تیتر سه زیرسرویس
-
فرانسه به جنگ ساسها میرود
گسترش آفات و به ویژه ساس در فرانسه برای مردم این کشور و به ویژه اقشار ضعیفتر مشکلات فراوانی را ایجاد کرده است. به ویژه در نزدیکی بازیهای المپیک فرانسویها برای از بین بردن این مشکل به تکاپو افتادهاند. اما در ایستگاه قطار Gare de Lyon در پاریس، مسافران میگویند که تردید دارند آیا مقامات بتوانند مشکل حشرات، سوسکها و ساسها را حل کنند یا خیر.
-
آیا باید نگران سر و صدای زیاد باشیم؟
چالشهای صدا برای کیفیت خواب و سلامتی
ترافیک بیشتر، ساخت و ساز بیشتر، همسایگان، موزیک دوست و سر و صدای بیپایان. صدای جامعه در حال بلندتر شدن است. این صداهای بلند و همیشگی چه تاثیراتی بر سلامتی ما دارد و آیا راه حلی برای خلاص شدن از آنها وجود دارد؟
-
چگونه فشن آشغالدانی خلق میکند
غنا، سرزمین زبالههای مُد روز
تاثیر «مد سریع» بر محیط زیست وحشتناک است. بر اساس آمار منتشر شده توسط برنامه محیطزیست سازمان ملل متحد و بنیاد «الن مک آرتور»، صنعت مد پس از صنعت نفت دومین صنعت آلاینده جهان است. جایی که مد سریع برای تولیدکنندگان غربی سود قابل توجهی ایجاد میکند، اما در آفریقا هم صنعت پوشاک را میکشد و هم زبالههایش محیطزیست آفریقا را خفه میکند.
-
نگاهی به سلامت چشمها در محیط کار
سازمان بینالمللی کار (ILO) و آژانس بینالمللی پیشگیری از نابینایی میگویند حدود ۱۳ میلیون نفر با اختلال بینایی مرتبط با شغلشان زندگی میکنند. در گزارشی که توسط سازمان بینالمللی کار در زمینه اختلالات بینایی مرتبط با حوادث شغلی تهیه شده است، راهنماییها و توصیههای فوقالعاده مفیدی برای نحوه محافظت و ارتقای سلامت چشم در محیط کار ارائه میشود.
-
زمینلرزه در مراکش جان بیش از ۲۰۰۰ نفر را گرفت
مراکش در روز جمعه شاهد مرگبارترین زلزله خود در ۶۰ سال اخیر بود. وزارت کشور مراکش اعلام کرد که ۲۰۱۲ نفر کشته و ۲۰۵۹ نفر زخمی شدهاند و شدت زلزله به حدی بود که حتی لرزهها تا دوردستها و در جنوب اسپانیا نیز احساس شد. مراکش روز شنبه اعلام کرد که در این کشور سه روز عزای عمومی اعلام شده و طی آن پرچم ملی در سراسر کشور نیمه افراشته خواهد بود. همچنین نیروهای مسلح مراکش در حال ارسال تیمهای امدادی برای تامین آب آشامیدنی تمیز، مواد غذایی، چادر و پتو به مناطق آسیب هستند.
-
آوارگان روهینگیایی در وضعیت آپارتاید
گزارشگر ویژه سازمان ملل «اولیویه دی شوتر» پس از بازدید از کمپ آوارگان روهینگیایی در «کاکس بازار» شرایط بسیار وحشتناک در بازدید از کمپهای بنگلادش را ناامیدانه توصیف کرد و خواستار اقدام جدی در مورد بحران نادیده گرفته شد. در این کمپها پناهندگان که اکثر آنها از سرکوب وحشیانه ارتش میانمار در سال ۲۰۱۷ فرار کردهاند با حصارهایی از جامعه محلی جدا شدهاند و در پناهگاههای محقر و تنگ زندگی میکنند. «اولیویه دی شوتر» معتقد است برای رسیدگی به وضعیت آوارگان روهینگیایی توجه بینالمللی بیشتری مورد نیاز است، چرا که در غیر این صورت، این افراد تا ۱۰ سال آینده وضعیتی مشابه آوارگان فلسطینی خواهند داشت.
-
مهاجرت متخصصان سلامت از کشورهای جهان سوم
اکنون پس از معادن و منابع غنی کشورهای جهان سوم که سالها توسط اروپا و آمریکا غارت شد نوبت به نیروی متخصص بهداشتی و سایر متخصصان رسیده است. با این تفاوت مهم که برخلاف معادن و منابع که اروپاییها برای تخلیه و بردنش به اروپا تصمیم میگرفتند اکنون و ظاهرا این خود نیروی کار بهداشتی است که به این نتیجه رسیده تا برای زندگی بهتر دست به مهاجرت بزند. اما نکته اینجاست که کشورهای توسعهیافته ترجیح میدهند تا به جای رفتن به سمت تربیت نیروی سلامت آنها را وارد کنند، چرا که از یک طرف فرهنگ عمومی جوامع اروپایی و آمریکا به سمت مصرف بیشتر و عدم تمایل به رشتههای دانشگاهی سخت گرایش دارد و از طرف دیگر هزینه تربیت نیروی کار متخصص بهداشتی برای کشورهای اروپایی بسیار گران تمام میشود.
-
تغییر اقلیم دنیا را دگرگون کرده است
بارش تابستانی تگرگ و موج گرما در آسیای جنوب شرقی و آلمان
در سالهای اخیر تغییرات آب وهوایی و اقلیمی باعث بروز تحول در چرخه طبیعی فصلها شده است. تقریبا تمام قارهها در نقاطی درگیر این تغییرات ناآشنا شدهاند. اکنون در تابستان منطقهای از آلمان با بارش تگرگ و برف درگیر است و بخشهای وسیعی از کرهجنوبی و ژاپن نیز همزمان خطر افزایش دما و بروز طوفان و سیل را از سر میگذرانند.
-
در میانه زمستان نیمکره جنوبی
کشورهای آمریکای جنوبی تحت تاثیر گرمای بیسابقه
موج گرمای بیسابقه زمستانی بخش بزرگی از آمریکای جنوبی را فرا گرفته است و پیشبینی میشود در روزهای آینده دمای هوا در جنوب غربی برزیل از ۴۰ درجه سانتیگراد (۱۰۴ فارنهایت) فراتر رود. اقلیمشناسان بر این باورند که گرمای سوزان آمریکای جنوبی یکی از رویدادهای خارقالعاده و عامل بازنویسی همه کتابهای اقلیمشناسی خواهد بود.
-
به گزارش گالوپ:
یکسوم زنان جهان در وضعیت مشقتباری زندگی میکنند
به گزارش موسسه نظرسنجی گالوپ «شاخص جهانی سلامت زنان» نشاندهنده نابرابری در وضعیت نیمی از جمعیت جهان است. بر اساس این گزارش در سال ۲۰۲۱، بیش از یک نفر از هر سه زن یا تقریباً یک میلیارد زن وضعیت مشقتباری برای برآوردن نیازهای اساسی خود روبرو بودهاند. این روندها نشان میدهد که توانایی زنان برای برآورده کردن نیازهای اولیه خود (مانند تهیه غذا) کاهش یافته اما در تامین سرپناه، آمار مشقت وارده بر زنان و مردان به یک اندازه بوده است. ابعاد اندازهگیری شده در این نظرسنجی شامل مراقبتهای پیشگیرانه، سلامت عاطفی، نگرش به سلامت و ایمنی، سلامت فردی و نیازهای اساسی است. این شاخص همچنین بر اختلاف ایجاد شده توسط عامل تحصیلات و موقعیت جغرافیایی نیز تاکید میکند.