به گزارش آتیه آنلاین، ایسنا نوشت: نانولولههای کربنی به دلیل حوزه وسیع کاربرد آن مانند ماده تقویتکننده چندسازه، مخازن هیدروژن، ابرخازنها، حسگرهای مولکولی و سوزنهای پروب روبشی مورد توجه قرار گرفتهاند. با افزودن درصدهای وزنی پایین نانولولههای کربنی میتوان در خواص مکانیکی، الکتریکی و حرارتی توده بهبود قابل ملاحظهای را ایجاد کرد.
عملکرد نانومواد میتواند پس از تولید با تشکیل انبوههها یا کلوخهها کاهش یابد، ولی کاربرد "تعلیقههای حاوی نانولولههای کربنی چنددیواره" آن را پایدار میکند، از کلوخگی جلوگیری میکند و حین جابجایی آسیب به محیط را کاهش میدهد.
از این رو این تعلیقهها نیاز به تعیین مشخصات دارد. این مشخصات ارتباط بین بخشهای موردنظر و تجاری کردن تعلیقههای نانولوله کربنی را تسهیل و کمک میکند تا عملکردی ثابت در محصولات نهایی ایجاد شود.
در نود و سومین اجلاسیه کمیته ملی استانداردهای فناوری نانو که بهصورت مجازی برگزار شد، استاندارد «فناوری نانو – تعلیقههای نانوکربنی – تعیین مشخصات و روشهای اندازه گیری» به تصویب رسید. این استاندارد، مشخصاتی را تعیین میکند که در تعلیقههای حاوی نانولولههای کربنی چند دیواره باید اندازه گیری شود. این استاندارد شامل مشخصات ضروری و فرعی تعلیقه نانولوله کربنی و روشهای اندازه گیری آنهاست.
بر اساس اعلام ستاد نانو، برای تدوین این استاندارد ملی، استاندارد بینالمللی ISO/TS ۱۹۸۰۸ مورد استفاده قرار گرفت که در سال ۲۰۲۰ توسط سازمان بینالمللی استاندارد (ایزو) منتشر شده است. این استاندارد با حمایت گروه استاندارد و ایمنی ستاد توسعه فناوری نانو و با مشارکت متخصصانی از دانشگاهها و پژوهشگاه استاندارد در حوزههای مواد و فیزیک و کارشناسان ستاد توسعه فناوری نانو تدوین شد.
نظر شما