تیتر سه سرویس
-
آینده همینجاست
ساخت رباتهایی که از انیمه الهام گرفتهاند
یک شرکت ژاپنی ربات جدیدی را ساخته است که از رباتهای تخیلی در انیمههای ژاپنی الهام گرفته. این ربات که «گاندام» نام دارد میتواند مانند یک وسیله نقلیه از داخل یا از راه دور کنترل شود.
-
فرانسه به جنگ ساسها میرود
گسترش آفات و به ویژه ساس در فرانسه برای مردم این کشور و به ویژه اقشار ضعیفتر مشکلات فراوانی را ایجاد کرده است. به ویژه در نزدیکی بازیهای المپیک فرانسویها برای از بین بردن این مشکل به تکاپو افتادهاند. اما در ایستگاه قطار Gare de Lyon در پاریس، مسافران میگویند که تردید دارند آیا مقامات بتوانند مشکل حشرات، سوسکها و ساسها را حل کنند یا خیر.
-
آیا باید نگران سر و صدای زیاد باشیم؟
چالشهای صدا برای کیفیت خواب و سلامتی
ترافیک بیشتر، ساخت و ساز بیشتر، همسایگان، موزیک دوست و سر و صدای بیپایان. صدای جامعه در حال بلندتر شدن است. این صداهای بلند و همیشگی چه تاثیراتی بر سلامتی ما دارد و آیا راه حلی برای خلاص شدن از آنها وجود دارد؟
-
جنگ مواد معدنی بین چین و کشورهای توسعهیافته
چین کنترل صادرات بر ۲ فلز مورد استفاده در دستگاههای الکترونیکی و پنلهای خورشیدی را اعمال میکند. چین حدود ۸۰ درصد از گالیوم جهان و حدود ۶۰ درصد ژرمانیوم را تولید میکند، طبق دادههای گمرک چین که روز چهارشنبه منتشر شد، این کشور هیچ یک از این عناصر را در ماه گذشته و در بازارهای بین المللی نفروخته است.
-
چگونه فشن آشغالدانی خلق میکند
غنا، سرزمین زبالههای مُد روز
تاثیر «مد سریع» بر محیط زیست وحشتناک است. بر اساس آمار منتشر شده توسط برنامه محیطزیست سازمان ملل متحد و بنیاد «الن مک آرتور»، صنعت مد پس از صنعت نفت دومین صنعت آلاینده جهان است. جایی که مد سریع برای تولیدکنندگان غربی سود قابل توجهی ایجاد میکند، اما در آفریقا هم صنعت پوشاک را میکشد و هم زبالههایش محیطزیست آفریقا را خفه میکند.
-
کوچنشینان دیجیتال و دوستداران دورکاری با محیطهای اداری چه خواهند کرد؟
اندیشهی بازگشت کارکنان به محیط کار اداری و دور شدن از فضای مجازی و دورکاری، دو سر طیف بسیار افراطی دارد. یک دسته، آنها هستند که گمان میکنند انتقاد از دورکاری و تلاش برای بازگشت کارمندان به محل کار، فقط یک تبلیغ تجاری برای صاحبان املاک است که مردم را مجبور به بازگشت کنند و مانع از کاهش ارزش املاک تجاری شوند و دسته دوم آنها هستند که معتقدند کارمندان دورکار در حالی که لباس خواب پوشیدهاند و در تختهای خود لم دادهاند، با لپتاپی در دست، در حال کار هستند و کیفیت کار آنها بیارزش است.
-
نرخ پایین زاد و ولد در سنگاپور و نتایج آن بر رفاه جامعه
پول ریختن مشکل را حل نمیکند
داشتن فرزند به چیزهای زیادی مرتبط است؛ مقرون به صرفه بودن خانه، همسر و بلوغ بازار کار که باعث میشود به اندازه کافی برای فرزندآوری احساس امنیت کنید. نرخ زاد و ولد سنگاپور در سال ۲۰۲۲ پس از سالها کاهش مداوم به پایینترین حد خود رسید. به گفته تحلیلگران، بزرگترین دلیل این تغییر به این بستگی دارد که هزینه زندگی در سنگاپور چقدر تمام میشود. درواقع هزینههای بالای زندگی همچنان باعث دور شدن بسیاری از افراد از گسترش خانواده میگردد. با این همه تحلیلگران معتقدند که اگرچه تعداد زیادی از سیاستهای دولتی با هدف تشویق زوجهای بیشتر به بچهدار شدن وجود دارد، اما «پول ریختن» روی مشکل آن را حل نمیکند.
-
نگاهی به سلامت چشمها در محیط کار
سازمان بینالمللی کار (ILO) و آژانس بینالمللی پیشگیری از نابینایی میگویند حدود ۱۳ میلیون نفر با اختلال بینایی مرتبط با شغلشان زندگی میکنند. در گزارشی که توسط سازمان بینالمللی کار در زمینه اختلالات بینایی مرتبط با حوادث شغلی تهیه شده است، راهنماییها و توصیههای فوقالعاده مفیدی برای نحوه محافظت و ارتقای سلامت چشم در محیط کار ارائه میشود.
-
چگونه از کار کسلکننده لذت ببریم؟
آیا تا به حال از شغل خود خسته شدهاید؟ آیا در ساعات کاریتان احساس کسالت و ملالت میکنید؟ این یعنی شما میخواهید یک فعالیت درست داشته باشید، اما به دلایلی قادر به انجام آن نیستید. حتی خود امر مشغولیت داشتن هم پادزهر کسل بودن نیست؛ ممکن است همزمان هم خیلی شلوغ و هم خیلی کسل باشید. در اوایل زندگی میآموزیم که ملالت سرگرمکننده نیست و با افزایش سن ممکن است آن را به عنوان اتلاف وقت یا فرصتی از دست رفته برای انجام کاری سازندهتر بدانیم. در بهترین حالت، ملالت به عنوان یک تجربه ناخوشایند و آزاردهنده و در بدترین حالت، وضعیتی تلقی میشود که احساس عمیقی از بیمعنایی را برمیانگیزد. علاوه بر این، هنگام احساس ناراحتی ناشی از ملالت، زمان به کندی میگذرد و روزهای کاری بیپایان به نظر میرسند.
-
سیل؛ فاجعهای فراتر از درک
دستکم ۱۰ هزار نفر در لیبی ناپدید شدند
وضعیت «درنا»، شهر بندری لیبی که در آخر هفته دو سد در آن فرو ریخت، «فاجعهای فراتر از درک» توصیف شده است. اکنون بنابر گزارشات صلیب سرخ و مقامات محلی حداقل ۱۰۰۰۰ نفر پس از سیل ویرانگر مفقود شدهاند. به گفته شاهدان اجساد زیادی در همه جا پراکنده است. هنوز میزان کامل تلفات برآورد نشده است اما گمانهها از کشته شدن نزدیک به ده هزار نفر در این فاجعه حکایت دارد.
-
الزامات شغلی نسل Z
ضرورت تکنولوژی و توسعه مهارت برای نسل جوان کارکنان
به گفته مجمع جهانی اقتصاد، تا سال ۲۰۲۵، نسل Z یک سوم نیروی کار را تشکیل خواهد داد. جذب، مدیریت و حفظ این کارگران جوانتر، شرکت ها را ملزم به اتخاذ رویکرد متفاوتی میکند. کارگران نسل Z به خوبی در فنآوری مسلط هستند، اما در مهارتهای نرمتری مانند ارتباطات حضوری و پویایی بین فردی مسلط نیستند، بنابراین شرکتها باید نحوه آموزش این کارگران جوانتر را تنظیم کنند.
-
زمینلرزه در مراکش جان بیش از ۲۰۰۰ نفر را گرفت
مراکش در روز جمعه شاهد مرگبارترین زلزله خود در ۶۰ سال اخیر بود. وزارت کشور مراکش اعلام کرد که ۲۰۱۲ نفر کشته و ۲۰۵۹ نفر زخمی شدهاند و شدت زلزله به حدی بود که حتی لرزهها تا دوردستها و در جنوب اسپانیا نیز احساس شد. مراکش روز شنبه اعلام کرد که در این کشور سه روز عزای عمومی اعلام شده و طی آن پرچم ملی در سراسر کشور نیمه افراشته خواهد بود. همچنین نیروهای مسلح مراکش در حال ارسال تیمهای امدادی برای تامین آب آشامیدنی تمیز، مواد غذایی، چادر و پتو به مناطق آسیب هستند.
-
روند تاثیرات محتمل هوش مصنوعی بر نیروی کار
دو چهره از دیجیتالسازی
امروزه تاثیرات هوش مصنوعی بر تکنیکهای کار و شیوههای تولید دیگر غیرقابل انکار است. همچنان که تغییرات تکنولوژی در گذشته بخش مهمی از نیروی کار را با فناوریهای اتوماتیک جایگزین کرده است، امروزه نیز این فرآیند با شدت بیشتری در جریان است. اما ابزارهای هوش مصنوعی تبدیل به وسایل کنترل و استخدام نیروی کار میشوند. ورود به عرصه مدیریت نیروی کار، همچون استخدام، ارزیابی بهرهوری، نظارت و ... میتواند دادههای گستردهای را شامل شود که نمیتوان تمام آن را در اختیار الگوریتمهای هوش مصنوعی قرار داد، چرا که چنین اطلاعاتی با نوعی معرفت و شناخت انسانی گره خوردهاند و تفکیک آنها از دیدگاه و رویکرد معرفتی انسان ممکن نیست.
-
طوفان موسمی موجب شد
۴۱ کشته و هزاران آواره در برزیل
طوفان جنوب برزیل را ویران کرده است و سیل در چندین شهر منجر به کشته شدن دهها نفر و آواره شدن صدها نفر دیگر شد. مقامات روز چهارشنبه اعلام کردند که تعداد قربانیان از ۲۷ نفر در روز قبل به حداقل ۴۱ نفر رسیده است و ۴۶ نفر دیگر همچنان مفقود هستند. همچنین به گفته مقامات دولتی، حدود ۷۷۰۰ نفر خانههای خود را از دست دادهاند.
-
هوش مصنوعی شغل گرافیستها را میدزدد
در سالهای گذشته یکی از مهمترین دغدغههای تحلیلگران در زمینه هوش مصنوعی این بوده که آیا این پدیده میتواند نرمافزارهایی مانند (Adobe) را کنار بزند یا خیر؟ و اینکه آیا نرمافزارهای جدیدی مانند (Midjouney) که بر اساس محتوا، تصاویر خلاقانه تولید میکنند، میتوانند باعث از دور خارج شدن نرمافزار (Adobe) بشوند؟ در همین راستا، سایت خبری (Seeking Alpha) چندی پیش مقالهای با عنوان «آیا هوش مصنوعی قاتل (Adobe) است؟» را منتشر کرد که به همین دغدغه تحلیلگران میپرداخت. اما آیا واقعاً هوش مصنوعی میتواند در این مسیر یکهتاز باشد؟