۲ هزار و ۸۰۰ دانش آموز طیف اُتیسم در کشور مشغول به تحصیل هستند

معاون وزیر و رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: هم اکنون ۲ هزار و ۸۰۰ دانش آموز طیف اُتیسم در ۵۸ مدرسه خاص این گروه دانش آموزی در ۴۰۰ کلاس درس ضمیمه کشور در حال تحصیل هستند.

به گزارش آتیه آنلاین از ایرنا سیدجواد حسینی روز چهارشنبه در آیین بهره برداری از  نخستین مجتمع آموزشی شهر یزد ویژه این گروه  جمعیت دانش آموزی افزود: تعداد مدارس خاص اتیسم تا پایان سال ۱۴۰۰ در ایران به ۷۰ واحد آموزشی می رسد.

مجتمع یادشده نخستین مدرسه اُتیسم استان است که به نام زنده یاد «احمد زرکش» نامگذاری و با همکاری فرزند آن مرحوم ساخته شد.

وی اظهار کرد: آموزش رسمی دانش آموزان اتیسم از سال ۱۳۸۲ در جمهوری اسلامی آغاز و از آن زمان تاکنون پوشش تحصیلی این افراد ۲۵ برابر شد.

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به ویژگی های مجتمع آموزشی اتیسم شهر یزد اشاره کرد و گفت: در این مرکز آموزشی به تمامی مقاطع اعم از پیش دبستانی، دوره متوسطه اول و  دوم  خدمات آموزشی، تربیتی،  پرورشی و توان بخشی به دانش آموزان ارایه می شود.

حسینی تصریح کرد: مخاطبان این مجتمع آموزشی دانش آموزان با نیازهای ویژه در طیف اتیسم هستند و آموزش این گروه دانش آموزی تخصصی ترین، سخت ترین و پر هزینه ترین نوع آموزش هاست.

حسینی با اشاره به اینکه ارایه خدمات آموزشی به این گروه دانش آموزان ۱۰ برابر دانش آموزان عادی است، ادامه داد: در  مجتمع آموزشی یادشده تمامی امکانات تخصصی آموزشی، ورزشی و توانبخشی از جمله استخر، اتاق کاردرمانی، اتاق بازی و سالن کنفرانس پیش بینی و ساخته شد.

وی با قدردانی از خیرین مدرسه ساز گفت: یک سوم  مدارس کشور خیری است و در برخی استان ها  نیز ۷۰ درصد مدارس استثنایی از سوی افراد خیر ساخته شد.

حسینی در ادامه خواستار تامین تجهیزات بیمارستان فرهنگیان خیرساز استان یزد شد و افزود: برای تکمیل تجهیزات این مرکز درمانی به ۱۰ میلیارد تومان نیاز است که نیمی از آن از سوی وزارت آموزش و پرورش تخصیص می یابد امید است باقی بودجه از سوی استان تامین شود.

معاون وزارت آموزش و پرورش در بخشی از سخنان خود ادامه داد: یزد رتبه اول در اهدای تجهیزات هوشمند ارتباطی چون تبلت و تلفن همراه به دانش آموزان کم برخوردار را  کسب کرد طوریکه پارسال ۸۸ درصد دانش آموزان استان نیاز به تبلت داشتند  با همت خیران، نهادها و دستگاه های اجرایی ۱۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه تبلت  در استان تهیه و اهدا شد.

وی افزود: در مجموع ۱۴ هزار و ۵۰۰ دانش آموز استان به تبلت و تلفن همراه نیاز داشتند که حدود ۲ هزار دستگاه دیگر تبلت نیاز است که نیمی از اعتبار آن از سوی وزارت آموزش و پرورش و باقیمانده از طریق منابع درون استانی باید تامین شود.

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی خاطرنشان کرد: امید است یزد،  نخستین استانی باشد که هیچ دانش آموزی برای پیوستن به شبکه آموزشی شاد مشکل نداشته باشند.

نخستین مجتمع آموزشی  اُتیسم یزد در زمینی به مساحت پنج هزار مترمربع و با یکهزار و ۸۶۰ متر مربع زیربنا و با صرف افزون بر ۷۰ میلیارد ریال هزینه و ۱۲ کلاس درس در این شهر ساخته شد.

هم اکنون ۲۸۵ هزار دانش آموز در ۲ هزار و ۱۰۰ واحد آموزشی استان یزد تحصیل می کنند که حدود ۲ هزار نفر از این تعداد دانش آموزان استثنایی هستند.

تعداد خیران مدرسه ساز استان  یک هزار و ۳۰۰ نفر اعلام شد که از این تعداد ۱۸۸ نفر از خانواده های معظم شهدا، ۲۵۴ تن زن، ۶۹ نفر نخبه، ۱۴۵ تن از اقلیت دینی زرتشتیان هستند.

همچنین یک سوم مدارس استان یزد خیری است.

اُتیسم، اختلال رشد عصبی در اعصاب مرکز است که در تحول و رشد مغز اختلال ایجاد و تعامل یا رفتار فرد را دچار اختلال می کند، مبتلایان به اتیسم یا درخودماندگی نمی توانند با محیط پیرامون ارتباط برقرار کنند و دچار رفتارهای کلیشه ای و تکراری می شوند. اتیسم، اختلالی است که علت دقیق و مشخصی ندارد و مادام العمر است اما اگر به موقع تشخیص داده شود از شدت علایم آن کاسته می شود و فرد مبتلا می تواند به فعالیت های اجتماعی بازگردد. هرچند علت دقیق آن مشخص نیست اما علت های ژنتیکی، محیطی و وجود سابقه اختلال یادگیری در خانواده به عنوان برخی علل ایجاد کننده آن مطرح که ثابت نشده است.

کد خبر: 32852

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 5 =