مهین داوری دانشآموخته رشته روزنامه نگاری از دانشگاه تهران و خبرنگار حوزه بهزیستی، امداد، هلال احمر و شهری است. اولین تجربه فعالیت مطبوعاتی وی به سال 1376 برمی گردد. از سال 1394 تاکنون نیز به عنوان خبرنگار حوزه آسیبهای اجتماعی و شهری در نشریه آتیه نو و رسانه برخط آتیهآنلاین به فعالیت مستمر رسانهای خود ادامه میدهد. تعداد خبر 3944
-
رویکردهای جدید سازمان بهزیستی از زبان سرپرست آن
سرپرست سازمان بهزیستی کشور رویکردهای این سازمان در دوره جدید را اعلام کرد.
-
در گفتوگو با آتیه آنلاین مطرح شد:
ارتقاء خودشناسی کودک با خوانش کتاب داستان
ادبیات نه تنها بسیاری از مسائل را به کودکان آموزش میدهد بلکه امکان سفر آنها را به دنیای ناشناختهها فراهم میکند. کودک با مطالعه کتاب داستانها میتواند تخیلات خود را بازسازی و با شکلدهی رویاهای خود، با آنها زندگی کند.
-
بررسی آتیهآنلاین از وضعیت ناوگان حمل و نقل عمومی تهران
مردم از انتظار طولانی در برخی ایستگاههای اتوبوس شکایت دارند
دفتر مطالعات زیربنایی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی که تیرماه ۱۴۰۳ منتشر کرده با مروری بر مزایای سامانههای اتوبوسرانی، مسأله کمبود و فرسودگی اتوبوسهای شهری را مورد بررسی قرار داده است.
-
پژوهشگر حوزه اُتیسم در گفت وگو با آتیه آنلاین مطرح کرد:
افراد اتیسم؛ مهجوران جامعه
زمانی که به پیکره یک خانواده آسیب، بیماری یا اختلال وارد میشود نه تنها عضو دارای مسأله، بلکه دیگر اعضاء در ارتباط با او تحتتأثیر قرار میگیرند. اتیسم از جمله اختلالاتی است که به شدت خانواده، اطرافیان و به نوعی جامعه متأثر از آن است و به همیل دلیل، ارائه خدمات ویژه به این جامعه هدف ضرورتی انکارناپذیر است.
-
گیرنده قلب در گفت وگو با آتیه آنلاین مطرح کرد:
شروع از صفر زندگی با پیوند عضو
بیمار پس از بروز علائم تنگی نفس و شکم درد ناشی از سرماخوردگی به مراکز متعدد درمانی مراجعه میکند. به دنبال آن با بروز عارضههای دیگر و انجام آزمایشات متعدد و اکو مشکل قلبی او تشخیص داده میشود.
-
رفتار والدین؛ الگوی عملی استفاده درست از تلفن همراه
تحقیقات نشان داده تلفن همراه میتواند مانع یادگیری دانشآموزان و در نتیجه باعث کاهش عملکرد تحصیلی آنها شود. در سال 2018، فرانسه برای جلوگیری از حواسپرتی دانشآموزان در طول درس، استفاده از تلفنهای همراه را در مدارس خود ممنوع کرد.
-
پوشش بیمهای زنان سرپرست خانوار شهری و روستایی تحت پوشش بهزیستی
معاون توانمندسازی مرکز کارآفرینی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور درخصوص پوشش بیمه اجتماعی و بیمه درمان مددجویان تحت پوشش توضیحاتی ارائه کرد.
-
توانمندسازی مهمترین راهبرد اساسی بهزیستی است
سرپرست سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه سازمان بهزیستی ۶ راهبرد اساسی شامل شایستهگزینی، توانمندسازی، خانواده و محله محوری، مشارکتجویی، فرصت آفرینی و اجتماعیسازی را پیش روی خود خواهد داشت، گفت: سیاست توانمندسازی مهمترین آنها است. بر مبنای این راهبرد مجموعه فعالیتها و برنامههای سازمان باید به توانمندسازی جامعه و مددجویان منتهی شود.
-
پیشنهادی برای بهرهگیری از نابینایان به عنوان مشاور طرحهای مناسبسازی
رئیس مرکز توانبخشی نابینایان رودکی ضمن تشریح چالشها و مشکلات جامعه نابینایان در حوزههای مختلف اشتغال، فرهنگسازی و مناسبسازی معابر، به شهرداریها پیشنهاد کرد تا از نابینایان به عنوان مشاور برای اجرای طرحهای مناسبسازی بهرهگیری شود.
-
پرداخت ۱۰۰ درصدی شهریه دانشجویی پنج دهک اول تحت پوشش بهزیستی
معاون توانمندسازی مرکز کارآفرینی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور، آموزش را به عنوان یکی از مهمترین مؤلفههای موثر در فرایند توانمندسازی تلقی کرد و گفت: تا سال گذشته ۵۰ درصد شهریه دانشجویی بانوان سرپرست خانوار و اعضای خانوادههای آنها (فرزندانشان) که در دهکهای درآمدی یک تا پنج قرار دارند، پرداخت شده است، اما از سال جاری با پیگیریهای به عمل آمده، برای نخستین بار، خانوادههای نیازمند و بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش در دهکهای یک تا پنج درآمدی، ۱۰۰ درصد شهریه دانشجویی را دریافت خواهند کرد.
-
در گفتوگو با آتیهآنلاین مطرح شد:
سامانه راهآهن ویژه نابینایان؛ گامی در راستای ایجاد فرصتبرابر
گسترش خدمات در بستر دولت الکترونیک در دنیای مدرن امروز، ضرورت ارائه خدمات را در فضای وب را دو چندان کرده است. اگرچه با افتتاح سامانه اطلاعرسانی راهآهن ویژه نابینایان در روزهای اخیر دسترسی فیزیکی و کسب اطلاعات سفر از طریق راهآهن برای نابینایان فراهم شده اما از سوی دیگر، مناسبسازی تمامی بخشهای سایت راه آهن برای تمام جامعه معلولان به ویژه نابینایان بیش از پیش احساس میشود. اگر این مهم محقق شود نابینایانی که قصد سفر دارند میتوانند به آسانی مانند سایر مردم با مراجعه به سایت راه آهن، بلیت قطار خود را به صورت اینترنتی خریداری کنند.
-
متخصص مغز و اعصاب در گفت وگو با آتیهآنلاین مطرح کرد
اختلال در الگوی خواب؛ پیامد استفاده مداوم از تلفن همراه
متخصص مغز و اعصاب و دبیر انجمن متخصصان مغز و اعصاب خراسان بزرگ گفت: استفاده طولانیمدت از تلفن همراه منجر به بروز سلسلهای از مشکلات جسمی از جمله اختلال در الگوی خواب میشود.
-
زبالهگردی؛ یکی از دغدغههای وزارت دادگستری
معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزارت دادگستری در خصوص وضعیت زبالهگردی در تهران توضیحاتی ارائه کرد.
-
شناسایی ۷۰ هزار کودک دارای اختلال بینایی در کشور
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: در سال گذشته حدود سه میلیون کودک از نظر بینایی غربالگری شدند که ۷۰ هزار نفر دارای اختلال بینایی و ۱۶ هزار نفر دچار تنبلی چشم بودند.
-
در گفت وگو با آتیه آنلاین
مطالبات بحق نابینایان بیپاسخ مانده است
قائم مقام انجمن نابینایان ایران با ابراز امیدواری نسبت به شرایط زندگی معلولان در آینده گفت: امیدواریم که در روز جهانی نابینایان سال آینده رسماً اعلام شود که برای فلان تعداد نابینا شغل ایجاد شده، این تعداد نابینا صاحب مسکن شده یا مشکل بیمه و مستمری آنها حل شده است و این تعداد نابینا با قبولی در آزمون استخدام کشوری، مرحله مصاحبه را نیز با موفقیت پشت سرگذاشتند.
-
وضعیت مسکن معلولان نگرانکننده است
مدیر اجرایی انجمن دفاع از حقوق معلولان ایران درباره وضعیت اسکان معلولان میگوید: علیرغم تبلیغات بسیار گسترده در خصوص خانهدار شدن خانوادههای دارای دو عضو معلول و بیشتر، هنوز بسیاری از خانوادههای دارای دو معلول فاقد مسکن هستند و همچنین وضعیت بسیاری از معلولان در مسکن ملی نیز نامشخص است.
-
وضعیت اختلالات روان در ایران
رئیس انجمن روانپزشکان ایران با اشاره به وضعیت اختلالات روانپزشکی و شایعترین این اختلالات در گروههای سنی مختلف، گفت: اگر مسائل روانپزشکی و اختلالات روان به میزان سهمی که در بار بیماریها دارند مورد توجه قرار گیرند و بودجه برای آنها تخصیص داده شود، به طور قطع میزان مشکلات سلامت روان کاهش مییابد.
-
برنامه بهزیستی برای استعدادیابی نوجوانان
معاون توانمندسازی مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور از آغاز مرحله پایلوت استعدادیابی نوجوانان جامعه هدف سازمان بهزیستی از آبان ماه سال جاری خبر داد.
-
رییس انجمن نابینایان ایران در گفتوگو با آتیهآنلاین:
جشنواره ملی گامینو (تولیدات نابینایان در فضای مجازی) برگزار میشود
رئیس انجمن نابینایان ایران از برگزاری دومین دوره جشنواره ملیگامینو خبر داد.
-
وضعیت نگرانکننده «سلامت روان» در دنیا
رئیس انجمن روانشناسی تربیتی ایران ضمن تشریحی از وضعیت سلامت روان در جهان و ایران، وضعیت سلامت روان در سطح جهان را نگرانکننده عنوان کرد و گفت: در برخی کشورها بحرانهای اقتصادی، اجتماعی و جنگ سلامت روان را بیشتر تحت تأثیر قرار داده تا جایی که شیوع اختلالات اضطرابی و افسردگی در سالهای اخیر افزایش یافته است. آمارها نیز حاکی است حدود ۱۹.۱ درصد از افراد در طول زندگی خود به نوعی از اختلالات اضطرابی مانند اختلال اضطراب عمومی، اختلال پانیک و فوبیاها مبتلا هستند.
-
همزمان با هفته ملی کودک
کودکان رایگان عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان میشوند
مدیرکل آموزش و پژوهش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اعلام برنامههای متنوع هفته ملیکودک گفت: همزمان با هفته ملی کودک عضویت در تمامی مراکز فرهنگیهنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سراسر کشور در روزهای ۱۷ و ۱۸ مهر ۱۴۰۳ رایگان است.
-
در گفت وگو با آتیهآنلاین به مناسبت روز جهانی کودک مطرح شد
معرفتزایی؛ راهکار مقابله با تعرض به کودکان
هر ساله با فرارسیدن روز جهانی کودک، از حقوق کودکان و لزوم رعایت آنها بیش از پیش از گفته میشود. اینکه حق حیات، مراقبت، نگهداری و امنیت کودکان باید مراعات شود، اینکه آنها باید به رفاه، آزادی بیان، سلامتی و تحصیل دسترسی کافی داشته باشند. اینکه گام اول رعایت حقوق، آشنایی با تک تک حقوق تعریف شده است اگرچه موضوعی تأمل برانگیز و موردتأکید بسیاری از حقوقدانان است اما در منظر عمومی و بعضاً نهادها و دستگاهها به آن کمتر توجه میشود.
-
سامانه دانشجویی بهزیستی بازگشایی شد
معاون توانمندسازی مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمند سازی سازمان بهزیستی کشور از بازگشایی سامانه دانشجویی برای ثبت نام و بارگذاری مدارک مورد نیاز دانشجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی خبر داد.
-
یک مدرس دانشگاه و روانشناس در گفت وگو با آتیه آنلاین
کاهش اختلالات روانی با افزایش پوشش بیمهای خدمات روانشناختی
یک مدرس دانشگاه و دکترای روانشناسی با تأکید بر ضرورت افزایش پوشش بیمه ای خدمات روانشناسی گفت: سازمان های بیمه گر نقش چشمگیری در سلامت روان جامعه دارند و اگر درصد پوشش بیمه خدمات روانشناسی افزایش یابد افراد نیازمند این خدمات با آسودگیخاطر به به روانشناسان و مشاوران مراجعه خواهند کرد.
-
مقطع ابتدایی، آغاز یادگیری راه و رسم زندگی
یک دکترای مدیریت آموزشی و عضو هیأت علمی دانشگاه گفت: دیوار راستی که در مقطع ابتدایی به ویژه پایه اول دبستان چیده میشود نقش اساسی در بنیان ساختار عملکرد آموزشی و مهارتهای زندگی دانشآموزان ایفا میکند بنابراین باید نسبت به این مقطع تحصیلی توجه ویژهای معطوف شود.
-
وجود بیش از ۲۰۰ هزار ناشنوا در کشور
رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی کشور درخصوص وضعیت مناسبسازی برای تسهیل ارتباط ناشنوایان با بخشهای مختلف جامعه، گفت: در قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت به موضوع مناسبسازی تجهیزات و ابزار موردنیاز ناشنوایان اشاره نشده و همین امر منجر به دیده نشدن نیازهای ناشنوایان در جامعه شده است.
-
گشایش در زندگی سالمندان، در گرو اجرای اسناد بالادستی
مرکز آمار ایران اعلام کرده که سن امید به زندگی از ۵۴ سال در سال ۱۳۵۵به ۷۵ سال در سال ۱۳۹۵ رسیده است. آمارهای رسمی نیز نشان می دهد حدود ۹.۵ درصد جمعیت کشور در سال ۱۳۹۸ بالای ۶۰ سال بوده و پیشبینی میشود جمعیت سالمندی ایران در سال ۱۴۱۵ به ۱۶.۵ درصد میرسد و سال ۱۴۳۰ از میانگین جهانی نیز عبور خواهد کرد. اگرچه افزایش امید به زندگی نشانه خوبی است اما اینکه همپای این اتفاق خوب، کیفیت زندگی سالمندان نیز ارتقاء یافته باشد موضوعی تردیدآمیز است.
-
معاون اداره کل سلامت شهرداری تهران در گفت وگو با آتیهآنلاین مطرح کرد؛
سالمندی روندی طبیعی، اما نیازمند مواجهه برنامهمحور
معاون سلامت روان و اجتماعی اداره کل سلامت شهرداری تهران گفت: سالمندی و پیری روند طبیعی زندگی است. افراد با افزایش سن توانایی خود را از دست میدهند بنابراین این واقعیت غیرقابل انکار، اهمیت برنامهریزی و نوع مواجهه با سالمندی را در سطح فردی و کلان بیش از پیش گوشزد میشود.
-
در گفتوگو با آتیه آنلاین:
تکرار حوادث به تشدید بروز اختلالات روانشناختی جامعه دامن میزند
مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سابق سازمان بهزیستیکشور با تأکید بر ضرورت ارائه خدمات پایه و بلندمدت به خانواده جانباختگان معدن طبس گفت: علاوه بر ضرورت ارائه خدمات رایگان مشاوره و روانشناختی بلندمدت به داغداران این حادثه، در راستای جلوگیری از تشدید مشکلات روانشناختی جامعه برآمده از وقوع حوادث و فجایع بزرگ، اقدامات پیشگیرانه جدیتری باید در دستور کار قرار گیرد.
-
وجود چند خلاء قانونی برای ناشنوایان
مدیرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولان ایران خواستار نصب تندیس و نامگذاری میدانی در تهران به نام «جبار باغچهبان» شد.