-
نگاهی به گفتوگوهای دومین نشست تخصصی مزد؛
از استقرار حق مسکن منطقهای تا توجه به اقتصاد کار
دوازدهم آذرماه، دومین نشست از سلسله نشستهای تخصصی مزد به همت مؤسسه کار و تأمین اجتماعی با حضور «پروانه رضایی» معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کارشناسان و متخصصان حوزه مزد و نمایندگان تشکلهای کارگری و کارفرمایی در محل این مؤسسه برگزار شد.
-
کمتر از ۵ درصد اشتغال کشور در اختیار نیروهای کار خارجی است
بر اساس گزارشها کمتر از ۵ درصد اشتغال کشور در اختیار نیروهای کار خارجی است و اولویت وزارت کار جذب و به کارگیری نیروی کار ایرانی و سپس ساماندهی و مدیریت اشتغال اتباع خارجی مجاز است.
-
عضو شورای عالی کار در گفتوگو با آتیه آنلاین؛
افزایش مزد با وجود تورم در بهبود معیشت کارگر تأثیر ندارد
«اصغر آهنیها» نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار و فعال حوزه کارفرمایی با اشاره به اهمیت و اولویت مسأله دستمزد کارگران از نگاه جامعه کارفرمایی، گفت: در صورتی که تورم در طول سال قابلیت کنترل نداشته باشد، عملاً افزایش دستمزد نیروی کار کارگری در تغییر وضعیت معیشت این بخش از جامعه تأثیر چندانی ندارد.
-
چرایی وجود فرصتهای شغلی و نبود نیروی کار ماهر
بازار کار امروز را باید به واسطه تأثیرپذیری از وضعیت شاخصهای اقتصادی و سیاستهای کلان و تأثیرگذاری بر مولفههای عمده حوزه کار و تولید، اکوسیستمی پیچیده و پویا دانست. اما چرا در حالی که بازار کار نیاز به نیروی کار دارد، بسیاری از افراد جویای کار از مهارتهای لازم برخوردار نیستند؟
-
مهارت نوظهور نیاز فضای تازه بازار کار؛
کارکرد استانداردهای جدید مهارتی در کنار مشاغل امروز
فضای امروز حاکم بر بازار کار از دیدگاه تعریف و ورود مشاغل جدید به این حوزه و ضرورت ایجاد و ارتقای استانداردهای مهارتی لازم برای این حوزه، مدلی تازه از فعالیتهای حوزه کسب و کار را به جهان نشان داده است. در بستر جدید کسب و کار با حضور مشاغل و ضروریات مهارتی نوظهور، سیاستهای کلان بازار کار، تصمیمسازان و متولیان کار و تولید، کارفرمایان و شاغلان الزامات جدیدی تجربه میکنند.
-
در دومین نشست تخصصی مزد چه گذشت؟
مسئولان و نمایندگان شرکای اجتماعی حوزه کار حاضر در دومین نشست تخصصی مزد بررسی الزامات اجرایی دستمزد منطقهای و دستمزد بر اساس صنایع، کارشایسته، اثرات تحولات فناوری بر درآمد نیروی کار و توصیههای سیاستی سازمان بین المللی کار را در دستور کار این نشست قرار دادند.
-
بررسی آثار مثبت و چالشهای صدور مجوزهای کسب و کار؛
تسهیلات صدور مجوزهای کسب و کار؛ کلید اشتغال و اقتصاد
در دنیای امروز، صدور مجوزهای کسب و کار به عنوان یکی از ارکان اساسی توسعه اقتصادی و اشتغالزایی شناخته میشود. تأثیرگذاری این مجزوها در وضعیت شاخصهای بازار کار، اشتغال، رونق تولید و ارتقای سطح رفاه اجتماعی کاملاً محسوس است.
-
چالشهای امنیت شغلی در ایران؛
قراردادهای موقت، معیشت کارگران را تهدید میکند
امنیت شغلی بهعنوان یکی از مهمترین الزامات فضای کار و تولید در هر کشوری، نقشی حیاتی در ارتقای کیفیت زندگی کارگران و بهبود بهرهوری اقتصادی ایفا میکند. در این راستا، قانون کار ایران با تأکید بر تفکیک کارهای با ماهیت مستمر و غیردائم، بهویژه در ماده هفت خود، به اهمیت این موضوع پرداخته است.
-
راه اندازی 6 کارخانه مواد غذایی با تسهیلات اشتغال زایی صندوق کارآفرینی امید
در نیمه نخست امسال، کارگاه و کارخانه تولید محصولات غذایی در استان های بوشهر، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و یزد با تسهیلات اشتغالزایی صندوق کارآفرینی امید راهاندازی شد.
-
ضرورت آگاهسازی کارفرمایان از مزایای طبقهبندی مشاغل
یکی از مهمترین مشکلات مزدبگیران حوزه کارگری، عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل است که کارفرمایان گاهی به عمد و گاهی به دلیل ناآگاهی از مزایای آن از زیر بار اجرای این طرح شانه خالی میکنند.
-
جایگاه کسب و کارهای خانگی در برنامه هفتم توسعه
در برنامه هفتم توسعه جایگاه اشتغال خانگی و کسب و کارهای خانگی و کارگاههای کوچک مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
-
قراردادهای بیثبات و امنیت شغلی فراموش شده؛
چالش کارگران برای اشتغال دائم یا کوتاهمدت
«اشتغال دائم یا موقت»، «قرارداد کوتاهمدت یا مستمر»، «امنیت شغلی یا تزلزل در اشتغال»؛ تقابل واژههای اشاره شده در راستای فعالیت جامعه مولد بهویژه در حوزه نیروی کار کارگری نشان از بیثباتی در اشتغال جامعه کارگری است.
-
چالشی به نام کمبود نیروی کار ماهر؛
فنی و حرفهای یا دانشگاه؛ مسئله این است
شرکت در کلاسهای فنی و حرفهای و مهارتآموزی یا رفتن به دانشگاه و مدرکاندوزی، مسأله این است! امروزه بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاهی نمیتوانند شغل مرتبط با رشته دانشگاهی خود پیدا کنند و از سوی دیگر، بسیاری از کارفرمایان با مشکلی به نام کمبود نیروی کار ماهر دست و پنجه نرم میکنند.
-
فرهنگ کار؛ راهکار توسعه تولید و اشتغال
موضوعاتی نظیر تقویت روابط کار، رشد بهرهوری، کاهش اختلافات شرکای اجتماعی حوزه کار و توسعه نیروی انسانی شاغل، ارتقای شاخصهای این بخش و بهبود جایگاه جامعه ۱۵ میلیون نفری کارگران و جمعیت بالغ بر ۲۶ میلیون نفری فعال کشور، به واسطه فرهنگ کار وضعیت بهتری را تجربه خواهند کرد.
-
ایجاد مرکز مهارت های پیشرفته نقش تعیین کننده ای در تولید و اشتغال دارد
سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: بر اساس نیازهای شغلی صنایع و شرکتهای پارس جنوبی ایجاد مراکز آموزش فنی و حرفهای در دستور کار قرار گرفته است و نقش تعیین کننده در تولید و اشتغال دارد .
-
بررسی آخرین وضعیت روند حذف شرکتهای پیمانکاری؛
آسیب شرکتهای واسطه برای نیروی کار
تصویب طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت، بعد از سه سال رفت و برگشت بین مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت، اکنون مجدداً به کمیسیون اجتماعی مجلس بازگشته و در انتظار تایید نهایی است.
-
حرکت در مسیر برقراری عدالت؛
حقوق کارگران معادن باید افزایش یابد
سطح ایمنی و برخورداری از تجهیزات ایمنی در معادن کشور مطلوب نیست؛ براساس آمارها، از ۱۰۰ معدن زغالسنگ موجود، فقط یک مورد مکانیزه است و باقی همه به صورت سنتی اداره میشوند اما مشکل کارگران معادن علاوه بر ضعف ایمنی و تجهیزات مدرن، دستمزد پایین را شامل میشود.
-
نقش خانههای جوارکارگاه در حل مشکل مسکن کارگران
ماده ۱۴۹ قانون کار برای تامین مسکن کارگران تکالیفی بر عهده کارفرمایان گذاشته که میتوان از ظرفیت این ماده قانونی برای ساخت مسکن کارگری استفاده کرد.
-
آیا دریافت چک و سفته از کارگر قانونی است؟
برخی کارفرمایان به بهانه تضمین انجام کار، از کارگران اسناد حقوقی از جمله چک و سفته دریافت میکنند؛ استدلال این گروه از کارفرمایان در قبال دریافت اسناد مذکور، ضمانت حسن انجام کار یا اجتناب از آسیب رساندن به کارگاه و تجهیزات آن است.
-
آتیه آنلاین گزارش میدهد؛
مقایسه برخی شاخصهای بازار کار در جهان، غرب آسیا و ایران
شاخصهای عمده بازار کار در قالب جمعیت در سن کار، جمعیت فعال (نرخ مشارکت اقتصادی)، نرخ بیکاری محدودههای سنی مختلف نرخ یا نسبت اشتغال، نشاندهنده وضعیت امروز بازار کار و اشتغال و بیانگر خروجی سیاستهای این حوزه در سالهای گذشته است. در این بین با استناد به دادههای حوزه کار در جهان، غرب آسیا و ایران، برخی شاخصهای بازار کار این مناطق را مقایسه میکنیم.
-
آمایش سرزمین و توزیع فرصتهای شغلی
برنامهریزی کاربری اراضی، نقشی محوری در شکل دادن به توسعه اقتصادی، ارتقای عدالت اجتماعی و بهینهسازی استفاده از منابع طبیعی و انسانی ایفا میکند. در کشوری مانند ایران که با جغرافیای متنوع، توزیع نابرابر جمعیت و نابرابریهای منطقهای قابل توجه مشخص میشود، برنامهریزی استراتژیک کاربری اراضی میتواند به عنوان مکانیزمی در برابر عدم تعادل اقتصادی و تقویت رشد پایدار عمل کند.
-
دلایل تمایل افراد برای اشتغال در مشاغل کاذب
سود مشاغل کاذب چندین برابر مشاغل رسمی است؛ بیش از ۵۰ درصد شاغلان کسب و کارهای غیررسمی و کاذب بدون بیمه و پوشش قوانین مشغول بهکارند و حداقل ۶ میلیون نفر در بازار کار غیر رسمی اشتغال دارند، اینها اطلاعات و دادههای نگرانکنندهای است که در رسانهها منتشر شده و استیلای مشاغل کاذب بر بازار کار و عدم رغبت جوانان به فرصتهای شغلی رسمی را نشان میدهد.
-
نشست کمیته ملی راهبردی مقاوله نامه ایمنی و بهداشت شغلی برگزار شد
چهارمین نشست کمیته ملی راهبردی مقاوله نامه ایمنی و بهداشت شغلی با هدف ارائه گزارش دستگاه های اجرایی وظیفه مدار در زمینه تدوین محتوا و برگزاری دوره های آموزش ایمنی و بهداشت شغلی برگزار شد.
-
تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار؛ کلید رونق تولید و اشتغال
در پی تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، دولت چهاردهم گامهای مؤثری در جهت کاهش موانع اداری و تسریع فرآیند راهاندازی کسب و کارها برداشته است. این قانون با هدف کاهش هزینهها و زمان لازم برای دریافت مجوزها، به کارآفرینان این امکان را میدهد که به راحتی و با سرعت بیشتری به فعالیتهای اقتصادی خود بپردازند.
-
مهلت ثبتنام در سومین نمایشگاه کار و اشتغال تمدید شد
مهلت ثبتنام در سومین نمایشگاه کار و اشتغال در حوزه «تجهیزات، ماشینآلات و مواد پیشرفته» تا ۸ آذرماه تمدید شد.
-
موزه ملی کار افتتاح شد
موزه ملی کار امروز سه شنبه همزمان با سالروز تصویب قانون کار افتتاح شد .
-
گزارش وزارت کار در حوزه فعالیت معادن نشان داد؛
اشتغال حدود ۱۶ هزار نفر در ۱۰۱ معدن زغالسنگ
جدیدترین گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تشریح آخرین جزییات فعالیت مربوط به حوزه معادن زغالسنگ، تعداد شاغلان این حوزه را ۱۵ هزار و ۶۹۸ نفر برآورد کرده است. مطابق دادههای وزارت کار، مجموعه شاغلان حوزه معادن زغالسنگ کشور در ۱۰۱ معدن زغالسنگ مشغول به فعالیت هستند.
-
شناسایی دقیق مشاغل سخت و زیانآور در استان تهران
سرپرست اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران از افزایش توجه به وضعیت کارگران فعال در مشاغل سخت و زیانآور و برگزاری دورههای آموزش تخصصی برای کارگران و کارفرمایان خبر داد و گفت: با شناسایی دقیق مشاغل سخت و زیان آور میتوان اقدامات حمایتی مناسبتری برای کارگران در نظر گرفت.
-
لزوم اجرای طبقهبندی مشاغل در معادن و سایر کسب و کارها
زمانی که دستمزد دریافتی متناسب با کاری که انجام میدهید، نباشد یا در شرایطی افرادی در محیط کار شما با تواناییها و مسئولیتهای شغلی کمتر، دریافتیهای بالاتری دارند یا با وضعیت وظایف شغلی نامشخص، هر روز با انتظارات جدید کارفرما مواجهاید، این یعنی طبقهبندی مشاغل در محل کار شما اجرا نمیشود.
-
گزارشی از اولین نشست شورای عالی کار در دولت جدید
۲۲ آبان ماه، اولین نشست رسمی شورای عالی کار در دولت چهاردهم با حضور نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان برگزار شد.