مریم محمدی تعداد خبر 137
-
در یکصدوسیزدهمین نشست کنفرانس بینالمللی کار چه خبر است؟
دوشنبه دوازدهم خرداد، یکصدوسیزدهمین نشست کنفرانس بینالمللی کار (ILO) با حضور نمایندگانِ سهجانبه کارگری، کارفرمایی و دولتیِ کشورهای مختلف از جمله ایران در محل سازمان ملل متحد در ژنو آغاز بهکار کرد.
-
طرح «یارانه دستمزد» چهره بازار کار را تغییر میدهد؟
طرح یارانه دستمزد یکی از برنامههای اجرایی دولت برای کاهش هزینههای اشتغال و ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان است؛ در این طرح، ۳۰ درصد از دستمزد نیروی کار شغل اولی توسط دولت پرداخت میشود.
-
کارورزی؛ معادله دو سر سود برای کارفرما و کارگر
مسیر اشتغالزایی برای فارغالتحصیلان دانشگاهها
طرح کارورزی، برنامهای برای ایجاد یک پل ارتباطی موثر میان صنعت و دانشگاه است؛ طرحی که در صورت اجرای صحیح میتواند از آمار فارغالتحصیلان بیکار کشور بکاهد و در عین حال، برای کارگاههای دایر در استانهای مختلف، نیروی کار ماهر فراهم کند.
-
نگاهی به نامه وزیر کار با موضوع ارایه خدمات رفاهی به بازنشستگان همتراز با شاغلان
مکمل متناسب سازی حقوق بازنشستگان
در پی ابلاغ قانون بودجه ۱۴۰۴، چهارم خرداد، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، طی نامهای رسمی خطاب به تمام دستگاههای اجرایی، خواستار اجرای کامل قانون بودجه و ارائه خدمات و امکانات رفاهی به بازنشستگان و وظیفهبگیران همتراز با شاغلان همان دستگاه شد.
-
شرایط اجرای مرحله سوم کالابرگ الکترونیک
یارانه پُردرآمدها حذف میشود؟
به نظر میرسد اجرای مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیک، بعد از چند روز توقف در دستور کار دولت قرار گرفته است.
-
آیا پنجره جمعیتی کشور در حال بسته شدن است؟
صدای پای «سالمندی» در کوچه های بازار کار
گزارش اخیر مرکز آمار ایران به نامِ «سیمای جمعیت ایران در سال ۱۴۰۴» بهروزترین دادههای مربوط به سالمندی زنان و مردان کشور را منتشر کرده است؛ این دادهها در کنار آمارهای موجود، نشان میدهد که بحران سالمندی در کشور، یک بحران نسبتاً جدی است.
-
چطور «طرح کارورزی» به اشتغال موفق میانجامد؟
شرط موفقیت کارورزی دانشجویان
۲۵ اردیبهشت، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: طرح کارورزی با اعتبار ۵۰۰ میلیاردی وزارتخانهها احیا میشود.
-
وفور مرگ در اثر حوادث کار
«ایمنی» جدی گرفته نمیشود
ایمنی کار در سال های اخیر وضعیت مناسبی را تجربه نکرده و شرایط به سمت بهبودی شاخصها و آمارهای این حوزه پیش نرفته؛ به طور ویژه ایمنی در معادن تبدیل به چالش شده است.
-
اولویتهایی که در دیدار رهبری با کارگران مطرح شد
«امنیت شغلی» زیر تیغ قراردادهای موقت کار
صبح بیستم اردیبهشت، رهبر معظم انقلاب در دیدار با هزاران تن از کارگران به مناسبت هفته کارگر، تحقق شعار سرمایهگذاری برای تولید را در گرو توجه جدی به کارگران بهعنوان مهمترین سرمایه کار و یکی از ستونهای قوام و دوام جامعه دانستند.
-
شیوه های حمایت از مستاجران بررسی شد
تامین مسکن برای کارگران، اولویت اول است
افزایش حداقل دستمزد ۱۴۰۴ روی پایه دستمزد اعمال شد؛ در نتیجه حق تاهل که برای اولین بار در سال گذشته به فیش حقوقی کارگران افزوده شد، در رقم ۵۰۰ هزار تومان ثابت ماند و حق مسکن ۹۰۰ هزار تومانی نیز از سوی شورای عالی کار افزایش نیافت.
-
تاثیر هوش مصنوعی بر بازار کار
آیا رباتها پیامآورانِ مرگاند؟!
آیا رباتها شغل انسانها را تصاحب میکنند؟ آیا در بازار کار جایی برای نیروی انسانی باقی نمیماند؟ ورود هوش مصنوعی به بازار کار جهان، موجبات نگرانی کارگران را فراهم کرده؛ چندیست که رباتها به دنیای بسته انسانها یورش آوردهاند.
-
از ایمنی تا مسکن؛
کارگران در هفته کارگر امسال چه میخواهند؟
مطالبات کارگران در هفته کارگر امسال، حول مسائل مهمی از جمله دستمزد شایسته، برقراری امنیت شغلی، تامین مسکن و رعایت ایمنی کار دور میزند.
-
از بیکاری تا حذف
چگونه «هوش مصنوعی» بازار کار را به لرزه درآورده؟
گسترش هوش مصنوعی و دنیای خدمات الکترونیک، موجب کمرنگ شدن و در نهایت از میان رفتن تعدادی از شغلهای سنتی شده است؛ مثلاً با گسترش دستیابی به اطلاعات در فضای مجازی، نشر و انتشار کتاب آنهم به صورت دستی، به آهستگی به دنیای خاموش گذشته تعلق میگیرد.
-
تدوین اطلس اشتغال کشور
نقش آمایش سرزمین در توزیع تسهیلات اشتغالزایی
بیست و هشتم فروردین ماه، معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تشریح جزییات جلسه شورای عالی اشتغال، از تدوین اطلس اشتغال کشور با محوریت آمایش سرزمینی استانها خبر داد.
-
مزایای «تغییر ساعت رسمی کشور» برای کارگران و تولید
ظاهراً نگاه دولت و مجلس به تغییر ساعت رسمی کشور، مثبت است؛ هدف از این تغییر که دولت برای به سرانجام رساندن آن لایحه دوفوریتی تدوین و در جلسه هیأت دولت نیز به تصویب رسیده، کاهش ناترازی برق و صرفهجویی در مصرف انرژی است.
-
نگاهی به جدیدترین دادههای آماری اشتغال ناقص؛
چطور «اشتغال کامل» محقق میشود؟
دادههای رسمی نشان میدهد سهم اشتغال ناقص در زمستان ۱۴۰۳ نسبت به فصل مشابه سال قبل ۰.۹ درصد کاهش پیدا کرده است، اما همچنان یک میلیون و ۸۷۹ هزار و ۹۹۰نفر درگیر اشتغال ناقص هستند.
-
چرا کارگران معدن مهماندویه جان خود را از دست دادند؟
عصر دوشنبه هجدهم فروردین ۱۴۰۴ حادثه گازگرفتگی در معدن مهماندویه دامغان به هلالاحمر و اورژانس گزارش شد که پس از تلاشهای چند ساعته، پیکر بیجان هفت معدنچی از معدن بیرون آمد.
-
نگرانی از ناایمن بودن معادن
جزئیات مرگ ۷ کارگر در معدن مهماندویه دامغان
ساعت ۱۵:۳۰ هجدهم فروردین، بر اثر گاز گرفتگی در معدن جواهر زغال در مهماندویه دامغان هفت نفر در سالن محبوس شدند؛ ۴ نفر کارگر ایرانی و ۳ کارگر تبعه افغانستان در این حادثه جان خود را از دست دادند.
-
نگاهی به افزایش ۴۵ درصدی دستمزد؛
رضایت نسبی کارگران و کارفرمایان تأمین شد
نیمه شب ۲۶ اسفندماه، افزایش ۴۵ درصدی حداقل مزد کارگران مشمول قانون کار با امضای نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان در شورای عالی کار به تصویب رسید.
-
مزایای افزایش دستمزد به اندازه نرخ تورم یا بیشتر
براساس ماده ۴۱ قانون کار، افزایش حداقل دستمزد کارگران باید متناسب با نرخ تورم باشد؛ در واقع شورای عالی کار مسئول تعیین افزایش حداقل مزد کارگران با توجه به نرخ تورم است.
-
تحلیل تفاوت افزایش مزد حداقل و سایر سطوح
سطوح مزدی باید حفظ شود
شورای عالی کار، نهادی سهجانبه برآمده از ماده ۱۶۷ قانون کار، متولی تعیین افزایش حداقل دستمزد کارگرانِ مشمول قانون کار است. ، براساس ماده ۴۱ قانون کار، شورای عالی کار باید افزایش حداقل مزد کارگران صنایع و مناطق مختلف کشور را براساس دو مولفه «نرخ تورم رسمی» و «حداقل هزینههای ماهانه زندگی یک خانواده متوسط» تعیین کند.
-
الزامات تعیین دستمزدهای مختلف برای صنایع متفاوت
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برقراری و تصویب مزد اصناف یا مزد صنفی را یکی از راهبردهای تعیین حداقل دستمزد کارگران خواند و تاکید کرد که باید به این سمت حرکت کنیم.
-
مطالبات کارگران و کارفرمایان از مذاکرات مزدی ۱۴۰۴
در اسفندماه هر سال، گفتوگوهای مربوط به تعیین دستمزد داغ میشود؛ امسال هم به روال همیشه، کارگران بیصبرانه در انتظار تصویب مزد در شورای عالی کار هستند و قرار است گفتوگوهای سهجانبه تکلیف حقوق مشمولان قانون کار را برای یکسال تمام مشخص کند.
-
جزئیاتی از نشست سی بهمن شورای عالی کار
بهروزرسانی هزینههای زندگی در کمیته مزد
سیام بهمنماه، سیصد و سی و سومین نشست شورای عالی کار، به ریاست «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با حضور نمایندگان تشکلهای کارگری و کارفرمایی، در محل وزارت کار برگزار شد.
-
نگاهی به مصوبات کمیته مزد شورای عالی کار؛
«سبد معیشت» نهایی شد
بیست و نهم بهمن ماه، پنجمین نشست کمیته دستمزد با حضور نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان در محل وزارت کار برگزار شد.
-
افزایش حق مسکن کارگران؛ از مذاکره تا اجرا
«حق مسکن» یکی از مولفههای مزدی کارگران مشمول قانون کار است که مبلغ آن برای سالجاری رقم ۹۰۰ هزار تومان تعیین شده؛ اما آیا قرار است این رقم از سوی شورای عالی کار افزایش یابد؟
-
اثرات طرحهای تحولی تأمین اجتماعی در زندگی جامعه هدف
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی دهم دیماه، از کلید خوردن ۲۰ طرح تحولی سازمان تأمین اجتماعی در دوره مدیریتی جدید خبر داد.
-
آغاز مذاکرات مزدی در شورای عالی کار؛
در نشست هجدهم دیماه چه گذشت؟
هجدهم دیماه، دومین نشست شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳ با حضور نمایندگان قانونی و رسمی دولت، کارگران و کارفرمایان در محل وزارت کار برگزار شد؛ در این نشست، مذاکرات مزدی ۱۴۰۴ کلید خورد.
-
از فقر مسکن تا محرومیت مسکونی؛
نگاهی به دادههای گزارش وزارت کار با موضوع«مستاجران فقیر»
چهارم دیماه سالجاری، گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با عنوان «رفع فقر مسکن در کشور: لزوم اجرای ترکیبی از سیاستهای کوتاهمدت و بلندمدت» منتشر شد. این گزارش با تعریف شاخصهایی از جمله «نرخ فقر مستاجران شهری و روستایی» و «نرخ محرومیت مسکونی» به تحلیل فقر در اثر مسکن و فقر مسکن در کشور پرداخته است.
-
از شاخهای مجازی تا تاکسیهای اینترنتی؛
چرا مشاغل کاذب تا این اندازه جذاباند؟
در برخی از کارگاهها به و در شهرکهای صنعتی، کارفرمایان باید با ذرهبین دنبال کارگر بگردند؛ نیروی تازهکار کمتر از گذشته پا به بازار کار میگذارد و مشاغل سنتی جذابیت چندانی برای جوانان ندارند. مشاهدات فعالان کارگری از بیرغبتی جوانان حتی جوانان تحصیلکرده به مشاغل سنتی و رسمی حکایت دارد.