تیتر سه زیرسرویس
-
اجلاس ایمنی هوش مصنوعی برگزار شد
همه به دنبال کنترل آینده
اجلاس ایمنی هوش مصنوعی که دولت بریتانیا هفته قبل در پارک بلچلی میزبانی کرد احتمالاً به یک اجلاس تاریخی تبدیل خواهد شد؛ اجلاسی که در آن برای اولینبار قدرتهای جهانی در مورد فناوریای صحبت کردند که به احتمال زیاد، جهان را تغییر خواهد داد. قدرتهای جهانی در این اجلاس تلاش کردند به این سؤال پاسخ دهند که چگونه میتوان اطمینان حاصل کرد هوش مصنوعی نه به ابزاری برای سوءاستفادههای کنترل نشده تبدیل شود و نه به ابزاری علیه بشریت، اما همچنان در مورد اینکه چه چیزی، چگونه و توسط چه کسی باید تحت کنترل قرار گیرد، اختلاف نظر وجود دارد.
-
اقتصاد جهانی سالانه شاهد تغییر رفتار ۶۰۰ میلیارد دلاری است
پس از همهگیری کرونا در سال ۲۰۲۰، نرخ بیکاری در کشورهای توسعهیافته به سرعت به پایینترین حد، قبل از همهگیری کاهش یافت و کشورها در کوتاهمدت دوباره به تولید ناخالص داخلی قبل از کرونا رسیدند. با این حال، پس از گذشت دو سال از لغو قرنطینهها، حداقل شاهد یک تغییر پایدار در اقتصاد هستیم: عادات مصرفکنندگان در سراسر جهان ثروتمند بهطور قاطع و شاید برای همیشه تغییر کرده است. شروع عصری که به عصر مصرفکنندگان زاهد شهرت دارد.
-
رویکرد اروپایی برای دستیابی به کار شایسته
کارگران مسن هم حق کسب درآمد دارند
چه زمانی قرار است دست از کار بکشیم؟ این سؤال مدتهاست در مؤسسات کار و اقتصادی پیشروی اروپا مطرح میشود. چگونه میتوان بازار را برای مطابقت با امید به زندگی بهتر تنظیم کرد؟ میانگین سن بازنشستگی در اروپا در حال حاضر حدود ۶۵ سال است، اما انتظار میرود تا سال ۲۰۳۰ به ۶۶ یا ۶۷ و یا حتی در بعضی مناطق به ۶۸ سال افزایش یابد. این موضوع موجب بحثهایی شده، اما یک دوگانگی را نیز به همراه دارد. همزمان با توجه به تمدید تاریخ بازنشستگی نیروی کار، افرادی هستند که در آخرین مرحله شغلی خود قرار دارند و به سادگی نمیتوانند شغل جدید یا مهارتهای جدید پیدا کنند.
-
شکاف دستمزد زنان و مردان در جهان
داستان برابری دستمزد بین زنان و مردان در صد سال گذشته بسیار پرفراز و نشیب بوده و همیشه نشانههایی از بیعدالتی در حقوق زنان را در خود داشته است. این روزها کتاب جدیدی به نویسندگی خانم کلودیا گلدین در دانشگاه هاروارد به چاپ رسیده که در آن مطالعه جامعی درباره انتخابهای زنان آمریکایی و زمینههای این انتخابها انجام شده است. این کتاب سفر طولانی زنان به سوی برابری را مورد کنکاش قرار داده و تلاش کرده تا مشکلات زنان در پیدا کردن شغل و دستمزد را بررسی کند.
-
شرکتهای کوچکتر میتوانند تولید را ارزانتر کنند
تکمیل زنجیره تأمین با برونسپاری ساخت قطعات
از آنجایی که بسیاری شرکتها در حال انتقال عملیات تولید به کشورهای خود یعنی کشورهای توسعهیافته هستند، نیاز دارند که در بخش اتوماسیون و تولید خودکار سرمایهگذاری بیشتری انجام دهند. این امر در اکثر موارد برای شرکتهای متوسط و کوچک امکانپذیر نیست، چراکه هزینه زیادی را به این شرکتها وارد میکند. (Production-as-a-Service) نام مدلی از همکاری است که در آن شرکتها میتوانند با اپراتورهای کارخانه برای ارائه خدمات تولید بر اساس نیازشان قرارداد ببندند و هزینه کمتری پرداخت کنند، چون این اپراتورها هزینههای سرمایهگذاری ثابت ماشینآلات را بین مشتریان متعدد تقسیم میکنند.
-
به لطف افزایش فقر در مناطق کمتر توسعهیافته دنیا انجام میشود
ثروت بیشتر برای پلتفرمهای کار آنلاین
فناوریهای نو به تدریج در زندگی روزمره ما نفوذ میکنند و بالطبع فرصتهای شغلی جدید را نیز در بخشهای مختلف ایجاد خواهند کرد. در عین حال جریان دائم فناوری تلههای جدید و وضعیتهای نویی را به وجود میآورد که شرایط نامطمئن آسیبپذیرترین کارگران را تداوم میبخشد. این شرایط نامطمئن همان وضعیتی است که به «بیثباتکاری» معروف است. مطالعه اخیر مؤسسه «اتحادیه کارگری اروپا»، با عنوان «دستکاری مشاغل آنلاین با شغلهای آفلاین»، نشان میدهد کارگرانی که در بازارهای کار محلی کمتر مطلوب اتحادیه اروپا زندگی میکنند، چگونه پلتفرم دیجیتال و کار آنلاین را با مشاغل بیثبات در دنیای واقعی (آفلاین) ترکیب میکنند.
-
هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۴ بر مشاغل تأثیر خواهد گذاشت
ترس کارمندان از آینده
یک نظرسنجی جدید نگرش کارکنان اروپایی را نسبت به هوش مصنوعی مورد ارزیابی قرار داده است. بر اساس این نظرسنجی تقریباً نیمی از این کارکنان انتظار دارند که در سال آینده، هوش مصنوعی تأثیر عمدهای بر زندگی کاری آنها بگذارد.
-
یک صنعت جدید، درآمد دولتها را تشکیل میدهد
فروش شهروندی، پدیده قرن ۲۱
اگر توانایی پرداخت هزینهاش را دارید، تعداد روبهرشدی از کشورها وجود دارند که مایل به فروش شهروندی خود و امتیازاتی هستند که به شما شهروندی خواهد داد. تجارت پرسود «گذرنامههای طلایی» جنبه تاریک جهانیسازی سرمایهداری و ارزشگذاری نابرابر آن برای جان انسانها را آشکار میکند. این پدیده در کجا در حال رخ دادن است و چه تمایزی را میان کشورها برقرار میکند؟ کدام افراد از طریق سرمایهگذاری کالای جدید شهروندی را میخرند و چطور شهروندی تمایز و اختلاف جهانی را نشان میدهد؟ متولی این بازار چه بخشی است و تا چه میزان امنیت سرمایهگذاری برای آن قابل تصور است؟ این پرسشها از جمله مواردی است که در این متن به دنبال پاسخ به آن هستیم.
-
آیا پر جمعیتترین کشور جهان میتوان برای جوانان خود اشتغال ایجاد کند؟
بررسی چالشهای هند در ایجاد اشتغال
نرخ های چشمگیر رشد اقتصادی که در ۲۰ سال گذشته در هند مشاهده شده است، تنها بهبود اندکی در شرایط زندگی برای اکثریت عظیم هندیها به همراه داشته است. اشتغال اصلیترین کانالی است که رشد اقتصادی از طریق آن شرایط زندگی را بهبود میبخشد، اما این مسئله به یک منبع نگرانی عمده در هند تبدیل شده است. توسعهای اقتصادی که نتواند شغل ایجاد کند فاقد توان تقویت توسعه انسانی است؛ و در هند، کشش رشد اشتغال، یعنی درصد تغییر در تعداد مشاغل برای ۱ درصد رشد، از دهه ۱۹۷۰ به طور پیوسته در حال کاهش است. همچنین بهبود استانداردهای زندگی تقریبا نیمی از جمعیت هند به این انتقال نیروی کار و بنابراین به ایجاد شغل در صنعت بستگی دارد که در سالهای اخیر بسیار ضعیف بوده است.
-
صنعت پر رونقی که منفجر میکند
شکوفایی شرکتهای هندی در تولید مواد منفجره
چین تولیدکننده بزرگ مواد منفجره، بخش زیادی از تجارت مواد منفجره خود را در مسیر رقابتهای جهانی آمریکا و شرکایش از دست داده است. با افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی، بسیاری از مشتریان، به ویژه در غرب، به دنبال جایگزینهایی برای تامین کنندگان چینی هستند و به همین دلیل شرکتهای هندی تولیدکننده مواد منفجره در حال جایگزینی با رقبای چینی خود هستند.