تیتر سه سرویس

  • در سال جدید درست و قابل‌استفاده بیاموز

    بررسی اصول صحیح مهارت‌آموزی معطوف به هدف

    در سال جدید درست و قابل‌استفاده بیاموز

    مهارت‌آموزی و داشتن توان کافی برای مواجهه با موقعیت‌های مختلف، این روزها بازار داغی دارد. خیلی از افراد تلاش می‌کنند تا با یادگیری و آموزش‌های جدید، مهارت‌های خود را افزایش دهند. آن‌ها می‌خواهند در عرصه‌های مختلف زندگی ازجمله شغل، تحصیل و امور ارتباطی، موفق باشند و از تغییرات سریع روز عقب نمانند. برای رسیدن به چنین هدفی نمی‌توان بی‌گدار به آب زد و لازم است اصول و نکات ویژه‌ای رعایت شود. اگر برای سال جدید برنامه آموختن مهارت خاصی را دارید، الان فرصت مناسبی است تا مهارت مورد نظر خود را بررسی کنید، نقائص آن را مشخص کنید، راه‌های بهتر یادگرفتن آن را پیدا کنید و با آگاهی به دست آمده، مطمئن شوید که در مسیر آموزش آن مانعی بر سر راه‌تان نخواهد بود.

  • بسیار سفر باید تا پخته شود خامی

    نگاهی به فلسفه سفر

    بسیار سفر باید تا پخته شود خامی

    سفر کردن از دیرباز در اجتماع انسانی مرسوم بوده و رهسپار شدن به سرزمین‌های ناشناخته همواره برای انسان پرکشش و جذاب بوده است. در گذشته بیشترین منظور سفر تجارت و بازرگانی، دسترسی به منابع نایاب در سرزمین مبدأ، یافتن شغل و درمان بیماری‌ها بود. اما در همان زمان هم افرادی بودند که برای درنوردیدن دریاها و بیابان‌ها و سیاحت قصد رفتن می‌کردند. جهانگردی و سیاحی تا مدت‌ها غریب می‌نمود چراکه معنی دوری طولانی‌مدت و بی‌خبر از خانمان و زاد و رود را می‌داد، اما روح جستجوگری و کشف تازه‌ها باعث می‌شد انسان این رنج را بر تن خود هموار کند و بار سفر ببندد.

  • آلبوم عکس‌های قدیمی را ورق بزنید

    راه‌های پیشگیری از آلزایمر؛

    آلبوم عکس‌های قدیمی را ورق بزنید

    ورق زدن آلبوم عکس‌های قدیمی یکی از روش‌های ساده برای تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر است که دبیرخانه شورای ملی سالمندان آن را توصیه کرده است.

  • پیوند آداب و سنن نوروزی و ماه رمضان در سرای سالمندان کهریزک

    مدیر آسایشگاه خیریه سالمندان کهریزک در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین:

    پیوند آداب و سنن نوروزی و ماه رمضان در سرای سالمندان کهریزک

    نوروز یکی از آیین‌های کهن مردم ایران است. هر سال بهار پیام‌هایی چون نو شدن، تغییر و تحول، رویشی دوباره، خانه‌تکانی خانه و دل، مهربان بودن و عشق ورزیدن را به همراه دارد. تقارن ماه رمضان و عید نوروز فرصت ویژه‌ای شده است که آداب و سنن نوروز و ماه رمضان را با هم پیوند بزنیم. «عیددیدنی» از آیین‌های نوروزی است. دید و بازدید از سالمندانی که به دلایل مختلف در سرای سالمندان نگهداری می‌شوند، یکی از رفتارهای اجتماعی پسندیده است.

  • معنویت را به زندگی خود بیاوریم

    معنویت را به زندگی خود بیاوریم

    سال نوی امسال را با مهمانی خداوند آغاز کردیم. سالی که مزین شده به تقارن با ماه مبارک رمضان. حال که ابر و باد و مه و خورشید و فلک یاری کرده‌اند تا این هم‌زمانی معنادار صورت بگیرد، بر ماست که نقش خود را به‌عنوان انسان مسلمان به خوبی ایفا کنیم. اگر از معنویت دورافتاده‌ایم و رنگ روحانی از روزگارمان رخت بربسته، حال می‌توانیم به جبران روزهای رفته برآییم و معنویت را به زندگی خود بیاوریم.

  • راه‌های فرار از نوموفوبیا در نوروز

    بی‌گوشی‌هراسی یا اختلالی که سلامت روان را تهدید می‌کند

    راه‌های فرار از نوموفوبیا در نوروز

    با ورود تکنولوژی های جدید و گوشی‌های هوشمند، بمباران اطلاعاتی فرصت نفس کشیدن را از مغز انسان گرفت و مجال تمرکز را بسیار کم کرد. اینترنت و به دنبال آن تلفن هوشمند دریای لایزالی بود که با آمدنش تغییرات عمیق و گسترده‌ای در زندگی بشر به وجود آورد. در همین زمینه اختلالی به نام بی‌گوشی‌هراسی یا نوموفوبیا توسط محققان شناسایی شده؛ اختلالی که درمان آن با چالش‌های زیادی همراه است. چراکه گوشی همراه دیگر جزءلاینفکی از زندگی بشر شده و نمی‌توان گریزی از آن متصور بود.

  • تداوم حسرت ۵۰ ساله در سال تلخ ورزش زنان

    بررسی رخدادهای ورزشی در سال ۱۴۰۲

    تداوم حسرت ۵۰ ساله در سال تلخ ورزش زنان

    نگاهی به تقویم ورزشی ایران در آغاز سال ۱۴۰۲ نشان از این دارد که جامعه ورزش ایران سالی پر رویداد و پر فرازونشیب را پیش‌رو داشت. سالی که برگزاری بازی‌های آسیایی هوانگژو چین، جام ملت‌های آسیا، تورنمنت‌های بین‌المللی رشته‌های توپی و نبردهای متعدد انتخابی برای کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس را در دل خود داشت. سالی که تلخی‌ها و شیرینی‌های زیادی را به خود دید. از مرگ دلخراش دو زن ورزشکار در رشته‌های فوتبال و دوچرخه‌سواری و ناکامی مردان فوتبال در جام ملت‌های آسیا گرفته تا حضور درخشان رزمی‌کاران در نبردهای جهانی و درخشش و کسب مدال ساحلی‌بازان در جام جهانی امارات.

  • نقاب مثبت‌نگری‌ بر چهره تاریکی

    نقاب مثبت‌نگری‌ بر چهره تاریکی

    در طول چند دهه گذشته یکی از عبارات پرتکرار که همه ما آن را شنیده‌ایم، «مثبت‌اندیشی» است. با ورود کتاب‌های روانشناسی به اصطلاح زرد و تصاحب بازار توسط آن‌ها، مثبت‌اندیشی نقل مجالس و هرجایی و به هر شکلی درباره آن اظهار نظر شد. حالا هم استفاده از این مفهوم مرزهای اشباع‌شدگی را رد کرده، به‌گونه‌ای که هر کلیک مساوی است با تشویق به مثبت‌اندیشی و اینکه تو خودت بدبختی و نمی‌خواهی پولدار شوی و ذهن‌ات منفی و فقیر است و حرف‌هایی از این دست.

  • یک شبه نمی‌توان ره صدساله رفت

    نگاهی به سندرم نتیجه فوری و پیامدهای آن

    یک شبه نمی‌توان ره صدساله رفت

    آیا دوره صبوری و شکیبایی به سر آمده است؟ آیا دیگر نمی‌توان برای رسیدن به امری دلخواه زمانی را سپری کرد و تمام لحظه‌های آن دوره را به انتظار و اشتیاق گذراند تا روز موعود برسد؟ نگاهی به سبک زندگی انسان مدرن که با ولعی سیری‌ناپذیر در پی بلعیدن همه‌چیز در کمترین زمان است، نشان می‌دهد که صبوری در این روزگار در حال رنگ باختن است.

  • گپ‌وگفت با برندگان سیمرغ جشنواره فجر

    گپ‌وگفت با برندگان سیمرغ جشنواره فجر

    چهل‌ودومین دوره جشنواره فیلم فجر، هم‌زمان با فرارسیدن ایام دهه فجر برگزار شد و بنا بر رسم هرساله ۲۲بهمن‌ماه و با برگزاری مراسم اختتامیه به نفرات برتر این جشنواره سیمرغ بلورین اهدا شد. در این دوره از جشنواره بازیگرانی موفق به کسب سیمرغ شدند و توانستند خوش بدرخشند که پیش از این برای اهالی سینما چندان شناخته شده نبودند. بازیگرانی که از دل تئاتر و هنر نمایش پا به عرصه تصویر گذاشتند و با درخشش خیره‌کننده خود بر پرده نقره‌ای نشان دادند که ستارگان آینده سینمای ایران خواهند بود. «ارسطو خوش‌رزم» که توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد جشنواره را تصاحب کند، با بازی در فیلم «صبح اعدام» ساخته بهروز افخمی، نظر هیأت داوران را جلب کرد و صاحب این جایزه شد. در بخش بازیگر مکمل نیز یکی دیگر از اهالی تئاتر که چند سال گذشته در عرصه سینما و تلویزیون نمایش خوبی از خود ارائه کرده بود، صاحب سیمرغ شد. «بهزاد خلج» بازیگری که با فیلم «مجنون» ساخته «مهدی شاه‌محمدی» در جشنواره حضور داشت توانست به عنوان بهترین بازیگر مکمل دست پیدا کند. در همین راستا گفت‌وگویی داشتیم با دو برنده سیمرغ که در ادامه این گفت‌وگوها را می‌خوانید:

  • تاب‌آوردن در مسیر تندباد

    تاب‌آوردن در مسیر تندباد

    هر انسان در مسیر زندگی خود با موانع و مشکلات زیادی مواجه می‌شود. گذشتن از این موانع با توجه به خصلت‌های هر کس متفاوت است. بعضی زود می‌شکنند و فرومی‌ریزند، بعضی اما دوام می‌آورند، سالم می‌مانند و مانع را خرد می‌کنند. درباره اینکه چه عواملی باعث می‌شود بعضی افراد مقاوم‌تر باشند و بعضی سست‌تر، گمانه‌زنی زیاد است؛ آیا ژنتیک این خصلت دلخواه را برای شخص به ارمغان می‌آورد و یا یادگیری و محیط است که به فرد می‌آموزد تا دوام بیاورد و خود را به هر ترتیب به مقصد برساند. اگر ژنتیک را عامل اصلی بدانیم، فرد دیگر چندان اختیاری در این زمینه نخواهد داشت و قانون ژن و احتمالات بر این حوزه حکمفرمایی می‌کند. اگر هم یادگیری را اصل بدانیم باز به شاخه‌های دیگری برمی‌خوریم؛ آیا همه به یک اندازه از آموزش بهره‌مند می‌شوند؟ آیا راهنمای خوبی برای مقاوم شدن دارند؟

  • تعطیلات خود را چگونه بگذرانیم؟

    تعطیلات خود را چگونه بگذرانیم؟

    نوروز از راه رسیده و تعطیلات اول سال با هوای بهاری گره خورده است. تعطیلات زمانی برای فراغت از یک سال کار و تلاش و تحصیل و دغدغه‌های آدمی است. در این روزها که دیگر دویدن‌های آخر سال تمام شده و بعدازظهرهای طلایی فروردین را در اختیار داریم آیا فقط باید استراحت کنیم؟ البته که نه و حتماً بیشتر افراد در ذهن خود برنامه‌های متنوعی را چیده‌اند تا در ایام تعطیل آن‌ها را انجام دهند. شما اهل کدام‌ شکل و شیوه سپری کردن تعطیلات هستید.

  • تعطیلات نوروز و مسئله برخورد با آشنایان مداخله‌گر

    تعطیلات نوروز و مسئله برخورد با آشنایان مداخله‌گر

    انسان موجودی اجتماعی است و همواره حضور در کنار هم‌نوعان خویش را بر تنهایی ترجیح می‌دهد. استفاده از افکار و رأی دیگران در مسائل مختلف، ازجمله مواردی است که در زندگی اجتماعی کاربرد فراوانی دارد. اما گاهی نظر دیگران به شکل افراطی برای آدمی مهم می‌شود تا جایی که فرد گویی برای دیگران زندگی می‌کند. گاهی نیز آشنایان و اقوام تمایل به نظر دادن و دخالت در امور ما را دارند. این امر عواقب ناخوشایندی برای سلامت روان دارد. از این جهت باید نسبت به آن هوشیار بود و وضعیت تعادلی مشارکت نظری با دیگران را حفظ کرد.

  • تفاوت برنامه‌ریزی با رؤیاپردازی

    نگاهی به عطش برنامه‌ریزی برای سال جدید و نادیده گرفتن آن

    تفاوت برنامه‌ریزی با رؤیاپردازی

    همه ما در طول زندگی چه در دوران تحصیل چه در روند شغلی بارها برنامه‌ریزی کرده‌ایم و با مفهوم آن آشناییم. برنامه‌هایی که خیلی‌وقت‌ها شکست خورده و به نتیجه‌ای نرسیده، مواقع زیادی هم تا آخر اجرا شده و ما را به مطلوب خودمان رسانده. اما برنامه‌ریزی کار ساده‌ای نیست و پیش‌نیازهای زیادی دارد. اوقات خاصی از سال مانند شروع سال جدید، با برنامه‌ریزی‌های زیادی همراه است و همه ما در ذهن خود خواسته‌های زیادی را در نظر می‌گیریم. اما بیشتر این برنامه‌ها به اردیبهشت نرسیده نقش بر آب می‌شوند و بعد از مدتی دیگر اثری از آن‌ها نیست. تعطیلات نوروزی زمان بسیار مناسبی برای غربال کردن برنامه‌های گذشته و به‌روز کردن آن‌ها با رویکردی جدید و معطوف به نتیجه است.

  • یافتن معنا در نیمه دوم عمر

    افراد بالای ۴۰ سال بخوانند

    یافتن معنا در نیمه دوم عمر

    اگر به حوالی سنین میانسالی رسیده‌اید و حس می‌کنید خیلی از برنامه‌هایی را که داشتید اجرا نکرده‌اید، به اهداف خود نرسیده‌اید و یا موفق نبوده‌اید، باید بگویم اصلاً نگران نباشید، هنوز فرصت هست. برای این سال‌های عمرتان می‌توانید باز هم برنامه‌ریزی کنید و با استفاده از اندوخته سال‌های قبل دنیایی روشن و قابل‌اتکا برای خودتان بسازید. جیمز هالیس، روانشناس و نویسنده آمریکایی پیرو مکتب یونگ، در این باره آموزه‌هایی دارد که می‌تواند برای افراد سرگشته و گمگشته در نیمه‌راه زندگی بسیار مفید باشد.