تیتر سه زیرسرویس
-
استرالیا، چین و شیلی آمریکا را پشت سر گذاشتهاند؛
رقابت بر سر تولید لیتیوم
استفاده از باتریهای ذخیره انرژی که با ماده لیتیوم کار میکنند در سالهای اخیر به صورتی انفجاری افزایش داشته است، به طوری که پژوهشگران عصر جدید را عصر لیتیوم میدانند. بر اساس آخرین دادهها، تولید جهانی لیتیوم با رشد شدیدی از ۹.۵ هزار تن در سال ۱۹۹۵ به ۱۹۸ هزار تن در سال ۲۰۲۳ رسیده است. این رشد نشان دهنده افزایش تقاضایی است که ناشی از نقش اساسی لیتیوم در باتری های خودروهای الکتریکی و ذخیره انرژی است.
-
کاهش شدید فروش خودروهای برقی در اروپا
صنعت خودروهای برقی در اروپا با مشکلات اقتصادی و زیرساختی فراوانی روبرو شده است به طوری که ادامه فعالیتهای این صنعت با چالشهای اقتصادی جدی مواجه خواهد بود. این صنعت از سیاستگذاران درخواست کمک میکند و میگوید که اگر کاری انجام نشود، انتقال سبز مورد نیاز نه تنها برای خودروسازان، بلکه برای خود اقتصاد نیز پرهزینه خواهد بود و همچنین انتقال سبز اتحادیه اروپا و رسیدن به آلایندگی صفر در دسترس نخواهد بود.
-
کمبود نیروی کار در اوکراین؛
استخدام بیشتر زنان و نوجوانان
فشار جنگ با روسیه نیروی کار در اوکراین را فرسوده کرده است. تحلیلگران معتقدند که با خروج میلیونها نفر از اوکراین، عمدتاً زنان و کودکان و بسیج صدها هزار مرد در ارتش، بحران مشاغل میتواند رشد اقتصادی و حتی بهبود پس از جنگ را به خطر بیندازد. این وضعیت استخدام را شدیدا تحت تاثیر قرار داده است. از آنجا که به گفته بانک مرکزی اوکراین صنایع مردانه بیشتر از کمبود نیرو متاثر شدهاند، چرخش به سمت استخدام زنان و کودکان در مشاغل سنتا مردانه است.
-
بررسی تأثیرات تغییرات اقلیمی بر اشتغال جهانی
در دوران اخیر، بشر با استفاده مداوم خود از طبیعت فشاری فراتر از حد پایداری محیط زیست بر آن وارد کرده است. الگوی توسعه مبتنی بر منابع و گازهای گلخانهای (GHG) که تاکنون در سراسر جهان دنبال شده، اشکال مختلف تخریب محیط زیستی ازجمله تغییرات در آبوهوا، کمبود منابع طبیعی، آلودگی هوا و آب، تخریب خاک، از دست دادن تنوع زیستی و تغییرات در جریانهای بیوشیمیایی را به همراه داشته که همه اینها بهطور مستقیم و منفی بر دنیای کار تأثیر میگذارد. دنیای کار ارتباط تنگاتنگی با محیط طبیعی دارد. حدود یک سوم مشاغل در کشورهای گروه ۲۰ بهطور مستقیم به مدیریت مؤثر و پایداری محیط زیست سالم متکی است. تغییرات اقلیمی و سایر اشکال تخریب محیط زیست قبلاً تأثیرات منفی خالص بر مشاغل و بهرهوری کار را ایجاد کرده و انتظار میرود این تأثیرات در دهههای آینده بارزتر شود. برای مثال، افزایش دما میتواند استرس گرمایی را گستردهتر کند و در نتیجه تعداد کل ساعات کار را کاهش دهد. اثرات تغییر آبوهوا نیز پیامدهای خاصی برای اقشار آسیبپذیر خواهد داشت که از امکانات و حمایتهای کمتری برخوردارند. برای چنین افرادی که در اقتصاد غیررسمی و شرکتهای کوچک کار میکنند، خلاصی از اثرات بلایای زیستمحیطی دشوار است.
-
جمعیت سالخورده اقتصاد کشورها را تغییر میدهد
کاهش نرخ زادوولد و کاهش جمعیت افراد در سن کار در بسیاری از کشورها، چالشهایی را برای یافتن نیروی انسانی کافی برای کار در کارخانهها و ادارات و بهطور کلی پاسخگویی به تقاضای موجود ایجاد میکند. شرکتها و دولتها بهطور یکسان در تلاش هستند تا راههایی را بیابند که کارگران مسن خود را برای مدت طولانیتری در کار نگه دارند. اما شاید برای مدیران مالی و مدیرانی که استراتژیهای بلندمدت را ترسیم میکنند، مهمتر این باشد که جمعیت سالخورده امروزی سالمتر از گذشته است.
-
دسترسی فارغالتحصیلان آمریکایی به بازار کار کمتر شده است
از دهه ۱۹۶۰، شرکتهای آمریکایی دفاتر خود را به روی دانشجویانی که مشتاق به دست آوردن تجربه عملی و تماسهای ارزشمند بودند باز کردهاند. در طول دههها، دورههای کارآموزی برای نیروی کار ارزان و کارهای اداری به برنامههای آموزشی دقیقی تکامل یافت و منبع مهمی برای نیروی کار استخدامی محسوب میشد. اما این سنت در شرکتهای آمریکایی در تابستان امسال متوقف شده است.
-
تجربه پرداخت یارانه دستمزد در جهان
پرداخت یارانه دستمزد گرچه رویه مرسوم دولتها برای حمایت از نیروی کار در بسیاری از نقاط جهان نیست، اما با قرار گرفتن کشورها در شرایط خاص مانند همهگیری کرونا مورد استفاده قرار گرفته است. یارانه دستمزد برنامههای کمک مالی محسوب میشود که توسط دولتها در اختیار کارفرمایان قرار میگیرد تا بخشی از دستمزد کارکنان خود را پوشش دهد. هدف این یارانهها حمایت از کسبوکارها، بهویژه در زمان رکود یا بحرانهای اقتصادی، تشویق اشتغال و کاهش نرخ بیکاری است.
-
افزایش افراد مسن در کشورهای گروه هفت
گزارشهای اخیر یک مؤسسه پژوهشی آمریکایی که به بررسی تغییرات نیروی کار در جهان میپردازد، نشان میدهد که در کشورهای گروه هفت، تا سال ۲۰۳۱، کارگران مسنتر و با تجربهتر بیش از یکچهارم نیروی کار را تشکیل خواهند داد. این یک تغییر بزرگ است که منحصر به بازار کشورهای توسعهیافته نیست. برای مثال طبق این مطالعه، جمعیت سالمند چین (۶۵ سال به بالا)، تا سال ۲۰۵۰ دو برابر خواهد شد.
-
وزیر اقتصاد آلمان هشدار داد
سالمندی منجر به کمبود شدید کارگر خواهد شد
اخیراً رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان درباره کمبود نیروی فیزیکی و ذهنی مناسب برای اقتصاد آلمان هشدار داده است. این کشور با توجه به ساختار هرم جمعیتیاش تعداد بالایی سالمند دارد و پیشبینیها آینده اقتصادی آلمان را هولناک تصویر میکنند.
-
مهاجران متخصص در کشورهای اروپایی مجبور به انجام کارهای غیرتخصصی میشوند
مهاجرت و پدیده اتلاف مغزی
اروپا در حال حاضر با مشکلات زیادی در حوزه مهاجران و پناهجویان مواجه است. به تازگی نیز قوانین جدیدی تصویب شده که ورود مهاجران به این کشورها را سختتر میکند. این قوانین سختگیرانه، بازگشت مهاجران غیرقانونی را تسریع خواهد کرد. اما حفظ یا اخراج مهاجران، تنها مشکل این روزهای کشورهای اروپایی نیست. به نظر میرسد که بیشتر این کشورها در بهکارگیری درست مهاجران متخصص نیز ضعیف ظاهر شدهاند. بهطوری که بسیاری از آنها با مشکل بیکاری دستوپنجه نرم میکنند.