• پرداخت کمک هزینه تا سقف ۷۰ میلیون تومان برای هر بیمار صعب‌العلاج

    پرداخت کمک هزینه تا سقف ۷۰ میلیون تومان برای هر بیمار صعب‌العلاج

    مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران، از پرداخت کمک هزینه تا سقف ۷۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۳ برای هر بیمار صعب‌العلاج خبر داد.

  • آندومتریوز؛ مهمترین عامل ناباروری

    متخصص و جراح زنان و زایمان در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین:

    آندومتریوز؛ مهمترین عامل ناباروری

    آندومتریوز یک بیماری شایع مزمن التهابی در زنان است که در آن بافتی شبیه آندومتر خارج از حفره رحم رشد می‌کند. این بیماری عامل اصلی کاهش عملکرد تولیدمثل و تضعیف کیفیت زندگی زنان است. در حال حاضر، ۱۹۰ میلیون نفر از جمعیت زنان در سراسر جهان با این بیماری درگیرند. بررسی‌های انجام شده در کشور ما نیز نشان می‌دهد از هر ۱۰ زن، یک زن به آندومتریوز مبتلا است. از عوارض این بیماری می‌توان به دردهای شدید لگن و ناباروری اشاره کرد. شیوع این بیماری مانند دیابت است. این در حالی است که اطلاعات زیادی از این بیماری در دست نیست. علت اصلی این اختلال هنوز ناشناخته و مبهم است و تشخیص این بیماری حدود 7 سال زمان می‌برد. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر شیرین توانمند؛ متخصص و جراح زنان و زایمان که در پی می‌آید.

  • سل؛ بیماری تهدیدکننده

    متخصص بیماری‌های ریه در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین:

    سل؛ بیماری تهدیدکننده

    سل بیماری عفونی است که به طور معمول توسط باکتری «مایکوباکتریوم توبرکلوزیس» ایجاد می‌شود که می‌تواند به راحتی از راه‌های مختلف در هوا منتشر شود. در صورتی که فرد مبتلا، سرفه یا عطسه کند می‌تواند این باکتری را در هوا منتشر کند. این میکروب با وارد شدن به ریه‌ها، ضایعه اولیه را ایجاد می‌کند. این بیماری از طریق جریان خون و عروق لنفاوی می‌تواند به طور مستقیم به دیگر قسمت‌های بدن راه یابد و اعضای دیگر را هم درگیر کند. در حال حاضر بیش از 16 میلیون بیمار مبتلا به سل فعال در جهان وجود دارند، به طوری که تقریباً یک‌ سوم جمعیت جهانی آلوده به میکروب سل هستند. بررسی‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می‌دهد تعداد کل موارد مبتلا به سل شناسایی شده در سال ۱۴۰۱ در کشور ۷۲۹۹ مورد بوده است. بیماری سل در صورت عدم درمان، ممکن است موجب مرگ مبتلایان نیز شود. اهمیت بیماری سل، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر سید جواد محسنی؛ متخصص بیماری‌های ریه که در پی می‌آید.

  • آرتروز؛ بیماری مخرب مفاصل

    متخصص ارتوپدی در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین:

    آرتروز؛ بیماری مخرب مفاصل

    آرتروز یا التهاب مفاصل، شایع‌ترین بیماری مفصلی و یک عامل مخرب پیش‌رونده محسوب می‌شود که با ساییدگی استخوان‌ها و کاهش توان حرکتی همراه است. درد ناشی از این بیماری به حدی زیاد است که می‌تواند زندگی را برای مبتلایان بسیار طاقت‌فرسا و روند طبیعی خواب و بیداری آن‌ها را دچار اختلال سازد. بررسی‌های انجام شده توسط سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهدتعداد مبتلایان به آتروز در سال ۲۰۲۰ به ۵۹۵ میلیون نفر رسیده که نسبت به سال ۱۹۹۰افزایش ۱۳۲ درصدی را نشان می‌دهد. انتظار می‌رود این بیماری تا سال ۲۰۵۰ به میزان ۷۴/۹ درصد در زانوها، ۴۸/۶۵ درصد در دست‌ها، ۷۸/۶درصد در لگن و ۹۵/۱درصد در سایر مفاصل از جمله آرنج و شانه افزایش یابد. این در حالی است که پزشکان معتقدند آمار آرتروز در ایران شایع‌تر از جامعه جهانی است. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر رشاد معتمدی؛ متخصص ارتوپدی که در پی می‌آید.

  • کارشناسان فناوری اطلاعات؛ موتور محرکه سازمان‌ها

    رئیس اداره آمار و فناوری مدیریت درمان تأمین‌اجتماعی خوزستان؛

    کارشناسان فناوری اطلاعات؛ موتور محرکه سازمان‌ها

    رئیس اداره آمار و فناوری اطلاعات مدیریت درمان تامین اجتماعی استان خوزستان، مسئولیت حرفه‌ای کارشناسان آی‌تی را با توجه به افزایش خدمات الکترونیک تأمین‌اجتماعی بسیار سنگین بیان کرد و با اشاره به اهمیت خدمات این گروه حرفه‌ای که با عنوان «موتور محرکه سازمان» از آن‌ها یاد می‌شود، ارتقای جایگاه فعالان این عرصه را ضروری دانست.

  • عوامل منزوی شدن کودکان

    آتیه‌آنلاین در گفت‌وگو با روانپزشک کودک و نوجوان بررسی کرد؛

    عوامل منزوی شدن کودکان

    انزوا و گوشه‌گیری یکی از مهمترین مشکلات بچه‌ها در جوامع کنونی است. از نظر روانشناسی، به حالتی که کودک دائماً ترجیح می‌دهد فعالیت‌های خود را به تنهایی و بدون حضور دیگران انجام دهد، گوشه‌گیری می‌گویند. کودک منزوی ترجیح می‌دهد به تنهایی بازی کند و کمتر در جمع حضور یابد. بسیاری از عوامل گوشه‌گیری در کودکان به خجالت و کم‌رویی از حضور در جمع بازمی‌گردد. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد بخشی از کم‌رویی و خجالت به عوامل ژنتیکی مرتبط است که قابل درمان است. ابتدا باید مشخص شود علت کم‌رویی کودک و نوع آن کدام است. علاوه بر آن، از کدام روش‌های رفتار درمانی باید برای شکل‌دهی رفتار درست کودک استفاده شود. اهمیت این اختلال، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر سید محمد علاقبندان؛ روانپزشک کودک و نوجوان که در پی می‌آید.

  • بهداشت روان؛ حلقه گمشده سلامت

    آتیه‌آنلاین در گفت‌وگو با یک روانپزشک بررسی کرد:

    بهداشت روان؛ حلقه گمشده سلامت

    سلامت روان به معنای سلامت هیجانی و روانشناختی است، به طوری که فرد بتواند از تفکر و توانایی‌های خود استفاده کند، در جامعه عملکرد داشته باشد و نیازهای معمول زندگی روزمره خود را برآورده سازد. پیشگیری از پیدایش بیماری‌های روانی و سالم کردن محیط روانی از نیازهای اولیه تأمین بهداشت روانی محسوب می‌شود. نتایج آخرین پیمایش غربالگری سلامت روان بیانگر این است حدود ۳۰ درصد در کشور ما به اختلالات روان مبتلا هستند. این در حالی است که افسردگی و اضطراب از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی بین ایرانیان است. از سوی دیگر، میزان ابتلا به افسردگی زنان نسبت به مردان حدود دو برابر است. اهمیت بهداشت روان، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر علیرضا ناظری؛ روانپزشک که در پی می‌آید.

  • نقش سازمان غذا و دارو در نظارت، ایمنی و سلامت مواد غذایی

    نقش سازمان غذا و دارو در نظارت، ایمنی و سلامت مواد غذایی

    رییس سازمان غذا و دارو با اشاره بر نقش این سازمان در نظارت و ایمنی و سلامت مواد غذایی تاکید کرد.

  • پیرچشمی در راه است

    گفت‌وگوی آتیه‌آنلاین با یک چشم پزشک :

    پیرچشمی در راه است

    پیرچشمی اختلالی در بینایی است که به مرور زمان و با افزایش سن، سبب ایجاد مشکل در دید نزدیک افراد می‌شود. در این عارضه، عدسی چشم که وظیفه‌ تمرکز نور روی شبکیه را برعهده دارد، خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد و دیگر نمی‌تواند به طور کامل برای دیدن اجسام نزدیک تنظیم شود. اگرچه این بیماری بخشی از روند طبیعی افزایش سن محسوب می‌شود، اما این بدان معنا نیست که همه افراد در یک سن خاص به طور ناگهانی دچار پیرچشمی می‌شوند. سن شروع پیرچشمی می‌تواند در افراد مختلف و بسته به عوامل ژنتیک و سبک زندگی، متفاوت باشد. بر اساس آمارهای منتشر شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حدود ۴۰ درصد از مردم ایران به درجاتی مختلف از پیرچشمی مبتلا هستند. این آمار نگران‌کننده نشان‌دهنده شایع بودن این اختلال بین مردم ایران و نیازمند توجه بیشتر به بهداشت و سلامت این عضو حساس بدن در جامعه است. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر رضا فرهمند؛ چشم‌پزشک که در پی می‌آید.

  • لکنت زبان را در کودکان جدی بگیرید

    گفت‌وگوی آتیه‌‎آنلاین با یک روانپزشک:

    لکنت زبان را در کودکان جدی بگیرید

    لکنت زبان در کودکان، اختلالی در گفتار است که با توقف، تکرار یا کشش صداها یا کلمات مشخص می‌شود. این اختلال می‌تواند در افراد در هر سنی رخ دهد و علل مختلفی نیز دارد. اینکه دقیقاً چرا این نقص در کودکان بروز می‌یابد، به صورت ریشه‌ای هنوز مشخص نیست. لکنت زبان در بعضی کودکان ممکن است بین چند هفته تا چند ماه طول بکشد، اما بازهم جای نگرانی نیست؛ چراکه بیشتر موارد لکنت زبان تا قبل از پنج سالگی به طور خودکار از بین می‌رود. اما اگر لکنت زبان کودک با حرکات غیرارادی بدن همراه باشد، باید تا قبل از 3 سالگی به پزشک مراجعه شود. اهمیت این اختلال، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر حمیدرضا معتمدی؛ روانپزشک که در پی می‌آید.

  • صدور پروانه مطب پزشکان تسهیل شد

    صدور پروانه مطب پزشکان تسهیل شد

    معاون درمان وزارت بهداشت از موافقت وزارت بهداشت با صدور پروانه مطب برای پزشکانی که تعهدات قانونی خود را به پایان رسانده‌اند در تمام شهرهای کشور به جز مراکز استان‌ها و شهرهای دارای دانشگاه علوم پزشکی خبر داد.

  • نقش سلامت روان در محل کار

    متخصص طب کار در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین:

    نقش سلامت روان در محل کار

    هر سال با فرا رسیدن ۱۰ اکتبر مصادف با (۱۸ لغایت ۲۴ مهر)؛ «روز جهانی بهداشت روان» در سراسر جهان با هدف ارتقاء و افزایش آگاهی و تغییر و اصلاح نوع نگاه و نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان برگزار می‌شود. شعار امسال این فدراسیون به «سلامت روان در محیط کار» اختصاص یافته است. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد کار برای سلامت روان مفید است؛ اما محیط کاری منفی می‌تواند منجر به مشکلات جسمی و روانی شود. این در حالی است که آزار و اذیت در محل کار می‌تواند تأثیر نامطلوب و قابل توجهی بر سلامت روان بگذارد. در این زمینه اقدامات مؤثر بسیاری وجود دارد که سازمان‌ها می‌توانند برای ارتقای سلامت روان در محیط کار انجام دهند. چنین اقداماتی ممکن است به بهره‌وری نیز کمک کند. اهمیت سلامت روان در محیط کار، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر محمد علی حسینی؛ متخصص طب کار که در پی می‌آید.

  • عفونت ادراری در کودکان و روش‌های پیشگیری و درمان

    متخصص کودکان در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین:

    عفونت ادراری در کودکان و روش‌های پیشگیری و درمان

    عفونت ادراری در کودکان بیماری شایعی است که با ورود باکتری‌ها به کلیه و مثانه به وجود می‌آید. کودک مبتلا به عفونت ادرای ممکن است علائمی مانند تب، دل‌درد و تکرر ادرار داشته باشد. این عفونت در کودکان دختر بیش از پسران رخ می‌دهد. این بیماری که می‌تواند از کودکان شیرخوار تا افراد بزرگسال را درگیر کند بیماری دردناک و خطرناکی است که اگر به موقع تشخیص و درمان نشود می‌تواند کلیه را هم درگیر کند. از این رو توصیه می‌شود والدین با مشاهده علائم آن فوراً به پزشک مراجعه کنند و بیماری را جدی بگیرند. این بیماری اگر جدی گرفته نشود ممکن است سبب تخریب قسمتی از کلیه و یا نارسایی کلیه شود. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر علیرضا معظمی؛ متخصص کودکان که در پی می‌آید.

  • تامین کامل شیرخشک رگولار در کشور

    تامین کامل شیرخشک رگولار در کشور

    مدیرکل امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، با اشاره به تأمین کامل نیاز شیرخشک رگولار کشور توسط تولیدکنندگان داخلی، بر اهمیت معرفی برندهای جایگزین در صورت کاهش تولید یکی از برندها تاکید کرد.

  • امگا 3 اسید چرب ضروری برای بدن

    گفت‌‎وگوی آتیه‌آنلاین با یک داروساز:

    امگا 3 اسید چرب ضروری برای بدن

    امگا ۳ یک اسید چرب ضروری برای بدن است که می‌توان آن را از مکمل‌های دارویی و همچنین غذای رژیمی به دست آورد. بدن انسان به اسید چرب؛ به ویژه امگا 3 جهت تأمین انرژی، سلامت قلب و عروق، پوست، بهبود عملکرد مغز و پاسخ‌های سیستم ایمنی بدن نیازمند است. این در حالی است که اسیدهای چرب به دو دسته ضروری و غیرضروری تقسیم می‌شوند که اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 برای بدن ضروری هستند. به اسیدهای چربی که در بدن انسان به مقدار کافی ساخته نمی‌شوند و می‌بایست از رژیم غذایی تأمین شوند، اسیدچرب ضروری گفته می‌شود. اهمیت امگا 3 برای بدن، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر سودابه رحیمی؛ داروساز که در پی می‌آید.

  • پوشش بیمه‌ای داروهای نسل جدید دیابت

    پوشش بیمه‌ای داروهای نسل جدید دیابت

    رئیس هیات‌ مدیره انجمن دیابت ایران گفت: ضروریست که همه افراد جامعه از پوشش بیمه‌ای مناسب دارویی به‌خصوص داروهای جدید مانند دیابت برخوردار شوند تا امکان تهیه داروی موردنیازشان را داشته باشند و سلامت آنها دچار مشکل نشود.

  • ضرورت نوسازی برخی خطوط تولید تجهیزات پزشکی در کشور

    ضرورت نوسازی برخی خطوط تولید تجهیزات پزشکی در کشور

    رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی ایران با بیان اینکه خطوط تولید برخی از تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی نیاز به نوسازی دارد، درخواست کرد که از ارز ترجیحی برای این منظور استفاده شود.

  • آسم در کودکان و روش درمان آن

    متخصص کودکان در گفت‌‎وگو با آتیه‌آنلاین:

    آسم در کودکان و روش درمان آن

    آسم؛ شایع‌ترین بیماری مزمن جدی دوران کودکی و سومین علت شایع بستری کودکان زیر ۱۵ سال است. این در حالی است که بیشتر کودکان مبتلا به آسم، قبل از پنج سالگی‌ علائم آن را نشان می‌دهند. در آسم دوره کودکی، ریه‌ و راه‌های هوایی در معرض محرک‌های خاصی مانند استنشاق گردوغبار، سرماخوردگی یا سایر عفونت‌های تنفسی به راحتی ملتهب می‌شوند. متأسفانه، آسم کودکان قابل درمان نیست و علائم آن می‌تواند تا بزرگسالی ادامه یابد، اما با درمان مناسب، می‌توان علائم را تحت کنترل قرار داد. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم دکتر مهدی راستی؛ متخصص کودکان که در پی می‌آید.

  • زردی نوزادان و روش‌های درمان آن

    فوق‌تخصص نوزادان در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین:

    زردی نوزادان و روش‌های درمان آن

    بسیاری از نوزادان در طول یک یا دو هفته اول زندگی،‌ زرد رنگی خفیفی در پوستشان دارند که «زردی نوزادی» نامیده می‌شود. در واقع،‌ عملاً همه نوزادان تا حدی این حالت را دارند اما همیشه قابل مشاهده نیست. بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود ۶۰ درصد نوزادان که در موعد مقرر متولد می‌شوند دارای زردی هستند. زردی نوزادان در طی هفته اول یا دوم زندگی نوزاد، خود را نشان می‌دهد. در حقیقت، اساساً تمامی نوزادان دارای درصدی زردی هستند اما ممکن است در زردی‌های خفیف، کسی متوجه زرد بودن نوزاد نشود. زردی در بیشتر نوزادان موقتی و بی‌ضرر است و خودبه‌خود یا با درمانی ساده برطرف می‌شود. اما در موارد بسیار نادر، زردی نوزاد می‌تواند خطرناک هم باشد، بنابراین می‌بایست مراقب بود. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر مهدخت ایران‌زاد؛ متخصص بیماری‌های کودکان و فوق‌تخصص نوزادان که در پی می‌آید.

  • بخش زیادی از مطالبات پرستاران پرداخت شده است

    وزیر بهداشت:

    بخش زیادی از مطالبات پرستاران پرداخت شده است

    وزیر بهداشت از پرداخت مقدار زیادی از مطالبات پرستاران در زمینه اضافه‌کاری خبر داد .

  • تزریق واکسن؛ بهترین روش‌ درمان سرخک

    متخصص کودکان در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین:

    تزریق واکسن؛ بهترین روش‌ درمان سرخک

    سرخک بیماری دوران کودکی است که در اثر نوعی ویروس ایجاد می‌شود. این بیماری زمانی بسیار رایج بود اما در حال حاضر با تزریق واکسن می‌توان از بروز آن پیشگیری کرد. سرخک یا «روبلا» می‌تواند برای کودکان جدی و حتی کشنده باشد. در حالی که به دلیل دریافت روزافزون واکسن سرخک، میزان مرگ‌ومیر در سراسر جهان رو به کاهش است، این بیماری هنوز در سال بیش از ۱۰ هزار نفر را که اکثراً زیر پنج سال هستند از بین می‌برد. براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال ۱۴۰۲ تعداد ۶۱۲ مورد ابتلا به سرخک در کشور شناسایی شد که بیشترین مبتلایان از استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و خراسان رضوی بودند. اهمیت این بیماری، ما رابر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر امید رضا الوندی؛ متخصص کودکان که در پی می‌آید.

  • مواضع بیمه‌ها در عرضه اینترنتی دارو و افشای اطلاعات بیماران

    مواضع بیمه‌ها در عرضه اینترنتی دارو و افشای اطلاعات بیماران

    رئیس انجمن داروسازان با اشاره به مواضع بیمه‌ها به روش توزیع اینترنتی دارو گفت: دو سازمان بیمه‌گر بزرگ کشور مکتوب اعلام کردند که موافق نیستند کد رهگیری مردم به دست پلتفرم‌ها بیفتد. چرا که احتمال دارد آن‌ها با واکشی اطلاعات نسخه ها، اطلاعات شخصی، خصوصی و محرمانه مردم را استخراج کنند.

  • بیماری کاوازاکی

    متخصص کودکان در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین:

    بیماری کاوازاکی

    کاوازاکی یک بیماری التهابی است که بیشتر در کودکان زیر 5 سال شایع است. در این بیماری، دیواره شریان‌ها ملتهب می‌شوند و عروق کرونر (خون را برای تغذیه به عضله قلب می‌رسانند) از جمله شریان‌هایی هستند که در بیماری کاوازاکی ملتهب می‌شوند. این بیماری با علائمی مانند تب بالا، بثورات پوستی، قرمزی چشم و تحریک دهان مشخص می‌شود. علت دقیق سندروم تب کاوازاکی ناشناخته است، اما ممکن است توسط یک عامل عفونی یا عوامل محیطی در کودکان مستعد بیماری ژنتیکی ایجاد شود.تشخیص و درمان زودهنگام این سندرم بسیار مهم است؛ زیرا دوره بیماری را کوتاه‌تر و احتمال بروز مشکلات قلبی را کاهش می‌دهد. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر امیدرضا الوندی؛ متخصص کودکان که در پی می‌آید.

  • تأثیر بازی در افزایش مهارت کودک

    آتیه‌آنلاین در گفت‌وگو با یک روانشناس بررسی کرد:

    تأثیر بازی در افزایش مهارت کودک

    بازی در رشد عاطفی کودک نقش مثبتی ایفا می‌کند. بازی کردن همچنین نیاز به تعامل، یادگیری، حس برتری‌‎جویی و بروز احساسات و عواطف، ترس و تردیدها و برونگری را در کودک ارتقاء می‌دهد. بازی‌ها صرفاً سرگرمی‌هایی برای وقت‌گذرانی نیستند بلکه یک نوع جنبه اساسی از دوران کودکی به شمار می‌روند که روی جنبه‌های مختلف از رشد کودک تأثیر می‌گذارد؛ از بازی‌های تخیلی و رویایی گرفته تا بازی‌های فیزیکی و بیرون از خانه. این در حالی است که هر نوع بازی‌ مزایای خود را دارد و نقش خاصی را در رشد مهارت‌های کودک ایفا می‌کند. اهمیت بازی و نقش بازی کردن در رشد کودک، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر رضا بابایی؛ روانشناس که در پی می‌آید.

  • صادرات دارویی ایران به ۴۰ کشور دنیا

    صادرات دارویی ایران به ۴۰ کشور دنیا

    مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت:در حال حاضر به ۴۰ کشور دنیا صادرات دارویی داریم که مبین کیفیت فرآورده‌های تولیدی است.

  • مکمل‌هایی که سلامت بدن را به خطر می‌اندازند

    متخصص تغذیه در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین:

    مکمل‌هایی که سلامت بدن را به خطر می‌اندازند

    مکمل‌های بدنسازی مکمل‌هایی هستند که به صورت خوراکی یا مایع مصرف می‌شوند و به دلیل دارا بودن ترکیبات خاصی که دارند می‌توانند عملکرد افراد را بهبود بخشیده و رشد عضلات ورزشکاران را افزایش دهند. این نوع مکمل‌ها برای افرادی که به صورت حرفه‌ای یا غیرحرفه‌ای ورزش می‌کنند، مفید به شمار می‌روند. البته باید در نظر داشت مصرف مکمل‌های بدنسازی باید با دقت و با توجه به نیازهای فردی و توصیه‌های پزشک یا مربی ورزشی صورت گیرد؛ چرا که مصرف نادرست این مکمل‌ها ممکن است به جای مزیت برای سلامت بدن آسیبی جدی برجای گذارد. مصرف این مکمل‌ها در میزان بالا می‌توانند عوارض جانبی مانند افزایش حرکات روده، آکنه، حالت تهوع، تشنگی، کاهش اشتها، خستگی و سردرد را در پی داشته باشند. اهمیت استفاده از مکمل‌های بدنسازی، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با سولماز خدیری؛ متخصص تغذیه که در پی می‌آید.

  • خدمات الکترونیک، عملکرد مراکز درمانی را شفاف‌سازی می‌کند

    رئیس اداره فناوری اطلاعات مدیریت درمان تأمین‌اجتماعی فارس؛

    خدمات الکترونیک، عملکرد مراکز درمانی را شفاف‌سازی می‌کند

    رئیس اداره آمار و فناوری اطلاعات مدیریت درمان تأمین‌اجتماعی استان فارس، ارائه خدمات الکترونیک را سبب افزایش سرعت انجام امور، ایجاد شفافیت در عملکرد مراکز و دست‌یابی به داده‌های اطلاعاتی بیان کرد که در نتیجه آن امکان ترسیم اهداف و چشم‌انداز برنامه‌های آینده برای مدیران میسر می‌شود.

  • آپاندیس؛ بیماری اورژانسی

    پزشک عمومی در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین:

    آپاندیس؛ بیماری اورژانسی

    آپاندیس، بیماری بسیار شایعی است که در سال میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به آن مبتلا می‌شوند. آپاندیسیت به التهاب و عفونت زائده آپاندیس گفته می‌شود. آپاندیس در قسمت تحتانی شکم و در سمت راست قرار دارد. این زائده در انتهای روده باریک و ابتدای روده بزرگ جای دارد و حالتی آویزان دارد. عفونت آپاندیس همیشه یک موضوع مهم است که بعد از مدت کوتاهی از بروز عفونت، علائمی را نمایان می‌سازد. خوشبختانه علائم آپاندیسیت به راحتی قابل تشخیص است. آپاندیسیت باعث درد در سمت راست پایین شکم می‌شود. در بیشتر افراد، درد از اطراف ناف شروع می‌شود و سپس حرکت می‌کند. با بدتر شدن التهاب، درد آپاندیسیت معمولاً افزایش یافته و در نهایت شدید می‌شود. در واقع آپاندیسیت یک اورژانس پزشکی است و تقریباً همیشه نیاز به جراحی به صورت اورژانس برای برداشتن آپاندیس دارد. اگرچه هر فردی ممکن است به آپاندیسیت مبتلا شود، اما اغلب این بیماری در افراد بین ۱۰ تا ۳۰ سال رخ می‌دهد. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفت‌‎وگویی داشته باشیم با دکتر سوسن میرهاشمی؛ پزشک عمومی که در پی می‌آید.

  • ناشنوایی در نوزادان

    متخصص و جراح گوش و حلق و بینی در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین:

    ناشنوایی در نوزادان

    ناشنوایی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های ژنتیکی در انسان است. به طور میانگین 2 الی 3 نفر از هر 1000 نوزاد متولد شده مبتلا به ناشنوایی هستند. ناشنوایی و کم‌شنوایی در زمره پیچیده‌ترین بیماری‌های انسان به شمار می‌رود. در این بیماری به رغم اینکه بروز ظاهری و بالینی بیماران مشابه است، اما بیش از 200 ژن مختلف در بروز این بیماری دخالت دارند. اختلالات شنوایی می‌تواند به دلیل بروز نقایصی در قسمت‌های مختلف گوش یا عصب شنوایی باشد. طبق آمار موجود در ایالات متحده از هر 100 نوزاد متولد شده بین 2 الی 3 نوزاد اختلالات شنوایی دارند. این آمار با توجه به نرخ بالای ازدواج‌های فامیلی در ایران عدد بالاتری است و به حدود 3 الی 4 نوزاد در هر 1000 تولد می‌رسد. اهمیت این بیماری، ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی داشته باشیم با دکتر محمدمهدی زمانی؛ متخصص و جراح گوش و حلق و بینی که در پی می‌آید.

  • ضرورت دیجیتالی شدن سلامت و دسترسی عادلانه به خدمات درمانی

    ضرورت دیجیتالی شدن سلامت و دسترسی عادلانه به خدمات درمانی

    تصور کنید مدلی از مراقبت‌های بهداشتی مبتنی بر داده داشته باشیم که همیشه در دسترس است و در هر نقطه جغرافیایی که قرار داشته باشید، بتوانید با همه پزشکان متخصص در ارتباط بوده و بهترین خدمات درمانی را با کمترین رفت‌وآمد و هزینه دریافت کنید. در عصر حاضر به این مدل دریافت خدمات سلامت، سلامت دیجیتال یا (رقومی) گفته می‌شود که زمینه نوظهور از برخورد انفورماتیک، پزشکی، بهداشت عمومی و فناوری است که از طریق شبکه جهانی ارتقا و تکامل یافته و مردم می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.