-
پادکست چی گوش بدهیم؟
اتفاقی در طبقه ۱۶
حالا دیگر در دنیای رسانههای دیجیتال، پادکست برای بسیاری از ما مفهومی آشناست و برای بالابردن اطلاعات و سطح آگاهی خود در موضوعات مختلف یا حتی برای سرگرمی از این رادیوی اینترنتی استفاده می¬کنیم. در زمینه سبک زندگی و توسعه فردی پادکستهای بسیار خوب و مفید هم به زبان فارسی، هم انگلیسی تهیه شده که گوشدادن به آنها برای اطلاع از فراز و فرودهای این حوزهها بسیار مفید است. هر هفته سهشنبهها یکی از این پادکستهای مفید و آگاهیبخش در حوزه توسعه فردی را به شما معرفی میکنیم.
-
آینده همینجاست
ساخت رباتهایی که از انیمه الهام گرفتهاند
یک شرکت ژاپنی ربات جدیدی را ساخته است که از رباتهای تخیلی در انیمههای ژاپنی الهام گرفته. این ربات که «گاندام» نام دارد میتواند مانند یک وسیله نقلیه از داخل یا از راه دور کنترل شود.
-
پیشنهاد _ کتاب
شیوه زندگی سالم در دوران سالمندی
دوران سالمندی یک مرحله مهم و ارزشمند از زندگی است که به بهتر است به عنوان سفری ناگزیر در مراحل معنوی و فیزیکی به سمت تجربه و حکمت زندگی به آن نگاه شود. این دوره از زندگی که میتوان به زمانی با شکوه تبدیل شود، فرصتهای فراوانی برای به اشتراک گذاری تجارب گذشته، یادگیری جدید و به اشتراک گذاری عشق و علاقههای فراوان در بر دارد. از کتاب "شیوه زندگی سالم در دوران سالمندی" به عنوان یک راهنمای جامع و پراهمیت برای این مرحله از زندگی برای شما و اطرافیانتان میتوان نامبرد.
-
فرانسه به جنگ ساسها میرود
گسترش آفات و به ویژه ساس در فرانسه برای مردم این کشور و به ویژه اقشار ضعیفتر مشکلات فراوانی را ایجاد کرده است. به ویژه در نزدیکی بازیهای المپیک فرانسویها برای از بین بردن این مشکل به تکاپو افتادهاند. اما در ایستگاه قطار Gare de Lyon در پاریس، مسافران میگویند که تردید دارند آیا مقامات بتوانند مشکل حشرات، سوسکها و ساسها را حل کنند یا خیر.
-
رازهای سلامت قلب، به مناسبت روز جهانی قلب
راهکارهای سبک زندگی برای حفظ قلب سالم
یکی از دستاوردهای سبک زندگی سالم حفظ سلامت است، اگر سبک زندگی بر سلامت قلب تمرکز داشته باشد باعث بهبود کیفیت زندگی میشود که میتواند برای افراد به عنوان یک الگوی زندگی سالم و خوشایند مطرح شود. دکتر نادر افشاری، متخصص قلب و عروق در مورد رابطه سبک زندگی و سلامت قبل توضیحاتی داده است که در ادامه آنها را میخوانید:
-
نمایشگاه عکس_پیشنهاد
یک دست اسلحه، یک دست دوربین
نمایشگاه عکس «عکاسِ چریک» آثار جاوید الاثر کاظم اخوان از جنگ تحمیلی هشت سال دفاع مقدس از امروز (روز چهارشنبه ۵ مهرماه ۱۴۰۲) ساعت ۱۷:۳۰ در «گالری خانه» افتتاح شد.
-
روی صحنه تئاتر چه خبر است؟
تئاتر یکی از جذابترین اتفاقهایی است که میتوان برای گذراندن اوقات فراغت انتخاب کرد. توصیه ما هم به خودمان و حتی شما خوانندگان این مطلب در مورد تئاترهایی است که میتوانید آخر این هفته و حتی در روزهای هفتهای که پیش رو داریم برای تماشا به سراغشان بروید. پس اگر قصد دارید اوقات فراغت خود را طعم فرهنگی هنری بدهید خواندن این مطلب را از دست ندهید.
-
مروری بر ابعاد مختلف سفر به بهانه روز جهانگردی
چقدر میتوان به جهانگردی فکر کرد؟
جهانگرد در فرهنگ معین به معنی سیاح و کسی که زیاد سفر میکند آمده است. جهانگردی تجربهای فوقالعاده و بینظیر است که شاید برای افرادی که تاکنون تجربه زیادی از سفر نداشتهاند قابل درک نباشد.
-
پادکست چی گوش بدهیم؟
فرتاک و توسعه منابع انسانی
حالا دیگر در دنیای رسانههای دیجیتال، پادکست برای بسیاری از ما مفهومی آشناست و برای بالابردن اطلاعات و سطح آگاهی خود در موضوعات مختلف یا حتی برای سرگرمی از این رادیوی اینترنتی استفاده میکنیم. در زمینه سبک زندگی و توسعه فردی پادکستهای بسیار خوب و مفید هم به زبان فارسی، هم انگلیسی تهیه شده که گوشدادن به آنها برای اطلاع از فراز و فرودهای این حوزهها بسیار مفید است. ما اینجا در آتیهآنلاین هر هفته سهشنبهها یکی از پادکستهای مفید و آگاهیبخش در حوزه توسعه فردی را به شما معرفی میکنیم.
-
آیا باید نگران سر و صدای زیاد باشیم؟
چالشهای صدا برای کیفیت خواب و سلامتی
ترافیک بیشتر، ساخت و ساز بیشتر، همسایگان، موزیک دوست و سر و صدای بیپایان. صدای جامعه در حال بلندتر شدن است. این صداهای بلند و همیشگی چه تاثیراتی بر سلامتی ما دارد و آیا راه حلی برای خلاص شدن از آنها وجود دارد؟
-
برای تغییر سبک زندگی از کجا شروع کنیم؟
همانطور که آلفرد آدلر، روانشناس اتریشی درباره سبک زندگی میگوید، هر فردی سبک زندگی خاص خودش را دارد و این الگو در زندگی هر فرد با دیگری متفاوت است. بر همین اساس مجموعه الگوهای فکری، عادتهای روزمره، نوع تغذیه، ورزش، خواب، شغل، مد و روابط فردی و اجتماعی سبک زندگی ما را میسازند.
-
بررسی شیوههای توانمندسازی کارکنان و تأثیر آن بر سازمانها
توانمندسازی سرمایه انسانی
یکی از عوامل مؤثر در موفقیت و پیشرفت سازمانها، توانمندی کارکنان آنهاست. اگر اعضای یک مجموعه از توانایی و مهارت و تخصص لازم برخوردار نباشند، آن مجموعه با موانع مختلفی روبهرو میشود. انگیزههای ذهنی و محیطی فاکتورهایی هستند که برای توانمندی کارکنان اهمیت زیادی دارند.
-
معرفی کتاب
«حکایت زمستان»، قصه روزهای اسارت
جنگ یکی از تلخترین و ناگوارترین اتفاقات جوامع انسانی است. پدیدهای ویرانگر که آثار آن هرگز از بین نمیرود و همواره در تاریخ یک سرزمین به یاد آورده میشود. التهاب روزهای زیر رگبار، تحمل طاقتفرسای روزهای تمامنشدنی اسارت، شهرها و روستاهای ویرانه، آوارگی مردم و چشمانتظاری بیپایان منتظران همه و همه زخم میشود و خاطره تا روایت سلحشوریها و وطندوستیها و را بیان میکند.
-
کوچنشینان دیجیتال و دوستداران دورکاری با محیطهای اداری چه خواهند کرد؟
اندیشهی بازگشت کارکنان به محیط کار اداری و دور شدن از فضای مجازی و دورکاری، دو سر طیف بسیار افراطی دارد. یک دسته، آنها هستند که گمان میکنند انتقاد از دورکاری و تلاش برای بازگشت کارمندان به محل کار، فقط یک تبلیغ تجاری برای صاحبان املاک است که مردم را مجبور به بازگشت کنند و مانع از کاهش ارزش املاک تجاری شوند و دسته دوم آنها هستند که معتقدند کارمندان دورکار در حالی که لباس خواب پوشیدهاند و در تختهای خود لم دادهاند، با لپتاپی در دست، در حال کار هستند و کیفیت کار آنها بیارزش است.
-
پادکست چی گوش بدیم؟
دروازه روشن خودشناسی
حالا دیگر در دنیای رسانههای دیجیتال، پادکست برای بسیاری از ما مفهومی آشناست و برای بالابردن اطلاعات و سطح آگاهی خود در موضوعات مختلف یا حتی برای سرگرمی از این رادیوی اینترنتی استفاده میکنیم. در زمینه سبک زندگی و توسعه فردی پادکستهای بسیار خوب و مفید هم به زبان فارسی، هم انگلیسی تهیه شده که گوشدادن به آنها برای اطلاع از فراز و فرودهای این حوزهها بسیار مفید است. به همین منظور سهشنبهها یکی از پادکستهای مفید و آگاهیبخش در حوزه توسعه فردی را به شما معرفی میکنیم.
-
نرخ پایین زاد و ولد در سنگاپور و نتایج آن بر رفاه جامعه
پول ریختن مشکل را حل نمیکند
داشتن فرزند به چیزهای زیادی مرتبط است؛ مقرون به صرفه بودن خانه، همسر و بلوغ بازار کار که باعث میشود به اندازه کافی برای فرزندآوری احساس امنیت کنید. نرخ زاد و ولد سنگاپور در سال ۲۰۲۲ پس از سالها کاهش مداوم به پایینترین حد خود رسید. به گفته تحلیلگران، بزرگترین دلیل این تغییر به این بستگی دارد که هزینه زندگی در سنگاپور چقدر تمام میشود. درواقع هزینههای بالای زندگی همچنان باعث دور شدن بسیاری از افراد از گسترش خانواده میگردد. با این همه تحلیلگران معتقدند که اگرچه تعداد زیادی از سیاستهای دولتی با هدف تشویق زوجهای بیشتر به بچهدار شدن وجود دارد، اما «پول ریختن» روی مشکل آن را حل نمیکند.
-
نگاهی به سلامت چشمها در محیط کار
سازمان بینالمللی کار (ILO) و آژانس بینالمللی پیشگیری از نابینایی میگویند حدود ۱۳ میلیون نفر با اختلال بینایی مرتبط با شغلشان زندگی میکنند. در گزارشی که توسط سازمان بینالمللی کار در زمینه اختلالات بینایی مرتبط با حوادث شغلی تهیه شده است، راهنماییها و توصیههای فوقالعاده مفیدی برای نحوه محافظت و ارتقای سلامت چشم در محیط کار ارائه میشود.
-
عدالت سازمانی و نقش آن در شکوفایی نیروی انسانی
همه افرادی که در یک مجموعه به فعالیت مشغولاند و در جهت به ثمر رساندن اهداف آن مجموعه تلاش میکنند، منابع انسانی آن مجموعه نامیده میشوند. منابع انسانی جزو مهمترین سرمایه سازمانها محسوب میشوند. لذا تلاش برای افزایش بهرهوری منابع انسانی و جلوگیری از موانع افزایش آن از اهداف اساسی هر سازمان محسوب میشود. در راه حفظ و نگهداری بلندمدت این سرمایه باید مطالعات عمیق و تلاشهای مؤثری صورت پذیرد. پس از مطالعات گسترده صورت گرفته، مدیران به این نتیجه رسیدند که زمانی دستیابی به اهداف سازمان امکانپذیر خواهد بود که نیروی انسانی دارای انگیزه بالایی باشند. عوامل بسیاری بر کاهش انگیزه کارکنان تأثیرگذارند که از جمله آن میتوان به فشار شغلی و بیعدالتی ادراک شده سازمانی اشاره کرد.
-
سیل؛ فاجعهای فراتر از درک
دستکم ۱۰ هزار نفر در لیبی ناپدید شدند
وضعیت «درنا»، شهر بندری لیبی که در آخر هفته دو سد در آن فرو ریخت، «فاجعهای فراتر از درک» توصیف شده است. اکنون بنابر گزارشات صلیب سرخ و مقامات محلی حداقل ۱۰۰۰۰ نفر پس از سیل ویرانگر مفقود شدهاند. به گفته شاهدان اجساد زیادی در همه جا پراکنده است. هنوز میزان کامل تلفات برآورد نشده است اما گمانهها از کشته شدن نزدیک به ده هزار نفر در این فاجعه حکایت دارد.
-
الزامات شغلی نسل Z
ضرورت تکنولوژی و توسعه مهارت برای نسل جوان کارکنان
به گفته مجمع جهانی اقتصاد، تا سال ۲۰۲۵، نسل Z یک سوم نیروی کار را تشکیل خواهد داد. جذب، مدیریت و حفظ این کارگران جوانتر، شرکت ها را ملزم به اتخاذ رویکرد متفاوتی میکند. کارگران نسل Z به خوبی در فنآوری مسلط هستند، اما در مهارتهای نرمتری مانند ارتباطات حضوری و پویایی بین فردی مسلط نیستند، بنابراین شرکتها باید نحوه آموزش این کارگران جوانتر را تنظیم کنند.
-
زمینلرزه در مراکش جان بیش از ۲۰۰۰ نفر را گرفت
مراکش در روز جمعه شاهد مرگبارترین زلزله خود در ۶۰ سال اخیر بود. وزارت کشور مراکش اعلام کرد که ۲۰۱۲ نفر کشته و ۲۰۵۹ نفر زخمی شدهاند و شدت زلزله به حدی بود که حتی لرزهها تا دوردستها و در جنوب اسپانیا نیز احساس شد. مراکش روز شنبه اعلام کرد که در این کشور سه روز عزای عمومی اعلام شده و طی آن پرچم ملی در سراسر کشور نیمه افراشته خواهد بود. همچنین نیروهای مسلح مراکش در حال ارسال تیمهای امدادی برای تامین آب آشامیدنی تمیز، مواد غذایی، چادر و پتو به مناطق آسیب هستند.
-
روند تاثیرات محتمل هوش مصنوعی بر نیروی کار
دو چهره از دیجیتالسازی
امروزه تاثیرات هوش مصنوعی بر تکنیکهای کار و شیوههای تولید دیگر غیرقابل انکار است. همچنان که تغییرات تکنولوژی در گذشته بخش مهمی از نیروی کار را با فناوریهای اتوماتیک جایگزین کرده است، امروزه نیز این فرآیند با شدت بیشتری در جریان است. اما ابزارهای هوش مصنوعی تبدیل به وسایل کنترل و استخدام نیروی کار میشوند. ورود به عرصه مدیریت نیروی کار، همچون استخدام، ارزیابی بهرهوری، نظارت و ... میتواند دادههای گستردهای را شامل شود که نمیتوان تمام آن را در اختیار الگوریتمهای هوش مصنوعی قرار داد، چرا که چنین اطلاعاتی با نوعی معرفت و شناخت انسانی گره خوردهاند و تفکیک آنها از دیدگاه و رویکرد معرفتی انسان ممکن نیست.
-
روانشناسی صنعتی چیست؟
روانشناسی صنعتی و سازمانی هم به دلیل پیچیدگی رفتار آدمی و هم به دلیل جنبههای مختلف مسایل کاری یک علم میان رشتهای است که با سایر علوم از جمله مدیریت، اقتصاد، علوم سیاسی و اجتماعی و... ارتباط دارد. بنابراین روانشناسان این حوزه باید علاوه بر مباحث روانشناسی از سایر رشتههای مرتبط نیز آگاهی داشته باشد .
-
طوفان موسمی موجب شد
۴۱ کشته و هزاران آواره در برزیل
طوفان جنوب برزیل را ویران کرده است و سیل در چندین شهر منجر به کشته شدن دهها نفر و آواره شدن صدها نفر دیگر شد. مقامات روز چهارشنبه اعلام کردند که تعداد قربانیان از ۲۷ نفر در روز قبل به حداقل ۴۱ نفر رسیده است و ۴۶ نفر دیگر همچنان مفقود هستند. همچنین به گفته مقامات دولتی، حدود ۷۷۰۰ نفر خانههای خود را از دست دادهاند.
-
پیشنهاد_کتابخوانی
هنوز برادرم هست، روایت برادر دوقلوی شهید رستمی
کتاب «هنوز برادرم هست» را منصوره قنادیان نگارش کرده، اما افراد دیگری نیز در به رشته تحریر در آمدن آن نقش داشتهاند، روایتگر خاطرات و زندگی شهید عباس رستمی برادر دوقلویش محمد رستمی که با همکاری زینب رستمی وکمک اعضای خانواده مکتوبات و اسناد و مدارک مرتبط با برادر شهیدش را گردآوری کرده است.
-
دوازدهمین فراخوان پروژه آموزشی "چهارفصل تئاتر ایران"
تئاتر و خرافات در فرهنگ عامه
دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری دوازدهمین فراخوان پروژه آموزش نمایشنامهنویسی را با عنوان "تئاتر و خرافات در فرهنگ عامه" برای علاقمندان خارج از پایتخت منتشر کرد.
-
چرا کف مرغ در حال پخت را دور نریزیم؟
در دنیای امروز، اطلاعات غلط در مورد تغذیه بسیار شایع شده است. برخی از افراد ممکن است به اشتباه به افراد دیگر اطلاعات نادرست را منتقل کنند یا در منابع اینترنتی نامعتبر اطلاعات را بیدقت پیدا کنند. این اطلاعات ممکن است منجر به تصمیمگیریهای نادرست در مورد تغذیه شوند و بر سلامتی افراد تأثیر منفی بگذارند. برای مثال احتمالا مطالب بسیاری در مورد نحوه پختن مرغ در فضای مجازی دست به دست میشود را دیدهاید، متاسفانه اکثر آنها باعث باور غلط عموم میشود.
-
فناوریهای همیار سالمندان و معلولان
این روزها تقریبا فناوری در همه چیز دیده میشود و به همه چیز نیرو میدهد، بخشی از فناوری تمرکز خود را روی افراد دارای معلویت گذاشته است. نزدیک به ۱ میلیارد نفر که ۱۵ درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهند، با معلولیت زندگی میکنند و هر روز با چالشهای مختلفی روبرو هستند. فناوری همیار کمک بزرگی برای تغییر زندگی آنها است و میتواند به نوعی سالمندان و معلولان را در اجتماع و بازار کار ادغام کند.
-
سازمان تأمیناجتماعی همزمان با کنگره جهانی اربعین حسینی برگزار میکند
پویش عکاسی «روایت وصل» درباره خدمترسانی به زائران اربعین حسینی
سازمان تأمیناجتماعی به مناسبت کنگره عظیم و جهانی اربعین حسینی و برای ثبت تصاویر راهپیمایی بزرگ اربعین، پویش عکاسی «روایت وصل» را با موضوع «خدمترسانی به زائران اربعین حسینی» برگزار میکند.
-
سبک زندگی و اقتصاد چگونه بر یکدیگر تاثیر میگذارند؟
از دیر باز سبک زندگی افراد به طور مستقیم تحت تأثیر وضعیت اقتصادی قرار داشته و در عین حال، اقتصاد نیز توسعه و تغییر سبک زندگی را تحت تأثیر قرار میدهد، این ارتباط تا جایی پیش رفته است که نزدیکی بین اقتصاد و سبک زندگی در جوامع مدرن به وضوح قابل مشاهده است.