-
مصائب واریز نشدن حق بیمه از سوی کارفرمایان
ضربه زدن به آینده جامعه کارگری با تأخیر در بیمهپردازی
برخورداری از «بیمه تأمین اجتماعی» حق قانونیِ تمام کارگران شاغل در همه کارگاههای مشمول قانون کار در سراسر کشور است و هر نوع اهمال یا تاخیر کارفرما در این زمینه، یک تخلف محرز قانونی است.
-
سه دلیل عمده کاهش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری
طبق آمارها تعداد مقرریبگیران بیمه بیکاری در 2 سال اخیر روند کاهشی داشته، بطوری که در تیرماه امسال تعداد افراد مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری از 270 هزار نفر به 176 هزار نفر رسیده است. به عبارتی به میزان 34.81 درصد تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری کاهش یافته است.
-
مزایای طرح طبقهبندی مشاغل
ضرورت پرداخت مزد براساس قانون و جایگاه شغلی
حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار، کف پرداختی به کارگران بیمه شده است اما حقوق دریافتی ماهانه کارگران محدود به این رقم نمیماند، قانون تاکید دارد که کارگران باید بیشتر از حداقل مصوب حقوق ماهانه داشته باشند.
-
نقش توسعه تعامل شرکای اجتماعی در ارتقاء تولید
سهجانبهگرایی تضمین ارتقاء شاخصهای بازار کار
سهم بیش از ۵۰ درصدی جامعه کار و تولید در قالب ۱۴ میلیون نفر نیروی کار فعال و شاغل در بنگاهها و کارگاههای تولیدی، صنعتی، خدماتی و کشاورزی از جمعیت شاغل کشور، نیازمند سیاستگذاری بازار کار متناسب با ظرفیتهای منابع و نیرویانسانی با بهرهمندی از تعامل شرکای اجتماعی این حوزه است.
-
اشتغالزایی با محوریت مردمیسازی مهارتهای فنی و حرفهای
دولت سیزدهم با رانتزدایی در صدور مجوزهای آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای، علاوه بر افزایش تعداد این نوع آموزشگاهها، موجب افزایش اشتغال مهارتآموزان آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای شد. به عبارتی یکی از رویکردهای اشتغال در دولت سیزدهم، اشتغالزایی با محوریت مردمیسازی مهارتهای فنی و حرفهای است.
-
افزایش بیش از ۱۳ برابری مشارکت مردم در بخش تعاون
رونق تعاونیها به معنای بهبود وضعیت زنان است
ششم شهریورماه، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از افزایش ۸ برابری مشارکت مردمی در بخش تعاون طی هفت ماه گذشته خبر داد.
-
بررسی آخرین جزییات طرح کالابرگ الکترونیک برای ۵ دهک اول درآمدی
افزایش قدرت خرید و تغذیه سالم برای دهکهای پایین
از دوم شهریور ماه امسال دهکهای ۴ و ۵ درآمدی مشمول طرح اعتبار مضاعف کالابرگ الکترونیک شدند که بر اساس آن خانوارهای این ۲ دهک در صورتیکه به میزان ۲۰۰ هزار تومان از یارانه خود در قالب طرح کالابرگ الکترونیک خریداری کنند، به مبلغ ۱۲۰ هزار تومان یارانه مضاعف برای آنها واریز میشود. تا پیش از این ماه سه دهک اول درآمدی مشمول این طرح شده بودند.
-
از «آزمایش» تا «سامان کاشی»؛
کارخانههایی که از خواب زمستانی بیدار شدند
تحریمها، مشکلات اقتصادی و افزایش هزینههای تولید، موجب تعطیلی یا رکود تعدادی از کارخانهها در دهههای گذشته شد اما خبر خوش اینکه تعدادی از این واحدهای تولیدی در ماههای اخیر به زنجیره تولید کشور بازگشتهاند.
-
معاون وزیر کار در یک نشست خبری تاکید کرد
دولت دغدغه معیشت کارگران را دارد
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره موضوعاتی که در خصوص درخواست کارگران برای افزایش حقوق مطرح می شود،تاکید کرد: دولت همواره دغدغه معیشت کارگران را دارد اما باید توجه داشت که طبق قانون افزایش حداقل حقوق کارگران سالانه یک بار صورت میگیرد.
-
در دو سال اخیر صورت گرفت
رقابتپذیری تعاونیها و بازاریابی مناسب عامل رشد صادرات بخش تعاون
پیشبینی میشود که تعاونیها در سالجاری، یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار صادرات داشته باشند. این مقدار ۲۰ درصد بیشتر از سال گذشته است. به عبارتی به نظر میرسد که بخش تعاون در سال ۱۴۰۲ سهم خود را در تولید ناخالص داخلی افزایش دهد.
-
آمارهای جدید نرخ مشارکت اقتصادی نشانمیدهد؛
افزایش 3.1 درصدی نرخ مشارکت اقتصادی در استانها
نرخ مشارکت اقتصادی 14 استان در بهار سال 1401 بالاتر از میانگین کشوری بود و این در حالی است که در سهماهه ابتدایی امسال تعداد این استانها به 15 مورد افزایش یافت.
-
افزایش سرانه تغذیه سالم با طرح کالابرگ الکترونیک
دولت سیزدهم برای کاهش اثرگذاری نرخ تورم بر سفرههای مردم، بهصورت تدریجی در حال گسترش طرح کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار یارانه نقدی در دهکهای درآمدی کشور و گسترش سبدهای کالایی است.
-
نگاهی به سامانه جستجوی شغل و کارکرد آن
کاریابی بدون صرف پول و هزینه
بیست و سوم مردادماه، مدیرکل دفتر توسعه نهادهای اشتغال و هدایت نیروی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ثبت ۱۳ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی با ظرفیت ۱۰۰ هزار شغل در سامانه جستجوی شغل خبر داد و گفت: تاکنون ۱۸هزار و ۱۳۸ معرفینامه صادر شده است و ۶ هزار نفر بهکارگیری شدند.
-
نگاهی به رشد ۱۷ درصدی اشتغال تماموقت
ایجاد انگیزه در نیروهای کار با فراهمکردن فرصتهای شغلی باکیفیت
نهم مردادماه، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت بود با همراهی دولت و بخش خصوصی اشتغال تماموقت ۴۴ ساعت در هفته به ۷۱ درصد رسید اما کارشناسان بازار کار میگویند برنامهریزی برای ایجاد یک میلیون شغل در سال بسیار خوب است، اما در کنار کمّیت، کیفیت مشاغل نیز اهمیت دارد.
-
راهکارهای غیررسمیزدایی از اقتصاد
اولویت برخورداری از شغل شایسته با زنان شاغل در فضای کار غیررسمی است
از نظر سازمان بینالمللی کار، مشاغل غیررسمی مشاغلی هستند که افراد شاغل، بدون داشتن قرارداد رسمی کار، با دستمزد کمتر از حداقل مزد قانونی و بدون برخورداری از خدمات بیمهای و چتر حمایتی قانون کار مشغول به کارند.
-
پیشبینی تحقق ۱۲۶ هزار میلیارد تومانی اعتبار اشتغالزایی در بودجه امسال
امسال ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات تکلیفی ذیل تبصره ۱۸ و مبلغ ۴۲ هزار میلیارد تومان از منابع بودجه برای اشتغالزایی پیشبینی شده که به نظر میرسد با همافزایی بانکها، این میزان به ۱۲۶ هزار میلیارد تومان برسد که در مجموع برآوردها حاکی از تخصیص اعتبار ۲۲۶ هزار میلیارد تومانی اشتغالزایی برای سالجاری است.
-
اشتغال ۸۵ درصدی زنان در سه ماهه اول امسال
کل جمعیت فعال زنان، به ۴ میلیون و ۵۳۹ هزار نفر رسید که نشان از افزایش ۱۵۰ هزار نفری دارد. در مقابل ۲۳۷ هزار نفر از جمعیت غیرفعال زنان با کاهش مواجه شد. در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته بیش از ۱۸۵ هزار نفر به تعداد شاغلان زن اضافه شد که جمعیت آنها را به ۳ میلیون و ۸۶۶ هزار نفر رسانده است. در این بازه زمانی از جمعیت غیرفعال زنان به میزان ۲۳۷ هزار نفر کاسته شده و تعداد آنها را به ۲ میلیون و ۶۳۱ هزار نفر کاهش داده است. این میزان در مردان کمتر از زنان بوده است.
-
بررسی اصلاحیه طرح بیمه کارگران ساختمانی؛ بهزودی در مجلس
کارگران بخش ساختمان در انتظار پوشش بیمهای
در حالی به گفته محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، اصلاحیه طرح بیمه کارگران ساختمانی بهزودی در صحن مجلس بررسی میشود که سال گذشته در راستای حل مسأله پوشش بیمهای کارگران حوزه ساختمان، اصلاح ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی در مجلس مطرح و به تصویب نمایندگان رسید.
-
لایحهی «اصلاح قانون کار» به کجا رسید؟
مدتی پس از هفته کارگر امسال بود که علی حسین رعیتی فرد، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از تدوین پیشنویس «لایحه اصلاح موادی از قانون کار» خبر داد. این در حالیست که امروز فقط ۴ درصد کارگران کشور قرارداد دائم دارند و این گروه کوچک نیز احتمالاً کارگران در آستانه بازنشستگی و خروج از بازار کارند.
-
نگاهی به دستور رئیس دولت در شورای عالی اشتغال
تملک واحدهای تولیدی به دلیل بدهی بانکی ممنوع
عصر هفتم مرداد، در نشست شورای عالی اشتغال، رئیسجمهوری تملک واحدهای تولیدی از سوی بانکها و توقف تولید را برخلاف سیاست اشتغالزایی دانست و تاکید کرد: هیچ واحد تولیدی نباید به دلیل بدهی به نظام بانکی تعطیل شود و بانکها بازپرداخت تسهیلات خود را از مسیرهای دیگری پیگیری کنند.
-
سهم خدمات در اشتغال همچنان بیش از ۵۰ درصد است
ریسک بالای سرمایهگذاری و بیانگیزگی کارگران، بزرگترین موانع رشد صنعت در ایران
فعالیتهای بخش خدمات درحالی بیش از نیمی از بازار اشتغال کشور را به خود اختصاص داده که بهرغم برنامهریزیها و هدفگذاریها برای ارتقای سهم سایر بخشها بهویژه صنعت، هنوز این سهم به تعادل قابل قبول نرسیده است.
-
وزیر کار اعلام کرد
جزئیات ایجاد اشتغال و نرخ بیکاری استانها
صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از کاهش یک درصدی نرخ بیکاری در کشور از ۹.۲ درصد به ۸.۲ درصد در بهار امسال نسبت به بهار سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: نرخ بیکاری ۲۴ استان تک رقمی و نرخ بیکاری ۱۸ استان زیر ۸ درصد شده است.
-
طرح تابستانه مهارت؛ پرورش شاغلان آینده متناسب بازار کار
طرحی برای آینده، همانی که نسلی را برای بازار کار فردای ایران آماده میکند. مهارتآموزی در تابستان برای دانشآموزان، این همان طرحی است که بستر لازم را برای آینده بازار اشتغال، متناسب با نیازهای بازار کار برای همین نوجوانان فراهم کند. دغدغهای که بازار کار به دلیل نبود ساختار آموزشمحور متناسب با سنین نوجوانی، با آن مواجه است.
-
سامانه جستجوی شغل، حلقه اتصال کارفرما و کارجو
کاریابیها، کارفرمایان و کارجویان در سامانه جستجوی شغل میتوانند، ضمن ایجاد پنل کاربری و ثبت دادههای لازم از خدمات سامانه در زمینه معرفی فرصتهای شغلی، شناسایی افراد آماده به کار و تطبیق شغلی بهرهمند شوند. بر این اساس، شفافیت و پویایی در بازار کار ثبت میشود و سیاستگذاری بهتر و بهبود عملکرد بازیگران حوزه بازارکار را به دنبال خواهد داشت.
-
کارشناس کسب و کار و تولید در گفتوگو با آتیهآنلاین مطرح کرد:
چالشهای دانشآموختگان برای ورود به بازار کار
حمید حاج اسماعیلی، کارشناس حوزه کسب و کار و تولید با اشاره به اینکه کمبود شغل، عدم تعریف جایگاه شغلی و درآمد مناسب و کارآمدی شغل برای دانشآموختگان دانشگاهی را باید مجموعهای از چالشهای مربوط به جامعه فارغ التحصیلان دانست، گفت: این وضعیت عدم امکان یا تمایل ورود این افراد به بازار کار و مهاجرت آنان را به دنبال داشته است.
-
چند قدم تا تصویب نهایی طرح ساماندهی کارکنان دولت
طرح ساماندهی استخدام دولت بعد از ۲ سال انتظار، ظاهراً قرار است این هفته در نوبت صحن علنی مجلس شورا قرار بگیرد.
-
بازرسی کار در حفظ جان کارگران جایگاه بیبدیلی دارد
لزوم استفاده از ظرفیت تشکلهای صنفی و مدنی برای تقویت بازرسی کار
براساس آمارهای رسمی، از زمان استقرار دولت سیزدهم تا پایان مهر ماه ۱۴۰۱ بیش از ۱۰۴ هزار فقره بازرسی از کارگاههای مشمول قانون کار انجام گرفته که بیش از ۲۲ هزار مورد بازرسی ویژه از کارگاههای پرخطر در صنایع ساختمان، معدن و نفت وگار و پتروشیمی بوده است.
-
افزایش ۲ درصدی سهم اشتغال فارغالتحصیلان در دولت سیزدهم
اشتغال دانشآموختگان روی ریل
نرخ اشتغالزایی سهم اشتغال دانشآموختگان در دو سال اول دولت سیزدهم در حالی روند افزایشی داشته است که عدد میانگین این نرخ در بازه زمانی اشاره شده نسبت به دو سال آخر دولت قبل ۱.۴ درصد افزایش را ثبت کرده است.
-
نگاهی به راهکارهای کاهش حوادث کار در بخش ساختمان
بازی کارگران با مرگ در برجهای نیمهساز
نرخ حوادث کار در بخش ساختمان بالا است؛ براساس آمارهای رسمی، حدود ۳۸ درصد حوادث کار کشور و ۴۸ درصد فوتیهای ناشی از حوادث شغلی مربوط به بخش ساختمان است.
-
کارشناس حوزه کار و تولید تاکید کرد:
تحقق توسعه بازار کار با استفاده از رشد فناوری
حمید حاجاسماعیلی، کارشناس حوزه کار و تولید در گفتوگو با آتیه آنلاین با تاکید بر اینکه تحقق توسعه بازار کار با استفاده از رشد فناوری جدید موثر در این بخش امکانپذیر است، گفت: رشد فناوری و تکنولوژی و تاثیر آن در بازار از زوایای مختلفی قابل بررسی و تحلیل است.