اصلاح سبک زندگی دارد

    با تغییراتی که امروزه در شیوه زندگی‌ رخ داده، همه‌چیز در حال جابه‌جایی، تغییر و تحول است. دنیای پرهیاهوی امروز، انسان‌ها را به سمت بی‌تحرکی و راحت‌طلبی سوق داده و مشغله‌های کاری و فکری سبب شده افراد به سلامت خود و محیط‌زیست کمتر توجه کنند. از جمله این موارد افزایش استفاده از ظروف یک‌بارمصرف است که جزء جدایی‌ناپذیر زندگی امروزی شده است. دیگر کسی برای پخت غذا از دیگ‌های سنگی و مسی استفاده نمی‌کند. استفاده از سفره‌ها و ظروف یک‌بارمصرف به قدری افزایش یافته که دیگر ظروف چینی، لعابی و سفالی به چشم نمی‌آید. مصرف‌گرایی بدون تدبیر به سلامت انسان، منابع ملی و محیط‌زیست آسیب جدی می‌رساند. بنابراین با اصلاح سبک زندگی سالم بایستی به دنبال روش‌های صحیح مصرف باشیم تا با کمترین زیان مواجه شویم. درباره علل افزایش استفاده از ظروف یک‌بارمصرف با دکتر مجید ابهری، جامعه‌شناس و رفتارشناس اجتماعی به گفت‌وگو پرداختیم.

  • تأثیرات مخرب زیست‌محیطی ظروف یک‌بارمصرف

    آتیه‌نو بررسی می‌کند

    تأثیرات مخرب زیست‌محیطی ظروف یک‌بارمصرف

    استفاده از ظروف یک‌بارمصرف -به دلیل حمل‌ونقل راحت، صرفه‌جویی در زمان و رعایت مسائل بهداشتی، سبک ‌و ‌نشکن بودن- در خانه، محل کار، مجالس عروسی و عزا و هنگام توزیع نذورات افزایش یافته است. در حال حاضر و بر اساس برآوردهای انجمن ملی صنایع پلیمر ایران، حدود ۳.۵ میلیون تن مواد پلیمری و پلاستیکی در بورس کالا معامله می‌شود. سالانه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن پلاستیک وارد کشور می‌شود و همچنین حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن پلاستیک بازیافت می‌شود. به این ترتیب سالانه حدود ۴ میلیون و ۳۰۰ تا ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات پلاستیکی و پلیمری در کشور تولید می‌شود. مصرف ظروف پلاستیکی در بین ایرانیان بسیار رواج یافته، حال آنکه بخش خیلی کمی از این ظروف قابل بازیافت‌اند و بخش عظیمی از آن‌ها در محیط و محل‌های دفن زباله رهاسازی می‌شوند که علاوه بر مخاطرات بهداشتی و زیست‌محیطی برای زمین و دریاها آلودگی ایجاد می‌کنند. درباره تأثیرات و آسیب‌هایی که ظروف یک‌بارمصرف بر طبیعت و محیط‌زیست وارد می‌کند با حمیدرضا میرزاده، فعال محیط‌زیست به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.

  • حیوان‌هراسی یا «زوفوبیا» چیست؟

    حیوان‌هراسی یا «زوفوبیا» چیست؟

    ترس از حیوانات یا «زوفوبیا» به ترس شدید و غیر قابل کنترل از حیوانات گفته می‌شود. بیشتر افراد مبتلا به این عارضه، تنها از یک نوع حیوان می‌‎ترسند. چنین ترسی می‌تواند استرس قابل‌توجهی در انسان ایجاد کرده و در نتیجه کیفیت زندگی فرد را در صورت مواجهه زیاد با حیوانات کاهش دهد. ترس از حیوانات نیز مانند دیگر فوبیاهایی که بشر به آن مبتلاست قابل درمان بوده و با دوره روان‌درمانی و مصرف دارو بهبود می‌یابد.

  • هوش تجاری، لازمه دنیای کسب‌وکار امروز

    هوش تجاری، لازمه دنیای کسب‌وکار امروز

    شرکت‌ها و کسب‌وکارهای مختلف برای بالا بردن میزان بازده و خروجی کار از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند. یکی از مواردی که برای بهبود تصمیم‌گیری‌ها، صرفه‌جویی در هزینه‌ها و دیگر موضوعات به‌کار گرفته می‌شود، هوش کسب‌وکار یا همان هوش تجاری BI است. پیش از ظهور عصر اطلاعات، دسترسی به اطلاعات در غیاب روش‌های محاسباتی بسیار دشوار بود و شم مدیریتی افراد در گرفتن تصمیمات تجاری حرف اول را می‌زد. اما در دنیای مدرن امروزی، استفاده از فناوری «هوش تجاری» تقریباً در همه انواع مشاغل دیده می‌شود. وجود BI در یک کسب‌وکار از اهمیت زیادی برخوردار است؛ چراکه می‌تواند رشد چشمگیری در شاخص‌های کلیدی آن سازمان ایجاد کند.

  • باید و نبایدهای مسیر پیشرفت در «دورکاری»

    باید و نبایدهای مسیر پیشرفت در «دورکاری»

    امروزه فناوری‌های نوین، امکان انجام کار حرفه‌ای را با روش‌های غیرمرسوم امکان‌پذیر کرده‌اند. این امر به‌طرز چشمگیری موجب تکامل بازار کار شده است. بسیاری از شرکت‌ها متوجه مزایای دورکاری شده‌اند؛ از همین‌رو، امکان دارد شمار مشاغل انعطاف‌پذیر همچنان گسترش یابد. دورکاری ‌نوعی از مشاغل را دربر می‌گیرد که خارج از محیط اداری سنتی انجام می‌شوند. به‌طور معمول، این روش کار در خانه یا راه دور نیز نامیده می‌شود. در مفهوم دورکاری کارکنان می‌توانند بدون آنکه نیاز باشد هر روز به دفتر رسمی کارشان رفت‌وآمد داشته باشند، پروژه‌ها و کارها را با موفقیت انجام دهند. دورکاری جنبه‌های مثبت و منفی بسیاری دارد. گاهی اوقات افراد دورکار، نگران می‌شوند که آیا می‌توانند در موقعیت شغلی خود رشد کنند؟ آیا مدیر مجموعه پیشرفت‌های آن‌ها را در کار می‌بیند یا دور از چشم مدیریت نمی‌توان امیدی به ارتقا و پیشرفت شغلی داشت؟

  • مشعل‌داران همیشگی معرفت

    به بهانه روز معلم و گرامیداشت مقام بلند آموزگاران

    مشعل‌داران همیشگی معرفت

    استفن هاوکینگ یکی از بزرگ‌ترین دانشمندان جهان در جایی می‌گوید: «امروز، بیش از هر زمانی نیاز به معلم داریم. ما باید همیشه به یاد داشته باشیم، معلم‌ها مهم هستند.» این جملات و سخنانی از این دست اهمیت و تأثیرگذاری شغل معلمی را نشان می‌دهند. بیشتر افراد یک جامعه بر این نظر متفق‌القول هستند که معلمی از شریف‌ترین و مهم‌ترین مشاغل است. این شغل با بخش بزرگ و مهمی از جامعه ارتباط دارد؛ بخشی که سازنده آینده یک سرزمین است. همچنین معلمی از مشاغلی است که منزلت اجتماعی بسیار بالایی دارد و این قشر جزو مورد احترام‌ترین مردم یک جامعه محسوب می‌شوند. اما در کنار همه این‌ها سختی‌های این شغل نیز از نظر کسی دور نمی‌ماند. با وجود زحمت فراوانی که معلمی به همراه دارد، به طور معمول از شرایط رفاهی مناسب برخوردار نیست.

  • در سال جدید درست و قابل‌استفاده بیاموز

    بررسی اصول صحیح مهارت‌آموزی معطوف به هدف

    در سال جدید درست و قابل‌استفاده بیاموز

    مهارت‌آموزی و داشتن توان کافی برای مواجهه با موقعیت‌های مختلف، این روزها بازار داغی دارد. خیلی از افراد تلاش می‌کنند تا با یادگیری و آموزش‌های جدید، مهارت‌های خود را افزایش دهند. آن‌ها می‌خواهند در عرصه‌های مختلف زندگی ازجمله شغل، تحصیل و امور ارتباطی، موفق باشند و از تغییرات سریع روز عقب نمانند. برای رسیدن به چنین هدفی نمی‌توان بی‌گدار به آب زد و لازم است اصول و نکات ویژه‌ای رعایت شود. اگر برای سال جدید برنامه آموختن مهارت خاصی را دارید، الان فرصت مناسبی است تا مهارت مورد نظر خود را بررسی کنید، نقائص آن را مشخص کنید، راه‌های بهتر یادگرفتن آن را پیدا کنید و با آگاهی به دست آمده، مطمئن شوید که در مسیر آموزش آن مانعی بر سر راه‌تان نخواهد بود.

  • بسیار سفر باید تا پخته شود خامی

    نگاهی به فلسفه سفر

    بسیار سفر باید تا پخته شود خامی

    سفر کردن از دیرباز در اجتماع انسانی مرسوم بوده و رهسپار شدن به سرزمین‌های ناشناخته همواره برای انسان پرکشش و جذاب بوده است. در گذشته بیشترین منظور سفر تجارت و بازرگانی، دسترسی به منابع نایاب در سرزمین مبدأ، یافتن شغل و درمان بیماری‌ها بود. اما در همان زمان هم افرادی بودند که برای درنوردیدن دریاها و بیابان‌ها و سیاحت قصد رفتن می‌کردند. جهانگردی و سیاحی تا مدت‌ها غریب می‌نمود چراکه معنی دوری طولانی‌مدت و بی‌خبر از خانمان و زاد و رود را می‌داد، اما روح جستجوگری و کشف تازه‌ها باعث می‌شد انسان این رنج را بر تن خود هموار کند و بار سفر ببندد.

  • آلبوم عکس‌های قدیمی را ورق بزنید

    راه‌های پیشگیری از آلزایمر؛

    آلبوم عکس‌های قدیمی را ورق بزنید

    ورق زدن آلبوم عکس‌های قدیمی یکی از روش‌های ساده برای تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر است که دبیرخانه شورای ملی سالمندان آن را توصیه کرده است.

  • پیوند آداب و سنن نوروزی و ماه رمضان در سرای سالمندان کهریزک

    مدیر آسایشگاه خیریه سالمندان کهریزک در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین:

    پیوند آداب و سنن نوروزی و ماه رمضان در سرای سالمندان کهریزک

    نوروز یکی از آیین‌های کهن مردم ایران است. هر سال بهار پیام‌هایی چون نو شدن، تغییر و تحول، رویشی دوباره، خانه‌تکانی خانه و دل، مهربان بودن و عشق ورزیدن را به همراه دارد. تقارن ماه رمضان و عید نوروز فرصت ویژه‌ای شده است که آداب و سنن نوروز و ماه رمضان را با هم پیوند بزنیم. «عیددیدنی» از آیین‌های نوروزی است. دید و بازدید از سالمندانی که به دلایل مختلف در سرای سالمندان نگهداری می‌شوند، یکی از رفتارهای اجتماعی پسندیده است.

  • معنویت را به زندگی خود بیاوریم

    معنویت را به زندگی خود بیاوریم

    سال نوی امسال را با مهمانی خداوند آغاز کردیم. سالی که مزین شده به تقارن با ماه مبارک رمضان. حال که ابر و باد و مه و خورشید و فلک یاری کرده‌اند تا این هم‌زمانی معنادار صورت بگیرد، بر ماست که نقش خود را به‌عنوان انسان مسلمان به خوبی ایفا کنیم. اگر از معنویت دورافتاده‌ایم و رنگ روحانی از روزگارمان رخت بربسته، حال می‌توانیم به جبران روزهای رفته برآییم و معنویت را به زندگی خود بیاوریم.

  • راه‌های فرار از نوموفوبیا در نوروز

    بی‌گوشی‌هراسی یا اختلالی که سلامت روان را تهدید می‌کند

    راه‌های فرار از نوموفوبیا در نوروز

    با ورود تکنولوژی های جدید و گوشی‌های هوشمند، بمباران اطلاعاتی فرصت نفس کشیدن را از مغز انسان گرفت و مجال تمرکز را بسیار کم کرد. اینترنت و به دنبال آن تلفن هوشمند دریای لایزالی بود که با آمدنش تغییرات عمیق و گسترده‌ای در زندگی بشر به وجود آورد. در همین زمینه اختلالی به نام بی‌گوشی‌هراسی یا نوموفوبیا توسط محققان شناسایی شده؛ اختلالی که درمان آن با چالش‌های زیادی همراه است. چراکه گوشی همراه دیگر جزءلاینفکی از زندگی بشر شده و نمی‌توان گریزی از آن متصور بود.

  • تداوم حسرت ۵۰ ساله در سال تلخ ورزش زنان

    بررسی رخدادهای ورزشی در سال ۱۴۰۲

    تداوم حسرت ۵۰ ساله در سال تلخ ورزش زنان

    نگاهی به تقویم ورزشی ایران در آغاز سال ۱۴۰۲ نشان از این دارد که جامعه ورزش ایران سالی پر رویداد و پر فرازونشیب را پیش‌رو داشت. سالی که برگزاری بازی‌های آسیایی هوانگژو چین، جام ملت‌های آسیا، تورنمنت‌های بین‌المللی رشته‌های توپی و نبردهای متعدد انتخابی برای کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس را در دل خود داشت. سالی که تلخی‌ها و شیرینی‌های زیادی را به خود دید. از مرگ دلخراش دو زن ورزشکار در رشته‌های فوتبال و دوچرخه‌سواری و ناکامی مردان فوتبال در جام ملت‌های آسیا گرفته تا حضور درخشان رزمی‌کاران در نبردهای جهانی و درخشش و کسب مدال ساحلی‌بازان در جام جهانی امارات.

  • نقاب مثبت‌نگری‌ بر چهره تاریکی

    نقاب مثبت‌نگری‌ بر چهره تاریکی

    در طول چند دهه گذشته یکی از عبارات پرتکرار که همه ما آن را شنیده‌ایم، «مثبت‌اندیشی» است. با ورود کتاب‌های روانشناسی به اصطلاح زرد و تصاحب بازار توسط آن‌ها، مثبت‌اندیشی نقل مجالس و هرجایی و به هر شکلی درباره آن اظهار نظر شد. حالا هم استفاده از این مفهوم مرزهای اشباع‌شدگی را رد کرده، به‌گونه‌ای که هر کلیک مساوی است با تشویق به مثبت‌اندیشی و اینکه تو خودت بدبختی و نمی‌خواهی پولدار شوی و ذهن‌ات منفی و فقیر است و حرف‌هایی از این دست.