نقش طرح «همیار مادر و کودک» در کاهش وابستگی فرزند به خانواده‌

کارشناس مسئول طرح «همیار مادر و کودک» سازمان بهزیستی کشور گفت: اجرای این طرح نقش مهمی در کاهش وابستگی مادران و کودکان و سوق دادن این روابط به سمت دلبستگی ایمن در خانواده‌ها دارد.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از ایرنا، «معصومه وهابی» با اشاره به اینکه اجرای این طرح از سه سال قبل در کشور آغاز شده است، افزود: طرح همیار مادر و کودک بر مبنای تسهیل تشکیل گروه‌های همیاری مادران، ایجاد شرایط دلبستگی ایمن برای جامعه مخاطب با هدف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

وی اضافه کرد: این طرح راهبردی با رویکرد پیشگیرانه چندسطحی در خانواده طراحی و شامل مادران باردار و مادرانی که دارای کودک زیر سه سال هستند، برنامه‌ریزی شده است.

کارشناس مسئول طرح «همیار مادر و کودک» سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه این طرح رویکرد «دلبستگی ایمن» را در رابطه مادران و فرزندان ایرانی در دستور کار دارد، یادآور شد: هم اینک حدود ۹ هزار مادر در استان های مختلف کشور زیر پوشش این طرح هستند.

وهابی افزود: در این طرح مادران و کودکان تحت آموزش‌های روانشناسی قرار می‌گیرند تا مانند آنچه در بسیاری از کشورهای اروپایی در حال انجام است، روابط آنها از وابستگی خارج شده و به دلبستگی ایمن تبدیل شود.

وی با بیان اینکه نقطه‌قوت این طرح به کارگیری تکنیک‌های تسهیلگری برای شناسایی چالش‌های مختلف روابط مادر کودک با تاکید بر نقش مادر است، افزود: در این نوع رابطه دیگر وابستگی شدید مادر و فرزند وجود نداشته و روابط به سمتی می‌رود که این وابستگی‌ها کمتر شده و کودکان بتوانند مستقل‌تر بار بیایند.

وهابی ادامه داد: در این طرح تسهیلگران در مناطق کم‌برخوردار و حاشیه شهر خانواده‌ها را زیرپوشش برده و آموزش‌های لازم را به آنها می‌دهند و پس از آن مادران با تشکیل گروه‌های خودیاری و همیاری در راستای پایداری این گروه ها از مباحثی چون همدلی و همفکری شروع و به بررسی نیازهایشان می‌پردازند.

وی با اشاره به اینکه با اجرای این طرح کودکان فرصت آزمون و خطا خواهند داشت و مادران هم می‌پذیرند که برخی کارهای کودکان لزوما خطا نبوده و لازم است آنها را تجربه کنند، یادآور شد: تسهیلگران و کارشناسان نیز با ارایه راهکارهای لازم به خانواده ها در این زمینه کمک می کنند.

این کارشناس مسئول افزود: به اعتقاد ما اگر کودکان خطاهای قابل جبران را تجربه کنند و مادران مانع آنها نشوند، در بزرگسالی کمتر سراغ بزهکاری می‌روند و این امر به کاهش آسیب‌های اجتماعی هم کمک می‌کند.

کد خبر: 56859

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 3 =