• طلاق‌های صوری؛ ضعف ارزش‌ها یا قوت فقر

    طلاق‌های صوری؛ ضعف ارزش‌ها یا قوت فقر

    قانون استفاده از مستمری پدر برای خانم‌هایی که دچار فروپاشی زندگی شده و انقطاع‌هایی در زندگی اقتصادی آن‌ها رخ می‌دهد، فی‌نفسه قانون مناسب و درستی است؛ اما این قانون در سال‌های اخیر منجر به پیدایش رخداد جدیدی در جامعه با عنوان طلاق‌های صوری شده است.

  • پژوهش در بخش سلامت به مثابه دسترسی به یک منبع جدید درآمدزای اقتصادی

    پژوهش در بخش سلامت به مثابه دسترسی به یک منبع جدید درآمدزای اقتصادی

    بیش از ۸ هزار میلیارد دلار هزینه کرد در بخش سلامت جهان و بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان هزینه سلامت در ایران در سال ۱۳۹۷ (۲۰۱۸) این پیام را به تمامی سیاستگذاران اقتصادی و اجتماعی می‌دهد که بخش سلامت با حجم حدود ۱۰ درصد اقتصاد دنیا هم مسئله ای اقتصادی و هم سیاسی است.

  • آرمان دولت الکترونیک: خدمات برخط؛ ۲۴ ساعته، هفت روز هفته

    آرمان دولت الکترونیک: خدمات برخط؛ ۲۴ ساعته، هفت روز هفته

    اکنون خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی با سرعت به سمت آرمان دولت الکترونیک، یعنی خدمات برخط؛ ۲۴ساعته شبانه روز هفت روز در هفته، پیش می رود.

  • اثربخشی پژوهش، امری ابلاغی، اقناعی یا مشارکتی؟

    اثربخشی پژوهش، امری ابلاغی، اقناعی یا مشارکتی؟

    اگر پژوهش را به مثابۀ فرایندِ ساختارمندِ پاسخ به یک دغدغه یا مسئله تعریف کنیم، نقشِ برجستۀ پژوهشگر را بدون تردید بایستی در ارائۀ راهکاری مطلوب در حل آن مسئله دانست.

  • نظام متمرکز تامین اجتماعی

    نظام متمرکز تامین اجتماعی

    تامین اجتماعی یکی از راهکارهای اصلی و اساسی تحقق عدالت اجتماعی است و به همین سبب در اصول سوم (بندهای ۸، ۱۹ و ۱۲)، ۲۱ (بندهای ۲ و ۴)، ۲۹ و ۴۳ (بندهای ۱ و ۲) قانون اساسی به مقولات تامین اجتماعی، (مشتمل بر امداد اجتماعی، حمایت اجتماعی و بیمه های اجتماعی) پرداخته شده است. در تمامی این اصول تضمین سطح پایه تامین اجتماعی یعنی نیازهای اساسی و اولیه برای همگان، جزو تکالیف دولت تلقی شده است.

  • جای خالی تأمین‌اجتماعی در صداوسیما

    جای خالی تأمین‌اجتماعی در صداوسیما

    شاید سازمان تأمین‌اجتماعی است که حضور پررنگ و پرقدرت خود در رسانه ملی را مطالبه نکرده است. شاید ما نخواسته‌ایم و صداوسیما هم به روی خودش نیاورده است که کارگران، بازنشستگان و مستمری بگیران این جامعه هم باید سهم بسزایی از آنتن صداوسیما داشته باشند.

  • کارمندان تامین اجتماعی سفیران طرح (۳۰۷۰) در جامعه‌اند

    کارمندان تامین اجتماعی سفیران طرح (۳۰۷۰) در جامعه‌اند

    امروزه بخاطر پیشرفت جوامع شهری و روستایی و گسترش بیمه های اجتماعی با افزایش جمعیت بیمه شدگان، مستمری بگیران تامین اجتماعی در اکثر شهرها و روستا ها در سطح کشور مواجه هستیم که امید به آینده بهتر را برای مردم ایران می دهد به همین خاطر مقوله صرفه جویی در هزینه ها و جلوگیری از اتلاف وقت یکی از اصلی ترین دغدغه های مدیران ارشد تامین اجتماعی  است.

  • پژوهش و فناوری در خدمت جهش تولید

    پژوهش و فناوری در خدمت جهش تولید

    در دنیای کنونی و درعرصه سازمانهای گسترده و متعالی، توسعه منابع انسانی دانش مدار به عنوان عنصر کلیدی در ارتقاء بهره وری و ارایه خدمات به شمار می آید؛ شناسایی و توسعه توانمندیهای سرمایه انسانی مستعد متناسب با شایستگی های آنان (توانمندسازی سازمانی) و بروزرسانی مستمر دانش کارکنان در زمینه های تخصصی شغلی و دانش عمومی و ... ( یادگیری سازمانی) از مهمترین ویژگی های رشد و بالندگی  سازمان ها شناخته می شود .

  • تاثیر فناوری بر بهره‌وری و رشد سازمان

    تاثیر فناوری بر بهره‌وری و رشد سازمان

    کارفرمایان در همه جا در تلاشند تا روش هایی برای بهره وری بیشتر کارمندان خود پیدا کنند تا سازمان /شرکت آنها بتواند رشد و پیشرفت کند. امروز ما در چنین دنیای مدرنی زندگی می کنیم و چیزی که هر شرکتی باید برای رشد ازآن استفاده کند فناوری است!

  • انقلاب دیجیتالی تامین اجتماعی در بحران کرونا

    انقلاب دیجیتالی تامین اجتماعی در بحران کرونا

    سازمان تأمین اجتماعی، بزرگترین و قدیمی ترین سازمان بیمه‌گر اجتماعی و درمانی عمومی غیردولتی در کشور می باشد. این سازمان، وظیفه پوشش اجباری بیمه کارگران، حقوق‌بگیران و پوشش اختیاری صاحبان حرف و مشاغل آزاد را برعهده دارد. سابقه تاسیس تامین اجتماعی در ایران به تصویب اولین قانون استخدامی کشوری در سال ۱۳۰۱ باز می‌گردد که طی آن، نظامی برای بازنشستگی به وجود آمد.

  • کالبدشکافی آموزش مجازی

    کالبدشکافی آموزش مجازی

    آموزش مجازی تجربه‌ای جدید و متفاوت برای آموزش‌وپرورش بود. شاید اگر آن روزها که مدارس به دلایل مختلفی از قبیل سیل و ریزگرد و... تعطیل می‌شد به دنبال چاره‌ای بودیم و استفاده از آموزش مجازی را جدی می‌گرفتیم؛ امروز می‌توانستیم مدل موفق‌تری برای آموزش  مجازی این روزها ارائه دهیم.

  • دورکاری، فرصت است نه تهدید

    یادداشت

    دورکاری، فرصت است نه تهدید

    در همین مدت کوتاه، زیر سایه همین ویروس منحوس، شاهد رخدادهای تحول گونه ای در نحوه ارائه خدمات دستگاه ها بوده ایم که آموزش و پرورش به نظر نگارنده، بارزترین جلوه آن هاست.

  • گفت‌وگوی اجتماعی و نظام تأمین اجتماعی

    یادداشت

    گفت‌وگوی اجتماعی و نظام تأمین اجتماعی

    به اذعان نهادهای معتبر بین المللی، شکست نظام های تأمین اجتماعی در مواجهه با آثار اجتماعی و اقتصادی کووید ۱۹ و حمایت اجتماعی از فقرا یکی از واقعیت های مهمی است که باید در ساحت رفاه و تأمین اجتماعی در دنیای پساکرونا مدنظر داشت.

  • کسی نمی‌تواند مرا کنترل کند

    بررسی رفتار جامعه در برابر ممنوعیت‌های کرونایی؛

    کسی نمی‌تواند مرا کنترل کند

    از همان ابتدا اطلاع‌رسانی‌های ضد نقیضی که توسط نهادهای مدیریت و نهادهای بهداشتی در مورد این بیماری انجام شد، به این تعارض دامن زد. به‌عنوان‌مثال در ابتدا گفته می‌شد که ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و مراجعه به بیمارستان تأثیری ندارد؛ اما کمی بعد همان نهادها پیام متفاوت‌تری در خصوص استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی دادند و همین موضوع نیز آمار مرگ‌ومیر را افزایش داد.

  • لزوم یکپارچگی در فعالیت‌های فرهنگی

    یادداشت

    لزوم یکپارچگی در فعالیت‌های فرهنگی

    اقدامات جزیره‌ای در حوزه فرهنگی و رسانه‌ای سازمان نتیجه مطلوب را یا حداکثر نتیجه ممکن را در پی نخواهد داشت؛ از این رو معتقدم بخش‌های مرتبط با امور فرهنگی، ارتباطی و رسانه‌ای سازمان باید یکپارچه، هماهنگ و منسجم عمل کنند.

  • کرونا و تمدن مجازی- رسانه ای

    روایتی از دگرگونی مختصات تمدن بشر

    کرونا و تمدن مجازی- رسانه ای

    به نظر می‌رسد در شکل‌گیری «تمدن مجازی- رسانه‌ای»، بشریت دارد به بدایت خود رجوع می‌نماید و باتوجه به اینکه شیوع کرونا به این ضرب المثل «دوری و دوستی» واقعیت و عینیت بخشیده است به نظر می‌رسد انسان در این تمدن نوین (مجازی- رسانه‌ای) دارد به سمت تنهایی و عزلت مجازی هدایت می‌شود.

  • بیکاری، کرونا، بیمه بیکاری

    بیکاری، کرونا، بیمه بیکاری

    سازمان تامین اجتماعی در حال حاضر برای ایفای تعهدات خود به افراد تحت پوشش و تامین نقدینگی خدمات مورد نیاز آنها دچار مشکل است، همچنین متحمل تامین کسری صندوق بیمه بیکاری نیز شده است و دیگر توان اینکه متکفل یک امر حمایتی دیگر شود را ندارد و لازم است برای حمایت از بیکاران کرونایی از محل منابع دیگر به صندوق بیمه بیکاری کمک شود و این تکلیف مالایطاق بر دوش این سازمان بیمه گر اجتماعی گذاشته نشود.

  • یادآر ز شمع مرده یادآر

    یادآر ز شمع مرده یادآر

    بسیاری نمی‌دانستند که مرحوم دکتر نوربخش هفته‌ای یک شب در درمانگاه خیریه حرم حضرت عبدالعظیم حسنی ‌(ع) حضور پیدا می‌کرد و بیماران فرودست آن منطقه را که شاید دفترچه درمانی تأمین‌اجتماعی و بیمه خدمات درمانی هم نداشتند و از فقیرترین افراد حاشیه‌نشین شهر به آنجا مراجعه می‌کردند به طور رایگان ویزیت و درمان می‌کرد.

  • نوربخش؛ مردی که باید از نو شناخت

    نوربخش؛ مردی که باید از نو شناخت

    جلب مجدد اعتماد عمومی به تامین اجتماعی کار بزرگ و میراث بزرگ دکتر نوربخش بود. میراث بزرگ دکتر نوربخش ارتقا جایگاه سازمان تامین اجتماعی در بین مردم و مسئولان و ایجاد اعتماد عمومی بیمه شدگان و بازنشستگان و مردم و بازگشت اعتماد به سازمان بود.

  • چشم انداز بازار نفت 

    چشم انداز بازار نفت 

    نفت و گاز طبیعی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین محصولات تجاری در دنیا هستند و کشورهای خاورمیانه نقش مهمی در تولید این محصولات و صادرات آنها دارند. این کشورها حجم زیادی از ذخایر نفت دنیا را در خود جای داده‌اند و برای بهره‌برداری از این منابع طبیعی سرمایه‌گذاری‌های زیادی انجام داده‌اند.

  • هیبریدی فقر

    یادداشت

    هیبریدی فقر

    بحران کرونا باعث به سر عقل آمدن نظام سرمایه داری گردیده و به لحاظ «هم‌سرنوشتی» ایجاد شده در مواجهه با بحران کرونا که فقیر و غنی، مدیر، کارمند و مالک و کارگر و... نمی‌شناسد، ساکنین شمال نیز به این باور و اعتقاد اجباری رسیده‌اند که افزایش شکاف دیجیتالی می‌تواند به مرگ و نابودی آنها یا تجارت آنان نیز بینجامد و اینگونه نیست که بتوانند برای خود برج عاج بسازند و از آن به فقر و فلاکت مردم نگاه بیندازند.

  • لزوم شکل‌گیری سه‌جانبه‌گرایی واقعی

    لزوم شکل‌گیری سه‌جانبه‌گرایی واقعی

    یکی از مواردی مهم میان سازمان تأمین‌اجتماعی و شرکای آن - که بعضاً نادیده گرفته می‌شود- بحث سه‌جانبه‌گرایی است. اگر سه‌جانبه‌گرایی یعنی هم‌اندیشی نماینده کارفرمایان، کارگران و دولت به صورت یکسان وجود نداشته باشد، عملاً نمی‌توان کاری را در مسیر رسیدن به اهداف جامعه کار ایران پیش برد. 

  • ظرفیت‌های فراموش شده گردشگری شهری

    ظرفیت‌های فراموش شده گردشگری شهری

    بسیاری از شهرهای ایران جذابیت‌هایی دارند که می‌توان از آن برای جذب گردشگر استفاده کرد اما آیا تمام این شهرها از استعدادهایشان برای توسعه گردشگری شهری به درستی استفاده می‌کنند؟

  • علم اکچوئریال و کاربرد آن در تأمین‌ اجتماعی

    یادداشت

    علم اکچوئریال و کاربرد آن در تأمین‌ اجتماعی

    مدل‌های مختلفی برای انجام محاسبات اکچوئریال صندوق‌های تأمین‌اجتماعی وجود دارد، اما یکی از مهمترین مدل‌ها، مدل سازمان بین‌المللی کار است. این مدل بر اساس دانش و تجربیات کارشناسان مختلف دو سازمان بین‌المللی (ISSA) و (ILO) و با همکاری کارشناسان و صاحبنظران کشورهای مختلف تهیه و به صورت برنامه رایانه‌ای تولید شده است.

  • ورزشکاران و حمایتی که با صندوق خالی امکان‌پذیر نیست

    ورزشکاران و حمایتی که با صندوق خالی امکان‌پذیر نیست

    رشته‌های ورزشی در ایران عموما با بی‌توجهی‌هایی که در طول این سال‌ها بارها از آن صحبت شده و در موردش نوشته شده روبه‌رو بوده‌اند.

  • ورود شستا به بورس «بهترین دوم» بود

    یادداشت

    ورود شستا به بورس «بهترین دوم» بود

    ورود شستا به بورس، به نوعی «بهترین دوم» و یکی از کم‌هزینه‌ترین راهکارهای تأمین کسری نقدینگی سازمان تأمین‌اجتماعی است.

  • سه خودکشی در جوار پایتخت انرژی ایران

    سه خودکشی در جوار پایتخت انرژی ایران

    خودکشی‌ کودک ۱۱ ساله و دو نوجوان ۱۶ و ۲۱ ساله در سه شهرستان همسایه یعنی؛ بندر دیر، بندر کنگان و جم، آنهم در جوار پارس جنوبی، پایتخت انرژی و بزرگترین میدان گازی جهان در کمتر از دو هفته، نشان از ویرانی و رنج یک خانواده، ناکارآمدی یک ساختار، فروپاشی اجتماع و سیاهی فردا دارد. نمایانگر جامعه‌ای است که همواره آبستن فقر می‌باشد و اکنون زمان زایمان فرزندانش که همان خودکشی‌ و یا هر نامی که بار درد و آسیب را به همراه داشته، رسیده است.

  • مانع هدر رفت منابع سازمان شویم

    مانع هدر رفت منابع سازمان شویم

    بر اساس آمار منتشر شده از سوی مدیریت آمار و اطلاعات و محاسبات سازمان تأمین‌اجتماعی، در سال گذشته حدود ۴۹ درصد بازنشستگی‌ها، بر اساس شمول قوانین مشاغل سخت و زیان‌آور بوده است.

  • صیادی، شغلی سخت و زیان‌آور

    صیادی، شغلی سخت و زیان‌آور

    خواسته اصلی جامعه صیادی کشور، اضافه شدن شغل صیادی به ردیف مشاغل سخت و زیان‌آور است که البته باید سازوکار و پیش‌نیاز نخستین آن فراهم شود تا بار مالی مضاعفی به سازمان تأمین‌اجتماعی نیز تحمیل نشود.

  • سرمایه نمادین تأمین‌اجتماعی

    سرمایه نمادین تأمین‌اجتماعی

    بی‌شک هر انسانی از دیرباز توسط انسان‌ها و سازمان‌ها احاطه شده و این افراد و سازمان‌ها هستند که جوامع و تمدن‌ها را شکل می‌دهند و در این میان «سرمایه» وجه ممیزه انسان‌ها، سازمان‌ها، جوامع و تمدن‌هاست.