۲۱ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۸
کد خبر: 56140
علائم و درمان سنگ کیسه‌صفرا

سنگ‌های صفراوی را می‌توان تجمع مجموعه‌ای از مواد صفراوی در کیسه صفرا نامید؛ اما آیا می‌دانید که اندازه آن‌ها می‌تواند به اندازه یک ذره شن یا حتی به اندازه یک توپ بزرگ باشد؟

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از ایسنا، گاهی اوقات این سنگ‌ها می‌تواند عوارضی مانند عفونت، یرقان، سپتیسمی، پانکراتیت و ... ایجاد کند.

کیسه صفرا عضوی در بخش تحتانی کبد است که صفرای ترشح شده از کبد در آن تجمع یافته و هنگام نیاز از طریق مجرای صفراوی مشترک (CBD) به روده باریک ریخته می‌شود.

سنگ کیسه صفرا به معنای سنگ‌های کوچک تشکیل شده از کلسترول است که در کیسه صفرا تشکیل می‌شود.

دکتر «نئتا مودی»، یکی از متخصصان هندی در این باره گفت: سنگ کیسه صفرا فقط علائم رایجی مانند اسیدیته شدن بیش از حد، حالت تهوع و درد شکم را منجر می‌شود؛ با این حال، این سنگ‌ها بعداً می‌تواند عوارض زیادی را ایجاد کند. بهتر است به این علائم توجه داشته باشید و فوراً با پزشک مشورت کنید.

علل ایجاد سنگ کیسه‌صفرا

نئتا مودی توضیح داد: سنگ‌های صفراوی به دلیل عدم تعادل در ترکیب شیمیایی صفرا در داخل کیسه صفرا ایجاد می‌شود. بنابراین، کلسترول صفرا بیش از حد بالا می‌رود و کلسترول اضافی به سنگ تبدیل می‌شود. اگر فردی اضافه وزن و دیابت داشته باشد و زیاد چربی مصرف کند، در معرض خطر بیشتری قرار دارد. در صورت مشاهده علائمی مانند درد مکرر در ناحیه شکم، اسیدیته شدن بیش از حد، حالت تهوع، استفراغ و ... به پزشک مراجعه کنید زیرا تاخیر در تشخیص می‌تواند منجر به عوارض دیگری شود.

تشخیص سنگ کیسه‌صفرا

به گفته نئتا مودی، برای تایید تشخیص سنگ کیسه صفرا، جراح شما را به طور کامل معاینه می‌کند. پزشک در مورد سابقه بیماری شما نیز سوال خواهد کرد. سپس از شما خواسته می‌شود که آزمایش خون و سونوگرافی انجام دهید. گاهی اوقات سی تی اسکن نیز می‌تواند برای بیمار مفید باشد. پزشک پس از تاییدِ تشخیص این عارضه، یک روند درمانی مناسب را به بیمار پیشنهاد خواهد کرد.

درمان کیسه‌صفرا

به گزارش هندوستان تایمز، این متخصص توصیه کرد: فرد باید فقط دستورالعمل‌های داده شده توسط پزشک را دنبال کند. اگر علائمی مانند درد شکم، یرقان و حتی پانکراتیت دارید، جراحی «کوله سیستکتومی» برای برداشتن کیسه صفرا برای شما توصیه می‌شود. با این حال جراحی «لاپاراسکوپی» ترجیح داده می‌شود؛ زیرا خطر کمتر و بهبودی سریع‌تر دارد و ایمن است. پس از برداشتن کیسه صفرا، بیماران می‌توانند با یک رژیم غذایی عادی، زندگی عادی خود را ادامه دهند.

کد خبر: 56140

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 6 =