بهره‌مندی دانشجویان از سامانه خدمات غیرحضوری تأمین‌اجتماعی

دانشجویان به عنوان گروهی از جامعه مورد هدف، اکنون برای دریافت خدمات بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی مورد توجه قرار گرفته به همین منظور دریافت خدمات غیرحضوری این گروه نیز در اولویت اجرایی این سازمان است.

به گزارش آتیه آنلاین، سازمان تأمین اجتماعی در قالب اجرای طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی برای حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار دانشجو برنامه‌ریزی جدی جهت بهره‌مندی از مزایای بیمه‌ای سازمان در قالب ارائه خدمات غیرحضوری را هم فراهم کرده است.

براساس اعلام سازمان تأمین اجتماعی از زمان آغاز طرح بیمه دانشجویی با افزایش حدود پنج برابری بیمه‌شدگان این نوع بیمه، در حال حاضر بیش از ۳۹ هزار نفر در حوزه بیمه دانشجویی تحت پوشش تأمین‌اجتماعی به عنوان بزرگترین ارائه دهنده خدمات بیمه اجتماعی قرار دارند.

ارائه خدمات به دانشجویان به عنوان قشر فعال در عرصه علم و آموزش نیازمند یکسری برنامه‌ریزی‌های جدی جهت آموزش غیرحضوری به این افراد است چراکه این گروه به دلیل فعالیت در کلاس‌های درسی دانشگاه به نوعی امکان دریافت خدمات حضوری را ندارند.

به همین دلیل سازمان تأمین اجتماعی در راستای حمایت از دانشجویان و جهت توسعه و گسترش خدمات غیرحضوری خود به دنبال افزایش خدمات غیرحضوری هدفمند و برنامه‌ریزی شده برای دانشجویان به عنوان گروهی از جامعه هدف است.

البته سازمان تأمین اجتماعی از سال‌های گذشته ارائه خدمات غیرحضوری در قالب طرح ۳۰۷۰ را به صورت جدی برنامه‌ریزی کرده که از این طریق بیمه‌شدگان، مستمری‌بگیران و بازنشستگان بدون نیاز به حضور در مراکز بیمه‌ای و حتی خدمات درمانی از خدمات غیرحضوری سازمان بهره‌مند شوند.

اجرای طرح ۳۰۷۰ برای ارائه ۳۰ خدمت غیرحضوری و کاهش ۷۰ میلیون بار مراجعه تمام گروههای هدف سازمان تأمین اجتماعی هدفگذاری و برنامه‌ریزی شده تا مراجعه بیمه‌شدگان، مستمری بگیران و بازنشستگان به مراکز بیمه‌ای و حتی بخش درمانی برای دریافت خدمات کاسته شود.

البته اکنون براساس اعلام معاونت بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی طرح ۳۰۷۰ به نوعی با تغییر به ۳۷۸۰ دنبال ارائه خدمات غیرحضوری بیشتر و مطلوب‌تر به افراد و جامعه هدف همچون دانشجویان جهت مراجعه کمتر برای دریافت خدمات است.

یکی از این طرح‌های هدفمند برای رفاه بیشتر دانشجویان ذکور بیمه‌شدگان مشغول به تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، فراهم شدن امکان استعلام غیرحضوری گواهی اشتغال به تحصیل در سامانه خدمات غیرحضوری تأمین‌اجتماعی محسوب می‌شود.

براساس اعلام سازمان تأمین‌اجتماعی، مطابق ماده ۵۸ قانون تامین اجتماعی، فرزندان ذکور بیمه‌شدگان تا پایان ۱۹ سالگی به تبع بیمه‌شده اصلی، امکان استفاده از خدمات مقرر در قانون تامین‌اجتماعی را دارند.

همچنین برای این افراد ذکور پس از پایان سن ۱۹ سالگی، ارائه خدمات در صورت اشتغال به تحصیل آنان در مراکز آموزش عالی میسر خواهد بود.

سازمان تأمین اجتماعی به نوعی با این اقدام به دنبال ارائه خدمات مطلوب‌تر به این افراد به عنوان دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و گسترش خدمات غیرحضوری جهت رضایت بیشتر گروههای هدف است.  

براساس این گزارش، پیش از این احراز مراتب اشتغال به تحصیل فرزندان ذکور بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران، از طریق ارائه گواهی اشتغال به تحصیل صادره از سوی مراکز آموزش عالی میسر بود و این امر مستلزم مراجعه حضوری دانشجو به مرکز آموزشی مربوطه، دریافت گواهی اشتغال به تحصیل و ارائه آن به واحدهای اجرایی سازمان بود.

در این راستا با راه‌اندازی سرویس غیرحضوری استعلام گواهی اشتغال به تحصیل، نیازی به مراجعه حضوری به مراکز آموزش عالی مربوطه و واحدهای اجرایی جهت دریافت و ارائه گواهی اشتغال به تحصیل نیست.

در راستای ارائه خدمات غیرحضوری به دانشجویان مشغول به تحصیل، متقاضیان امکان اعلام مراتب اشتغال به تحصیل خود به‌صورت غیرحضوری و الکترونیکی از طریق این سرویس به واحدهای سازمان را دارند.

براساس اعلام سازمان تأمین اجتماعی، این گروه از دانشجویان باید به سامانه استعلام مدرک تحصیلی به نشانی اینترنتی estelam.msrt.ir مراجعه و کد رهگیری ۱۰ رقمی مربوط به وضعیت تحصیلی را دریافت کنند.  

همچنین پس از ثبت اطلاعات دانشجو در سامانه مذکور، این کدرهگیری ۱۰ رقمی به شماره همراه به نام خود دانشجو  ارسال می‌شود.

در مرحله بعد، بیمه‌شده اصلی یا دانشجو، با مراجعه به درگاه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین ‌اجتماعی به نشانی es.tamin.ir  با حساب کاربری خود، کد رهگیری دریافت شده از سامانه استعلام مدرک تحصیلی را در این درگاه (در مسیر بیمه‌شدگان/ خدمات نامنویسی/ اعلام کد مجوز استعلام اشتغال به تحصیل) ثبت کند.

پس از انجام این مراحل  و ثبت کدرهگیری، در صورت تائید مراتب اشتغال به تحصیل، اطلاعات در پایگاه سازمان ثبت و امکان ارائه خدمات به فرد مورد نظر فراهم می‌شود.

علاوه بر بیمه‌شدگان اصلی، خود دانشجو نیز می‌توانند رأساً و در صورت ثبت‌نام و ایجاد حساب کاربری در درگاه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین‌اجتماعی، از طریق سرویس مذکور نسبت به اعلام الکترونیکی مراتب اشتغال به تحصیل خود اقدام کند.

البته با توجه به برخی نقایص اطلاعات دریافتی از پایگاه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، امکان بهره‌برداری از این سرویس موقتاً برای دانشجویان دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، میسر نیست.

در این راستا دانشجویان دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی وزارت بهداشت باید طبق روال سابق، ضمن مراجعه حضوری به واحدهای اجرایی سازمان تأمین‌اجتماعی، گواهی و مستندات مربوط به اشتغال به تحصیل خود را به صورت حضوری ارائه کنند.

دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با امکان دریافت این خدمات غیرحضوری مانند دانشجویان وابسته به وزارت علوم باید برای استعلام گواهی اشتغال به تحصیل در هر نیمسال تحصیلی اقدام کنند.

براساس اعلام سازمان تأمین اجتماعی از زمان راه‌اندازی این سرویس تاکنون، بیش از ۸۴۵ هزار مورد استعلام در خصوص گواهی اشتغال به تحصیل از طریق سرویس غیرحضوری تأمین‌اجتماعی استعلام و ثبت شده است.

سازمان تأمین اجتماعی برای ارائه خدمات به بیمه‌شدگان، مستمری بگیران و بازنشستگان هدفگذاری مهمی در عرصه خدمات غیرحضوری دارد که اکنون برای گسترش پوشش بیمه‌ای در راستای اجرای طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی نیز دنبال افزایش خدمات و تعمیم و توسعه پوشش بیمه‌ای است.

اکنون سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بزرگترین سازمان بیمه‌ای در میان ۱۸ صندوق بیمه‌ای ۴۵ میلیون نفر از جمعیت کشور در قالب ۵۳ درصد جامعه را تحت پوشش دارد که توسعه بیمه دانشجویی در راستای گسترش چتر بیمه‌ای این سازمان به افزایش تعداد افراد تحت پوشش و بیمه شدگان منجر خواهد شد.

گزارش از مهناز بیرانوند

کد خبر: 53243

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 1 =