آمریکا
-
استرالیا، چین و شیلی آمریکا را پشت سر گذاشتهاند؛
رقابت بر سر تولید لیتیوم
استفاده از باتریهای ذخیره انرژی که با ماده لیتیوم کار میکنند در سالهای اخیر به صورتی انفجاری افزایش داشته است، به طوری که پژوهشگران عصر جدید را عصر لیتیوم میدانند. بر اساس آخرین دادهها، تولید جهانی لیتیوم با رشد شدیدی از ۹.۵ هزار تن در سال ۱۹۹۵ به ۱۹۸ هزار تن در سال ۲۰۲۳ رسیده است. این رشد نشان دهنده افزایش تقاضایی است که ناشی از نقش اساسی لیتیوم در باتری های خودروهای الکتریکی و ذخیره انرژی است.
-
دسترسی فارغالتحصیلان آمریکایی به بازار کار کمتر شده است
از دهه ۱۹۶۰، شرکتهای آمریکایی دفاتر خود را به روی دانشجویانی که مشتاق به دست آوردن تجربه عملی و تماسهای ارزشمند بودند باز کردهاند. در طول دههها، دورههای کارآموزی برای نیروی کار ارزان و کارهای اداری به برنامههای آموزشی دقیقی تکامل یافت و منبع مهمی برای نیروی کار استخدامی محسوب میشد. اما این سنت در شرکتهای آمریکایی در تابستان امسال متوقف شده است.
-
تبعات سیاستگذاری بازار کار زنان در ژاپن
اقتصاددانان غالباً سعی میکنند حدس بزنند که به چه میزان نیروی کار یک کشور میتواند گسترش یابد و فرض میکنند که محدودیتهایی برای افزایش این میزان وجود دارد، زیرا احتمالاً بعضی از افراد برای انجام کارهای خانه، به دنبال شغل نمیگردند. اما این تصورات تاریخی در طی یک دهه گذشته به عنوان راهنمایی ضعیف در ژاپن عمل کرده است؛ زیرا معیارهای اجتماعی، نرخ ازدواج و نرخ باروری تغییر کرده است. بنابراین درس ارائه شده توسط تجربه ژاپنی ساده است: زنان ممکن است یک نیروی کار بالقوه بزرگتر از آنچه اقتصاددانان به طور معمول تصور میکنند باشند. مشارکت بهبودیافته نیروی کار ژاپن برای زنان یادآور این است که نباید محدودیتهای بازار کار را واضح و محدود فرض کرد.
-
حمایت صاحبان مشاغل کوچک از افزایش دستمزد در آمریکا
نظرسنجی سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ از کسب و کارهای کوچک در ایالات متحده آمریکا نشان میدهد که اکثریت (۶۱ درصد) صاحبان مشاغل کوچک از افزایش حداقل دستمزد در ایالت خود حمایت میکنند. اما بهرغم آنچه نظرسنجی نشان داد و همچنین بهرغم این حمایت گسترده، نیمی از صاحبان مشاغل کوچک در آمریکا (۵۰ درصد) معتقدند که افزایش دستمزد میتواند وضعیت حیاتی تامین کارگر را برای کسب و کارشان دشوار کند.
-
چگونه کنترل صادرات تکنولوژی نتیجه معکوس خواهد داد؟
روزنههای سیاست تحریمی ارسال فناوری به چین
آیا تحریمهای فناوری پاسخ مناسبی به رقابت اقتصادی و تسلیحاتی میان چین و آمریکا است؟ به نظر نمیرسد که با کنترل صادرات نیمههادیهای تولید شده در آمریکا بتوان جلوی گسترش و توسعه هوش مصنوعی در چین را گرفت. علت این مسئله را باید در وسعت صادرات و درجه پایبندی کشورهای سوم به این محدودیتها جستو جو کرد. همچنین باید در نظر داشت که معمولا تحریمها در این سطح موجب تغییر سیاستها و تلاش برای بومیسازی تکنولوژیهای تحریمشده خواهند شد.
-
دردسر قوانین تولید هیدروژن سبز در ایالات متحده
برخی قانونگذاران آمریکایی معتقدند قوانین مربوط به سوخت هیدروژن، که میتواند جایگزین سوختهای فسیلی در بخشهای صنعتی با کربنزدایی سخت مانند فولاد و مواد شیمیایی گردد، باید «یک انگیزه قوی و انعطافپذیر باشد تا اقتصاد هیدروژنی داخلی را تسریع و به سرعت گسترش دهد». با این حال همیشه تنش بین رشد و اقتصاد سبز در مقررات زیست محیطی وجود دارد، مخصوصاً وقتی نوبت به نوشتن قوانین برای صنعتی میشود که هنوز وجود ندارد. آیا تغییرات قوانین به رشد اقتصادی منجر خواهد شد یا تنها دردسرهای بیشتری به وجود خواهد آورد؟
-
کدام اقتصاد بهترین عملکرد را در سال ۲۰۲۳ داشت؟
طبق گزارش اکونومیست، با اینکه همه انتظار رکود جهانی در سال ۲۰۲۳ را داشتند، در این سال تولید ناخالص داخلی جهانی حدودا ۳ درصد رشد کرده است و بازارهای سهام با ۲۰ درصد افزایش مواجه شدند. شریه «اکونومیست» دادههایی در مورد پنج شاخص یعنی «تورم»، «وسعت تورم»، «تولید ناخالص داخلی»، «مشاغل» و «عملکرد بازار سهام» برای ۳۵ کشور عمدتاً ثروتمند را جمعآوری کرده و آنها را بر اساس میزان عملکردشان رتبهبندی کرده است؛ در این گزارش نگاهی به این رتبهبندی و عملکرد اقتصادی میاندازیم.
-
چین سریعتر از هر کشور دیگری رآکتور هستهای میسازد
به گفته آژانس بین المللی انرژی اتمی، چین ۲۲ راکتور هستهای در دست ساخت دارد که ظرفیت تولید ۲۱.۶۱ گیگاوات برق را خواهند داشت. این بیش از دو و نیم برابر بیشتر از هر کشور دیگری است که برنامه راکتورهای هستهای را در دست ساخت است. تلاش چین برای ساخت انرژی هستهای دو جنبه دارد. این کشور دارای تقاضای زیادی برای تامین انرژی است و اتکای آن به زغال سنگ برای تامین نیاز انرژی خود در دهههای اخیر هوای کثیف را برای چین به همراه داشته است؛ اما از طرف دیگر انرژی هستهای منبع پاکی را برای همگان تامین میکند.
-
مدیر بزرگترین شرکت خصوصی نفت و گاز خاورمیانه در کنفرانس دبی گفت:
سرزنش تولیدکنندگان نفت و گاز برای بحران آب و هوایی مثل سرزنش کشاورزان بهخاطر چاقی است
سوزاندن زغال سنگ، نفت و گاز بزرگترین عامل بحران آب و هوایی است که بیش از سه چهارم انتشار گازهای گلخانهای جهان را به خود اختصاص میدهد. اما شکل انتقال از سوخت فسیلی به انرژی پاک یا به عبارتی مساله مصرف اجتماعی در این گذار بسیار مهم است. مبارزه بر سر آینده سوخت های فسیلی در اجلاس آب و هوای COP۲۸ در کانون توجه جهانی قرار گرفته است. اکنون در مهمترین کنفرانس سالانه آب و هوای سازمان ملل که در دبی برگزار میشود بسیاری معتقدند که مذاکرات تنها در صورتی میتواند موفقیتآمیز باشد که به توافقی برای «خروج تدریجی» همه سوختهای فسیلی منجر شود. با این حال هنوز این سوال مهم در مورد سوختهای فسیلی باقی میماند که کشورهای صنعتی جهان که تولید بیش از ۹۰ درصد کربن انباشتی زمین از ابتدای انقلاب صنعتی بر دوش آنها است چگونه باید طلب کشورها و مردم دیگر جهان را بپردازند که قربانی پیشرفت و توسعه آنها شدهاند؟
-
چگونه چین میتواند در تغییرات اقلیمی نقش بازی کند
امروزه چین یک نیروگاه صنعتی است که بیش از یک چهارم تولیدات جهان را در خود جای داده است اما پیشرفت آن درست مثل رقبای اروپایی و آمریکایش از نظر انتشار گازهای گلخانهای هزینهای را به همراه دارد. آیا این کشور میتواند نقش مخربی در فرآیند گذار به انرژی سبز ایفا کند یا نقش آن مثبت خواهد بود؟ در این مقاله تلاش برای روشن کردن نقش و ظرفیت کشور چین در تشدید یا کاهش گازهای گلخانهای وگرم شدن کره زمین است.
-
کشاورزان کاکائو در فقر زندگی میکنند در حالیکه شرکتهای شکلات میلیاردها پوند درآمد دارند
تولید کاکائو به قیمت رنج انسانها
یکی از سازمانهای ناظر بر تولید کاکائو در گزارشی درباره برندهای مطرح شکلات، آنها را به دلیل داشتن استانداردهای اخلاقی «ناکافی» در زنجیره تامین کاکائو مورد انتقاد قرار داد. تنها ۱۷ شرکت از ۸۲ شرکت مورد بررسی از زنجیره تامینکنندگانی استفاده میکردند که به کشاورزان کاکائو به اندازه کافی برای تامین هزینههای زندگی پرداخت میکنند. این ۸۲ برند همچنین درباره رفتار مالیاتی، استفاده از روغن نخل، جنگلزدایی، پلاستیک و بستهبندی نیز مورد ارزیابی قرار گرفتند. Ethical Consumer سازمان محقق این گزارش معتقد است صنعت شکلاتسازی بهطور باورنکردنی نابرابر است، بسیاری از کشاورزان کاکائو در فقر زندگی میکنند در حالی که شرکتهای شکلات بینالمللی میلیاردها پوند درآمد دارند.
-
چطور چاقی در جهان فراگیر میشود و چه هزینههایی خواهد داشت؟
چربیهای اضافه و ضررهای اقتصادی
بیماری همگیر خاموشی در حال چیره شدن بر وضعیت سلامتی ماست. این بیماری خطرناک با هزینههای بالا برای سیستم بهداشت جامعه چیزی نیست جز اضافهوزن و چاقی. WHO چاقی را به عنوان یک مقدار غیرطبیعی یا بیش از حد چربی انباشته شده که خطری برای سلامتی ایجاد میکند تعریف کرده است. چاقی از آن جهت نگرانکننده است که امروزه بسیاری از افراد دارای شاخص توده بدنی (BMI) بالایی هستند. برای بزرگسالان، داشتن BMI بیشتر یا مساوی 25 به معنای اضافه وزن است، در حالی که چاقی با BMI بیشتر یا مساوی 30 تعریف می شود.
-
آیا جنوب جهانی محل دور ریختن ماشینهای بنزینی خواهد شد؟
گزارش گروه تحقیقاتی «ردیاب کربن» نشان میدهد که حمل و نقل الکتریکی میتواند سالانه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار در ۱۲ کشور در حال توسعه صرفهجویی به همراه داشته باشد. این گزارش ۱۲ اقتصاد نوظهور را تجزیه و تحلیل میکند. صرفهجویی بالقوه ناشی از استفاده خودروهای الکتریکی جدید میتواند قابل توجه باشد. این گزارش نشان میدهد خودروهایی که ۱۰۰ درصد برقی هستند در مقایسه با خودروهای سنتی هزینه سوختگیری کمتری دارند. این بدین جهت است که سوخت باید خریداری و حمل شود، در حالی که برق هزینه کمتری برای جابجایی دارد، به ویژه وقتی که از منابع انرژی تجدیدپذیر تامین شود. با این همه انتقال از خودرو بنزینی به برقی آسان نخواهد بود. ماشینهای برقی به دلیل فروش محدود ممکن است به طور گسترده در جنوب جهانی نفوذ نکنند.
-
جنگ مواد معدنی بین چین و کشورهای توسعهیافته
چین کنترل صادرات بر ۲ فلز مورد استفاده در دستگاههای الکترونیکی و پنلهای خورشیدی را اعمال میکند. چین حدود ۸۰ درصد از گالیوم جهان و حدود ۶۰ درصد ژرمانیوم را تولید میکند، طبق دادههای گمرک چین که روز چهارشنبه منتشر شد، این کشور هیچ یک از این عناصر را در ماه گذشته و در بازارهای بین المللی نفروخته است.
-
مهاجرت متخصصان سلامت از کشورهای جهان سوم
اکنون پس از معادن و منابع غنی کشورهای جهان سوم که سالها توسط اروپا و آمریکا غارت شد نوبت به نیروی متخصص بهداشتی و سایر متخصصان رسیده است. با این تفاوت مهم که برخلاف معادن و منابع که اروپاییها برای تخلیه و بردنش به اروپا تصمیم میگرفتند اکنون و ظاهرا این خود نیروی کار بهداشتی است که به این نتیجه رسیده تا برای زندگی بهتر دست به مهاجرت بزند. اما نکته اینجاست که کشورهای توسعهیافته ترجیح میدهند تا به جای رفتن به سمت تربیت نیروی سلامت آنها را وارد کنند، چرا که از یک طرف فرهنگ عمومی جوامع اروپایی و آمریکا به سمت مصرف بیشتر و عدم تمایل به رشتههای دانشگاهی سخت گرایش دارد و از طرف دیگر هزینه تربیت نیروی کار متخصص بهداشتی برای کشورهای اروپایی بسیار گران تمام میشود.
-
اتحادیه اروپا از کشورهای بیشتری میخواهد تا شرکتهای چینی را از توسعه شبکههای 5G خود بیرون کنند
تکنولوژی برتر یا امنیت ملی در زیرساختهای ارتباطی
با بالاتر گرفتن رقابت اقتصادی و جنگ امنیتی در روابط اتحادیه اروپا، آمریکا و چین اکنون اتحادیه اروپا از کشورهای عضو بیشتری میخواهد تا از شرکتهای چینی در توسعه زیرساختهای ارتباطی خود استفاده نکنند. اما بنابه گفته مدیران این صنعت در اروپا، فناوری هواوی اغلب ارزانتر و پیشرفتهتر از رقبایی مانند اریکسون، نوکیا و سامسونگ است. به گفتهی کمیسر اتحادیه اروپا در بازارهای داخلی تا به امروز، تنها ۱۰ کشور اتحادیه اروپا «هواوی» را از ارائه خدمات شبکههای ۵G خود محدود یا ممنوع کردهاند. ایالات متحده و متحدانش، از جمله بریتانیا و استرالیا، هواوی را از فعالیت در شبکههای ۵G خود منع کردهاند. مقامات واشنگتن ادعا میکنند که فناوری هواوی و ZTE میتواند توسط پکن برای جاسوسی استفاده شود؛ هر دو شرکت و پکن این اتهامات را رد کردهاند.
-
شیوع دوباره آبلهمیمونی در آمریکا
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC) با اعلام کاهش آمارهای ابتلای روزانه بیماری آبلهمیمونی که به "ام پاکس" تغییر نام یافته اعلام کرد که احتمال شیوع مجدد این بیماری همچنان وجود دارد.
-
دستکم ۱۸ نفر در طوفانهای کالیفرنیا کشته شدند
در آمریکا همزمان با بارشهای شدید و بیسابقه به هزاران نفر از ساکنان کالیفرنیا گفته شد تا خانههای خود را ترک کنند. از اواخر دسامبر تا کنون طوفانهای بیامان دست کم ۱۸ کشته بر جای گذاشته است.
-
بانکهای آمریکا برای رکود آماده میشوند
به گزارش آتیه آنلاین و به نقل از نشریه اقتصادی Barron's؛ توانایی بانکها در آمریکا برای مقاومت در برابر شوکهای اقتصادی و بازار، به صورت سالانه طی بررسیهایی از طرف فدرال رزرو (SLOOS)، ارزیابی و منتشر میشود. براساس بررسی اخیر فدرال رزرو، بانکهای ایالات متحده در حال حاضر با اطمینان از وقوع یک رکود اقتصادی، برای حفظ ایمنی بیشتر ترازنامههای خود تلاش میکنند.
-
گزارش مجله فوربز از چالشهای زنجیره تامین صنایع در بزرگترین اقتصاد دنیا
دشواریهای استقلال آمریکا از چین
به گزارش آتیهآنلاین به نقل از نشریه آمریکایی فوربز، وابستگی زنجیره تامین صنایع و نیروی کار ماهر در آمریکا به خارج از این کشور مشکل بزرگی برای تولیدکنندگان ایالات متحده ایجاد کرده است. وابستگی زنجیره صنایع آمریکا به خارج و بخصوص چین، در دوره همهگیری کرونا مشکلات بسیاری برای این کشور رقم زده و در برخی برههها تولیدات این کشور در برخی صنایع را با سکته عظیمی مواجه کرد.
-
بایدن: باید تولید نفت آمریکا را افزایش دهیم
رئیسجمهور آمریکا با بیان اینکه دولتش به کار خود برای ایجاد ثبات در بازار سوخت ادامه خواهد داد، اعلام کرد: «ما نیاز به افزایش تولید نفت در ایالات متحده داریم و ۱۵ میلیون بشکه ذخایر استراتژیک را آزاد میکنیم».
-
تولید سویه کشندهای از کووید در آمریکا
گروهی از محققان آمریکایی توانستند در محیط آزمایشگاهی سویه جدیدی از کووید-۱۹ را تولید کنند که میزان مرگ و میر ناشی از آن ۸۰ درصد است.
-
قیمت کاهوی ایرانی در آمریکا گران شد!
هزینه تهیه یک ناهار قابلقبول در یک غذاخوری آمریکایی تقریباً ۱۳ درصد در یک سال افزایش یافته است.
-
سفارش تست رایگان کرونا در آمریکا متوقف می¬شود
ز در ۲۹ آگوست، از آغاز هفته آینده، دولت بایدن از هفته جاری به دلیل محدودیت ناشی از کمبود بودجه کنگره، دریافت سفارشات برای تست رایگان خانگی کرونا را متوقف خواهد کرد.
-
چین:
آمریکا سوابق اسفناکی در نقض توافقات بینالمللی دارد
سخنگوی وزارت خارجه چین، ایالات متحده را بابت نقض توافقات و معاهدات بینالمللی از جمله توافقات کنترل تسلیحاتی مورد انتقاد قرار داد.
-
عباس زاده در گفتوگو با آتیهآنلاین:
توافق بدون ضمانت اجرا اعتبار ندارد
عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: ما به دنبال این هستیم که تحریم ها و محدودیت های اقتصادی تحمیل شده برداشته شود ولی اگر آن ها شرایط را برای ما محدود کنند و بخواهند امتیاز بیشتری بگیرند ما زیر بار توافق خالی نمی رویم.
-
جیک سالیوان:
آمریکا پولهای روسیه را پس نمیدهد
مشاور امنیت ملی آمریکا از بلوکه شدن سرمایههای متعلق به اتباع روسی در این کشور خبر داد و گفت: پولهای مسدود شده بخشی از مجازاتهای دولت روسیه است.
-
ترکیه گزارش «حقوق بشری» آمریکا را رد کرد
وزارت امور خارجه ترکیه گزارش حقوق بشری آمریکا را محکوم کرده و از آمریکاییها درخواست کرد بر روی سوبق حقوق بشری خود تمرکز کنند.
-
چین:
آمریکا پاسخگوی نگرانیهای قانونی ایران باشد
سخنگوی وزارت خارجه چین در کنفرانس خبری هفتگی خود تاکید کرد که هیچ جایگزین بهتری برای برجام وجود ندارد.
-
امیرعبداللهیان:
آمریکا به جای زیادهخواهی رویکردی واقعبینانه اتخاذ کند
وزیر امور خارجه در گفتگوی تلفنی با وزیر خارجه صربستان گفت: آمریکا باید به جای زیاده خواهی، ایجاد کندی و مانع در مسیر کار، با رویکردی واقع بینانه رفتار کند.