-
دکتر داروساز در گفتوگو با آتیهآنلاین:
آنچه باید درباره داروهای ضد اسید و عوارض مصرف آنها بدانیم
افراد زیادی برای تسکین درد ناشی از بازگشت اسید معده به مری و سوزش سردل پس از صرف غذا از ضد اسیدها استفاده میکنند. ضد اسیدها ممکن است با ایجاد پوششی در مری و معده به منظور کاهش تماس بین اسید گوارشی و لایه سطحی دیواره داخلی این اندامها به درمان بیماری بازگشت اسید معده به مری، گاستریت (ورم معده) و بیماری زخم پپتیک (زخمهایی در معده یا دئودونوم که پس از هشت تا ۱۲ هفته درمان دارویی بهبود نمییابند یا زخمهایی که با به رغم درمان دارویی با عوارضی همراه هستند) کمک کنند. همچنین این داروها میتوانند سوزش سردل و سوءهاضمه را تسکین دهند. ضد اسیدها به عنوان یک راهحل موقتی مطلوب محسوب میشوند، اما استفاده روزانه و دائمی از آنها میتواند مشکلآفرین باشد و عوارض زیادی در بر داشته باشد. عوارض مصرف داروهای ضد اسید، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر سودابه رحیمی؛ داروساز که در پی میآید.
-
متخصص بیماریهای عفونی در گفتوگو با آتیهآنلاین:
امیکرون همچنان چهره عوض میکند
شایعترین سویه نگرانکننده کرونا از نظر سازمان جهانی بهداشت امیکرون است که حداقل سه جهش در نوع امیکرون به ویروس برای فرار از شناسایی شدن توسط آنتیبادی دستگاه ایمنی کمک میکند. ظاهراً جهش دیگری هم توانایی این ویروس را برای ورود به سلولهای انسان افزایش میدهد و باعث انتقال بیشتر آن میشود. ویروس کرونا به کمک پروتئینی به نام اسپایک وارد سلولهای بدن شده و باعث بیماری کووید-۱۹ میشود. حدود ۳۰ تغییر یا بیشتر در پروتئین اسپایک در نوع اومیکرون مشخص شده که دوبرابر جهشهای نوع دلتا است و باعث عفونت میشود. جهشها در این ناحیه ویروس میتواند باعث شود دستگاه ایمنی یعنی آنتیبادیهای ساخته شده بعد از واکسیناسیون یا عفونت قبلی ویروس را کمتر از قبل تشخیص دهد، در نتیجه خطر عفونت با امیکرون افزایش یابد. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر محمد یوسف لشکری، متخصص بیماریهای عفونی که در پی میآید.
-
تصویب شغل دستیاری پزشکی گامی موثر برای جبران کمبود نیروهای متخصص است
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور گفت: تصویب شغل دستیاری پزشکی توسط مجلس شورای اسلامی گامی موثر برای تربیت نیروی متخصص و پر شدن صندلیهای خالی دستیاری پزشکی است.
-
دکتر داروساز در گفتوگو با آتیهآنلاین:
عوارض پنهان مصرف داروهای ضد افسردگی
داروهای ضد افسردگی به داروهایی گفته میشود که برای درمان اختلال افسردگی و بیماریهایی همچون اختلالات اضطرابی، اختلالات وسواس فکری-عملی، اختلال در خوردن، درد مزمن، دردهای نوروپاتیک و در برخی موارد خروپف، میگرن، اختلال کمتوجهی، بیشفعالی، اعتیاد، وابستگی و اختلال خواب به کار میروند. بررسی سازمان جهانی بهداشت حاکی از این است که در حال حاضر حدود ۱۹ درصد از افراد در طول زندگی خود به نوعی از اختلالات اضطرابی مانند اختلال اضطراب عمومی، اختلال پانیک و فوبیاها مبتلا میشوند و باید از داروها استفاده کنند. روند رو به رشد این بیماران و عوارضی که این داروها میتواند در پی داشته باشند، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر سودابه رحیمی؛ داروساز که در پی میآید.
-
ضرورت مدیریت مصرف دارو با همکاری بیمهها
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، از تخصیص ۳.۵ میلیارد دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی در سال آینده خبر داد و بر ضرورت مدیریت مصرف با همکاری بیمهها و معاونت درمان تأکید کرد.
-
گفتوگوی آتیهانلاین با یک روانپزشک:
تیک؛ اختلال رفتاری قابل درمان
تیک نوعی اختلال رفتاری است که در آن فرد مبتلا بیاختیار و بدون کنترل، عضوی از بدن خود را به حرکت درمیآورد. به عنوان مثال، دست یا پای او بالا پایین میشود یا فرد چشمک میزند. این اختلال رفتاری ممکن است گاه به سراغ فرد میآید و گاه در طول روز مدام تکرار شود. تیکهای عصبی هنگام استرس و اضطراب فرد بیشتر و شدیدتر میشوند. امروزه کودکان و بزرگسالان بسیاری هستند که از این اختلال رنج میبرند. در این بین تیک عصبی چشم و تیک عصبی ابرو از رایجترین تیکهای عصبی است. لازم به ذکر است ابتلا به تیک عصبی در مردان ۳ برابر بیش زنان است و مردان به این موضوع حساسترند. اهمیت این اختلال، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر محمدعلی حسینی؛ روانپزشک که در پی میآید.
-
متخصص گوش و حلق و بینی در گفتوگو با آتیهآنلاین:
لوزه سوم و نقش آن در بدن
لوزه سوم، بخشی از سیستم لنفاوی بدن است که وظیفه آن محافظت در برابر عفونت است. آدنوئیدها همراه با لوزهها، میکروبها را به دام میاندازند و آنتی بادی تولید میکنند تا به مبارزه با عفونتها، به ویژه در کودکان کمک کنند. وجود این بافتهای بدن در سالهای اولیه زندگی بسیار مهم است، اما بعد از کودکی، کوچک میشوند و ممکن است در بزرگسالی تقریباً ناپدید شوند. در این بین، لوزه سوم یا آدنوئید نقش مهمی در سیستم ایمنی کودک ایفا میکند، اما در صورت بزرگ شدن یا عفونت مزمن میتواند مشکلساز شود. خوشبختانه چندین گزینه درمانی مؤثر وجود دارد که از داروها تا عمل جراحی را شامل میشود. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر هوشنگ امینی؛ متخصص گوش و حلق و بینی که در پی میآید.
-
"غربالگری نوزادان" در مراکز دولتی دانشگاهی رایگان است
مدیر کل دفتر خدمات تخصصی و فوق تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: خدمات سرپایی و بستری شیرخواران و کودکان زیر ۷ سال و غربالگری نوزادان (به استثنای داروی سرپایی) در مراجعه به مراکز دولتی دانشگاهی رایگان است.
-
پویش ملی"روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم" آغاز شد
پانزدهمین پویش ملی اطلاعرسانی تغذیه سالم با هدف افزایش آگاهی عمومی و اصلاح باورهای نادرست درباره روغنها و چربیها، از امروز (شنبه) ۱۷ آذر آغاز شد و تا (جمعه) ۳۰ آذر در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.
-
پاستیلهای دارای نشان سیب سلامت سازمان غذا و دارو حلال است
رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو ضمن تاکید بر اجتناب از خرید پاستیلهای باز و فلهای گفت: حلیت پاستیلهای دارای نشان سیب سلامت سازمان غذا و دارو تایید است.
-
متخصص کودکان در گفتوگو با آتیهآنلاین:
چرایی کوتاهی قد در کودکان
کوتاهی قد یکی از نگرانیهای نوجوانان و والدین آنهاست که در سالهای اخیر به واسطه تبلیغات وسیع شرکتهای دارویی در مورد هورمون رشد و تأثیر آن در کانون توجه قرار گرفته است. تأخیر رشد سرشتی از دلایل بسیار شایع کوتاهی قد در نوجوانان است که با تأخیر در بلوغ همراهی دارد. بررسیهای انجام شده توسط انجمن فیزیوتراپی ایران نشان میدهد تغذیه نامناسب و نشستنهای بیش از حد در بچههای ایرانی باعث شده رشد استخوانها و مفاصلشان محدود شود. همین عوامل سبب شده قد کودکان ایرانی نسبت به ۵۰ سال قبل کاهش یابد. اکثر کودکان قد کوتاه از نظر سلامتی نرمال هستند، اما ممکن است از نظر ژنتیکی کوتاه قد باشند یا از لحاظ رشد، کمی تأخیر داشته باشند. اهمیت این اختلال در کودکان، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر سودابه نیکپور؛ متخصص کودکان که در پی میآید.
-
لزوم استعلام اصالت محصولات آرایشی و بهداشتی قبل از مصرف
معاون اداره کل امور فرآوردههای آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: از مرحله تولید در کارخانه تا عرضه نهایی در بازار، تمامی محصولات آرایشی و بهداشتی تحت نظارت سازمان قرار دارند و حتی نمونهبرداری و آزمونهای پسینی نیز به صورت مستمر انجام میشود.
-
پوشش درمان برای زوجین فاقد بیمه
ناباروری در ایران نسبت به آمار سازمان بهداشت جهانی بالاست، آخرین بررسیها نشان میدهد حدود 3 و نیم میلیون زوج نابارور در کشور زندگی میکنند که سابقه ناباروری اولیه و ثانویه دارند؛ موضوعی که مدیر مرکز درمان ناباروری ابن سینا هم به آن اشاره میکند و میگوید: «از هر پنج زوج ایرانی، یک زوج با مشکل ناباروری روبهرو است که از این تعداد سالانه کمتر از 159 هزار نفر در سیکل IVF برای درمان ناباروری قرار میگیرند.»
-
متخصص مغز و اعصاب در گفتوگو با آتیهآنلاین:
آپنه خواب را جدی بگیریم
آپنه انسدادی خواب یا (OSA) با دورههایی از انسداد کامل راه هوایی یا انسداد نسبی همراه با کاهش اشباع اکسیژن یا بیدار شدن از خواب مشخص میشود. این اختلال منجر به خواب پراکنده و غیر مؤثر میشود. آپنه انسدادی خواب پیامدهای مهمی برای سلامت قلبی عروقی، بیماریهای روانی، کیفیت زندگی و ایمنی رانندگی دارد. این نوع آپنه با خواب آلودگی در طول روز مرتبط است و میلیونها نفر را تحت تأثیر قرار میدهد. دورههای آپنه ممکن است صدها بار در هر شب رخ دهد که با تغییر در ضربان قلب، کاهش اشباع اکسیژن و صداهای بلند تنفس همراه است. این اختلال با عوارض و مرگومیر بسیار بالایی از جمله فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر، افسردگی، دیابت مقاوم به انسولین و حوادث مرتبط با خواب همراه است. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر ناصر رحیمی؛ متخصص مغز و اعصاب که در پی میآید.
-
گفتوگوی آتیهآنلاین با یک چشم پزشک:
وقتی لازک جایگزین لنز و عینک میشود
عمل لازک چشم جزء عملهای درمانی است که در سال ۱۹۹۹ میلادی ابداع شد. از آن پس، این عمل به دلیل مزیتهای زیادی که داشت، جهانی شد و بسیاری از افراد را از محدودیتهایی مانند عینک و لنز آسوده کرد. عمل لازک جزء بیخطرترین جراحیهای اخیر است که در عین سادگی، بزرگترین دغدغه را از دوش افراد برمیدارد. لازک چشم در ۹۹ درصد مواقع افراد را از عینک زدن برای همیشه نجات میدهد و به همین دلیل عمل لازک چشم در سراسر دنیا رایج و گسترده شده است. اهمیت این روش درمانی، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر ناهید مسرور؛ چشم پزشک که در پی میآید.
-
متخصص پوست و مو در گفتوگو با آتیهآنلاین:
پسوریازیس، بیماری مزمن پوستی
پسوریازیس، داءالصدف یا صدفک یک بیماری التهابی مزمن با منشاء اتوایمیون (خودایمنی) است که به طور خاص سلولهای پوستی را درگیر میکند اما مانند سایر بیماریهای خودایمنی ممکن است سایر نقاط بدن مانند مفاصل، چشمها، ریهها، قلب و عروق خونی را نیز درگیر سازد. این بیماری حدود ۲ درصد از جمعیت جهان را درگیر کرده است. افراد با نژاد اروپایی ۵ برابر بیش از آسیاییها به این بیماری مبتلا میشوند. همچنین پسوریازیس در کشورهای دور از خط استوا شایعتر است. این بیماری اغلب در سنین جوانی بروز میکند، اما ممکن است در هر سنی از دوران نوزادی تا سالمندی هم بروز یابد. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر شیرین طباطبایی؛ متخصص پوست و مو که در پی میآید.
-
رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:
ایدز ترس ندارد
هر سال با فرا رسیدن اول دسامبر مصادف با ۱۰ آذرماه روز جهانی ایدز در سراسر جهان با هدف افزایش بودجه برای مبارزه با آن، بالا بردن سطح آگاهی، مبارزه با پیشداوری و بهبود آموزش گرامی داشته میشود. یکی از دلایل اهمیت روز جهانی ایدز، عدم پایان یافتن اپیدمی ایدز به دلیل انگ این بیماری، تبعیض و نابرابریهایی است که در مواجهه با افراد مبتلا به ایدز در جامعه رخ میدهد. عقاید مذهبی، فرهنگی و اجتماعی مختلف در برخی از جوامع باعث شده گروهی از مبتلایان به ایدز بیماری خود را پنهان کنند و به دلیل نگرانی از انگ و ترد از سوی جامعه برای تشخیص و درمان این بیماری اقدامی نکنند. روز جهانی ایدز قصد دارد کیفیت زندگی افراد مبتلا به ایدز را بهبود بخشد. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر هنگامه نامداریتبار؛ رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در پی میآید.
-
کارشناس ارشد تغذیه در گفتوگو با آتیهآنلاین:
تغذیه ناسالم؛ مهمترین عامل بیماری کودکان
تغذیه کودکان با غذاهای ناسالم و مضر منجر به رشد ناکافی، سلامت بد دهان و همچنین کمبود مواد مغذی میشود. این در حالی است که کودکان باید رژیم غذایی سالم و مغذی داشته باشند تا به رشد حداکثری برسند. بچههای در حال رشد اغلب بین وعدههای غذایی خود نیاز به مصرف تنقلات دارند. با این حال، تنقلات مفید و مضر برای کودکان با شکل و طعمهای مختلفی وجود دارد که در انتخاب آنها باید دقت کرد. مواد مضر اغلب دارای قند و مواد افزودنی مضر برای سلامتی کودکان است. یکی از تنقلات ناسالم چیپس و پفک است. این مواد برای کودکان در حال رشد بسیار مضر است، زیرا سیری کاذب در کودکان ایجاد میکند که باعث بیاشتهایی کودک و عوارض خطرناکی میشود. اهمیت این موضوع ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با سولماز خدیری؛ کارشناس ارشد تغذیه که در پی میآید.
-
مربی ورزشی در گفتوگو با آتیهآنلاین:
اما و اگرهای دوچرخهسواری
دوچرخهسواری یک ورزش کاربردی است که تمامی عضلات بدن را درگیر میکند و برای تقویت عضلات بدن بسیار مفید است. این در حالی است که با استمرار در انجام این فعالیت و افزایش میزان و شدت آن، میتوان به تقویت و افزایش قدرت عضلات بدن پرداخت. البته در کنار فواید دوچرخهسواری از نظر علمی روی بدن این فعالیت به عنوان تفریح و سرگرمی در تمام مراحل و دورههای زندگی تأثیر روحی روانی بسیار زیادی بر فرد میتواند داشته باشد. دوچرخهسواری بهعنوان یک فعالیت ورزشی و تفریحی، فواید علمی و اجتماعی زیادی دارد و یکی از ورزشهایی هوازی است که کالریسوزی بالایی دارد. اهمیت این ورزش، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با مجید سرلک؛ مربی ورزشی که در پی میآید.
-
رئیس اداره مدیریت درمان تأمیناجتماعی کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد:
تأمین امنیت دادهها؛ مهمترین دغدغه کارشناسان فناوری اطلاعات
رئیس اداره آمار و فناوری اطلاعات مدیریت درمان تأمیناجتماعی کهگیلویه و بویراحمد، تامین امنیت دادهها را برای مقابله با حملات سایبری، مهمترین دغدغه کارشناسان حوزه آیتی بیان کرد که باید در تمامی سطوح به اجرا درآید و با توجه به بالا بودن حجم مسئولیت حرفهای کارشناسان مذکور، افزایش نیروی انسانی آنها را ضروری دانست.
-
متخصص تغذیه در گفتوگو با آتیهآنلاین:
اهمیت تغذیه در سلامت سالمندان
تغذیه سالمندان از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا تغییرات جسمی و نیازهای تغذیهای افراد در این سنین متفاوت است اما سرعت تغییرات نیز به هر شخص بستگی دارد. توجه به رژیم غذایی مناسب میتواند به پیشگیری از مشکلات جسمی و بهبود کیفیت زندگی سالمندان کمک کند. برای تأمین سلامت و بهبود سیستم ایمنی بدن در این دوران، ضروری است نیازهای تغذیهای سالمندان به دقت شناسایی و رژیم غذایی متناسب با این نیازها برنامهریزی شود. اهمیت تغذیه در سالمندان، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر احمد محمدیفر؛ متخصص تغذیه که در پی میآید.
-
متخصص کودکان در گفتوگو با آتیهآنلاین:
استفراغ کودکان را جدی بگیرید
طیف گستردهای از بیماریهای گوارشی در کودکان میتواند سلامت آنها را با خطرات زیادی مواجه کند. اختلالات گوارشی همواره بر رشد و سلامت کودک تأثیری مستقیم دارد. چالشهای تغذیهای مانند اسهال و استفراغ ، یبوست، عدم تحمل لاکتوز و هپاتیت از جمله مشکلاتی است که بیماریهای گوارشی را در کودکان ایجاد میکند. ازآنجاییکه کودکان و نوزادان توانایی کمتری در تشخیص نوع بیماری یا محل درد دارند؛ تشخیص بیماریهای گوارشی در کودکان و درمان آنها نیز دشوارتر است. یکی از بیماریهای دستگاه گوارش، استفراغ است. به رغم اینکه علت استفراغ چه عفونی باشد، چه غیرعفونی و چه بیماری خارج از دستگاه گوارش اتفاق افتاده باشد، در این بیماری آب بدن از دست میرود، از این رو بسیار خطرناک است. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر مهدی راستی؛ متخصص کودکان که در پی میآید.
-
رئیس اداره مدیریت درمان گیلان اعلام کرد:
نقش محوری کارشناسان فناوری اطلاعات در خدمات تأمیناجتماعی
رئیس اداره فناوری اطلاعات و آمار مدیریت درمان تأمیناجتماعی استان گیلان با توجه به الکترونیک شدن بسیاری از خدمات تأمیناجتماعی، اعلام کرد؛ کارشناسان آیتی بهطور تمام وقت سامانههای سازمان را پایش میکنند و در نتیجه آنها نقش محوری در ارائه خدمات تأمیناجتماعی دارند. او همچنین امکان ارتقای رده شغلی این گروه حرفهای را خواستار شد.
-
گفتوگوی آتیهآنلاین با یک روانشناس:
شناخت علائم سندرم دیوژن یا شلختگی
سندرم دیوژن یا سندرم شلختگی یک اختلال شخصیتی است که موجب خودغفلتی مفرط، شلختگی خانگی، جامعهگریزی، بیتفاوتی، انباشتن ناخواسته زباله و حیوانات به همراه عدم شرمندگی میشود. علائم اصلی این اختلال که بیشتر افراد مسن را تحت تأثیر قرار میدهد شامل احتکار بیش از حد، خانههای کثیف و بهداشت شخصی ضعیف است. افراد مبتلا به سندروم دیوژن از زندگی و اجتماع کنارهگیری میکنند. از شروع غفلت شدید از خود در افراد مسن تحت عنوان سندروم دیوژن یاد میشود که به نام فیلسوف یونان باستان که در بشکهای زندگی میکرد نامگذاری شده است. اهمیت این اختلال روانی، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر رضا بابایی؛ روانشناس که در پی میآید.
-
روانشناس اجتماعی در گفتوگو با آتیهآنلاین:
داشتن سبک زندگی سالم با خودمراقبتی
بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت، خودمراقبتی به مجموعه عملکردهایی گفته میشود که هر فرد برای حفظ سلامت جسمی و روانی و پیشگیری از ابتلا به بیماریها و اقدامات درمانی مناسب برای بهبود خود به کار میگیرد. این در حالی است که در صورتی فعالیتهای کاهش استرس، ورزش و خودمراقبتی مؤثر واقع میشود که ابتدا انسان به نیازهای اساسی خود برسد زیرا خودمراقبتی از داشتن یک سبک زندگی سالم آغاز میشود. اهمیت خودمراقبتی، ما رابر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر علی فرجام؛ روانشناس اجتماعی که در پی میآید.
-
تغییر منابع پرداخت اضافه کار پرستاران
معاون پرستاری وزارت بهداشت از تغییر منابع پرداخت اضافهکار پرستاران خبر داد.
-
متخصص پوست و مو در گفتوگو با آتیهآنلاین:
اگزما؛ بیماری پوستی آزار دهنده
اگزما بیماری مزمنی است که سبب خارش، خشکی و التهاب پوست میشود. اگزما به شکلهای گوناگون ظاهر میشود. این در حالی است که ۸۵ درصد افراد مبتلا به اگزما سنی کمتر از ۵ سال دارند. با وجود آنکه عامل دقیق این بیماری شناختهشده نیست، اما احتمالاً عامل ژنتیک و عوامل محیطی در بروز آن نقش دارند. به رغم اینکه این وضعیت درمان قطعی ندارد، انجام مراقبتهای پوستی مانند مرطوب کردن پوست، مصرف داروهای موضعی و حذف محرکها در کنترل علائم آن مؤثر است. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر ناهید خدابنده؛ متخصص پوست و مو که در پی میآید.
-
متخصص مغز و اعصاب در گفتوگو با آتیهآنلاین:
وقتی دست و پاها نمیگذارند بخوابی
اختلال حرکت متناوب اندامها یا «PLMD» نوعی اختلال خواب است که با حرکات مکرر اندامها مانند پرش بازو یا پا در طول خواب اندامها در طول خواب مشخص میشود. این تنها اختلال حرکتی است که هنگام خواب رخ میدهد. اختلال حرکتی متناوب اندام میتواند در هر مرحله از زندگی رخ دهد. این بیماری بیشتر در میانسالی و بزرگسالی تشخیص داده میشود. این وضعیت معمولاً شامل انقباض، تکان دادن یا خم شدن اندامها در طول خواب و اغلب در دورههای خواب سبک است. این حرکات معمولاً در اندامهای تحتانی مانند لگن، زانو و مچ پا رخ میدهند، اما برخی افراد احتمال دارد حرکتی را در بازوهای خود تجربه کنند. افراد مبتلا به این اختلال معمولاً از وضعیت خود آگاه نیستند و اغلب این نزدیکان آنها هستند که حرکات اندام را گزارش میدهند. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر بهنام جبه داری؛ متخصص مغز و اعصاب که در پی میآید.
-
کارشناس ارشد پزشکی ورزشی در گفتوگو با آتیهآنلاین:
با دیابت، خوب زندگی کنیم
هفته جهانی دیابت را در حالی پشت سر می گذاریم که شعار جهانی امسال به «با دیابت، خوب زندگی کنیم» اختصاص یافته است. این در حالی است که انجام ورزش منظم یکی از اصول درمان دیابت است. انجام ورزش و فعالیت بدنی میتواند هم به بهبود قند خون کمک کند، هم حساسیت به انسولین را افزایش دهد و هم اینکه میتواند به کاهش عوارض قلبی و عروقی دیابت منجر شود. بررسیها نشان میدهد زمانی که ورزش منظم با یک رژیم غذایی سالم در بیماران مبتلا به دیابت همراه باشد، سلامت عمومی این افراد هم به سطح بهتری خواهد رسید. با این حال، همه افراد مبتلا به دیابت باید با اصول ورزشی مربوط به این بیماری آشنایی داشته باشند تا با رعایت آنها بتوانند به ارتقای سلامت خود کمک کنند. اهمیت این موضوع، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با محمدعلی دادگر؛ کارشناس ارشد پزشکی ورزشی که در پی میآید.
-
متخصص قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران:
استرس و اضطراب، عامل اصلی افتادگی دریچه میترال
افتادگی دریچه میترال یک عارضه قلبی است و زمانی اتفاق میافتد که جریان خون از دهلیز چپ به سمت دهلیز راست بازمیگردد؛ یعنی قسمتی از دریچه میترال که بین دهلیز چپ و راست قرار داد به یک طرف تمایل پیدا میکند. این عارضه زمانی ایجاد میشود که بطن چپ قلب در طول ضربان، فشرده و باعث اختلال در عملکرد قلب میشود. آمارها نشان میدهد تقریباً ۲ درصد مردم جهان مبتلا به افتادگی دریچه میترال هستند. این بیماری در میان زنان بیش از مردان است. بیماری افتادگی دریچه قلب اختلالی در دریچههای قلب است که در بسیاری از موارد خوشخیم بوده و به کمک دارو میتوان آن را مدیریت و درمان کرد. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با دکتر محمدحسین شفقت؛ متخصص قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران که در پی میآید.