تیتر سه زیرسرویس

  • موج گرمای کشنده در مکزیک

    تغییرات آب و هوایی امواج مرگبار گرما را چند برابر می‌کند

    موج گرمای کشنده در مکزیک

    در مکزیک، حداقل 125 نفر از ماه مارس بر اثر دمای بالا جان خود را از دست داده‌اند، در حالی که رکورد در هندوراس و گواتمالا شکسته شده است. این موج گرما که در گذشته تنها یک بار در زندگی هر شهروندی تجربه می‌شد، اکنون بارها و بارها اتفاق می‌افتد. تحلیل‌های اخیر نشان می‌دهد که بحران آب و هوایی در این منطقه احتمال وقوع امواج گرما در طول روز را سی و پنج برابر افزایش می‌دهد، «سازمان جهانی آب و هوا» با تجزیه و تحلیل در اینباره نشان می‌دهد که احتمال افزایش ۲۰۰ برابری ناشی از گرم شدن کره زمین وجود دارد.

  • غول دخانیات دنیا متهم به دخالت در پژوهش‌های دانشگاهی شد

    دستکاری علم برای کسب سود

    غول دخانیات دنیا متهم به دخالت در پژوهش‌های دانشگاهی شد

    شرکت تنباکو «فیلیپ موریس» متهم به «دستکاری علم برای کسب سود» از طریق تأمین مالی تحقیقات و کار حمایتی با دانشمندان است. این شرکت چندملیتی متهم شده است که برای جذب غیرسیگاری‌ها به محصول تنباکوی گرمایشی خود (سیگار الکترونیکی) به یک شرکت واسطه کمک مالی کرده تا از آن طریق بر نتایج یک پژوهش علمی به نفع خود استفاده کند. مقاله‌ای که منجر به رسوایی شرکت «فلیپ موریس» شده است، بر اساس ۲۴ سند فاش شده از خود شرکت قرار دارد که در آن مراودات مالی درباره پژوهش‌ها و همچنین موارد دیگر اعتمادسازی نسبت به محصول این شرکت مشاهده می‌شود.

  • ذرات معلق در ریه‌های زمین

    تنها ۵ درصد از کشورها استاندارد هوای پاک سازمان جهانی بهداشت را رعایت می‌کنند

    ذرات معلق در ریه‌های زمین

    بنگلادش، پاکستان و هند بیش از ۱۰ برابر از حداکثر غلظت سالانه ۲.۵ میکرون قطر که توسط سازمان بهداشت جهانی تعیین شده است فراتر رفته‌اند. این ذرات معلق که به (PM۲.۵) معروف هستند نوعی از ذرات معلق‌اند که هر ساله با حدود یک میلیون مرگ زودرس در سراسر جهان مرتبط است. این مطالعه همچنین پایتخت‌ها را بر اساس کیفیت هوای ضعیف رتبه‌بندی می‌کند که بر این اساس «دهلی نو» در هند «داکا» در بنگلادش و «اواگادوگو» پایتخت بورکینافاسو از آلوده‌ترین پایتخت‌ها مطابق استاندارد جدید سازمان بهداشت جهانی محسوب می‌شوند. ذرات معلق PM ۲.۵ از منابع بسیار متنوعی منشأ می‌گیرد و از جمله رایج‌ترین اجزای آن می‌توان به سولفات‌ها، کربن سیاه، نیترات‌ها و آمونیوم اشاره کرد. البته در میان منابع مرتبط با انسان، موتورهای احتراقی، فرآیندهای صنعتی، تولید برق، سوزاندن چوب، فعالیت‌های کشاورزی و ساخت و ساز از عوامل برجسته تولید این ذرات هستند.