۱۶۰۴ اتاق‌ هنردرمانی در کشور راه‌اندازی شد

رئیس گروه هنر سازمان بهزیستی کشور از راه‌اندازی و تجهیز اتاق‌های هنردرمانی در یک هزار و ۶۰۴ مرکز توانبخشی روزانه و شبانه‌روزی خبر داد و گفت: ۴۸ هزار توانخواه از خدمات توانبخشی هنری در این مراکز بهره‌مند شدند.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از ایرنا، فاطمه فخری افزود: ساختن هویتی مبتنی بر تغییر نگاه سنتی جامعه با بهره‌گیری از شکل‌های مختلف هنر از جمله تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی و فیلم و نقشی که این ابزار در توانبخشی فردی و اجتماعی افراد دارای معلولیت بازی می‌کنند، مسیر را به سمت توانمندسازی آنان هموار می‌سازد.

وی ادامه داد: فعالیت‌های هنری در گروه هنر با هدف آموزش، توانبخشی و توانمندسازی افراد دارای معلولیت و در راستای نیل به اهداف برابرسازی فرصت‌ها برای این گروه از افراد جامعه در همه عرصه‌های اجتماعی، آموزشی، فرهنگی و هنری آنان طراحی و برنامه‌ریزی شده است که در گرایش‌های هنرهای تجسمی، نمایش و موسیقی خدمت ارائه می‌دهد.

فخری اضافه کرد: برنامه‌های هنری طراحی شده برای جامعه هدف از جمله برگزاری جشنواره‌های هنری، تورهای نمایشی و تجسمی، راه‌اندازی اتاق‌های هنردرمانی در مراکز توانبخشی و نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی فرصتی برای به نمایش گذاشتن توانمندی‌های هنری افراد دارای معلولیت و ایجاد احساس تعلق به جامعه، شناخت متقابل و ارتباط بیشتر و زدودن هرگونه برچسب از پیشانی فرد معلول و تجارب منفی به حاشیه رفتن، رسیدن به حداکثر کمال‌ اجتماعی‌ و پیشرفت‌ فردی است.

رئیس گروه هنر سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: برنامه‌های هنری همواره از سوی افراد دارای معلولیت مورد استقبال قرار گرفته است؛ به گونه‌ای که اکنون ۵۲ هزار و ۵۰۰ نفر توانخواه ازبرنامه‌های طراحی شده بهره‌مند و نزدیک به ۳۰ درصد از جامعه هدف در انتظار دریافت خدمت هستند.

فخری، افزایش سطح دسترسی افراد دارای معلولیت روستایی به آموزش‌های هنری، بهره‌مندی از تجهیزات هنری و دریافت خدمات تخصصی توانبخشی هنری با هدف ارتقای توانمندسازی افراد دارای معلولیت در مناطق روستایی از جمله برنامه‌های گروه هنر بهزیستی برشمرد.

وی به راه‌اندازی پایگاه‌های هنر ویژه افراد دارای معلولیت در مناطق محروم روستایی اشاره کرد و گفت: این فعالیت از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ با راه‌اندازی ۱۰ پایگاه در استان ایلام آغاز و تا پایان شهریور ۱۴۰۱ به تعداد ۵۰ پایگاه در پنج استان کشور افزایش یافت.

وی ادامه داد: ۶ جشنواره منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت در سال ۱۴۰۱ از جمله جشنواره تئاتر افراد دارای معلولیت منطقه «آفتاب» به صورت حضوری در استان البرز و با حضورگروه های نمایشی استان‌های تهران، مرکزی، قم، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و البرز، جشنواره تئاتر افراد دارای معلولیت منطقه «کویر» به صورت حضوری در استان یزد و با حضور گروه‌های نمایشی استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و یزد و برنامه‌ریزی و انجام اقدامات اجرایی برای برگزاری ۲ جشنواره استانی تئاتر افراد دارای معلولیت را از جمله برنامه های این گروه در سال جاری عنوان کرد.

رئیس گروه هنر سازمان بهزیستی کشور به برنامه‌های آتی این حوزه اشاره کرد و افزود: تقویت و توسعه برنامه‌های هنردرمانی در مراکز توانبخشی، توسعه پایگاه‌های هنر افراد دارای معلولیت در مناطق روستایی کشور، برگزاری نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های هنری افراد دارای معلولیت در گرایش‌های هنرهای نمایشی، تجسمی و موسیقی، تولید فیلم‌های آموزشی نمایش درمانی ویژه مربیان توانبخشی و خانواده‌های دارای معلولیت و ایجاد کانون‌های هنری در استان‌ها با هدف ایجاد زمینه‌های اشتغال هنری افراد دارای معلولیت از جمله برنامه های آتی این گروه است.

وی، وجود مراکز توانبخشی در کشور به عنوان کانون‌هایی برای ارائه خدمات هنری و هنردرمانی، وجود نیروهای متخصص اجرایی در استان‌ها و دیدگاه مثبت آنان به تاثیرگذاری فعالیت‌های هنری در توانبخشی و توانمندسازی افراد دارای معلولیت، مشارکت افراد معلول و خانواده‌های آنان در اجرای برنامه‌ها، رضایتمندی خدمت‌گیرندگان و به‌ویژه تخصیص ۹۸ درصدی اعتبار هنر در سال ۱۴۰۱ را از نکات مثبتی برشمرد که این گروه را به اهداف مورد نظر نزدیک‌تر کرده است.

به گزارش سازمان بهزیستی کشور، فرهنگ و هنر از دیرباز به عنوان ابزاری کار آمد در بیان احساسات، اندیشه، خلاقیت‌های فردی و جمعی و وسیله‌ای برای ایجاد تعادل و تعامل در جامعه انسانی بکارگرفته شده است. معلولیت و عواقب فردی، خانوادگی و اجتماعی ناشی از آن ضرورت بکارگیری هنر را در ایجاد رضایت درونی و بالا بردن ارزش اجتماعی فرد معلول و مشارکت فعال او در جامعه را دو چندان می‌کند.

چند گونگی و تنوع فعالیت‌های فرهنگی هنری و لزوم شرکت دادن هرچه بیشتر افراد معلول در این گونه فعالیت‌ها با فراهم آوردن امکانات برای دستیابی این گروه ازافراد به برنامه‌های فرهنگی هنری تسهیل کننده آشنایی جامعه با توانایی‌ها، نیازها و خواست‌های آنان می‌شود.

کد خبر: 56196

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 2 =