افزایش تقاضا برای ورود سالمندان به مراکز نگهداری کرمانشاه

مدیرکل بهزیستی کرمانشاه از افزایش تقاضا برای ورود سالمندان به مراکز نگهداری استان طی سال‌های اخیر خبر داد.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از ایرنا، بهزاد شهبازی افزایش تقاضا برای نگهداری از سالمندان در مراکز بهزیستی را یک زنگ خطر برای استان کرمانشاه عنوان کرد و افزود: این افزایش تقاضا نیازمند آن است که مراکز جدیدی نه تنها در مرکز استان بلکه در شهرستان‌ها نیز احداث شود.

وی با بیان اینکه امروزه با توجه به بهبود شرایط بهداشتی، درمانی و افزایش شاخص امید به زندگی شاهد افزایش رو به رشد جمعیت سالمندان هستیم گفت: زندگی مدرن، هسته‌ای شدن خانواده‌ها، عدم پذیرش سالمندان توسط خانواده‌ها، وضعیت نامناسب معیشتی خانواده‌ها و تغییر فرهنگ خانواده‌ها همگی دست به دست هم داده تا تعداد ورودی سالمندان به مراکز نگهداری افزایش یابد و این پدیده در حال تبدیل شدن به چالشی بزرگ نه تنها در استان بلکه در کشور است.

شهبازی به جمعیت ۱۲ درصدی افراد بالای ۶۰ سال در استان اشاره و بیان کرد: استان کرمانشاه در سال گذشته هشتمین استان پیر ( جمعیت ۶۰ تا ۷۵ سال) کشور بود که این رتبه امسال به رتبه هفتم ارتقا یافته است. در بین شهرستان های استان نیز شهرستان کرند پیرترین و ثلالاث باباجانی جوانترین شهرستان هستند.

ایجاد مراکز سالمندی روزانه در کرمانشاه

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه هم اکنون از مجموع ۱۷ مرکز نگهداری شبانه‌روزی در استان پنج مرکز مربوط به نگهداری از سالمندان است گفت: یکی از برنامه‌های این اداره کل ایجاد مراکز سالمندی روزانه در راستای توانمندی این قشر از جامعه در شهرستان‌هاست تا سالمندان بتوانند با مراجعه به این مراکز اوقات فراغت خود را در آنها سپری کنند.

وی تاکید کرد: سالمندی، دوران مهمی از سیر تکاملی زندگی است که با سیر طبیعی تغییرات فیزیولوژیکی و روانی همراه است؛ در افکار عمومی پیری با تصویر منفی، تنهایی، بیماری، ناتوانی و از کار افتادگی همراه است ولی می توان با آگاهی‌بخشی از مراقبت‌های مربوط به این سنین و شناخت این دوره، بیماری و ضعف را به کمترین حد رسانده و دوران سالمندی سالمی داشت.

شهبازی ادامه داد: البته ما نیز معتقدیم بهترین مکان و بهترین اشخاص برای نگهداری و مراقبت از سالمندان خانه و خانواده آنان هستند و این افراد در این دوره حساس زندگی نیازمند چتر حمایتی خاص و ویژه فرزندان خود هستند که نباید از این موضوع نیز غافل شد.

به افرادی که سن آنها بالای ۶۰ سال است سالمند گفته می شود که البته در برخی از کشورها این عدد به ۶۵ سال می رسد.

افراد سالمند در سه گروه سنی جوان، میانسال و پیر تقسیم می شوند که گروه سنی جوان شامل ۶۰ تا ۷۰ سالگی، گروه سنی میانسال شامل ۷۱ تا ۸۰ سالگی و گروه سنی پیر شامل ۸۰ سال به بالاست.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت دارد که ۱۷۰ هزار نفر آن زیرپوشش سازمان بهزیستی است و از این تعداد حدود ۳۵ هزار نفر از این سازمان ماهیانه مستمری دریافت می‌کنند.

کد خبر: 61771

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 9 =