تئاتر و خرافات در فرهنگ عامه

دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز هنرهای نمایشی حوزه‌ هنری دوازدهمین فراخوان پروژه‌ آموزش نمایشنامه‌نویسی را با عنوان "تئاتر و خرافات در فرهنگ عامه" برای علاقمندان خارج از پایتخت منتشر کرد.

ایوب آقاخانی مدیر دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز هنرهای نمایشی حوزه‌ هنری که طراح و مدیر پروژه‌ی "چهارفصل تئاتر ایران" نیز هست در مورد این رویداد گفت: «خوشبختانه این پروژه‌ آموزشی با نتایج چشمگیر و شایان اعتنا همچنان به راه خود ادامه می‌دهد و با حمایت مرکز هنرهای نمایشی حوزه‌ هنری و نشر سوره‌ مهر تلاش دارد سطح نمایشنامه‌نویسی کشور را به اندازه‌ی بضاعت خود ارتقاء دهد».

همچنین مسعود همتیان، مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در مورد این دروه آموزشی به "آتیه آنلاین" گفت: «این دوره مختص ساکنان هرجایی از کشور غیر از تهران است، در اصل هدف آقای آقاخانی که مبتکر این دوره است پرورش نمایشنامه نویس خارج از پایتخت است، در مرحله نخست افراد علاقه‌مند باید آثار خود را در قالب ایده اولیه و نهایتا در یک صفحه نوشته و برای دبیرخانه دائمی این پروژه ایمیل کنند، پس از آن بررسی آثار رسیده به عهده اعضایی هیئت علمی این فصل رویداد است. افراد برگزیده در گام‌های بعدی می‌توانند در کارگاه‌های آنلاین شرکت کنند یا اساتید دوره به آنها مشاوره تلفنی می‌دهند تا به هر ترتیب ممکن آموزش و بهبود جریان داشته باشد تا ایرادات و نقایض آخرین اصلاح قبل از آن بر طرف شود و در نهایت پس از اصلاح و بازنویسی دوره نهایی کارگاه حضوری در محل حوزه هنری برگزار می‌شود».

به گفته همتی از مزایای برگزیدگان نهایی این پروژه آموزشی این است که در کار گاه دو روزه‌ای که در تهران و محل حوزه هنری برگزار می‌شود امان اسکان برای افراد وجو دارد و پس از آن به شهر خود بر می‌گردند تا با انجام اصلاحات نهایی متن نمایشنامه را به بهترین شکل ممکن برای ما ارسال کنند،‌ دست آخر هم امکان چاپ اثرهای نهایی شده در " کتاب فصل سفید" برایشان فراهم می‌شود.

این دوره دوازدهمین دوره چهار فصل تاتر ایران است و رییس روابط عمومی مرکز نمایشی حوزه هنری در مور آن ادامه داد: هر دوره به موضوعی اختصاص دارد تا علاوه بر آموزش اهمیت موضوع هم مورد توجه قرار گیرد،‌ برای مثال دوره قبل که دوره یازدهم بود نام دوره "تئاتر و زندگی کامل" بود و همچنین در هر دوره از اساتید مختلف درخواست می‌شود تا در هیات علمی و تیم آموزش حضور داشته باشند، در دروره یازدهم شهرام زرگر و سیروس همتی این زحمت را قبول کردند و امیدواریم در این دروه هم بتوانیم به بهترین شکل به ترویج تئاتر و از بین بردن فرهنگ خرافه در خارج از پایتخت دست پیدا کنیم.

در متن این فراخوان هدف اصلی این دوره نیز مبارز خرافه‌گرایی عنوان شده است که به باور برگزار کنندگان این رویداد هنری قدمتی به بلندای تاریخ دارد و بنیان‌های فکری، عقیدتی و استراتژیک ایران را نشان‌گرفته است. در متن کامل این فراخوان چنین آمده است:

فراخوان دوازدهمین دوره از پروژه‌ی "چهارفصل تئاتر ایران"

"تئاتر و خرافات در فرهنگ عامه"

این را ما نمی‌گوییم. تاریخ را ورق بزنید. بنیان‌های فکری، عقیدتی و استراتژیک ایران را در همه‌ی ادوار تاریخش یک ویروس پر خطر کشنده همواره تهدید می‌کرده و همچنان به این شمشیرکشی و لشکرآرایی‌اش ادامه می‌دهد.

بسیاری می‌گویند این صف‌آرایی ریشه در امری سازمان یافته و بدخواه و بدسلوک دارد. اینکه با ویروس "خرافه" تمام اندامواره‌ی ایران و ایرانی به دست کریه منظران تاریخ نشانه رفته شده و عده‌ای در تاریکی نشسته‌اند و سیگاری گوشه لب، گیرانده و پردود کاشته‌اند و نحیف شدن تن و جان ما را در مبارزه یا وادادن در برابر این ویروس، با لبخندی نظاره می‌کنند.

تئاتر و بالخاصه حوزه‌ی خلق و آفرینش و قلم زدنش همیشه این رسالت را داشته که آگاهی در جامعه‌ی زخمی پیرامونش تزریق کند.

و اگر صادق باشیم همیشه آسیب پذیرترین بخش‌های جامعه برای رسوخ این ویروس خوف‌انگیز، فرهنگ جاریه‌ی عام بوده است.

در دوازدهمین گام از نوشکفتنِ پروژه‌ی جامع ملی آموزش درام نویسی به علاقمندان خارج از پایتخت بر آن شدیم تا عاشقانه و خالصانه از دست‌هایی که توان قلم گرفتن و نوشتن بر صفحه‌ی صحنه را دارند، بخواهیم که این‌بار درنگ‌شان را روی شناسایی این زمینه‌ها، آسیب‌شناسیِ آن و بررسی تاثیرات مخربش قرار دهند.

پس؛

بدینوسیله از تمام یاران و همفکران علاقمندان به نمایشنامه‌نویسی و حضور در فرآیند این پروژه دعوت می‌کنیم که ایده‌های مختصر خود را (تا سقف یک صفحه) تا پایان شهریور ماه 1402 به دبیرخانه‌ی دائمی این پروژه یعنی دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز هنرهای نمایشی حوزه‌ی هنری از طریق نشانی الکترونیک4fasl.drama@gmail.com ارسال کنند تا پس از تایید اعضای هیئت علمی فصل، نگارش نسخه‌های کامل شده‌، اولیه‌شان را آغاز کنند تا گام‌های بعدی یعنی کارگاه و اصلاح و بازنویسی و سرآخر چاپ و در نتیجه، ارائه و نشرش در سرتاسر ایران را تجربه کنند.

باشد که جان و تن و ذهن و روان ایران و ایرانی و باورها و اندیشه‌هاشان با تمام ریشه‌های ملی، دینی، تاریخی و مذهبی‌اش در امان و ایمن بماند.

کد خبر: 63619

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 1 =