۲۰ درصد از خون‌های اهدایی در کشور به مصرف مبتلایان به تالاسمی می‌رسد

معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون گفت: ۲۰ درصد از خون‌های اهدایی در کشور به مصرف مبتلایان به تالاسمی می‌رسد، این سازمان به منظور کاهش عوارض ناشی از تزریق خون مزمن، خدمات نوینی را نیز به آنان ارائه می‌دهد.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از خبرگزاری ایرنا، تالاسمی از جمله بیماری‌های ژنتیکی است که بر اثر آن هموگلوبین، ساختار طبیعی خود را از دست می‌دهد و هموگلوبین غیرموثر در بدن تولید می‌شود که به علت معیوب بودن، قادر به اکسیژن‌رسانی مطلوب به اعضای بدن نیست و در واقع کمبود کلی هموگلوبین وجود ندارد، بلکه هموگلوبین غیرطبیعی افزایش یافته است.

سالانه ۲۰ درصد خون‌های اهدایی در کشور به درمان بیماران تالاسمی اختصاص می‌یابد. ایران در کمربند تالاسمی قرار دارد و این امر حکایت از وظیفه خطیر این سازمان انتقال خون در تامین خون سالم و کافی برای این افراد دارد.

در ایران بیش از ۲۳ هزار نفر به تالاسمی مبتلا هستند و سالانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر به این رقم اضافه می‌شود؛ این‌ها نوزادانی هستند که با تالاسمی متولد می‌شوند.

هم اکنون برخی از مراکز مانند درمانگاه تالاسمی بزرگسالان سازمان انتقال خون به صورت ثابت خدمات درمانی به این بیماران ارائه می‌دهند و معمولا بیماران تالاسمی دو تا سه هفته یک بار به صورت متوسط برای تزریق خون به این درمانگاه مراجعه می‌کنند.

از آن‌جا که تالاسمی یک بیماری مزمن است و مشکلات درمانی خود را دارد، سازمان انتقال خون سعی می‌کند که خدماتی به این بیماران ارائه دهد.

بیمار تالاسمی در گذشته بیشتر از ۳۰ سال عمر نمی‌کرد، ولی از زمانی که تزریق خون تشخیص داده شد و داروهای کاهنده آهن مورد مصرف این بیماران قرار گرفت، متوسط امید به زندگی برای بیماران تالاسمی به بیش از ۴۰ سال رسید.

خون‌های اهدایی برای مصرف بیماران تالاسمی در کشور بیشتر در استان‌های مازنداران، گیلان و استان‌های جنوبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه بیماران تالاسمی، از جمله نیازمندان دائمی فرآورده‌های خونی هستند، گفت: سازمان انتقال خون پیوسته کیفیت خدمت رسانی به آنان را افزایش و خدمات نوینی را به آنان ارایه می دهد.

مصطفی جمالی با اشاره به اینکه یک چهارم خون اهدایی کشور برای بیماران تالاسمی استفاده می شود، گفت: در حال حاضر در کشور ۲۳ هزار مبتلا به بیماری تالاسمی داریم که حدود چهار هزار نفر از این تعداد به طور دائمی خون استفاده می کنند و باقی افراد جامعه از مصرف کنندگان مقطعی خون هستند.

وی افزود: برای تامین سلامتی این بیماران سالانه ۵۰۰ هزار واحد خون تهیه و توزیع می شود که اغلب از خون کم" لوکوسیت" و فیلتر شده یا اشعه دیده است تا عوارض ناشی از تزریق خون مکرر در این بیماران به حداقل برسد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به تامین خون نادر بخصوص" kell" منفی برای مبتلایان به تالاسمی، گفت: با استمرار اهدای خون توسط هموطنان ایثارگر، بیماران نیازمند به خون خصوصا مبتلایان به تالاسمی نگرانی بابت تأمین خون در کشور ندارند.

وی افزود : تالاسمی از جمله بیماری‌های ژنتیکی است که بر اثر آن هموگلوبین، ساختار طبیعی خود را از دست می‌دهد و هموگلوبین غیرموثر در بدن تولید می‌شود که به علت معیوب بودن، قادر به اکسیژن‌رسانی مطلوب به اعضای بدن نیست. تالاسمی از بیماری های ژنتیکی و مادرزادی است که در اثر ازدواج یک پدر و مادر تالاسمی مینور فرزند تالاسمی ماژور به وجود می آید.

جمالی گفت: یکی از مشکلات تزریق خون مزمن؛ به وجود آمدن آنتی‌بادی علیه زیرگروه‌های خونی است یکی از این زیرگروه‌ها، آنتی‌ژن‌های سیستم Kell است که سازمان انتقال خون با تامین خون مناسب Kell منفی برای بیماران تالاسمی است که به این زیر گروه خونی حساس شده اند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون در پیامی فرا رسیدن روز جهانی تالاسمی (۱۸ اردیبهشت) را به این جامعه تبریک گفت و افزود: تأمین خون مورد نیاز و مناسب برای عزیزان تالاسمی، هدف بخش مهمی از فعالیت های سازمان انتقال خون است و این سازمان با تأمین صد در صدی خون مورد نیاز آنان، کمک کرده است تا امید به زندگی ایشان تا میانسالی افزایش یابد.

جمالی افزود: هم اکنون در بسیاری از کشورهای جهان، امکان تأمین خون سالم و کافی برای عزیزان تالاسمی وجود ندارد، ولی سال هاست کشور ما از این حدود عبور کرده است و در پی ارائه خدمات تخصصی و ویژه به این مبتلایان هستیم تا با بهترین کیفیت و کمترین عوارض، خون مورد نیاز خود را دریافت کنند.

معاون فنی و فناوری های نوین سازمان انتقال خون ایران گفت: در درمانگاه تالاسمی بزرگسالان سازمان انتقال خون در تهران، خدماتی نظیرتزریق خون مورد نیاز، معاینات، سنجش میزان خون مورد نیاز، تعیین مقدار دارو و آزمایش های دوره ای برای مراجعان به این درمانگاه انجام می شود.

عباداله سالک مقدم افزود: از آنجایی که افراد مبتلا به تالاسمی جزء بیماران خاص هستند داروهای آنها ازطریق بیمه‌ها انجام می‌شود و تزریق خون مورد نیاز نیز برای این افراد در درمانگاه تالاسمی انتقال خون در تهران رایگان است.

وی ادامه داد: مبتلایان به تالاسمی که به این درمانگاه مراجعه می کنند نیازمند تزریق خون به صورت هفته‌ای یا دو هفته یک بار هستند و به طور مستمر خون دریافت می‌کنند.

معاون فنی و فناوری های نوین سازمان انتقال خون گفت: سالانه در این درمانگاه ۴۰۰ تا ۵۰۰ واحد خون فیلتر شده به افراد دارای تالاسمی تزریق می‌شود و اگر چه بیشتر مراجعان به این درمانگاه شهروندان تهرانی هستند، اما مراجعانی نیز از دیگر شهرستان‌ها داریم.

وی با اشاره به اینکه تزریق خون به افراد دارای تالاسمی در بیمارستان‌هایی که دارای بانک خون هستند، انجام می‌شود، تاکید کرد: قبل از تزریق خون به عزیزان تالاسمی امید به زندگی دراین افراد پایین در حدود ۲۵ تا ۳۰سال بود، اما با تزریق خون امید به زندگی در این افراد به ۴۰ سال رسیده است.

وی گفت: تزریق خون مستمر موجب می شود که واکنش بدن این افراد افزایش یابد و فعالیت سیستم مغز استخوان و کبد تحت کنترل باشد و تغییرات استخوانی دراین افراد کاهش یابد و همچنین ذخایر آهن تحت کنترلی از رسوب آن دربدن این افراد کاسته شود و در مجموع از کیفیت زندگی بهتر و طول عمر بیشتر برخوردار باشند.

کد خبر: 59883

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 6 =