• اشتغال از مسیر مهارت می‌گذرد

    اشتغال از مسیر مهارت می‌گذرد

    «۸۰ درصد آموزش‌های مهارتی به اشتغال منجر می‌شود» این آماری است که اخیراً توسط مهرداد عظیمی، معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای مطرح شده است؛ نقش تاثیرگذار مهارت‌آموزی در ایجاد فرصت‌ اشتغال برای کارجویان، خروجیی است که از این داده‌ آماری می‌توان نتیجه گرفت.

  • آموزش معلولان، نشان آشکار فقر و نابرابری آموزشی

    آموزش معلولان، نشان آشکار فقر و نابرابری آموزشی

    رویکرد دبیرخانه مقابله با فقر و نابرابری آموزشی حمایت‌طلبی برای تغییر سیاست‌هاست و یکی از مصادیق فقر و نابرابری آموزشی، مسأله آموزش معلولان است.

  • ضرورت تغییر شاخص‌های قانون رتبه‌بندی معلمان

    ضرورت تغییر شاخص‌های قانون رتبه‌بندی معلمان

    معلم باید به عنوان پایه و اساس تعلیم و تربیت از بالاترین جایگاه در هر کشوری برخوردار باشد. همانطور که در تمام دنیا برای آموزش و پرورش به عنوان پایه توسعه و تربیت افرادی که آینده به دست آنان ساخته می‌شود ارج و اهمیت ویژه قائل هستند. اینکه باید قدرشان دانسته شود چرا که نقش مستقیمی در رشد و شکوفایی آینده‌سازان مملکت دارند ارزش قائل بود.

  • تعدد عوامل مؤثر در بروز خشونت علیه زنان در کشور

    تعدد عوامل مؤثر در بروز خشونت علیه زنان در کشور

    تراکم پرونده‌های طلاق در دادگاه‌ها نشان می‌دهد که زنان ضمن اینکه خشونت‌های احساسی و خشونت‌خانگی را تحمل می‌کنند و مسئولیت‌ فرزندان را نیز عهده‌دار هستند متأسفانه در زمان جدایی نیز باید از حقوق مالی خود بگذرند تا بتوانند با سختی کمتری ضمن وقوع این مسأله حقوقی، به آزادی‌ها و شرایط جدیدی از زندگی دست پیدا کنند.

  • انتخاب درست شریک زندگی فاکتور مهم در کاهش طلاق

    انتخاب درست شریک زندگی فاکتور مهم در کاهش طلاق

    عوامل موثر در تشدید و کاهش طلاق فراوان و متعدد هستند. شاید مهم‌ترین عامل به انتخاب شریک زندگی برمی‌گردد. متأسفانه همچنان انتخاب‌هایی که صورت می‌گیرد از آگاهی‌های لازم برخوردار نیست.

  • ۴ مهارت مدیریتی در سازمان‌ها

    ۴ مهارت مدیریتی در سازمان‌ها

    امروزه شاهد تغییرات فزاینده‌ای در جوامع و سازمان‌ها هستیم که ساختار مدیریتی را زیر ذره‌بین می‌برد. این تغییرات سبب نگرش ژرف به «مدیریت انسان‌ها» شده است.

  • خطر وقوع زلزله اجتماعی با  عادی‌سازی مسئله کودکان‌کار

    خطر وقوع زلزله اجتماعی با عادی‌سازی مسئله کودکان‌کار

    امروز ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد) روز جهانی مبارزه با کار کودکان است. این مناسبت با هدف تقویت جنبش جهانی بر ضد کار کودکان در سراسر دنیا برگزار می‌شود. اما متاسفانه مســئله کار کودکان در برخی از کشورها به موضوعی عادی تبدیل شده است و مسئولان نه به صورت بنیادین که به صورت مناسبتی با موضوع کار کودکان مواجه می‌شوند.

  • کش و قوس‌های قانون بیمه کارگران ساختمانی

    کش و قوس‌های قانون بیمه کارگران ساختمانی

    از سال ۱۳۸۶ به دنبال اجرای قانون بیمه کارگران ساختمانی حدود ۹۵۰ هزار کارگر ساختمانی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفته بودند که با کاهش منابع تأمین اجتماعی، طی این سال‌ها، بیمه حدود ۳۰۰ هزار کارگر قطع شد و تعداد کارگران برخوردار از بیمه اجتماعی به کمتر از ۷۰۰ هزار نفر رسید این در حالی است که تعداد کارگران ساختمانی فعال در کشور حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است.

  • بیمه فراگیر خانواده ایرانی مسیر استفاده زنان خانه‌دار از خدمات بیمه‌ای

    بیمه فراگیر خانواده ایرانی مسیر استفاده زنان خانه‌دار از خدمات بیمه‌ای

    گسترش پوشش بیمه‌ای از سوی سازمان تأمین اجتماعی براساس اصل ۲۹ قانون اساسی و اصل یکم قانون تأمین اجتماعی زمینه‌ای را فراهم کرده که همه گروه‌ها به‌ویژه دختران و زنان خانه‌دار و دانشجویان در قالب بیمه فراگیر خانواده ایرانی بتوانند از این مسیر هموار برای استفاده از خدمات بیمه‌ای این نهاد بیمه‌گر استفاده کنند.

  • متولدان دهه ۶۰ و مشکلی به نام «نسل ساندویچ‌شده»

    به مناسبت روز جهانی خانواده

    متولدان دهه ۶۰ و مشکلی به نام «نسل ساندویچ‌شده»

    کلمه نسل اشاره به گروه بزرگی از افراد دارد که در یک دوره زمانی مشخص زندگی کرده و شرایط تاریخی و اجتماعی مشابهی را تجربه می‌کنند. وقتی کلمه نسل را می‌شنویم به یاد نسل سوخته یا نسل زد می افتیم اما از آنها مهمتر نسل «ساندویچ شده» است، در حال حاضر نسل ساندویچ شده همان متولدین دهه شصت هستند که با همه مشکلات و کمبودهای حاصل بمب جمعیت آن دهه سر کردند، مدارس شلوغ، رقابت نفس‌گیر کنکور، کمبودهای خوابگاه و دانشگاه، مصائب یافتن شغل و درآمد، ازدواج و هزینه‌ّهایش را تحمل کردند و پس از چهل سالگی با معضل جدیدی روبرو شده‌اند: پیری والدین.

  • اهمیت مشارکت روابط عمومی‌ها در تصمیمات سازمان تأمین‌اجتماعی

    اهمیت مشارکت روابط عمومی‌ها در تصمیمات سازمان تأمین‌اجتماعی

    اگر بپذیریم که در عصر مخاطب هوشمند به سر می‌بریم به منظور توسعه سازمان باید به مشارکت رسمی و الزامی روابط عمومی‌ها در تصمیمات سازمان اهمیت جدی بدهیم وگرنه در آینده پرتحول دنیای امروز در دستیابی به تفاهم با شرکای اجتماعی به مشکل جدی خواهیم خورد.

  • منابع پایدار و تعهدات تأمین‌اجتماعی

    منابع پایدار و تعهدات تأمین‌اجتماعی

    ارائه خدمات سه‌گانه بیمه‌ای، درمانی و بازنشستگی تأمین‌اجتماعی به حدود ۴۷ میلیون بیمه‌شده، مستمری‌بگیر و افراد تبعی آنان نیاز به تأمین منابع پایدار دارد. در همین راستا وصول حق‌بیمه، پرداخت به‌روز این منابع از سوی کارفرمایان و اجرای به‌هنگام تعهدات همه‌جانبه سازمان در قبال بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران را محقق خواهد کرد.

  • مسیر بهینه تأمین مالی دانش‌بنیان‌ها

    مسیر بهینه تأمین مالی دانش‌بنیان‌ها

    امروزه شرکت‌های دانش‌بنیان به دلیل ذات دانش‌محور و تحقیق و توسعه‌ای و همچنین بهره‌گیری از تخصص دانشمندان حوزه‌های مختلف علم و فناوری، در تمام دنیا به عنوان منبع اصلی تحول و نوآوری جامعه و موتور محرک رشد اقتصادی و توسعه‌ پایدار محسوب می‌شوند. این مجموعه‌ها توسعه کارآفرینی و خلق ثروت در سطح ملی را نیز به همراه دارند.

  • عوامل مؤثر در پیشگیری از حوادث کار

    عوامل مؤثر در پیشگیری از حوادث کار

     همه عوامل مرتبط با تجهیزات ایمنی، آموزش‌های دوره‌ای مربوط به حوزه ایمنی، رعایت اصول و ضوابط ایمنی محیط کار توسط نیروی کار آموزش‌دیده، الزام و رعایت قوانین و مقررات و البته ایجاد بسترهای ایمن کارگاهی توسط کارفرما، در راستای استمرار محیط کار ایمن و کاهش حوادث کار مؤثرند.

  • سازوکارهای توسعه اقتصادی از مسیر کارآفرینی

    سازوکارهای توسعه اقتصادی از مسیر کارآفرینی

    «کارآفرینی» به عنوان یک سازوکار خلاقانه در حوزه کسب و کار و «کارآفرین» در قالب فرد نوآور در چارچوب حوزه بازار کار و تولید، بسته نوآورانه در راستای گسترش اشتغال، بهبود فضای کسب و کار و توسعه اجتماعی و اقتصادی را به جامعه ارائه می‌کنند.

  • چرخه وصول مطالبات و اجرای تعهدات در تأمین‌اجتماعی

    چرخه وصول مطالبات و اجرای تعهدات در تأمین‌اجتماعی

    پرداخت به‌موقع مطالبات انباشته شده تأمین‌اجتماعی از نهاد دولت و ارتباط آن با ایفای تعهدات این سازمان ‌نسبت به جامعه ذی‌نفعان، چرخه تأثیرگذار بر ارائه بهینه خدمات به افراد تحت‌پوشش این نهاد بزرگ بیمه ‌اجتماعی به‌شمار می‌رود. به عبارتی ارتباط معناداری بین عمل دولت‌ها به تعهدات پرداختی سهم حق‌بیمه خود به تأمین‌اجتماعی و توسعه کمی و کیفی مجموع خدمات این نهاد وجود دارد.

  • تغییر در قوانین کار و گفت‌وگوهای سه‌جانبه

    تغییر در قوانین کار و گفت‌وگوهای سه‌جانبه

    در چهارچوب برنامه پنجم توسعه کشور، لایحه‌ای در راستای اصلاح برخی از مواد قانون کار، به‌طور مشخص در ارتباط با موضوع تبصره (یک) ماده (۷) و ماده (۲۷) این قانون مطرح و به دلیل تشخیص عدم توجه لازم به نقطه‌ نظرات جامعه کارگری و کارفرمایان در جریان اصلاحات موردنظر، توسط کمیسیون اجتماعی مجلس وقت به دولت بازگردانده شد.

  • الزامات تحقق شعار سال

    الزامات تحقق شعار سال

    اولویت بودن مسائلی مانند مشکلات اقتصادی و رفع آن‌ها در کشور علت نامگذاری شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» برای سال ۱۴۰۳ از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده است. با توجه به اینکه حمایت و رفع موانع تولید به عنوان بهترین راه برای برون‌رفت از مشکلات اقتصادی تلقی می‌شوند، بنابراین مقام معظم رهبری در طول چند سال اخیر و در بین مباحث اقتصادی، تأکید ویژه‌ای به بحث تولید داشتند و به شکل خاص مسئله مشارکت و رفع موانع حضور مردم در تولید را مورد توجه قرار دادند.

  • تعاونی‌ها عامل سلامت در اقتصاد

    تعاونی‌ها عامل سلامت در اقتصاد

     با وجود آنکه موضوع توسعه امور تولیدی و مشارکت مردم در اقتصاد سالیان سال است که مطرح می‌شود، اما تاکنون نتیجه دلخواهی حاصل نشده است. به دلیل وابستگی به درآمدهای نفتی، کشور قادر نبوده در بخش تولید موفقیت چشمگیری کسب کند. این درحالی است که بخش خدمات توسعه پیدا کرده و درحال حاضر بیش از نیمی از تولید ناخالص داخلی کشور مربوط به بخش خدمات است. البته بخش خدمات نیز فرصت خوبی برای کشور محسوب می‌شود، با این وجود برای بزرگ شدن اقتصاد، اشتغال پایدار، افزایش تولید ثروت و استفاده از فناوری‌های روز دنیا باید به سمت اقتصاد تولیدی حرکت کنیم. اقتصاد تولیدی تفاوت‌های بسیار زیادی با حوزه خدمات دارد. برای اقتصاد تولیدی باید نیروی کار متخصص داشت. با وجود آنکه ایران هنوز یک کشور جوان است و فارغ‌التحصیلان زیادی دارد، اما طی دهه‌های گذشته به بخش نیروی انسانی توجه نشده است. در همین راستا بازار کار کشور به تناسب نیروی انسانی رشد نداشته و در نتیجه فارغ‌التحصیلان در بازار کار بهره‌وری کافی ندارند. برای موفقیت در زمینه تولید باید راهبرد کشور تغییر کند و از بخش تولید حمایت بیشتری شود. برای توسعه تولید در عین اینکه باید از نیروی انسانی به درستی استفاده شود، آموزش‌ها نیز باید بهینه شوند و در مشاغل بازنگری جدی صورت بگیرد. همچنین باید برای بخش تولید مزیت تعریف کنیم.

  • تثبیت منابع با تعیین دستمزد بهینه

    تثبیت منابع با تعیین دستمزد بهینه

    یکی از موضوعات مهم تأثیرگذار بر زندگی بسیاری از افراد جامعه، افزایش دستمزد نیروی کار است. این روند به نوعی هم‌گامی توان اقتصادی جامعه کارگری با تورم را برای آنان به ارمغان می‌آورد. برخی اقتصاددانان استدلال می‌کنند که افزایش حداقل مزد مزایای دیگری مانند افزایش مخارج مصرف‌کننده، کاهش کمک‌های دولت، افزایش درآمدهای مالیاتی و افزایش رضایت کارکنان را نیز به‌همراه دارد.

  • هرآنچه از بیمه فراگیر خانواده ایرانی باید بدانید

    هرآنچه از بیمه فراگیر خانواده ایرانی باید بدانید

    با توجه به اصل ۲۹ قانون اساسی و بر اساس ماده یک قانون تأمین اجتماعی و در جهت تعمیم و گسترش پوشش بیمه‌ای، سازمان تأمین اجتماعی طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی را در دستور کار قرار داده است. به همین منظور ساز و کاری طراحی شده تا افراد شاغل و غیرشاغل امکان استفاده از خدمات بیمه‌ای را داشته باشند.

  • نقش روابط عمومی در جهش تولید در سال ۱۴۰۳

    نقش روابط عمومی در جهش تولید در سال ۱۴۰۳

    روابط عمومی به عنوان پل ارتباطی بین سازمان تأمین‌اجتماعی و مخاطبان، نقشی کلیدی در تحقق جهش تولید ایفا می‌کند.

  • دغدغه کارفرمایان؛ حفظ موقعیت کارگران

    دغدغه کارفرمایان؛ حفظ موقعیت کارگران

    شرکت روناک‌ دارو، شامل گروهی از شرکت‌های دارویی و در واقع یک هلدینگ دارویی است که در رأس آن، داروسازی روناک‌ به‌عنوان شرکت مادر قرار دارد.

  • تأمین‌اجتماعی کارفرمایان را شریک تجاری خود ببیند

    تأمین‌اجتماعی کارفرمایان را شریک تجاری خود ببیند

    تأمین‌اجتماعی ضمن افزایش خدمات (رفاهی و درمانی) خود، باید در مسیر کیفی‌تر شدن طرح‌ها و برنامه‌های خود گام بردارد تا نیروی‌کار با اشتیاق به کار دل بدهد.

  • مطالبه کارفرمایان، مانع‌زدایی در مسیر فعالیت کارگاه‌ها

    مطالبه کارفرمایان، مانع‌زدایی در مسیر فعالیت کارگاه‌ها

    یکی  از چالش‌های پیش‌روی کارفرمایان بارگذاری لیست‌های بیمه‌ای کارگاه‌هاست که تأمین‌اجتماعی در این حوزه نیز باید موانع را بردارد. مبلغ پرداخت حق‌بیمه کارگاه ما نزدیک ۲۸.۵ میلیاردتومان است. روز سی‌ام که این مبلغ  پرداخت می‌شود، بلافاصله روی سامانه نمی‌نشیند. به‌خاطر این تأخیر ناخواسته، یک یا دوبار نزدیک۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان جریمه شده‌ایم. تأمین‌اجتماعی می‌تواند از کارفرمایان و پیمانکارانی‌ که در شرایط سخت کنونی و کمبود نقدینگی به فعالیت ادامه می‌دهند، حمایت کند. در صورت حمایت سازمان تأمین‌اجتماعی یک کارگاه ۲۰نفره می‌تواند به ۴۰نفر نیروی انسانی بیمه‌پرداز توسعه پیدا کند.

  • لزوم بازنگری در سهم بیمه پرداختی کارفرمایان لب مرز

    لزوم بازنگری در سهم بیمه پرداختی کارفرمایان لب مرز

    سهم بیمه پرداختی توسط کارفرمایی که لب مرز کارگری را به کار می‌گیرد، باید کمتر از سهم بیمه نیروی به کارگرفته شده در مرکز استان تهران باشد.

  • نقش پیشنهادهای کارفرمایی در تحکیم جایگاه بیمه‌ای

    نقش پیشنهادهای کارفرمایی در تحکیم جایگاه بیمه‌ای

    شرکت مجتمع فولاد خرم‌آباد از سال ۱۳۸۲ در شهرک صنعتی شماره ۲ خرم‌آباد در زمینی به مساحت حدود ۷۰هزار مترمربع تأسیس شد. این مجتمع دارای خط تولید ورق نورد گرم با ظرفیت اسمی سالانه ۳۵۰هزار تن است.

  • ایمنی بیمار اولویت برنامه‌ها

    ایمنی بیمار اولویت برنامه‌ها

    ارائه خدمات مطلوب درمانی از اهداف راهبردی سازمان تأمین‌اجتماعی است و این نهاد با مدد از ظرفیت‌های کارشناسی، برنامه‌ریزی‌های جامعی را در راستای تحقق آن انجام می‌دهد. براین اساس ادارات بیمارستانی و درمانگاهی که وظیفه هماهنگی امور حوزه درمان را برعهده دارند، به عنوان بازوی سازمان در دست‌یابی بیماران به خدمات مطلوب عمل می‌کنند.

  • محاسن ارسال هوشمند لیست حق‌بیمه کارفرمایان

    محاسن ارسال هوشمند لیست حق‌بیمه کارفرمایان

    کمک به توسعه خدمات هوشمند بر بستر الکترونیک، تسریع دسترسی جامعه کارفرمایی به خدمات تأمین‌اجتماعی، پیشگیری از انباشت بدهی بیمه‌ای جامعه کارفرمایان به سازمان تأمین‌اجتماعی، تسهیل جمع‌آوری داده‌های مرتبط با پرداخت حق‌بیمه، برنامه‌ریزی و هدفگذاری وصول حق‌بیمه با رجوع به آمار متمرکز پرداخت، ارتقای شفافیت و بسیاری موارد دیگر را می‌بایست از مزایای هوشمندسازی خدمات تأمین‌اجتماعی در حوزه ارسال و دریافت لیست حق‌بیمه کارفرمایان محسوب کرد.

  • ایثارگران بی‌ادعا

    ایثارگران بی‌ادعا

    جایگاه پرستاران را با توجه به سخنان رهبر انقلاب می‌توان به‌خوبی درک کرد و به اهمیت این حرفه مقدس در نظام سلامت پی برد که فرمودند: «پرستار، انسان مهربانی است که با رفتار و اخلاق و خدمات خود، سلامت بیمار را به او هدیه می‌کند. اگر طبیب، درمان خود را به انجام رساند، اما خدمات پرستاری نباشد، تأمین سلامت بیمار دشوار است. هر کس که از خدمات پرستارانِ مهربان برخوردار شده باشد، می‌فهمد و می‌داند که نقش پرستاران در هدیه کردن سلامت به بیماران، چقدر مؤثر است.»