مریم محمدی تعداد خبر 97
-
چالشی به نام کمبود نیروی کار ماهر؛
فنی و حرفهای یا دانشگاه؛ مسئله این است
شرکت در کلاسهای فنی و حرفهای و مهارتآموزی یا رفتن به دانشگاه و مدرکاندوزی، مسأله این است! امروزه بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاهی نمیتوانند شغل مرتبط با رشته دانشگاهی خود پیدا کنند و از سوی دیگر، بسیاری از کارفرمایان با مشکلی به نام کمبود نیروی کار ماهر دست و پنجه نرم میکنند.
-
بسترسازی برای افزایش مستمری بازنشستگی رانندگان بین شهری
۲۹ آبان ماه خبر آمد که در ساختار بیمه تأمین اجتماعی، امکان افزایش دستمزد مازاد بر دستمزد مقطوع توسط رانندگان بین شهری فراهم آمده است. برخی رسانهها، این خبر را به گونهای تیتر زدند که در نگاه اول گمراهکننده مینماید، آنها نوشتند «آیا دستمزد رانندگان بین شهری افزایش مییابد»؛ این در حالی است که خبر فراهم آمدن امکان افزایش دستمزد مازاد بر دستمزد مقطوع رانندگان، هیچ ارتباطی به پرداخت مزد و حقوق به آنها ندارد و از اساس مربوط به دستمزد مشمول بیمه این کارگران است.
-
حرکت در مسیر برقراری عدالت؛
حقوق کارگران معادن باید افزایش یابد
سطح ایمنی و برخورداری از تجهیزات ایمنی در معادن کشور مطلوب نیست؛ براساس آمارها، از ۱۰۰ معدن زغالسنگ موجود، فقط یک مورد مکانیزه است و باقی همه به صورت سنتی اداره میشوند اما مشکل کارگران معادن علاوه بر ضعف ایمنی و تجهیزات مدرن، دستمزد پایین را شامل میشود.
-
آیا دریافت چک و سفته از کارگر قانونی است؟
برخی کارفرمایان به بهانه تضمین انجام کار، از کارگران اسناد حقوقی از جمله چک و سفته دریافت میکنند؛ استدلال این گروه از کارفرمایان در قبال دریافت اسناد مذکور، ضمانت حسن انجام کار یا اجتناب از آسیب رساندن به کارگاه و تجهیزات آن است.
-
دلایل تمایل افراد برای اشتغال در مشاغل کاذب
سود مشاغل کاذب چندین برابر مشاغل رسمی است؛ بیش از ۵۰ درصد شاغلان کسب و کارهای غیررسمی و کاذب بدون بیمه و پوشش قوانین مشغول بهکارند و حداقل ۶ میلیون نفر در بازار کار غیر رسمی اشتغال دارند، اینها اطلاعات و دادههای نگرانکنندهای است که در رسانهها منتشر شده و استیلای مشاغل کاذب بر بازار کار و عدم رغبت جوانان به فرصتهای شغلی رسمی را نشان میدهد.
-
منافع حذف قوانین نامعتبر درحوزه تأمین اجتماعی
رئیس جمهور ۲۹ آبان «قانون فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه تأمین اجتماعی» را برای اجرا به مجلس شورای اسلامی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نهاد ریاست جمهوری (معاونت حقوقی رئیس جمهور) ابلاغ کرد.
-
گزارشی از اولین نشست شورای عالی کار در دولت جدید
۲۲ آبان ماه، اولین نشست رسمی شورای عالی کار در دولت چهاردهم با حضور نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان برگزار شد.
-
«تحول دیجیتال» به نفع بیمهشدگان است؛
مزایای گسترش خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی
براساس تصمیم مدیرعامل جدید سازمان تأمین اجتماعی، در آیندهای نزدیک هوشمندسازی خدمات در بخشهای مختلف این سازمان بزرگ بیمهای قوت میگیرد. «غیرحضوری کردن خدمات» یکی از اهداف اصلی در تأمین اجتماعی است.
-
لزوم مکانیزه کردن معادن ذغالسنگ کشور؛
چرا خطر در معادن سنتی در کمین کارگران نشسته است؟
بر اساس آخرین آماری که در گزارش سیاستی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره معادن وجود دارد، ۱۰۰ معدن زغالسنگ در سراسر کشور فعالند که از این تعداد ۹۵ درصد به شکل سنتی اداره میشوند.
-
یک کارشناس روابط کار به آتیهآنلاین پاسخ داد؛
مقرریبگیران بیمه بیکاری چگونه به بازار اشتغال برمیگردند؟
طبق توافق اخیر وزارت کار، سازمان تأمین اجتماعی و سازمان آموزش فنی و حرفهای، مقرریبگیران بیمه بیکاری برای استمرار مقرری خود باید در دورههای مهارتآموزی پیشنهادی شرکت کنند، در غیر اینصورت مشمول قطع مقرری بیکاری میشوند.
-
نگاهی به فرارهای بیمهای جزئی و کلی؛
چگونه کارگران از حقوق بیمهای قانونی برخوردار میشوند؟
براساس آمارهای رسمی و تحلیلهای انجام گرفته، بین ۴ تا ۶ میلیون نفر از شاغلان کشور، مشمول «فرار بیمهای» هستند به این معنا که یا در اقتصاد غیررسمی و خارج از چتر حمایتی بیمه مشغول به کارند و یا کارفرما به دلایل و بهانههای مختلف از بیمه کردن آنها سرباز زده است.
-
تاثیر مشاغل خانگی در زندگی زنان سرپرست خانوار؛
از استقلال مالی تا درآمد کافی جامعه زنان
اشتغال خانگی، یکی از در دسترسترین راهکارها برای تامین معیشت زنان سرپرست خانوار است، زنانی که جز اشتغال در خانه با بهرهگیری از توانمندیهای فردی و خانوادگی، راه دیگری برای امرار معاش ندارند.
-
مزایای تفکیک حق بیمه کارفرمایان در تأمین اجتماعی
امکان تفکیک مبلغ حق بیمه کارفرمایان دستگاههای دولتی و اجرایی به تازگی در سامانه تأمین اجتماعی فراهم شده است؛ به این ترتیب، تخصیص حق بیمه برای ماههای مختلف و تفکیک آن میسر شده است.
-
رشد ۲۵ برابری تسهیلات مشاغل خانگی؛
نقش اشتغال خانگی در کاهش بیکاری و افزایش خوداتکایی
سال گذشته هدفگذاری ایجاد ۱۵۰ هزار فرصت شغلی خانگی جدید در کشور تدوین شد که به نظر میرسد این هدف تا ماههای پایانی سال به میزان زیادی محقق شده است.
-
نگاهی به مختصات مزدی لایحه بودجه ۱۴۰۴؛
از سقف هفت برابری تا مالیات پلکانی
تبصره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۴ به موضوع حقوق و دستمزد اختصاص دارد؛ دولت در این بند از لایحه بودجه، مختصات حقوق شاغلان و بازنشستگان زیرمجموعه نهادهای دولتی را برای سال آینده مشخص کرده است.
-
مزایای تحول دیجیتال در تامین اجتماعی؛
همه چیز از طریق اتصال به سامانه
سرپرست سازمان تامین اجتماعی در روزهای پایانی مهرماه با اعلام اینکه اولویت اصلی سازمان تامین اجتماعی در بخش بیمهای، تحول دیجیتال است، گفت: لازم است طرح ۳۰۷۰ که در دوره گذشته آغاز شده را با جدیت بیشتری دنبال و تکمیل کنیم و در این مسیر، صرف مکانیزه کردن خدمات موجود به معنای تحول دیجیتال نیست.
-
انتظار برای افزایش حق مسکن در مذاکرات مزدی ۱۴۰۴
واقعیسازی حق مسکن کارگری، یکی از مطالبات اصلی کارگران مشمول قانون کار است؛ به نظر کارشناسان حوزه کار و اقتصاد، کمک هزینه مسکن ۹۰۰ هزار تومانی تناسب چندانی با هزینههای مسکن در شهرهای مختلف حتی شهرهای کوچک و حاشیهای ندارد.
-
کارگران غیررسمی از نمایی نزدیک؛
دستمزد کم و بیگاری در اقتصاد غیررسمی
نیروی کار غیررسمی به نیروی انسانی شاغل در بخش غیررسمی اقتصاد گفته میشود، بخشی که مناسبات روابط کار و تأمین اجتماعی بر آن حاکم نیست و کارفرما به دلخواه و مطابق میل خود با کارگر رفتار میکند.
-
نگاهی به ابعاد مختلف کاهش نرخ مقرریبگیران بیمه بیکاری
روند کاهش نمودار مقرریبگیران بیمه بیکاری، در بهار امسال ادامه داشته است؛ کاهش تعداد مقرریبگیران بیکاری با اتخاذ سیاستهای راهبردی و آموزش اجباری، روندی است که در سه سال گذشته در پیش گرفته شده است.
-
زنگ هشدار آمار حوادث کارهای ساختمانی؛
اول ایمنی بعد ساخت و ساز
طبق اعلام وزارت کار، بیشترین حوادث کار کشور در کارگاههای زیر ۲۰ نفر به ویژه کارگاههای ساختمانی اتفاق میافتد و در بازرسیهای انجام گرفته از کارگاههای مشمول قانون کار نیز در بین فعالیتهای اقتصادی بخش ساختمان بیشترین سهم آسیبهای شغلی منجر به فوت را به خود اختصاص داده است.
-
«بیمه» حقی که نیاز به گفتوگو ندارد؛
اهمیت پرداخت حق بیمه کارگر از روز اول اشتغال
براساس قانون، پوشش بیمه تأمین اجتماعی از اولین روز اشتغال کارگر، یک ضرورت است؛ اگر کارفرمایان به این ضرورت قانونی تمکین کنند، هم آینده شاغلان تضمین میشود و هم سازمان بزرگی همچون تأمین اجتماعی دچار گرفتاریِ کمبود منابع و بحران احتمالی نقدینگی نمیشود.
-
نگاهی به نرخ حوادث کار در ایران و جهان؛
هر ماه ۱۰۰ کارگر در حوادث کار کشور قربانی میشوند
هر ساله بهطور متوسط ۱۲۰۰ کارگر در جریان حوادث ناشی از کار در استانهای مختلف کشور جان خود را از دست میدهند؛ در این میان، بخش ساختمان و معدن بیشترین فوتیهای حادثه کار را به خود اختصاص میدهند.
-
نقش شرکای اجتماعی در حل مشکلات تأمین اجتماعی
میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی که در ۶۱ اُمین سفر استانی خود با جمعی از معاونان و مدیران این سازمان به استان قزوین سفر کرده بود، اعلام کرد «تمام چالشهای تأمین اجتماعی با همراهی شرکای اجتماعی قابل حل است».
-
شرایط افزایش حقوق کارگران در میانه سال؛
ترمیم مزد امکانپذیر است؟
ماده ۴۱ قانون کار تنها ماده قانونی ناظر بر افزایش حداقل دستمزد کارگران در قانون کار است؛ این ماده قانونی، ضوابط و قواعد افزایش حداقل دستمزد کارگران در نهادی سهجانبه به نام شورای عالی کار را مشخص و تعریف کرده است.
-
افزایش سهم بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی؛
شکاف مدرک-مهارت چگونه پُر میشود؟
در بهار ۱۴۰۳ سهم جمعیت بیکار فارغالتحصیل آموزش عالی از مجموع بیکاران کشور ۴۳ درصد اعلام شد؛ این سهم در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتر است. بررسی تغییرات این شاخص نشان میدهد که نسبت به فصل مشابه سال قبل۲. ۲ درصد افزایش در این حوزه ثبت شده است.
-
«افزایش سن بازنشستگی» از ضرورت تا اجرا؛
سن بازنشستگی در کشورهای مختلف چند سال است؟
«سالمندی» یکی از معضلات اصلی کشورهای توسعه یافته است؛ با افزایش شمار مستمریبگیران و بالا رفتن نرخ امید به زندگی، صندوقهای بازنشستگی با کمبود منابع مواجه و در ارائه خدمات به بازنشستگان دچار مشکل میشوند که یکی از راهکارهای اصلی برای حل این بحران، افزایش سن بازنشستگی است.
-
نگاهی به ابعاد حادثه معدنجو؛
تعداد فوتیهای معدن طبس به ۴۹ نفر رسید
در حادثه دلخراش انفجار معدن طبس، تا ظهر ۳ مهر ۴۹ کارگر جان خود را از دست دادهاند و عملیات امداد برای بیرون آوردن پیکرهای این کارگران همچنان ادامه دارد.
-
جزییاتی از حادثه انفجار در معدنجوی طبس
حادثهای تلخ در ساعات میانی شب در معدنجوی طبس، تعدادی از کارگران شاغل را به کام مرگ فرستاد و تعدادی دیگر از آنها را مصدوم و راهی بیمارستان کرد.
-
بایدها و نبایدها در احیای واحدهای راکد؛
اولویتی که اقتصاد را نجات میدهد
«اتمام پروژههای نیمهتمام اشتغالزا در استانها و احیای واحدهای تولیدی راکد» دستور کار نشست اخیر «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با نمایندگان عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بود؛ موضوعی که به گواه کارشناسان با توجه به احیای ظرفیتهای بسیار، تاثیرگذاری بالایی در حوزه کار و اشتغال خواهد داشت.
-
امنیت و آینده روشن با گسترش پوشش بیمهای تأمین اجتماعی
روزهای پایانی مرداد، «میرهاشم موسوی» مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از اضافه شدن ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار بیمه شده جدید به این سازمان بزرگ بیمهای خبر داد.