-
نگاهی به نرخ حوادث کار در ایران و جهان؛
هر ماه ۱۰۰ کارگر در حوادث کار کشور قربانی میشوند
هر ساله بهطور متوسط ۱۲۰۰ کارگر در جریان حوادث ناشی از کار در استانهای مختلف کشور جان خود را از دست میدهند؛ در این میان، بخش ساختمان و معدن بیشترین فوتیهای حادثه کار را به خود اختصاص میدهند.
-
نقش آموزش ایمنی در کاهش حوادث کار
ایمنی محل کار موضوع مهم و اساسی برای متولیان و شرکای اجتماعی حوزه کار بهویژه کارگران در سراسر جهان است؛ بر همین اساس بسیاری از کشورهای جهان با تدوین و تصویب قوانین و دستورالعملهای داخلی و پیوستن به کنوانسیونهای بینالمللی ایمنی و بهداشت کار تلاش میکنند تا با نظارت مستمر بر روند فعالیتها، حوادث کار را کنترل کنند.
-
شرایط افزایش حقوق کارگران در میانه سال؛
ترمیم مزد امکانپذیر است؟
ماده ۴۱ قانون کار تنها ماده قانونی ناظر بر افزایش حداقل دستمزد کارگران در قانون کار است؛ این ماده قانونی، ضوابط و قواعد افزایش حداقل دستمزد کارگران در نهادی سهجانبه به نام شورای عالی کار را مشخص و تعریف کرده است.
-
کاهش دغدغههای شغلیابی با سامانه جستجوی شغل؛
تلاقی کارجو و کارفرما در مسیر اشتغال
همواره یکی از دغدغههای مشترک شرکای اجتماعی و متولیان حوزه کار در چگونگی توسعه اشتغال و برقراری ارتباط بین نیروی کار و کارفرما تعریف شده است؛ به این واسطه ایجاد سازوکاری مناسب و موثر در راستای شکلدهی ارتباط تاثیرگذار بازیگران بازار کار با یکدیگر و برقراری تعادل در این بخش، موضوعی است که در «سامانه جستجوی شغل» به آن پرداخته شده است.
-
افزایش سهم بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی؛
شکاف مدرک-مهارت چگونه پُر میشود؟
در بهار ۱۴۰۳ سهم جمعیت بیکار فارغالتحصیل آموزش عالی از مجموع بیکاران کشور ۴۳ درصد اعلام شد؛ این سهم در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتر است. بررسی تغییرات این شاخص نشان میدهد که نسبت به فصل مشابه سال قبل۲. ۲ درصد افزایش در این حوزه ثبت شده است.
-
جزییاتی از حادثه انفجار در معدنجوی طبس
حادثهای تلخ در ساعات میانی شب در معدنجوی طبس، تعدادی از کارگران شاغل را به کام مرگ فرستاد و تعدادی دیگر از آنها را مصدوم و راهی بیمارستان کرد.
-
حاشیههای تعیین مزد منطقهای؛
بررسی دیدگاه کارفرمایان، کارگران و دولت
در سالهای اخیر و در پی افزایش فشارهای اقتصادی و تورم بالا، موضوع تصویب حداقل دستمزد منطقهای در ایران مورد توجه برخی گروههای کارفرمایی و همچنین دولت قرار گرفته است؛ بهگونهای در دورههای مختلف این مسأله به یکی از موضوعات مطرح شده در مذاکرات دستمزد شورای عالی کار بدل شد.
-
بایدها و نبایدها در احیای واحدهای راکد؛
اولویتی که اقتصاد را نجات میدهد
«اتمام پروژههای نیمهتمام اشتغالزا در استانها و احیای واحدهای تولیدی راکد» دستور کار نشست اخیر «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با نمایندگان عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بود؛ موضوعی که به گواه کارشناسان با توجه به احیای ظرفیتهای بسیار، تاثیرگذاری بالایی در حوزه کار و اشتغال خواهد داشت.
-
بررسی وضعیت شغلی کارگران فعال در کارخانجات شیمیایی
صنایع شیمیایی، بهویژه در بخشهایی مانند تولید رنگ، مملو از خطرات شغلی متعددی است. کارگران این صنعت به طور مرتب در معرض مواد مضر مانند ترکیبات آلی فرار (VOCs)، حلال ها، فلزات سنگین و سایر مواد شیمیایی سمی هستند. در زمینه تولید رنگ خودرو، خطرات به ویژه به دلیل ترکیب دماهای بالا، محیط های بسته و قرار گرفتن مداوم در معرض آلاینده های شیمیایی که به طور قابل توجهی شانس مبتلا شدن به بیماری ها و صدمات شغلی را افزایش میدهد، مشهود است.
-
کارشناس حوزه کار در گفتوگو با آتیه آنلاین مطرح کرد:
اولویتهای حوزه اصلاح قانون کار
«ناصر چمنی» کارشناس حوزه کار ضمن تأکید بر ضرورت اصلاح قانون کار بهویژه در موادی که به حوزههای امنیت شغلی، دستمزد و تأمین معیشت کارگران مربوط میشود، اولویتهای اساسی بازبینی و اصلاح قانون کار را در شرایط امروز و با توجه به تغییرات فضای کار و تولید، الزامی دانست.
-
روزگار شاغلان سیمبان
روایت پازلگونه سیمبانان، حکایت از خُرده روایتهایی از شرایط سخت و استرسزای اشتغال این بخش از شاغلان حوزه کارگری است؛ آنها سالها است با حقوق نابرابر در ارتفاع بالای تیرکهای برق مشغول به کارند و در این راه شمار زیادی از این گروه بر اثر حوادث شغلی آسیب دیده یا فوت کردهاند.
-
رشد اشتغال در بهار امسال به بالاترین رقم در سه دهه اخیر رسید؛
احیای فرصتهای شغلی از دست رفته
سرانجام در سه ماهه نخست سالجاری، تعداد شاغلان کشور برای اولین بار به بیش از آمار بهار سال 1398 با بالاترین اشتغال رسید؛ همچنین شاغلان این محدوده زمانی با افزایش بیش از 245 هزار نفری به 24 میلیون و 745 هزار نفر رسیدند.
-
آتیه آنلاین تشریح میکند؛
اشتغال خانگی و چالشهای فراروی آن
مشاغل خانگی شامل کسب وکارهایی است که گاهی تنها توسط یک فرد اداره میشوند، گاه به صورت خانوادگی گسترش پیدا میکنند و گاهی زمینه اشتغال تعداد زیادی از افراد جویای کار را فراهم میکنند. سهم زنان از راهاندازی کسب وکارهای خانگی حدود ۸۰ درصد است.
-
روند کاهشی نرخ بیکاری در ایران سه ساله شد؛
استناد به دادههای دولتی مبنای گزارش صندوق بینالمللی پول
تازهترین گزارش صندوق بینالمللی پول نشان میدهد که نرخ بیکاری در سه سالگذشته روند کاهشی داشته و از ۹.۲ درصد در سال۱۴۰۰ به ۸.۱ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده است. این در حالی است که بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری افراد ۱۵ساله و بیشتر در نخستین فصل سال جاری به ۷.۷ درصد رسیده که نسبت به فصل بهار سالگذشته به میزان ۰.۵ درصد کاهش را نشان میدهد.
-
خانهدار شدن کارگران در تعاونیهای مسکن؛
کارگران چطور صاحبخانه میشوند؟
راهکار اصلی خانهدار کردن کارگران، تقویت و گسترش «تعاونیهای مسکن کارگری» است؛ تعاونیهای مسکن در قانون کار، بستر اصلی برای ساخت مسکن کارگری هستند و حمایت از آنها یک تکلیف قانونی دانسته شده است.
-
کاهش وابستگی به واردات و رشد خودکفایی اقتصادی عوامل احیای بنگاههای راکد؛
خلق ۲۵ فرصت شغلی با احیای هر واحد تولیدی
فعالسازی ظرفیتهای خالی و احیای واحدهای تولیدی و صنعتی راکد و نیمه راکد با جذب و بازگشت نیروی کار، منجر به افزایش سهم اشتغالزایی و بهبود رونق اقتصادی میشود؛ به این واسطه با بازگشت هر واحد به مدار تولید، حدوداً برای ۲۵ نفر شغل ایجاد میشود که سهم بسزایی در کاهش آمارهای بیکاری و افزایش اشتغالزایی دارد.
-
جدیدترین دادههای آماری بازار کار نشان داد؛
نرخ مشارکت اقتصادی ۱۴ استان بالاتر از میانگین کشوری
مطابق آخرین دادههای آماری مرتبط با تعیین نرخ شاخص مشارکت اقتصادی در سطح کشور، در سه ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ این نرخ در ۱۴ استان بیشتر از متوسط نرخ کشوری و دیگر استانها برآورد شده است؛ این دادههای آماری را میتوان نشانه رونق بازار کار و اشتغال و موثر در بهبود وضعیت کسب و کار برشمرد.
-
ترویج ادبیات عدالت در کشور نیازمند فرایند رسانه ای است
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه گفتمان عدالت باید در کشور ترویج شود، گفت: ترویج ادبیات عدالت در کشور نیازمند یک فرایند گفتمانی و رسانهای است.
-
تامین مسکن کارگری در چه وضعیتی است؟
در خردادماه امسال اعلام شد «بر اساس اعلام مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ساخت مسکن کارگری با جدیت در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد و در این راستا مبلغ ۲۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات با هدف حمایت از احداث مسکن کارگران در سراسر کشور اختصاص یافته است.
-
حضور ۱۸ نخبه ایرانی در رقابتهای المپیاد جهانی مهارت
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور از اعزام کاروان نخبه مهارتی به چهل و هفتمین دوره رقابتهای المپیاد جهانی مهارت ۲۰۲۴ در لیون فرانسه خبر داد.
-
هزار و 142 شرط زائد برای شروع کسبوکار حذف شد
رئیس مرکز بهبود فضای کسبوکار گفت: در مرحله اول پروژه پاکسازی قوانین مشخص شد که از ۱۸۲۲ مجوز با ۳۳ هزار شرط برای شروع کسبوکارها، سه درصد ناهنجار هستند و هزار و ۱۴۲ شرط اضافه نیز حذف شد.
-
مزایای عضویت ایران در هیأتمدیره مرکز آموزش بینالمللی تورین ایتالیا
مرکز آموزش سازمان بینالمللی کار (ITCILO) واقع در تورین ایتالیا، یک مؤسسه کلیدی وابسته به سازمان جهانی کار(ILO) است. این مرکز که در سال ۱۹۶۴ تأسیس شد، بهعنوان بازوی آموزشی (ILO) عمل میکند و بر ترویج کار شایسته برای همه از طریق آموزش و ظرفیتسازی تمرکز دارد.
-
بررسی وضعیت کارگران خطوط تولید کارخانههای صنعتی
حوزه صنعت در کشور ما ضمن تشکیل بخش قابل توجهی از اقتصاد، زمینه اشتغال تعداد زیادی از کارگران را فراهم میکند؛ با این حال شرایط کار در کارخانههای صنعتی بهویژه برای شاغل خطوط تولید، مملو از چالشهای متعدد است و این موارد علاوه ضمن تاثیرگذاری بر رفاه جسمی و روانی کارگران، پیامدهای گستردهتری برای بهرهوری و ثبات اقتصادی دارند.
-
عوارض گرمای شدید بر سلامت کارگران
چطور باید از گرمازدگی نیروی کار اجتناب کرد؟
خطرات کار در گرمای شدید، یک عارضه جهانی است؛ بیش از ۲.۴ میلیارد کارگر جهان در معرض خطر گرمای بیش از حد در محل کار قرار دارند و این به معنای خطر برای ۷۰ درصد از کارگران در سراسر جهان است.
-
تاثیر اجرای طرح تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار بر توسعه اشتغال
گرفتن مجوز برای ایجاد یک کسب و کار، اغلب کار بسیار سخت و مشکلی است؛ تا جایی که بسیاری از افراد متقاضی دریافت این مجوزها در پیچ و خم فرآیند صدور از ادامه مسیر منصرف میشوند. برخوردهای سلیقهای، انحصارات شغلی و برخی موارد دیگر از جمله مشکلات است که افراد در مسیر کسب مجوز برای کسب وکار خود تجربه میکنند.
-
«کارگران راهسازی» از تاخیر در پرداخت حقوق تا احتمال دائمی شدن قراردادها
کارگران شرکتهای راهسازی یا همان کارگران طرحهای عمرانی، نیروی کار پروژهای محسوب میشوند که براساس متن صریح قانون کار، از یکسری حقوق و امتیازات برخوردارند.
-
خروجی مهارتآموزی از کاهش تعدیل نیروی کار تا افزایش بهرهوری
گزارش مرکز برنامهریزی و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه وضعیت شاغلان کشور حاکی است در سال ۱۳۹۹ تعداد ۹ میلیون و ۵۳۲ هزار نفر از شاغلان ۱۵ ساله و بیشتر کشور به رسته کاری «مزد و حقوقبگیران بخش خصوصی» اختصاص داشته که با توجه به اشتغال حدود ۲۴ میلیون نفری در کشور، سهم بیش از ۲۸ درصدی کارگران ساده از این تعداد شاغل، بسیار بالا است.
-
مؤلفههای اثرگذار در توسعه اشتغال بخش تعاون
اگر بخشهای دولتی و خصوصی را دو ضلع اقتصاد کشور و تاثیرگذار فضای کسب و کار بدانیم؛ بخش تعاون نیز یکی دیگر اضلاع سهگانه این مجموعه اقتصادی است. بخشی که در سه دهه اخیر کمتر مورد توجه قرار گرفته و بر خلاف تأکید قانون اساسی، مورد اهتمام قرار نگرفته است.
-
بررسی چالشهای کاری معدنکاران در گفتگو با نایب رئیس کانون عالی شورای کار:
دستمزد پایین و ناامنی شغلی مهمترین دغدغه کارگران معدن
دادههای مرکز اطلاعات و راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از فعال بودن حدود ۶ هزار معدن در کشور گزارش میدهد، البته در حال حاضر تعداد معادن براساس منابع غیررسمی فراتر از رقم ارزیابی میشود. کمتر از ۹۵ هزار کارگر نیز در این معادن مشغول به کارند که بیش از ۹۰ درصد آنان چالشهایی نظیر دستمزد پایین، ایمنی کار، نداشتن پوشش بیمهای یا عدم پرداخت بهموقع حق بیمه و قراردادهای موقت شغلی را تجربه میکنند.
-
وضعیت کارگران بخش خدمات در ایران
فراوانی نیروی کار، چالشها و چشمانداز پیشرو
کشور ما در دهه اخیر و در یک روند تدریجی شاهد افزایش نیروی کار شاغل در بخش خدمات بوده که ناشی از عوامل متعددی از جمله بحرانهای اقتصادی، ناامنی شغلی، پیشرفت های تکنولوژیکی، شهرنشینی و تغییرهای به وجود آمده در رفتار مصرفکننده است.