تیتر سه زیرسرویس

  • قراردادهای تجاری با هند و کشورهای حاشیه خلیج فارس در اولویت است

    وزیر بازرگانی بریتانیا:

    قراردادهای تجاری با هند و کشورهای حاشیه خلیج فارس در اولویت است

    بریتانیا روز دوشنبه گفت که تضمین قراردادهای تجارت آزاد با هند و کشورهای خلیج فارس «اولویت» دولت کارگر است. انتظار می‌رود مذاکرات بین بریتانیا و شورای شرکت خلیج فارس بسیار زود از سر گرفته شود. قراردادهای تجارت آزاد بریتانیا به عنوان یک مزیت کلیدی برگزیت مطرح می شد، اما تاکنون ثابت شده است که این قراردادها دست نیافتنی بوده است.

  • آیا کالج‌های دانشگاهی ارزشش را دارند؟

    در نگاه آمریکایی‌ها؛

    آیا کالج‌های دانشگاهی ارزشش را دارند؟

    با بهبود وضعیت اقتصادی برای جوانان با و بدون مدرک در ایالات متحده آمریکا، آمریکایی‌ها دیدگاه‌های متفاوتی در مورد ارزش مدرک دانشگاهی و هزینه‌های آن دارند. موسسه پژوهشی «پیو» با انتشار آخرین نظرسنجی خود در این باره دیدگاه‌ها آمریکایی‌ها نسبت به موضوع را سنجیده است. بر این اساس تنها یک نفر از هر چهار بزرگسال آمریکایی معتقد است که داشتن مدرک دانشگاهی چهار ساله برای به دست آوردن شغلی با درآمد خوب در اقتصاد امروز «مهم» و تقریباً نیمی از مصاحبه‌شوندگان معتقدند که اهمیت مدرک دانشگاهی از ۲۰ سال پیش کمتر شده است.

  • بحران جهانی مسکن/۱

    بحران جهانی مسکن/۱

    موضوع مسکن یک بحران جهانی است. بحرانی که در حال خفه کردن طبقه متوسط شهری، خصوصا در شهرهای بزرگ جهان است. این بحران چگونه ایجاد شده و دلایل آن چیست؟ وضعیت کشورهای توسعه یافته در مواجهه با این بحران چگونه است و آیا می‌توان راه‌حلی را برای آن یافت؟ در این یادداشت سعی میکنیم تا به برخی پاسخ‌های مناسب در این زمینه بپردازیم.

  • کمبود ده‌ها هزار خانه در ایرلند

    کمبود ده‌ها هزار خانه در ایرلند

    بانک مرکزی ایرلند اعلام کرده است که بازار مسکن با یک دهه کمبود عرضه دست و پنجه نرم می‌کند و به ده‌ها هزار خانه دیگر برای ساخت و ساز سالانه نیاز دارد. دولت ایرلند بودجه ساخت مسکن را از حدود ۱ میلیارد یورو به ۶.۵ میلیارد یورو در سال افزایش داده است، به طوری که بودجه ساخت مسکن در این کشور اکنون یکی از بالاترین‌ها در اتحادیه اروپا است. گزارش این بانک معتقد است که کمبود مسکن و افزایش هزینه‌های زندگی در نهایت هزینه بیشتری را برای تجارت در ایرلند به همراه خواهد داشت و در نهایت به رقابت پذیری و رشد پایدار در میان مدت آسیب می‌رساند.

  • آینده کشمکش‌های آبی

    آیا مناقشات بر سر منابع آب به جنگ منجر خواهد شد؟

    آینده کشمکش‌های آبی

    چشم‌انداز جنگ‌های آبی یک بحث طولانی مدت و فعال است که همه از مقامات بلندپایه سازمان ملل گرفته تا کارشناسان مشهور سیاست آبی نگرانی خود را در مورد خطرات آن درک کرده و ابراز می‌کنند. رقابت فزاینده برای آب در مناطقی که در حال حاضر خشک هستند، در کنار اثر ترکیبی تغییرات آب و هوایی، منجر به وضعیتی دشوار شده است. «فرانسیس گالگانو»، دانشیار دپارتمان جغرافیا و محیط زیست در دانشگاه ویلانوا در پنسیلوانیا، نقاط اشتعال بالقوه را شناسایی کرده است.

  • چین برای مقابله با مشکلات جمعیتی بازنشستگی را به تعویق می‌اندازد

    چین برای مقابله با مشکلات جمعیتی بازنشستگی را به تعویق می‌اندازد

    سن بازنشستگی در چین که یکی از پایین‌ترین سنین بازنشستگی در میان کشورهای توسعه یافته است، افزایش خواهد یافت. هم اکنون سن بازنشستگی در چین برای مردان ۶۰ سال و برای زنان ۵۵ سال است و به در عوض هر بازنشسته چینی پنج نفر مشغول به کار هستند؛ نسبتی که تا سال ۲۰۵۰ به دو شاغل در برابر یک بازنشسته کاهش خواهد یافت.

  • مقامات فرانسوی متهم به پاکسازی اجتماعی شدند

    در بحبوحه بازی‌های المپیک پاریس

    مقامات فرانسوی متهم به پاکسازی اجتماعی شدند

    با گرم شدن بازار بازی‌های المپیک پاریس، فعالان حقوق بشر مدعی شده‌اند که مقامات درگیر «پاکسازی اجتماعی» هستند، سیاستی که دولت برای بیرون‌کردن بی‌خانمان‌ها از شهر دارد. البته مقامات فرانسوی این ادعاها را رد می‌کنند اما تعدادی از سازمان‌های غیرانتفاعی شواهدی را ارائه کرده‌اند که روش‌هایی را که توسط مقامات برای «مدیریت» آسیب‌پذیرترین جمعیت‌ها در منطقه پاریس قبل و در طول بازی‌ها استفاده می‌شود، مستند کرده است.

  • وضعیت کارکنان خدمات خانگی در اروپا

    وضعیت کارکنان خدمات خانگی در اروپا

    قاره اروپا به نیروی کار خدمات خانگی به شدت نیازمند است. بر اساس آمارها کشورهای اتحادیه اروپا با مشکل پیری جمعیت در سال‌های آینده روبرو خواهند شد و بر این اساس نیازمند نیروی کار مراقبت خانگی هستند. قرار بر این است که تعداد کارکنان این بخش در سال‌های آینده افزایش یابد. استراتژی مراقبت که توسط کمیسیون اروپا در سال ۲۰۲۲ منتشر شده است بیان می‌کند که بیش از ۱.۶ میلیون کارگر مراقبت طولانی مدت باید تا سال ۲۰۵۰ به جمعیت کارکنان این قاره اضافه شوند تا پوشش در سطح مورد نیاز حفظ شود. اما این کارکنان با مشکلاتی همچون دستمزد کم، ساعات کاری طولانی و خستگی سلامت روان در کنار افق بازنشستگی مبهم دست و پنجه نرم می‌کنند.

  • «ثروتمند بودن» لزوماً به معنای «ثروتمند بودن» نیست

    رشد ثروت در ترکیه به‌رغم تورم افسارگسیخته

    «ثروتمند بودن» لزوماً به معنای «ثروتمند بودن» نیست

    بانک سوئیس UBS در گزارش جهانی ثروت در سال ۲۰۲۴ اعلام کرد که ترکیه با رشد خیره‌کننده بیش از ۱۵۷ درصدی ثروت به ازای هر فرد بزرگسال بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ متمایز است و سایر کشورها را پشت سر گذاشته است. اما در عین حال تورم در ترکیه کمی بیش از ۷۱ درصد است، رقمی چشمگیر برای جمعیت ۸۵ میلیون نفری که بسیاری از آنها طی چند سال گذشته شاهد کاهش چشمگیر قدرت خرید خود بوده‌اند. پس افزایش ثروت به چه معنا است و ارتباط آن با «ارز» و تورم چگونه است.