-
آیا جلسات در محیط کار همیشه مفید هستند؟
تحقیقات نشان میدهد جلسات کاری بیشازحد میتوانند بهرهوری کارکنان را کاهش داده و سطح استرس را افزایش دهند. مطالعات MIT در ۷۶ شرکت نشان داد که کاهش جلسات به سه روز در هفته باعث افزایش ۷۳ درصدی بهرهوری و کاهش ۵۷ درصدی استرس شد. اگرچه جلسات میتوانند برای تعیین اهداف و هماهنگی مفید باشند، اما وقتی بیهدف یا مکرر باشند، تاثیر معکوس دارند. کارشناسان پیشنهاد میکنند جلسات باید کوتاه، هدفمند و به تعداد محدود برگزار شوند تا تعادل میان همکاری و کارایی حفظ شود. با این حال، بسیاری از کارکنان مانند کریستینا، از حجم بالای جلسات شکایت دارند و خواهان تغییراتی هستند که به بهرهوری و سلامت روان کمک کند.
-
اقتصاد نقرهای؛ فرصتی برای کسب و کارها
افراد سالمند، بهویژه نسل انفجار جمعیتی، به دلیل دارایی شخصی قابلتوجه و قدرت خرید بالای خود به یک نیروی اقتصادی بزرگ تبدیل شدهاند. در پیری دوران جدید تمرکز از صرفاً افزایش طول عمر به ارتقای کیفیت زندگی در سالهای بعدی تغییر کرده است و سلامت، قدرت و شادی در اولویت قرار گرفتهاند. این تغییر باعث تحول در رویکردهای اجتماعی و تجاری شده است. به همین دلیل افزایش طول عمر با بازتعریف پیری فرصتهای مختلف سرمایهگذاری را در بخشهایی مانند مراقبتهای بهداشتی، زیبایی و کالاهای مصرفی اساسی ایجاد کرده است.
-
چطور محتوای بدرد نخور اینترنتی ذهن را از بین میبرد؛
پوسیدگی مغز
پدیده «پوسیدگی مغز» بهعنوان کلمه سال ۲۰۲۴ از سوی انتشارات آکسفورد انتخاب شد، بازتابی از نگرانیهای جهانی درباره تأثیرات منفی مصرف بیرویه محتوای بیکیفیت آنلاین. این اصطلاح به وخامت ذهنی ناشی از غرقشدن در محتوای بیاهمیت اشاره دارد، مفهومی که اکنون با پشتوانه علمی همراه است. تحقیقات نشان میدهند استفاده بیشازحد از شبکههای اجتماعی میتواند ماده خاکستری مغز را کاهش داده، حافظه و تمرکز را تضعیف کرده و حتی عملکرد شناختی را مختل کند. الگوریتمهایی که به جستوجوی بیپایان و محتواهای اعتیادآور دامن میزنند، بهویژه جوانان را در چرخهای آسیبزا گرفتار میکنند. روانشناسان و متخصصان علوم اعصاب هشدار میدهند که این فرایند نهتنها هویت فردی و سلامت روان را تهدید میکند، بلکه تأثیرات اعتیادگونهای مشابه با مواد مخدر دارد.
-
برای یافتن شغل، دیگر نیازی به مدرک دانشگاهی ندارید
بازار کار بهسرعت در حال تغییر است و دیگر مدرک دانشگاهی تنها مسیر ورود به حرفههای موفق نیست. با رشد ۱۴.۲ درصدی فرصتهای شغلی بدون نیاز به مدرک از سال ۲۰۲۱ و افزایش تقاضا برای مهارتهای نرم مانند همکاری و تطبیقپذیری، شرکتها رویکرد تازهای در استخدام و آموزش در پیش گرفتهاند. دادههای لینکدین نشان میدهد که کارآموزیها و مهارتآموزیهای تخصصی به عنوان جایگزینی کارآمد برای دانشگاه مورد استقبال قرار گرفتهاند و استخدام برای نقشهای ابتدایی بر اساس پتانسیل و قابلیت یادگیری انجام میشود. در کنار این تغییرات، پیشرفت هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰، تقریبا ۶۵ درصد مهارتهای مورد نیاز شغلها را تغییر خواهد داد. این تحولات، چشمانداز جدیدی از بازار کار ترسیم کرده که بر مهارتهای کاربردی، آموزش در حین کار و تنوع تمرکز دارد.
-
نتیجه تهدید تعرفههای تجاری از طرف ترامپ چه خواهد بود؟
اعمال تعرفههای پیشنهادی دونالد ترامپ بر کالاهای وارداتی از مکزیک، کانادا و چین نشاندهنده تغییرات عمیق در سیاست تجاری ایالات متحده است. این رویکرد، که در راستای یک استراتژی حمایتگرایانه مبتنی بر تعرفهها قرار دارد، خطر تضعیف توافقنامههای تجاری مانند USMCA، افزایش تنشها با شرکای کلیدی تجاری، و پیچیدهتر شدن روابط اقتصادی جهانی را به همراه دارد. در حالی که ترامپ تعرفهها را ابزاری برای بازگرداندن تولید به خاک آمریکا و کاهش وابستگی اقتصادی میداند، تحلیلگران هشدار میدهند که این سیاستها میتوانند به افزایش هزینهها برای مصرفکنندگان و کسبوکارهای داخلی منجر شوند. واکنش چین، مکزیک و کانادا در این شرایط، تعیینکننده آینده تعاملات اقتصادی و مسیر تجارت جهانی خواهد بود.
-
مهاجرت نیروی کار بهداشت و درمان؛ برندگان، بازندگان و چالشها
نیروی انسانی همواره در طول تاریخ به عنوان یکی از دلایل اصلی شکوفایی یا افول کشورها عمل کرده است. نیروی انسانی آموزش دیده، زیرساخت یک سیستم موفق اجتماعی است و به همین دلیل سرمایهگذاری در پرورش این نیروها از مهمترین سرمایهگذاریهای در یک کشور است. با این همه یکی از مهترین بخشها برای حفط سیستم اجتماعی بخش سلامت و درمان است که در روندی جهانی همراه با دیگر متخصصین در حال کوچ به کشورهای توسعه یافته هستند.
-
کارکنان سنگاپوری از اعتراف به استفاده از هوش مصنوعی در محیط کار هراس دارند
سنگاپور با پیشگامی در پذیرش هوش مصنوعی در محیطهای کاری، به یکی از کشورهای پیشرو در این زمینه تبدیل شده است. با وجود دستاوردهای چشمگیر، چالشهایی همچون آموزش ناکافی کارکنان و نگرانیهای نسلهای مختلف نسبت به این فناوری باقی است. با این حال، تلاشهای هدفمند دولت و کسبوکارها برای توسعه مهارتهای هوش مصنوعی و فراهم کردن بسترهای حمایتی، مسیر آینده این کشور را در انقلاب دیجیتال هموار کرده است.
-
هوش مصنوعی، ربات و صنعت نساجی؛
چشم امید به بسترهای نوین فناوری برای رهاسازی کودکان کار در کارخانههای پارچهبافی
بر اساس گزارش سازمان جهانی کار (ILO)، حدود ۱۷۰ میلیون کودک در جهان قربانی چرخه بیرحمانه کار کودکان هستند. این کودکان در شرایط دشوار و طاقتفرسا کار میکنند، فرصتهای آموزش را از دست میدهند و در دام استثمار و سوءاستفاده گرفتار میشوند. قاچاق انسان بهعنوان یکی از راههای اصلی ورود کودکان به این چرخه، بلای بزرگی است که به بهای نابودی آینده آنها تمام میشود. از کارگری اجباری گرفته تا فروش اعضای بدن، کودکان کار قربانی دنیایی تاریک و ناعادلانه میشوند.
-
افزایش نقض دادههای سایبری و نگرانیها درباره هوش مصنوعی مولد؛
توجه بیشتر سازمانها به نقش و اهمیت امنیت سایبری
بر اساس نظرسنجی سال ۲۰۲۴ PwC، نقض دادههای سایبری با هزینهای بیش از ۱ میلیون دلار در سازمانها افزایش یافته و بیشترین هزینه را صنعت بهداشت و درمان متحمل شده است. در حالی که هوش مصنوعی مولد نگرانیهایی در مورد حملات سایبری فاجعهبار ایجاد کرده، ۷۷ درصد مدیران قصد دارند از آن به شیوهای اخلاقی و مسئولانه بهرهبرداری کنند. همچنین، تنها ۲ درصد از سازمانها در حال بهینهسازی مستمر تابآوری سایبری خود هستند. رهبران کسبوکار بر تقویت مهارتهای کارکنان و تدوین استراتژیهای جذب استعدادهای سایبری بهعنوان اولویتهای اصلی تأکید کردهاند.
-
چالشهای جذب و حفظ نیروی کار در دنیای جدید
با سختتر شدن شرایط بازار کار، شرکتها باید در مدیریت نیروی کار خود هوشمندانهتر عمل کنند. این مسئله تنها مربوط به پر کردن جایگاههای شغلی نیست؛ بلکه به درک و تطبیق با نیازهای جمعیت سالخورده، همگام شدن با پیشرفتهای سریع فناوری و پاسخ به انتظارات نسل جوان مرتبط است. امروزه پیشرفتهای فناوری تغییرات مهمی را در بازار کار ایجاد کرده و نسل جوان با مجموعهای جدید از چشماندازها و انتظارات وارد بازار کار میشود. این تغییرات، فضاهای شغلی را ایجاد کرده که یافتن نیروی کار مناسب در آن دشوار است، رسیدگی به این وضعیت نیازمند استراتژیهای کارآمدتری در مدیریت نیروی کار است.
-
چرا اقتصاد پیشگام آلمان اکنون دچار بحران شده است؟
آلمان، بزرگترین اقتصاد اروپا، در دو سال گذشته رشد چشمگیری نداشته است. اقتصاددانان انتظار ندارند که در سال ۲۰۲۵ شاهد بازگشت رشد به این کشور باشند، مگر اینکه دولت جدید بتواند تغییرات قابلتوجهی را بهسرعت ایجاد کند. قیمت بالای انرژی، بوروکراسی پیچیده، زیرساختهای عمومی قدیمی و تحولات ژئوپلیتیکی به صنعت صادرات آلمان آسیب رسانده است؛ فلج سیاسی در دولت قبلی نیز وضعیت را تشدید کرد. تحلیلگران خاطرنشان میکنند که استراتژیهای زیگزاگی، برنامهریزی سرمایهگذاری یا پیشبینی هزینهها را برای رهبران کسب و کار آلمانی دشوار کرده است؛ مسئلهای که ناامیدی بیسابقهای را در بین رهبران صنعتی آلمان ایجاد کرده است.
-
بانک جهانی هشدار داد؛
هشتصد میلیون جوان بیکار در سطح جهان
مطابق گزارش «سازمان بینالمللی کار» حدود ۶۷.۷ میلیون نفر بیکار بین سنین ۱۵ تا ۲۴ سال در سال ۲۰۲۴ وجود دارد. با این حال اخیرا «بانک جهانی» نسبت به خطر بیکاری ۸۰۰ میلیون جوان در دهه آینده هشدار داده است. رفع کمبود اشتغال معنادار برای جوانان میتواند خطر بیثباتی و فقر را در کشورها کم کند؛ از این رو ایجاد اشتغال برای جوانان امر مهمی است که آینده اقتصادی و ثبات اجتماعی جوامع به آن وابسته است.
-
ژاپن در تلاش برای احیاء صنعت تراشهسازی
«شیگرو ایشیبا»، نخستوزیر ژاپن، طرحی را اعلام کرده است که بر اساس آن دولت ژاپن تا سال مالی ۲۰۳۰ یارانههایی به ارزش ۱۰ تریلیون ین (۶۵ میلیارد دلار) یا بیشتر را در توسعه صنایع نیمههادی این کشور صرف خواهد کرد. این بودجه بخشی از تلاشها برای احیای صنعت نیمههادی کشور از طریق سرمایهگذاری دولتی در تولید تراشه و ایجاد تسهیلات برای سازندگان پیشرو تراشه است. همچنین علاوه بر تلاش برای ایجاد یک تولیدکننده چیپ غالب در ژاپن، تزریق یارانهها با این هدف انجام شده است که بتواند شرکتهای پیشرو جهانی را به صنعت ژاپن جذب کند. با این همه تحلیلگران معتقدند بازپسگیری بازار تراشه یک نبرد سخت برای ژاپن خواهد بود و ژاپن را ملزم به یافتن یک مسیر میانبر در طراحی و تولید تراشه برای رسیدن به سطح پیشرفتهتر شرکتهای نیمههادی در کره، تایوان و آمریکا خواهد کرد.
-
با مشاغل برتر و پرتقاضای سال ۲۰۳۰ آشنا شوید!
اهمیت روزافزون هوش مصنوعی بر کسی پوشیده نیست و تا سال ۲۰۳۰ بازار کار شاهد مشاغل جدیدی خواهد بود که به این فناوری پیشرو متکی هستند. انتظار میرود طی سالهای آینده این مشاغل نهتنها تقاضای بالایی داشته باشند، بلکه به فهرست پردرآمدترین فرصتهای شغلی نیز راه پیدا کنند.
-
خرابکاری یا حادثه؟
قطع خطوط اینترنتی زیر دریا در اروپا
دو کابل به نامهای BCS در مسیر شرق به غرب که خطوط اینترنتی لیتوانی و سوئد را به هم متصل میکند و C-Lion که فنلاند را به آلمان متصل میکند، بهطور ناگهانی در روزهای یکشنبه و دوشنبه قطع شد. هر چند مقامات اروپایی احتمال خرابکاری در اینباره را میدهند اما مقامات آمریکایی گمان نمیکنند که این خسارت ناشی از خرابکاری یا فعالیتی عمدی باشد. از زمانی که کابلهای زیردریایی اختراع شدهاند، بارها بدون قصد و توسط کشتیها قطع شدهاند؛ مسئلهای که با افزایش ترافیک دریایی مربوط به تجارت و کشتیرانی تشدید شده و نشان دهنده آسیبپذیری خطوط اینترنت در بستر دریاست.
-
اتحادیه اروپا خواهان انتقال فناوری از شرکتهای چینی شد
اتحادیه اروپا در حال برنامهریزی برای وادار کردن شرکتهای چینی به انتقال فناوری به مشاغل اروپایی در ازای حذف یارانههای اتحادیه اروپا بر واردات چینی است. این طرحها بخشی از موضع سختگیرانه اروپا در قبال چین را نشان میدهد، اتحادیه اروپا به دنبال محافظت از شرکتهای این بلوک در برابر واردات ارزان از چین است. همچنین افراد نزدیک به «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور منتخب آمریکا گفتهاند که او اتحادیه اروپا را تحت فشار قرار خواهد داد تا از سیاستهای آمریکا پیروی کند و موانع بیشتری برای کالاها و سرمایهگذاریهای چینی اتخاذ نمایند.
-
ترکیه، پیشرو در حوادث شغلی منجر به فوت
بر اساس گزارش سازمان ملل، سالانه ۲.۷۸ میلیون کارگر در اثر حوادث یا بیماریهای شغلی جان خود را از دست میدهند؛ ترکیه یکی از بالاترین میزان مرگومیرهای ناشی از کار را در اروپا و جهان دارد. همچنین بر اساس «فهرست حقوق جهانی ۲۰۲۴» این کشور به عنوان یکی از ۱۰ کشور بد برای کارگران معرفی شده است. کارفرمایان در ترکیه اغلب هزینهها را به بهای ایمنی کارگران خود کاهش میدهند و فقدان تجهیزات حفاظتی در کنار شرایط نامناسب کار در ترکیه، بهطور مستقیم به تعداد وحشتناک این تلفات دامن میزنند.
-
استراتژیهای افزایش بهرهوری؛
راههای موثر افزایش بهرهوری کارکنان در محیط کار
مدیران ارشد اغلب از سوی رهبری شرکتها برای یافتن راههای جدیدی که موجب افزایش بهرهوری کارکنان میشود احساس فشار میکنند. همانطور که همه ما میدانیم، بهرهوری مهم است اما آیا مفاهیم درستی در اینباره وجود دارد؟ روش قدیمی «فشار بیشتر بهرهوری بیشتر» که با ساعات طولانیتر کار ارتباط دارد، تغییر کرده است. اخیراً افزایش بهرهوری راهحل جدیدی دارد: کارمندان خود را راضی نگه دارید. اما دقیقا چه چیزی کارمندان را خوشحال و سازنده میکند؟ در اینجا سعی میکنیم تا ایدههای جدیدی درباره این مسئله مطرح کنیم.
-
تلاش شرکتهای قاره سبز برای استقلال از ایالات متحده؛
موتور جستجوی اروپایی رقیب گوگل میشود
دو شرکت «اکوزیا» و «کوآنت» در اروپا برای ایجاد یک موتور جستجوی اروپایی و کاهش وابستگی خود به شرکتهای بزرگ فناوری ایالات متحده با یکدیگر همکاری میکنند. این شرکتها با سرمایهگذاری مشترکی تحت عنوان «چشمانداز جستجوی اروپایی» موافقت کردهاند که قصد دارند آن را در ابتدای سه ماهه اول سال ۲۰۲۵ در فرانسه راهاندازی کنند. هر دو شرکتهای «اکوزیا» و «کوآنت» خود از فناوری موتور جستجو جدید تحت نام تجاری خود استفاده خواهند کرد، اما این فناوری در دسترس سایر موتورهای جستجوی مستقل و شرکتهای فناوری نیز قرار خواهد گرفت.
-
بردهداری مدرن در صنعت هوش مصنوعی
هوش مصنوعی که یک صنعت چند تریلیون دلاری است با نیروی کار نامرئی و مورد استثمار به پیش میرود. در واقع بدون کسانی که به هوش مصنوعی توضیح دهند چه چیزی برای انسان چه معنایی میدهد، هوش مصنوعیای در کار نخواهد بود. برچسبزنندگان که در پایینترین زنجیره تامین هوش مصنوعی قرار دارند همان کسانی هستند که بیشترین کار را انجام میدهند اما کمترین درآمد را دارند. این افراد اغلب در کشورهای جنوب جهانی و بدون شرایط کار شایسته مشغول به خدماترسانی به شرکتهای بزرگ هوش مصنوعی هستند. در این یادداشت سعی میکنیم به این مسئله نگاهی بیاندازم و راهحل هایی برای برخورد انسانیتر به برچسبزنندگان ارائه دهیم.
-
صندوق بینالمللی پول:
«آسهآن» برنده جنگ تجاری آمریکا و چین است
دادههای صندوق بینالمللی پول نشان میدهد که از سال ۲۰۱۸، کشورهای عضو «آسه آن» به افزایش سهم بازار خود در زمینههای واردات، ارزش افزوده و سرمایهگذاری مستقیم خارجی از دو کشور رقیب چین و ایالات متحده ادامه دادهاند. با این حال صندوق بینالمللی پول هشدار داد، پراکندگی و اختلاف اقتصاد جهانی خطراتی را برای این منطقه به همراه دارد که به شدت وابسته به صادرات است.
-
چرا برخی دورکاری را ترجیح میدهند؟
ترجیح مزایای غیرپولی برای کارکنان از راه دور
زمانی که همهگیری کرونا باعث شد تا بسیاری از محدودیتها اعمال شود، شرکتها نیز کار از راه دور را تشویق کردند. اما با از بین رفتن همهگیری و با توجه به فضای شکوفایی اقتصادی پس از آن، سیاستهای حضور درمحل کار دوباره رونق گرفته است. اکنون بسیاری از شرکتها کارکنان خود را تشویق به حضور در محل کار میکنند و برخی نیز این حضور را اجباری کردهاند. برای بسیاری، امکان کار از خانه به خودی خود یک مزیت شغلی قابل توجه است؛ اما مزیت کار از راه دور چیست و چرا برخی از کارکنان دورکاری یا کار ترکیبی را با دستمزد کمتر ترجیح میدهند؟
-
کمبود نیروی کار و مهارتهای مورد نیاز در اتحادیه اروپا
در اروپا کمبود کارگران ماهر رو به افزایش است و مشاغل برای مدت طولانی خالی میمانند. کمبود کارگران ماهر به یک موضوع کلیدی برای ذینفعان مختلف تبدیل شده است، زیرا نه تنها جذب و حفظ کارمندان دشوار است، بلکه به عنوان یک مانع مهم در برابر نوآوری شرکتها نیز دیده میشود. کارفرمایان دلایل مختلفی را برای کمبود مهارت ذکر میکنند؛ از جمله این دلایل شامل فقدان متقاضیان واجد شرایط و فاقد صلاحیت است. برای رسیدگی به این چالشها و آمادهسازی نیروی کار، کمیسیون اتحادیه اروپا بر نیاز به سرمایهگذاری در طرحهای ارتقاء مهارت و مهارت مجدد تاکید کرده است.
-
بودجه کوچک خدمات عمومی پس از معافیت مالیاتی ثروتمندان؛
فرانسه در وضعیت مالی اسفناک
دومین اقتصاد بزرگ در میان بیست کشوری که از واحد پول یورو استفاده میکنند در گرداب مالی و اعتباری افتاده است. هشدار یک آژانس رتبهبندی در مورد بدهیهای بزرگ فرانسه در حالی اعلام شده است که نخستوزیر تلاش میکند بودجه ریاضتی را از طریق پارلمان نامنسجم تصویب کند. عوامل مختلفی بر عدم رشد فعلی تاثیر میگذارد، از جمله جنگ در اوکراین و خاورمیانه، نرخ بهره بالا و کندی اقتصادی در آلمان و چین؛ اما مهمترین دلیل را میتوان در برنامههای سیاستیای دانست که امانوئل ماکرون برای معافیت مالیاتی ثروتمندان وضع کرده بود.
-
تعدیل نیرو برای بزرگترین خودروساز اروپا؛
مشکلات فولکس واگن بازتاب اقتصاد راکد آلمان است
بزرگترین خودروساز آلمان پس از سالها فروش قوی، اکنون دچار مشکلات سودآوری شده است. اما تقاضای عقب مانده بازار و فشار از سوی چین، این شرکت را مجبور به بررسی گزینه اخراج کرده است و چشمانداز کاهش مشاغل و تعطیلی کارخانهها را برای بازگشت به سوددهی در سر میپروراند. مشکلات سودآوری برند اصلی فولکس واگن منعکسکننده مسائلی است که اقتصاد آلمان در کل با آن مواجه است. مشکل اصلی کاهش تولید بخش صنعتی است که نتوانسته پس از شوکهای ناشی از همهگیری ویروس کرونا و جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ بهبود یابد.
-
پس از تعرفههای سنگین کالاهای چینی در اروپا و آمریکای شمالی؛
حرکت چین به سمت آفریقا آغاز شده است
بر اساس گزارش کار دولت چین، صادرات آنچه چین «سهگانه جدید» مینامد یعنی خودروهای الکتریکی، باتریهای لیتیوم یونی و سلولهای خورشیدی در سال ۲۰۲۳ حدودا ۳۰ درصد رشد داشته است. این بخشی از مدل رشد جدیدی است که توسط رهبران حزب کمونیست چین ابداع شده است تا اقتصاد کندی را که با ترکیدن حباب دارایی دچار آفت شده را دوباره تقویت کنند. «سهگانه جدید» نیروهای مولد تازهای هستند، که در تلاش چین برای یافتن جایگزین مطمئنی به جای اروپا و آمریکا، به سمت آفریقا هدایت میشوند؛ به این ترتیب چین بازارهای بینالمللی خود را در مواجهه با محدودیتهای شدید تجاری غرب در جای دیگر جستجو میکند.
-
«حق خاموش کردن» به حقوق کارمندان اضافه میشود
امروزه کمتر کسی است که از وسایل ارتباطی مانند تلفن هوشمند یا اینترنت استفاده نکند. اما همانطور که این ابزارها میتوانند کارها را تسهیل کنند، میتوانند دردسرساز هم باشند. مثلا کارمندانی که بیرون از ساعات اداری از طریق ایمیل، تلفن، شبکههای اجتماعی و... توسط کارفرما مورد بهرهبرداری قرار میگیرند. این مسئله باعث شده تا برخی کشورها در اروپا قانونی را بکار گیرند که از ساعات بیرون از کار کارمندان دفاع میکند. این قانون که به صورت کلی «حق خاموش کردن» نامیده میشود اکنون در چند کشور در حال اجرایی شدن است.
-
استرالیا، چین و شیلی آمریکا را پشت سر گذاشتهاند؛
رقابت بر سر تولید لیتیوم
استفاده از باتریهای ذخیره انرژی که با ماده لیتیوم کار میکنند در سالهای اخیر به صورتی انفجاری افزایش داشته است، به طوری که پژوهشگران عصر جدید را عصر لیتیوم میدانند. بر اساس آخرین دادهها، تولید جهانی لیتیوم با رشد شدیدی از ۹.۵ هزار تن در سال ۱۹۹۵ به ۱۹۸ هزار تن در سال ۲۰۲۳ رسیده است. این رشد نشان دهنده افزایش تقاضایی است که ناشی از نقش اساسی لیتیوم در باتری های خودروهای الکتریکی و ذخیره انرژی است.
-
کاهش شدید فروش خودروهای برقی در اروپا
صنعت خودروهای برقی در اروپا با مشکلات اقتصادی و زیرساختی فراوانی روبرو شده است به طوری که ادامه فعالیتهای این صنعت با چالشهای اقتصادی جدی مواجه خواهد بود. این صنعت از سیاستگذاران درخواست کمک میکند و میگوید که اگر کاری انجام نشود، انتقال سبز مورد نیاز نه تنها برای خودروسازان، بلکه برای خود اقتصاد نیز پرهزینه خواهد بود و همچنین انتقال سبز اتحادیه اروپا و رسیدن به آلایندگی صفر در دسترس نخواهد بود.
-
کمبود نیروی کار در اوکراین؛
استخدام بیشتر زنان و نوجوانان
فشار جنگ با روسیه نیروی کار در اوکراین را فرسوده کرده است. تحلیلگران معتقدند که با خروج میلیونها نفر از اوکراین، عمدتاً زنان و کودکان و بسیج صدها هزار مرد در ارتش، بحران مشاغل میتواند رشد اقتصادی و حتی بهبود پس از جنگ را به خطر بیندازد. این وضعیت استخدام را شدیدا تحت تاثیر قرار داده است. از آنجا که به گفته بانک مرکزی اوکراین صنایع مردانه بیشتر از کمبود نیرو متاثر شدهاند، چرخش به سمت استخدام زنان و کودکان در مشاغل سنتا مردانه است.