تیتر سه زیرسرویس

  • سومین ورشکستگی بزرگ بانکی در تاریخ ایالات متحده

    خروج بیش از 10 میلیارد دلار سپرده در یک روز

    سومین ورشکستگی بزرگ بانکی در تاریخ ایالات متحده

    پس از ورشکستگی بانک «سیلیکون ولی» در هفته گذشته، «بانک سیگنیچر» نیز به علت محافظت از سپرده‌گذاران و ثبات سیستم مالی ایالات متحده بسته شد. اقتصاددانان معتقدند شباهت‌هایی میان بحران فعلی و بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ در آمریکا وجود دارد. از جمله این شباهت‌ها می‌توان به هجوم سریع سپرده‌گذارانی که مشتاق برداشت پول خود از بانک هستند اشاره کرد. مسئله‌ای که در فرآیندی دومینویی منجر به عدم انتقال اعتبارات بین بانکی و کل سیستم مالی اعتباری خواهد شد. این وضعیت تبعات زیادی برای سیستم مالی، دارایی‌های رمزنگاری، شرکت‌های فناوری و شرکت‌های سرمایه‌گذاری خواهد داشت.

  • نقش حیاتی کارگران خانگی در عین دسترسی‌نداشتن به کار شایسته

    تاکید ILO بر تغییر سیاست‌های سرمایه‌گذاری در کار خانگی

    نقش حیاتی کارگران خانگی در عین دسترسی‌نداشتن به کار شایسته

    هدف سمپوزیوم ایبرو-آمریکایی در کارتاخنای کلمبیا شناسایی چالش‌ها و فرصت‌هایی برای سیاست‌گذاران است. مدیر کل ILO در جلسه افتتاحیه مجازی روز سه‌شنبه به وزرای کار آمریکای لاتین و اسپانیا پیوست. در حالی که پیشرفت غیرقابل انکاری در رابطه با کار خانگی حاصل شده است، هنوز کارهای زیادی باقی مانده تا اطمینان حاصل شود که همه کارگران خانگی به کار شایسته دسترسی دارند.

  • شرکت‌های اروپایی به‌دنبال حفظ یا جذب نیروهای بازنشسته‌اند

    پاسخ به کمبود نیروی کار با افزایش سن کارکنان

    شرکت‌های اروپایی به‌دنبال حفظ یا جذب نیروهای بازنشسته‌اند

    در سال‌های اخیر مسأله کاهش نیروی کار تبدیل به چالشی مهم برای کشورهای مختلف از جمله کشورهای اروپایی شده است. این کمبود نیروی کار در بخش‌های مختلف متفاوت است و به نظر می‌رسد بیشتر در بخش‌های تولیدی و ساخت‌وساز و خدمات رخ داده است. این در حالی است که از طرف دولت‌ها، اقداماتی برای افزایش جذابیت مناطق، بخش‌ها یا مشاغل خاصی که دارای کمبود نیرو هستند، می‌تواند انجام شود؛ از جمله تسهیل ورود نیروهای حاشیه‌ای و یا اقداماتی برای افزایش استفاده از نیروی کار موجود که به معنای افزایش سن بازنشستگی است.

  • نقش تأثیرات محیطی بر سلامت کارگران شاغل در مزارع

    نقش تأثیرات محیطی بر سلامت کارگران شاغل در مزارع

    کشاورزی در سراسر جهان جزو صنایع خطرناک دسته‌بندی می‌شود. بسیاری از تکنیک‌ها و فرایندهایی که در تولیدات کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توانند منجر به مشکلات سلامتی شوند؛ مشکلاتی که توسط متخصصان بهداشت و یا خود کارگران به راحتی قابل تشخیص نیستند. کارگران کشاورزی در معرض خطرات زیادی مانند مصدومیت‌های کشنده و غیرکشنده، بیماری‌های ریوی ناشی از کار، کاهش شنوایی ناشی از سروصدا، بیماری‌های پوستی و انواع خاصی از سرطان‌های به سبب استفاده از مواد شیمیایی و همچنین به دلیل قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض نور خورشید قرار دارند. همچنین کشاورزی یکی از معدود صنایعی است که در آن خانواده‌های کارگران- که اغلب در کنار کشاورز مشغول به کار مشترک کشاورزی هستند و در نزدیکی مزارع زندگی می‌کنند- در معرض آسیب، بیماری و مرگ قرار می‌گیرند.

  • مهارت‌آموزی به یافتن شغل بهتر می‌انجامد

    نقشه راه یونسکو با هدف نوآوری در آموزش فنی‌وحرفه‌ای

    مهارت‌آموزی به یافتن شغل بهتر می‌انجامد

    امروزه اشکال مختلف آموزش فنی‌وحرفه‌ای در حال تغییر است. عوامل تأثیرگذار بر این مسأله شامل تحولات دیجیتال، تحولات مرتبط با تغییرات اقلیمی، مهاجرتی و تغییرات جمعیتی است که به طور قابل توجهی نه‌فقط آموزش فنی‌وحرفه‌ای را متأثر می‌سازد بلکه ماهیت دنیای کار را نیز تغییر داده است. برای اطمینان از اینکه سیستم‌های آموزش فنی‌وحرفه‌ای می‌توانند به تغییر و تحولات امروزی پاسخ دهند، ایجاد تغییر در این¬گونه آموزش¬ها اجتناب¬ناپذیر است. سیستم‌های آموزش فنی‌وحرفه‌ای دیگر نمی‌توانند فقط بر اساس مدل «تجارت معمول» کار کنند؛ به همین دلیل اکنون سازمان یونسکو (UNESCO) با همکاری یونیووک (UNEVOC) مجموعه‌ای از ابتکارات را برای حمایت از توسعه نوآوری‌ها در مؤسسات آموزش فنی‌وحرفه‌ای اجرا می‌کند. این ایده‌ها در مجموعه‌ای با عنوان «نوآوری در آموزش فنی‌وحرفه‌ای: نقشه راه یونسکو- یونووک» منتشر شده که در اینجا نگاهی به آن می‌اندازیم.

  • پایین‌ترین دستمزدها برای مشاغل مرتبط با آموزش

    معرفی ۱۰ رشته دانشگاهی با کمترین میزان درآمد در سال

    پایین‌ترین دستمزدها برای مشاغل مرتبط با آموزش

    بر اساس گزارش فدرال رزرو آمریکا، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی که کمترین درآمد را در ۵ سال ابتدای شروع به کار خود خواهند داشت بیشتر از کسانی هستند که در رشته‌های مرتبط با آموزش تحصیل کرده و در این زمینه مشغول به کار هستند. در این میان رشته الاهیات با کمترین میزان درآمد در صدر ۱۰ رشته دانشگاهی کم‌درآمد قرار دارد. این درحالی است که رشته‌های مهندسی بیشترین درآمدها را در ۵ سال ابتدایی شروع به کار خود خواهند داشت و اختلاف درآمد این دو گروه در میانه دوران شغلی به بیش از دو برابر خواهد رسید.

  • چالش‌های جهانی کارگران خانگی

    چالش‌های جهانی کارگران خانگی

    مهمترین ویژگی‌های اقتصاد غیررسمی، ناامنی شغلی و خروج از شمول حقوقی مندرج در قانون کار است. پرداختن به بخش غیررسمی اقتصاد به معنای پرداختن به عواملی است که در حال وارد کردن فشار به گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه هستند؛ چون در حال حاضر بخش غیررسمی اقتصاد شامل زنان فقیر، کودکان، افراد ناتوان، گروه‌های قومی و نژادی یا گروه‌های مهاجر و مانند آن است. به‌ویژه آنکه دگرگونی در ساختار اقتصاد شهری سبب گستردگی بخش خدمات شده و این دگرگونی با به‌کارگیری بیشتر زنان در این بخش همراه بوده است؛ بخشی که سهم گستردهای از آن به بخش غیررسمی اقتصاد اختصاص دارد.

  • روند رو به رشد سیستم‌های درمانی در جهان

    گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد

    روند رو به رشد سیستم‌های درمانی در جهان

    بنا بر گزارش سازمان بهداشت جهانی از وضعیت بهداشت و سلامت در سال ۲۰۲۲، با گذشت بیش از دو سال از همه‌گیری گرونا، این بیماری همچنان یک تهدید جهانی برای سلامت محسوب می‌شود. کرونا باعث شده یک وضعیت اضطراری بهداشت در همه جهان حاکم شود که صدها میلیون نفر را مبتلا و باعث مرگ بیش از ۶میلیون از جمعیت جهان شده است. بر اساس این گزارش، نابرابری در توزیع و دسترسی به واکسن مهمترین عامل این مرگ‌ومیرها بوده است. کرونا بر جمعیت‌های آسیب‌پذیر از جمله افرادی که از نظر اقتصادی آسیب‌پذیر بوده‌اند تأثیرات ناگواری داشته است. افراد محروم، مسن و دارای بیماری‌های زمینه‌ای و واکسینه نشده از جمله دیگر افراد آسیب‌پذیر هستند.

  • بحران‌ و تهدید بازار کار جهانی

    گزارش سازمان جهانی کار نشان می‌دهد

    بحران‌ و تهدید بازار کار جهانی

    در حالی که اثرات همه‌گیری کرونا در بیشتر موارد کاهش یافته، اقتصاد پیچیده و وابسته‌ کشورها و همچنین بحران‌های سیاسی، بهبود بازار کار کشورها را همچنان در سراسر جهان تهدید می‌کند. این بحران‌ها به احتمال زیاد نابرابری‌های بازار کار را به دلیل تأثیر گوناگون بر گروه‌های خاصی از کارگران افزایش می‌دهد و فاصله‌ بین اقتصادهای توسعه‌یافته و در حال توسعه را بیشتر خواهد کرد. فاصله‌ بین این دو اقتصاد تا پیش از همه‌گیری کرونا به طور آهسته‌ای در حال کاهش بود، اما در حال حاضر با کاهش سرعت در محافظت از کارگران و شرکت‌های آسیب‌دیده با افزایش شکاف روبه‌رو است.

  • اقدامات ضروری جدید برای بهبود شرایط کار در بخش هنر و سرگرمی

    در نشست سازمان بین‌المللی کار عنوان شد:

    اقدامات ضروری جدید برای بهبود شرایط کار در بخش هنر و سرگرمی

    «نشست فنی آینده کار در بخش هنر و سرگرمی» از طرف سازمان بین‌المللی کار (ILO) با حضور فعالان این بخش و نمایندگان اعضا در ژنو برگزار شد. در این نشست بر اهمیت گفت‌وگوی اجتماعی و بکارگیری سیستم‌های نظارتی برای تضمین اجرای حقوق کارکنان صنعت سرگرمی تاکید شد. همچنین اهمیت ایجاد محیط توانمند برای شرکت‌های فعال و اجرای صحیح کپی‌رایت برای برخورداری هنرمندان از مزایای آثارشان در دستورکار این نشست قرار گرفت.