بهترین الگوی کسب‌ و کار امروزه، کسب‌ و کار تعاونی است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان‌شرقی گفت:سهم تعاونی در استان و کشور ما  کمتر از ۵ درصد در تولید ناخالص داخلی است درحالی که در دنیا این عدد ۲۰ درصد است و باید فرآیند ایجاد کنیم که به سمت  سوی اقتصاد تعاون محور حرکت کنیم  و با این فرآیند  هم اشتغال پایدار و هم سهمی در تولید ناخالص داخلی داشته باشیم.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی، حسین فتحی در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: معطل ماندن ۹ ساله سند تعاون در کشور یک عامل بازدارنده بوده و اگر این سند  عملیاتی گردد عمده مشکلات حوزه تعاون مرتفع خواهد شد.

وی خاطر نشان شد: خوشبختانه شعار امسال تعاون، اقتصاد مردم نهاد و جامعه عادلانه است که چهار رویکرد مردمی سازی، هوشمندسازی، کارآمدی و شفافیت وزارت کار در استان‌ها اجرا می شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی در ادامه به بحث آماری اشاره کرد و گفت: براساس شاخص‌های مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری آذربایجانشرقی در سال ۱۴۰۰ با ۰.۴ درصد کاهش نسبت به سال ۱۳۹۹، به ۷.۶ درصد رسیده که این آمار به تناسب کشوری پایین‌ بوده  به طوری که در حال حاضر نرخ بیکاری در بین جوانان کشور ۱۶٫۶ درصد  را نشان می دهد.

وی تصریح کرد: ضرورت ایجاد پیوند بین تعاونی‌های نوظهور و برندهای نام آشنا جزو اهداف تعاون است و  در این اثنا استان ما دارای برندهای معروف هستند و این برنده ها ی مرتبط با تعاونی‌های نوظهور، سهم تعاونی‌ها را در تولید ناخالص داخلی افزایش می دهد.

فتحی اشاره ای هم به تعداد تعاونی ها کرد و اظهار داشت:در مجموع قریب به ۷۰ هزار تعاونی در کشور ثبت شده که از این تعداد ۴ هزار و ۴۱۴ تعاونی فعال درآذربایجانشرقی فعالیت دارند که تاکنون توانسته اند ۷۹ هزار ۹۰۸ فرصت شغلی را محوریت کنند.

وی تصریح کرد؛ اینکه گفته می شود بیشتر تعاونی ها ورشکسته شده اند سندیت ندارد  و در حال حاضر حداقل استان ما از این امر مستثنی است اما می توان گفت؛ تعدادی از تعاونی ها بنا به دلایلی غیر فعال شده اند و بر این اساس در شرایط کنونی تعداد تعاونی‌های راکد و غیرفعال در استان  یک هزار و ۷۸۶ تعاونی بوده و با تشکیل کمیته تعاونی‌های مشکل دار، در ۳ سال گذشته تعداد تعاونی های مشکل دار از ۳۹ تعاونی به ۱۲ تعاونی رسیده تعدیل یافته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی با انتقاد از نحوه  واگذاری‌ها درحوزه تعاون به افراد فاقد اهلیت تاکید کرد:جای تاسف است دراین استان برخی واگذاری‌های تلخ اتفاق افتاده وبه افرادی واگذار شده که فرد مورد نظر اصلاً در استان ما حضور ندارد پس شایسته است  واگذاری شرکت‌ها و صنایع به روش اصلح که همان واگذاری از طریق تعاونی‌ها به مردم است صورت گیرد.

فتحی یاد آور شد: تعاونی‌های دانش بنیان به مثابه پلکان اشتغال است، و از آنجایی که در کل کشور ۹۳۹ تعاونی دانش بنیان وجود دارند  از این تعداد ۱۲ تعاونی دانش بنیان در استان ما وجود دارند و تلاش ما بر این است که بیشتر حمایت ها را از دانش بیان ها داشته باشیم.

وی در پایان متذکر شد تجربه ثابت کرده است؛ بهترین الگوی کسب‌وکار؛  امروز کسب‌وکار تعاونی است و این نوع تعاونی ها  می‌تواند درحوزه کسب و کار و دغدغه  اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی نقش مهمی را ایفا کنند.

کد خبر: 53720

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 8 =