• گال؛ یک بیماری شایع پوستی

    در گفتگو با یک متخصص پوست و مو مطرح شد:

    گال؛ یک بیماری شایع پوستی

    گال یکی از بیماری‌های شایع پوستی است که توسط حشره‌ای بسیار ریز ایجاد می‌شود. این حشره میکروسکوپی می‌تواند ماه‌ها روی پوست شما زندگی و در سطح پوست تولید مثل کند، در آن فرو رود، تخم‌گذاری کند و باعث ایجاد حساسیت‌های قرمز همراه با خارش روی پوست شود. این بیماری معمولاً با علائمی مانند خارش شدید همراه است. روش درمان آن نیز گاه سخت و طولانی است. این در حالی است که گاه در هر زمان تقریباً ۲۰۰ میلیون مورد ابتلا به بیماری گال در جهان گزارش می‌شود. حداقل مدت زمان تماس برای انتقال انگل گال حدود ۳۰ دقیقه است؛ لذا تماس‌های کوتاه مانند دست دادن یا بغل کردن معمولاً باعث انتقال این بیماری نمی‌شود. این بیماری طیف وسیعی از مردم را در تمام نقاط جهان مبتلا می‌کند. اهمیت این بیماری انگلی، ما را بر آن داشت  تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر مرتضی صابری؛ متخصص پوست و مو که در پی می‌آید.  

  • ناخن جویدن  ریشه در استرس دارد

    در گفتگو با یک روانشناس کودک و نوجوان مطرح شد:

    ناخن جویدن ریشه در استرس دارد

    ناخن جویدن یکی از شایع‌ترین رفتارها بین کودکان است. اختلال جویدن ناخن که در اصطلاح پزشکی به نام «اونیکوفاژی» نیز شناخته می‌شود، یک رفتار و عکس‌العمل عصبی است که افراد در مقابل فشار عصبی یا استرس از خود نشان می‌دهند. جویدن ناخن در کودکان ۳ الی ۱۲ بیش از سایر گروه‌های سنی رایج است. این کار در ظاهر به کودکان  آرامش می‌دهد. جویدن ناخن علاوه بر اینکه نشان از یک اختلال روانی دارد، در صورت ادامه می‌تواند آسیب‌های روحی و جسمی زیادی به فرد درگیر وارد کند. آمار ها نشان می‌دهد حدود ۳/۰ تا ۷/۰ درصد از کودکان عادت به جویدن ناخن دارند. در واقع ناخن جویدن در کودکان یک عادت یا رفتار نامناسب است که ممکن است تا نوجوانی ادامه یابد. کودکان ممکن است به دلایل مختلفی از جمله ژنتیک، اضطراب و تنش محیطی، عدم توجه و تمرکز، تقلید از دیگران و… شروع به جویدن ناخن و ادامه دادن آن کنند. اهمیت این موضوع ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر مهدخت یساولی؛ روانشناس کودک و نوجوان که در پی می‌آید .

  • «انگیزه»، عامل تنبلی برخی کارکنان و سخت‌کوشی برخی دیگر

    یک دکترای «رفتار سازمانی» دانشگاه تهران پاسخ داد:

    «انگیزه»، عامل تنبلی برخی کارکنان و سخت‌کوشی برخی دیگر

    یک دکترای مدیریت دولتی گرایش «رفتار سازمانی» دانشگاه تهران، معتقد است موفقیت هر سازمان به ایجاد «انگیزه» در کارکنان و کارگران برای اجرای امور وابسته است که انجام این مهم برعهده مدیران قرار دارد. به گفته او در فرآیند ایفای وظایف کارکنان، مدیران بر افرادی که انگیزه کمتری دارند، برچسب تنبلی می‌زنند؛ حال اینکه دانش مدیریتی نشان می‌دهد که چنین تعبیری درست نیست. زیرا افراد با یکدیگر تفاوت دارند و در شرایط مختلف یکسان عمل نمی‌کنند.

  • بیش از ۹۵ درصد نسخه‌ها الکترونیکی است

    بیش از ۹۵ درصد نسخه‌ها الکترونیکی است

    به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات علی‌رغم مقاومت‌های زیادی که در ابتدای کار برای راه اندازی طرح نسخه نویسی الکترونیکی وجود داشت هم اکنون بیش از ۹۵ درصد نسخه‌ها به صورت الکترونیکی نوشته و تماماً الکترونیکی پیچیده می‌شوند.

  • پرداخت ۱۱.۵ هزار میلیارد تومان از بدهی بیمه‌ها به داروخانه‌ها

    پرداخت ۱۱.۵ هزار میلیارد تومان از بدهی بیمه‌ها به داروخانه‌ها

    معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان غذا و دارو، در ارتباط با روند تخصیص بودجه دارویار در سال جاری، توضیحاتی داد.

  • فیزیوتراپی به بهبود کیفیت زندگی منجر می‌شود

    گفتگو با رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران به مناسبت روز این رشته پیراپزشکی

    فیزیوتراپی به بهبود کیفیت زندگی منجر می‌شود

    دوم مردادماه روز فیزیوتراپی است که با هدف شناخت فعالیت‌ها و اقداماتی که فیزیوتراپیست‌ها برای بیماران و جامعه خود انجام می‌دهند، گرامی داشته می‌شود. در واقع فیزیوتراپی، رشته‌ای از پزشکی است که هدف آن، پیشگیری از بیماری‌ها، درمان، توانبخشی و بالا بردن سطح سلامت جامعه است. این در حالی است که فیزیوتراپی درمانی علمی بر اساس تحصیلات عالی و بالینی با قدمتی طولانی است که همزمان با توسعه دانش پزشکی به یکی از ارکان درمان‌های نوین پزشکی تبدیل شده است. فیزیوتراپی شیوه‌ای از درمان بیماری‌ها و اختلالات عصبی، ماهیچه‌ای، اسکلتی با استفاده از تجهیزات مکانیکی، جریان‌های الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و سایر عوامل فیزیکی دیگر است. در این روش‌ها از ورزش، نور، پرتوهای فرابنفش، گرما و جریان برق استفاده می‌شود. فرا رسیدن روز فیزیوتراپی و اهمیت این رشته در سلامت انسان‌ها، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر ایرج عبداللهی؛ عضو هیأت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران که در پی می‌آید.

  • پیش‌نیازهای یک سالمندی پویا

    در گفتگو با یک متخصص طب سالمندی مطرح شد:

    پیش‌نیازهای یک سالمندی پویا

    جمعیت سالمند ایران روز به‌ روز در حال افزایش است، از این رو اتخاذ سبک زندگی سالم در دوران سالمندی موضوعی است که از اهمیت زیادی برخوردار است. نتایج مطالعات نیز نشان می‌دهد جمعیت سالمندان جهان تا سال ۲۰۵۰ به دو برابر میزان کنونی افزایش می‌یابد. در ایران نیز تا سال ۱۴۱۵ جمعیت سالمندان ۶۵ سال به بالا معادل ۱۱ درصد افزایش خواهد یافت. در پیش‌بینی دیگری جمعیت ۶۵ ساله و بالاتر کشورمان تا اواسط قرن پانزدهم هجری شمسی به بیش از ۲۵ میلیون نفر خواهد رسید؛ حال آنکه مسائل و مشکلات مربوط به سالمندی با افزایش روزافزون جمعیت بیش‌ازپیش اهمیت می‌یابد. بنابراین جامعه در سطح کلان و خرد باید شرایطی را فراهم کند تا سالمندان احساس تنهایی نکنند؛ به همین دلیل، توجه به نیازهای غیرمادی و عاطفی این قشر از جامعه ضرورت دارد. اهمیت موضوع سالمندی پویا ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر مریم خوش‌چهره؛ متخصص طب سالمندی که در پی می‌آید.

  • اضطراب، بیماری قرن بیست‌ویکم

    اضطراب، بیماری قرن بیست‌ویکم

    اضطراب یکی از شایع‌ترین حالات هیجانی و زیرمجموعه اغلب اختلالات روانی است. این حالت بر تعداد زیادی از افراد تأثیر می‌گذارد و به شکل ناراحتی، استرس شدید و نگرانی بروز می‌یابد. از این‌رو زندگی روزمره فرد به میزان قابل‌توجهی دچار مشکل می‌شود. در واقع این هیجان را باید پاسخ طبیعی بدن به ترس، تهدید و استرس دانست. از طرفی این نوع هیجان می‌تواند فرد را در برابر خطرات هوشیار نگه دارد یا با تحریک لازم باعث تلاش بیشتر شود. زمانی که سطح بالای اضطراب بر تمرکز، خواب و انجام کارهای روزمره زندگی‌ فرد اثر بگذارد، به نحوی که کنترل کردن آن برایش دشوار باشد، نشان‌دهنده مشکل سلامت روان است. بررسی‌های انجمن علمی ‌روانپزشکان ایران حاکی از این است که «اضطراب و افسردگی» جزو شایع‌ترین اختلالات روانی در ایران هستند. به‌طوری که میزان شیوع مشکلات روانی در تهران۳۷‌درصد و در کل کشور ۳۰‌درصد برآورد می‌شود. این در حالی است که آموزش روانی و مهارت‌های زندگی به آحاد جامعه، تأثیر بسیار زیادی در پیشگیری از اختلالات روانی دارد.

  • ارائه یک میلیون و ۶۰۰‌ هزار خدمت درمانی در سال ۱۴۰۲

    مدیردرمان تأمین‌اجتماعی استان ایلام مطرح کرد

    ارائه یک میلیون و ۶۰۰‌ هزار خدمت درمانی در سال ۱۴۰۲

    استان ایلام با دارا بودن بیش از ۶۰۰‌هزار نفر نفوس انسانی، کم‌جمعیت‌ترین استان کشور به‌شمار می‌رود. در این استان حدود ۳۲۸‌هزار نفر- ۵۴‌درصد جمعیت- از پوشش بیمه برخوردارند. سازمان تأمین‌اجتماعی از طریق چهار مرکز ملکی و ۵۴۰ مرکز طرف قرارداد نیازهای درمانی بیمه‌شدگان را مرتفع می‌کند. در سال‌های اخیر گسترش خدمات درمانی مهم‌ترین برنامه‌های این نهاد را در استان به‌خود اختصاص داده؛ به نحوی که در سال گذشته بیش از یک میلیون و ۶۰۰‌هزار نفر از خدمات درمانی مراکز ملکی بهره‌مند شده‌اند. برای اطلاع از کمیت و کیفیت این خدمات با دکتر هادی صبور، مدیردرمان تأمین‌اجتماعی ایلام به گفت‌وگو پرداختیم. او ایثارگر است و مدرک تحصیلی دکترای حرفه‌ای علوم‌آزمایشگاهی دارد. ۳۰ سال از عمر حرفه‌ای خود را سپری کرده و از اواسط سال ۱۴۰۲ در کسوت مدیردرمان استان خدمت‌رسانی می‌کند. مشروح این گپ‌وگفت را پیش‌رو دارید.

  • دارو های لاغری و عوارض بی نام و نشان

    در گفتگو با یک متخصص تغذیه مطرح شد:

    دارو های لاغری و عوارض بی نام و نشان

    امروزه کاهش وزن و لاغر ماندن تبدیل به یکی از مهمترین دغدغه‌های خانم‌ها شده است. آنان به دنبال راه‌هایی برای لاغری سریع و آسان هستند و از داروهای لاغری استفاده می‌کنند، در حالی که  این داروها به دلیل عوارض جانبی و تأثیر اعتیادآور در بسیاری از کشورها تنها با نسخه فروخته می‌شوند و در برخی کشورها نیز غیرقانونی هستند. بررسی‌ها حاکی از این است هیچ قرص لاغری بدون عوارض وجود ندارد. برخی از متداول‌ترین عوارض داروها یا قرص‌های لاغری عبارتند از: استرس، بی‌خوابی، افزایش فشار خون، اختلال در شرایط روحی و روانی و کم‌آبی بدن. این در حالی است که اولین قدم برای لاغری، کاهش کالری دریافتی است که این کار را می‌توان با مصرف غذاهای سالم انجام داد.  عوارض زیاد داروهای لاغری ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر حمید مغاره‌ایی؛ متخصص تغذیه که در پی می‌آید.

  • تامین و عرضه ۷۰ نوع فرآورده استنشاقی دارویی در کشور

    تامین و عرضه ۷۰ نوع فرآورده استنشاقی دارویی در کشور

    مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از تامین بالغ بر ۷۰ نوع فرآورده استنشاقی دارویی در کشور خبر داد.

  • دیابت، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های متابولیسم در کودکان

    در گفتگو با یک متخصص کودکان مطرح شد:

    دیابت، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های متابولیسم در کودکان

    دیابت یکی از شایع‌ترین بیماری‌های غیرواگیر در جهان و چهارمین علت مرگ در اکثر کشورهای توسعه یافته است. این در حالی است که اکنون این بیماری در کشورهای توسعه‌نیافته به صورت اپیدمی درآمده است. این بیماری زمانی رخ می‌دهد که بدن یا نمی‌تواند انسولین تولید کند یا نمی‌تواند به طور مؤثر از آن استفاده کند. به طور کلی دیابت در سه گروه دیابت نوع یک، نوع ۲ و دیابت بارداری طبقه‌بندی می‌شود. آخرین بررسی‌های سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد بیش از ۲/۱میلیون کودک و نوجوان در جهان (تا ۱۹ سال) با دیابت نوع یک زندگی می‌کنند. اگرچه دیابت نوع ۲ معمولاً بیماری میانسالان و سالمندان است؛ اما طی سال‌های اخیر به علت افزایش میزان چاقی، عدم تحرک بدنی و رژیم غذایی نامناسب در گروه سنی نوجوانان و جوانان نیز به طور فزاینده‌ای دیده می‌شود. این در حالی است که آموزش، خودمراقبتی و پیروی از شیوه زندگی سالم و استفاده از دارو در کنترل این بیماری مؤثر است. اهمیت این بیماری ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر مهدی راستی؛ متخصص کودکان که در پی می‌آید .

  • ۳ پروژه توسعه بخش درمان مستقیم استان اصفهان به بهره‌برداری رسید

    همزمان با افتتاح ۲۰ پروژه عمرانی سازمان تأمین‌اجتماعی به مناسبت هفته تأمین‌اجتماعی

    ۳ پروژه توسعه بخش درمان مستقیم استان اصفهان به بهره‌برداری رسید

    بهره‌برداری از سه پروژه عمرانی و توسعه‌ای بخش درمان ملکی تأمین‌اجتماعی استان اصفهان، همزمان با برگزاری مراسم افتتاح متمرکز تعدادی از پروژه‌های عمرانی سازمان تأمین‌اجتماعی با حضور مدیرعامل این سازمان در استان اردبیل و تماس ویدئوکنفرانسی با سایر استان‌های دارای پروژه‌های عمرانی آماده افتتاح، آغاز شد.

  • طرح توسعه بخش زایمان بیمارستان تأمین‌اجتماعی شفاء سمنان بهره‌برداری شد

    به مناسبت هفته تأمین‌اجتماعی و با حضور جمعی از مسئولان استان

    طرح توسعه بخش زایمان بیمارستان تأمین‌اجتماعی شفاء سمنان بهره‌برداری شد

    همزمان با افتتاح متمرکز ۲۰ پروژه عمرانی سازمان تأمین‌اجتماعی در ۹ استان به مناسبت هفته تأمین‌اجتماعی؛ طرح توسعه و ارتقای هتلینگ بخش زایمان در تنها بیمارستان تأمین‌اجتماعی استان سمنان با حضور مهندس هاشمی استاندار و جمعی از مسئولان محلی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

  • بهره‌برداری از سه طرح توسعه‌ای در بیمارستان تأمین‌اجتماعی خلیج فارس بندرعباس

    همزمان با افتتاح طرح‌های توسعه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی در ۹ استان انجام شد

    بهره‌برداری از سه طرح توسعه‌ای در بیمارستان تأمین‌اجتماعی خلیج فارس بندرعباس

    همزمان با بهره‌برداری متمرکز از چندین طرح عمرانی و توسعه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی با حضور مدیرعامل این سازمان در استان اردبیل و در مراسمی در شهر بندرعباس با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان و نیز مدیرکل و مدیر درمان تأمین‌اجتماعی استان، بهره‌برداری از طرح توسعه و ارتقای هتلینگ سه بخش بیمارستان تأمین‌اجتماعی خلیج‌فارس بندرعباس آغاز شد.

  • بهره‌برداری از طرح توسعه بخش‌های بیمارستان دکتر غرضی ملایر

    همزمان با افتتاح طرح‌های عمرانی سازمان تأمین‌اجتماعی در استان‌های مختلف انجام شد

    بهره‌برداری از طرح توسعه بخش‌های بیمارستان دکتر غرضی ملایر

    طرح بازسازی، توسعه و استانداردسازی بخش‌های اورژانس و جراحی مردان بیمارستان تأمین‌اجتماعی دکتر غرضی ملایر به‌مناسبت هفته تأمین‌اجتماعی و همزمان با مراسم متمرکز آغاز به کار پروژه‌های عمرانی سازمان تأمین‌اجتماعی در استان‌های مختلف کشور، به اجرا درآمد.

  • پشه آئدس به استان تهران نرسیده است

    پشه آئدس به استان تهران نرسیده است

    معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از شناسایی ۱۵۱ بیمار قطعی تب دنگی در کشور تاکنون خبر داد و گفت: پشه آئدس به استان تهران نرسیده و فقط یک بیمار (مسافر) شناسایی شده است.

  • بهره‌برداری از طرح‌های توسعه‌ مراکز درمانی چهارمحال و بختیاری

    همزمان با افتتاح طرح‌های توسعه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی در 9 استان انجام شد

    بهره‌برداری از طرح‌های توسعه‌ مراکز درمانی چهارمحال و بختیاری

    آیین بهره‌برداری از چند طرح توسعه‌ای بیمارستان امام علی (ع) فرخشهر و کلنگ‌زنی پنج مرکز درمانی تأمین‌اجتماعی در استان چهارمحال و بختیاری، همزمان با بهره‌برداری متمرکز از پروژه‌های عمرانی سازمان تأمین‌اجتماعی در 9 استان، با حضور سید مرتضی حسینی معاون برنامه‌ریزی، مالی و پشتیبانی این سازمان برگزار شد.

  • میگرن، یک سردرد سمج

    در گفتگو با یک متخصص مغز و اعصاب مطرح شد:

    میگرن، یک سردرد سمج

    امروزه سردرد یکی از مشکلات فراگیر جهانی به شمار می‌رود که همه گروه‌های سنی، نژادها و تمامی مناطق جغرافیایی جهان را در بر می‌گیرد. این در حالی است که میگرن نوعی سردرد است که باعث ایجاد دردهای شدید ضربان‌دار در یک طرف سر می‌شود. سردردهای میگرنی در ابتدا با دردهایی مبهم در اطراف سر شروع ‌شده و به‌تدریج به دردهای متمرکز و ضربان‌دار تبدیل می‌شوند. دردها ممکن است از یک‌طرف سر به سمت دیگر جابه‌جا شوند. این دردها گاه به ‌صورت انتشار پیوسته و گاه به صورت متمرکز در ناحیه پیشانی (سردرد پیشانی) ظاهر می‌شوند. در این بیماری شیوع اختلالات عصبی بسیار بالاست؛ به‌ طوری‌که حداقل ۵۰ درصد از بزرگسالان به‌ صورت سالانه نوعی از سردرد را تجربه می‌کنند. به طور کلی حدود  ۹۸/۲ درصد زنان و ۱/۳۳ درصد مردان ۱۸ تا ۶۵ سال به این اختلال مبتلا هستند. شیوع روزافزون این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر ناصر رحیمی؛ متخصص مغز و اعصاب که در پی می‌آید.

  • خشم مهارنشده، یک هیجان آزاردهنده

    در گفتگو با یک روانشناس مطرح شد:

    خشم مهارنشده، یک هیجان آزاردهنده

    خشم نوعی هیجانی است که با خصومت نسبت به شخص یا موضوعی که از روی عمد، فرد را آزار داده یا ناراحت کرده، مشخص می‌شود. خشم یکی از احساسات اولیه و طبیعی بشر است که ممکن است به دلیل عدم رضایت، ناامیدی، تحقیر، تهدید، احساس خطر، ناراضی بودن از خود و دیگران، ناعدالتی و… پدید آید. در واقع خشم یک واکنش شدید به تحریک محیطی است که به صورت عصبی- فیزیولوژیکی و هورمونی رخ می‌دهد. این واکنش شامل افزایش ضربان قلب، تنفس سریع، ترشح عرق، افزایش فشار خون و سایر واکنش‌های فیزیکی با هدف مبارزه با تهدیدات و خطرات محیطی به وجود می‌آیند. البته نباید فراموش کرد خشم می‌تواند ناشی از فشارهای فردی و اجتماعی نظیر استرس، اضطراب، افسردگی، ناراحتی‌های ارتباطی و… نیز پدید آید. اهمیت موضوع خشم و راه‌های کنترل آن، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر رضا بابایی؛ روانشناس که در پی می‌آید.

  • بهره‌برداری از طرح‌های توسعه‌ای بیمارستان‌های استان بوشهر

    به مناسبت هفته تأمین‌اجتماعی انجام شد؛

    بهره‌برداری از طرح‌های توسعه‌ای بیمارستان‌های استان بوشهر

    همزمان با هفته تأمین‌اجتماعی؛ طرح‌های توسعه‌ای بیمارستان‌های تأمین‌اجتماعی سلمان فارسی بوشهر، حضرت نبی‌اکرم (ص) عسلویه و مهر برازجان سلمان فارسی در استان بوشهر به بهره‌برداری رسید.

  • بهره‌برداری از تجهیزات جدید درمانی بیمارستان شهدای زاگرس

    به‌مناسبت هفته تأمین‌اجتماعی در استان ایلام انجام شد؛

    بهره‌برداری از تجهیزات جدید درمانی بیمارستان شهدای زاگرس

    در پنجمین روز از هفته تأمین‌اجتماعی و در ادامه توسعه ظرفیت‌های بخش درمان مستقیم، بهره‌برداری از ۲ دستگاه رادیوگرافی پرتابل (متحرک) و اکوکاردیوگرافی بیمارستان تأمین‌اجتماعی زاگرس ایلام آغاز شد.

  • روزانه ۱.۵ میلیون مراجعه سرپایی و ۱۵ هزار مراجعه بستری؛ سهم تأمین‌اجتماعی در نظام سلامت

    روزانه ۱.۵ میلیون مراجعه سرپایی و ۱۵ هزار مراجعه بستری؛ سهم تأمین‌اجتماعی در نظام سلامت

    به مناسبت هفته تأمین‌اجتماعی، دو تن از مدیران بخش درمان سازمان تأمین‌اجتماعی با حضور در برنامه «تهران بیست» شبکه تهران، ضمن تبیین دستاوردهای حوزه درمان این سازمان، اعلام کردند که در مراکز ملکی تأمین‌اجتماعی روزانه ۱.۵ میلیون مراجعه به بخش سرپایی و ۱۵ هزار مراجعه به بخش بستری انجام می‌شود.

  • سوزش سر دل، بیماری رایج دستگاه گوارش

    سوزش سر دل، بیماری رایج دستگاه گوارش

    سوزش سردل یا ترش کردن معده از معمول‌ترین بیماری‌های دستگاه گوارش در جهان و ایران است، به‌طوری که در هر روز هفت درصد مردم درجهان با آن درگیر هستند. این بیماری علاوه برکاهش کیفیت زندگی و تحمیل بار اقتصادی، فرد را مستعد سرطان مری می‌کند. سوزش معده یا سوزش سر دل یک احساس درد و سوزش در ناحیه قفسه سینه است که ممکن است به گردن و گلو نیز سرایت کند. این شرایط می‌تواند ناشی از مشکلات گوارشی مختلف نظیر رفلاکس معده، ورم معده و یا حتی مشکلات دوره بارداری باشد. زمانی که سوزش سر دل دارید، طعم تلخ در دهان یا طعم ترش در پشت گلو را احساس خواهید کرد. این علائم در هر زمانی ظاهر می‌شوند، اما اغلب بعد از صرف غذا یا زمانی که بلافاصله پس از خوردن چیزی دراز می‌کشید، بدتر می‌شود. بسیاری از مردم به راحتی با مصرف آب‌، شیر و یا شربت آنتی‌اسید آن را درمان می‌کنند اما عارضه فوق در صورت تداوم خطرناک است‌.

  • شنا، ورزشی عالی برای بهبود تندرستی

    در گفتگو با یک مربی شنا مطرح شد:

    شنا، ورزشی عالی برای بهبود تندرستی

    شنا نه تنها یک ورزشی همه‌گیر و مفید است بلکه ورزشی است که از سن نوزادی تا سن کهنسالی می‌توان آن را انجام داد. این ورزش، که ریشه در اصلی‌ترین تجربه‌های بشری دارد، یادآور زمانی است که نوزادان در دوران جنینی در محیطی پر از آب در رحم مادر زندگی می‌کنند. توانایی شنا کردن، بیانگر این حقیقت است که بدن انسان با آب و حرکت در آن به طور غریزی آشنا است. شنا به طور کلی ورزشی است که هیجان و اضطراب را کاهش داده، عضلات را قوی و محکم کرده و بدن را نرم و انعطاف‌پذیر می‌سازد و باعث می‌شود که فرد انرژیی بیشتری برای انجام کارهای روزانه خود کسب کند. اهمیت ورزش شنا ما را بر آن داشت تا گفتگویی داشته باشیم با حوریا جنگی، مربی شنا که در پی می‌آید.

  • توصیه‌های مهم برای پیشگیری از ابتلا به تب دنگی

    توصیه‌های مهم برای پیشگیری از ابتلا به تب دنگی

    هم‌زمان با افزایش موارد گزارش شده از تب دنگی، لازم است اصولی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری به ویژه برای مسافران به مناطق آلوده و پرخطر این بیماری، رعایت شود.

  • اغلب انسان‌ها نسبت به جذام ایمنی ذاتی دارند

    اغلب انسان‌ها نسبت به جذام ایمنی ذاتی دارند

    معاونت بهداشت وزارت بهداشت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: برخلاف باور عمومی مردم، ۹۰ تا ۹۵ درصد آحاد بشر هرگز جذام نمی‌گیرند، به عبارت دیگر اغلب انسان‌ها نسبت به جذام ایمنی ذاتی دارند.

  • افتتاح بخش تصویربرداری بیمارستان غرضی اصفهان

    با حضور مدیرکل درمان مستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی انجام شد

    افتتاح بخش تصویربرداری بیمارستان غرضی اصفهان

    بخش تصویربرداری و انبار دارویی بیمارستان فوق‌تخصصی غرضی اصفهان به مناسبت هفته تأمین‌اجتماعی با حضور مدیرکل درمان مستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی، نمایندگان تشکل‌های کارگری، اعضای کمیته‌های بیمه و درمان خانه کارگر اصفهان و مدیران و کارشناسان تأمین‌اجتماعی استان اصفهان افتتاح شد.

  • تجهیز ۲۲ دانشگاه کشور به دستگاه‌های جدید آزمایشگاهی

    تجهیز ۲۲ دانشگاه کشور به دستگاه‌های جدید آزمایشگاهی

    مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل کیفیت غذا، دارو و تجهیزات از تجهیز ۲۲ دانشگاه علوم پزشکی کشور به دستگاه‌های بروز آزمایشگاهی خبر داد.

  • سکته مغزی، قاتل خاموش

    در گفتگو با یک متخصص قلب و عروق مطرح شد:

    سکته مغزی، قاتل خاموش

    سکته مغزی یکی از اختلالات عملکردی پیچیده است که با آسیب به مغز به ‌وجود می‌آید که به فلج شدن یا ضعف در یک طرف بدن، اندام‌ها و گاهی اوقات صورت و ساختارهای دهانی آسیب‌دیده مغز بیمار منجر می‌شود. علاوه بر فلج حرکتی، یکسری اختلالات عملکردی از جمله اختلالات حسی، اختلالات درکی، نقص‌ بینایی، تغییرات شخصیتی و عقلانی و مجموعه پیچیده‌ای از اختلالات گفتاری و زبانی را نیز به همراه دارد. آمارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حاکی است سالانه به طور متوسط ۵۵۰ هزار نفر دچار انواعی از سکته‌های مغزی می‌شوند که به طور معمول ۱۵ درصد این آمار منجر به مرگ می‌شود. نکته قابل تأمل این است که حدود ۳۰ درصد افرادی که در کشور دچار سکته مغزی می‌شوند، زیر ۵۰ سال دارند که این رقم ۱۰ سال کمتر از میانگین جهانی است. اهمیت سکته مغزی، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر یوسف آشتیانی؛ متخصص قلب و عروق که در پی می‌آید.