• برداشتن صندلی‌ها از متروی در سئول

    طرح آزمایشی کره جنوبی در ساعات شلوغ

    برداشتن صندلی‌ها از متروی در سئول

    سئول برای کاهش ازدحام در ساعات شلوغی، واگن‌های متروی بدون صندلی را آزمایش می‌کند. از ماه ژانویه، در برخی واگن‌ها اتاق ایستاده وجود خواهد داشت تا مردم بتوانند «راحت‌تر و ایمن‌تر» از خطوط متروی پایتخت کره جنوبی استفاده کنند.

  • رای اکثریت مجمع عمومی سازمان ملل به رفع تحریم‌ها علیه کوبا

    رای اکثریت مجمع عمومی سازمان ملل به رفع تحریم‌ها علیه کوبا

    جمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه با اکثریت قاطع آرا، رأی به محکومیت تحریم اقتصادی آمریکا علیه کوبا داد. جمع عمومی برای بار دوم با رکورد ۱۸۷ رای به این قطعنامه رای مثبت داد. با این حال قطعنامه‌های مجمع عمومی از نظر قانونی الزام‌آور و قابل اجرا نیستند. این تحریم در سال ۱۹۶۰ و پس از انقلاب کوبا به رهبری «فیدل کاسترو» و ملی شدن املاک متعلق به شهروندان و شرکت‌های آمریکایی اعمال شد.

  • بی‌کودکی فسطینی‌ها از بدو تولد

    نگاهی به گزارش گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در سرزمین‌های فلسطینی

    بی‌کودکی فسطینی‌ها از بدو تولد

    اکنون که اخبار وحشت‌آور کشتار اشغالگران بار دیگر افکار عمومی جهان را نسبت به مسئله فلسطین برآشفته کرده است بد نیست به گزارش فرستاده ویژه سازمان ملل در سرزمین‌های فلسطینی نگاهی بیاندازیم. این گزارش بویژه بر وضعیت کودکان تمرکز دارد و درنده‌خویی و روش‌های غیرانسانی برخورد با کودکان در سرزمین‌های اشغالی را آشکار می‌کند. این گزارش دارای بخش گسترده‌ای درباره کودکان معلول (شامل ۱۶۷۹ نفر بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ در غزه و کرانه باختری) است. کارکنان پزشکی در سرزمین‌های فلسطینی می‌گویند یکی از دلایل اصلی این معلولیت‌ها، تاکتیک «تیراندازی به هدف زخمی‌ کردن» توسط ارتش اسرائیل است.

  • تلفات جنگل‌ها برای تولید لاستیک

    تلفات جنگل‌ها برای تولید لاستیک

    محققان در مقاله‌ای که توسط مجله «نیچر» منتشر شد، اعلام کردند که داده‌های قبلی نشان می‌داد که تولید لاستیک در مقایسه با تولید کالاهایی مانند سویا و روغن نخل، مشکلی نسبتاً جزئی در مورد جنگل‌زدایی است. اما داده‌های ماهواره‌ای با وضوح بالا، که به شناسایی بیشتر مزارع خرده‌مالکی کمک کرد، نشان داده است که تلفات جنگل‌ها «بسیار بیشتر» از تخمین‌های قبلی است.

  • افزایش قیمت کود و خطر بحران غذایی برای آفریقا

    چگونه زنجیره تامین قطع و هزینه‌ها بالا می‌رود

    افزایش قیمت کود و خطر بحران غذایی برای آفریقا

    بر اساس نظرسنجی ActionAid، یک گروه بین المللی امداد، از فوریه ۲۰۲۲، قیمت کود در نیجریه و ۱۳ کشور دیگر بیش از دو برابر شد و بر اساس بولتن بانک جهانی، نگرانی در مورد ناامنی غذایی در بیشتر مناطق غرب و مرکز آفریقا «به طرز هشدارآمیزی بالا» رفته است. همچنین مطابق داده‌های برنامه جهانی غذایی سازمان ملل، در نیجریه، پرجمعیت‌ترین کشور آفریقا، نزدیک به ۹۰ میلیون نفر یعنی تقریباً دو پنجم جمعیت این کشور از «مصرف ناکافی غذا» رنج می‌برند. اکنون کشاورزان از محصولات اصلی مانند برنج و ذرت به محصولات کم‌ارزش‌تر مانند سویا و بادام زمینی که به کود کمتری نیاز دارند، روی آورده‌اند. کود معدنی یک تجارت جهانی است که تحت سلطه تولیدکنندگانی از ایالات متحده، چین، هند، روسیه، کانادا و مراکش قرار دارد اما تولیدات کود معدنی متاثثر از شوک‌های اقتصادی، جنگ و تغییرات اقلیمی قرار گرفته و قیمت‌ها افزایش یافته است.

  • اعتصاب 300 هزار معلم در کره جنوبی

    تغییرات فرهنگی، قوانین ناکارآمد و آزار و اذیت والدین منجر شد

    اعتصاب 300 هزار معلم در کره جنوبی

    پس از خودکشی یک معلم بر اثر فشارها و درگیری‌ها او با والدین دانش‌آموزان، معلمان در کره‌جنوبی دست به اعتصاب زده‌اند. پس از این واقعه اتحادیه‌هایی از طرف معلمان شروع به جمع‌آوری شواهدی دال بر آزار و اذیت معلمان از طرف اولیا و دانش‌آموزان کردند. همچنین قوانین ناکارآمد مربوط به کودک‌آزاری که در اصل بر اساس موارد کودک‌آزاری در خانه برقرار شده بود، اکنون در مدارس و علیه معلمان مورد سوء‌استفاده قرار می‌گیرد. همه این عوامل منجر شده تا معلمان هر شنبه تجمعاتی را برگزار نمایند. بر اساس برآورد سازمان دهندگان، جمعیت معلمان معترض از ۵۰۰۰ نفر در اولین تجمع به ۳۰۰هزار نفر در تجمعات بعدی افزایش یافت. در ۴ سپتامبر، ده‌ها هزار معلم علی‌رغم هشدار دولت در مورد مجازات، دست از کار کشیدند.

  • رفاه بیماران و کارکنان یا سود بیشتر، مسأله این است

    بزرگترین اعتصاب سیستم بهداشت در تاریخ ایالات متحده

    رفاه بیماران و کارکنان یا سود بیشتر، مسأله این است

    قرار است فردا (چهاردهم مهر ۱۴۰۲) ۷۵۰۰۰ نفر از کارکنان بخش مراقبت‌های بهداشتی «کایزر» (Kaiser) در صدها مرکز این برنامه که یکی از مهمترین ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی پیشرو در آمریکا و برنامه‌های بهداشتی غیرانتفاعی است در چندین ایالت دست به اعتصاب بزنند. این اعتصاب بزرگترین اعتصاب از این دست در تاریخ ایالات متحده است. گلایه اصلی آنها پایین بودن تعداد کارکنان است که به گفته اتحادیه‌ها هم به بیماران و هم به کارکنان آسیب می‌رساند. در همین حال، «کایزر» علیرغم اینکه یک ارائه دهنده خدمات بهداشتی غیرانتفاعی مبتنی بر عضویت است، اخیراً سودهای هنگفتی را گزارش کرده. طبق گزارش اتحادیه بین‌المللی کارکنان خدمات مراقبت‌های بهداشتی، بیش از ۲۴ میلیارد دلار سود در پنج سال گذشته به این مجموعه اختصاص یافته است.

  • کشته شدن ۲۰ نفر بر اثر سقوط اتوبوس در ایتالیا

    کشته شدن ۲۰ نفر بر اثر سقوط اتوبوس در ایتالیا

    در روز چهارشنبه مقامات ایتالیایی در حال بررسی علت تصادف هولناک اتوبوسی بودند که یک روز قبل در نزدیکی ونیز واژگون شد. گزارش‌ها حاکی از این است که ۲۰ مسافر این اتوبوس کشته شدند که در میان آنها چند کودک وجود دارد. ایتالیا در سال‌های اخیر صحنه تصادفات مرگبار اتوبوس بوده است. در سال ۲۰۱۷، ۱۶ سرنشین اتوبوس حامل دانش آموزان مجارستانی در تصادفی در نزدیکی شهر شمالی «ورونا» جان خود را از دست دادند، همچنین ۴۰ نفر در سال ۲۰۱۳ بر اثر سقوط اتوبوس از یک دره در جنوب ایتالیا جان باختند.

  • افزایش نرخ تورم در ترکیه به ۶۱.۵۳ درصد

    افزایش نرخ تورم در ترکیه به ۶۱.۵۳ درصد

    پس از تغییر سیاست دولت ترکیه در قبال تورم و ارزش پول، رتبه‌بندی «اس اند پی گلوبال» بزرگترین موسسه رتبه‌بندی اعتبارات و سهام در سطح جهانی، چشم‌انداز خود از ترکیه را از «منفی» به «پایدار» تغییر داد. همچنین ماه گذشته بانک مرکزی ترکیه نرخ بهره اصلی خود را ۵۰۰ واحد پایه افزایش داده و به ۳۰ درصد رساند، به این ترتیب اکنون هر چند هنوز تورم و کاهش ارزش لیر در جریان است اما سیاست‌های سختگیرانه برای چهار ماه متوالی خبر از کند شدن و مهار بیشتر تورم و کاهش ارزش پول در ترکیه دارد.

  • پول ریختن مشکل را حل نمی‌کند

    نرخ پایین زاد و ولد در سنگاپور و نتایج آن بر رفاه جامعه

    پول ریختن مشکل را حل نمی‌کند

    داشتن فرزند به چیزهای زیادی مرتبط است؛ مقرون به صرفه بودن خانه، همسر و بلوغ بازار کار که باعث می‌شود به اندازه کافی برای فرزندآوری احساس امنیت کنید. نرخ زاد و ولد سنگاپور در سال ۲۰۲۲ پس از سال‌ها کاهش مداوم به پایین‌ترین حد خود رسید. به گفته تحلیلگران، بزرگترین دلیل این تغییر به این بستگی دارد که هزینه زندگی در سنگاپور چقدر تمام می‌شود. درواقع هزینه‌های بالای زندگی همچنان باعث دور شدن بسیاری از افراد از گسترش خانواده می‌گردد. با این همه تحلیلگران معتقدند که اگرچه تعداد زیادی از سیاست‌های دولتی با هدف تشویق زوج‌های بیشتر به بچه‌دار شدن وجود دارد، اما «پول ریختن» روی مشکل آن را حل نمی‌کند.

  • دست‌کم ۱۰ هزار نفر در لیبی ناپدید شدند

    سیل؛ فاجعه‌ای فراتر از درک

    دست‌کم ۱۰ هزار نفر در لیبی ناپدید شدند

    وضعیت «درنا»، شهر بندری لیبی که در آخر هفته دو سد در آن فرو ریخت، «فاجعه‌ای فراتر از درک» توصیف شده است. اکنون بنابر گزارشات صلیب سرخ و مقامات محلی حداقل ۱۰۰۰۰ نفر پس از سیل ویرانگر مفقود شده‌اند. به گفته شاهدان اجساد زیادی در همه جا پراکنده است. هنوز میزان کامل تلفات برآورد نشده است اما گمانه‌ها از کشته شدن نزدیک به ده هزار نفر در این فاجعه حکایت دارد.

  • ۴۱ کشته و هزاران آواره در برزیل

    طوفان موسمی موجب شد

    ۴۱ کشته و هزاران آواره در برزیل

    طوفان جنوب برزیل را ویران کرده است و سیل در چندین شهر منجر به کشته شدن ده‌ها نفر و آواره شدن صدها نفر دیگر شد. مقامات روز چهارشنبه اعلام کردند که تعداد قربانیان از ۲۷ نفر در روز قبل به حداقل ۴۱ نفر رسیده است و ۴۶ نفر دیگر همچنان مفقود هستند. همچنین به گفته مقامات دولتی، حدود ۷۷۰۰ نفر خانه‌های خود را از دست داده‌اند.

  • فناوری‌های همیار سالمندان و معلولان

    فناوری‌های همیار سالمندان و معلولان

    این روزها تقریبا فناوری در همه چیز دیده می‌شود و به همه چیز نیرو می‌دهد، بخشی از فناوری تمرکز خود را روی افراد دارای معلویت گذاشته است. نزدیک به ۱ میلیارد نفر که ۱۵ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند، با معلولیت زندگی می‌کنند و هر روز با چالش‌های مختلفی روبرو هستند. فناوری همیار کمک بزرگی برای تغییر زندگی آنها است و می‌تواند به نوعی سالمندان و معلولان را در اجتماع و بازار کار ادغام کند.

  • بالاگرفتن تب خرید طلا در ترکیه

    شدت تورم و کاهش ارزش پول ملی موجب شد:

    بالاگرفتن تب خرید طلا در ترکیه

    خرید طلای فیزیکی، یعنی فلز طلا در مقابل ذخیره سهام طلا به صورت الکترونیکی در بانک، برای بسیاری از ترکیه‌ایهایی که به دنبال امنیت در برابر نوسان‌های ارزش لیر ترکیه هستند، سرمایه‌گذاری سنتی محسوب می‌شود. اعتقاد بر این است که بیش از ۵۰۰۰ تن طلا در حال حاضر به ارزش نزدیک به ۲۰۰ میلیارد دلار توسط ساکنان ترکیه در خانه‌هایشان به عنوان نوعی پس‌انداز شخصی نگهداری می‌شود و بنابراین از سیستم بانکی خارج شده است. همچنین طلا و جواهرات برای ترکیه‌ایها به عنوان یک هدیه سنتی در جشن‌ها، تولد نوزادان و در مراسمات دیگر اهدا می‌شود.

  • افزایش قیمت برنج و مواد غذایی در آسیا

    افزایش قیمت برنج و مواد غذایی در آسیا

    شرایط خشکی که انتظار می‌رود «ال نینو» و سایر تغییرات شدید آب و هوایی در اواخر سال جاری و در بیشتر مناطق آسیا ایجاد کند، بر محصولات کشاورزیی به خصوص برنج تأثیر خواهد گذاشت. در حال حاضر، تایلند، دومین صادرکننده بزرگ برنج در جهان؛ کشاورزان خود را تشویق می‌کند که کمتر برنج بکارند تا در مصرف آب صرفه‌جویی کنند. چنین شرایط خشک و شکننده‌ آب‌وهوایی در مالزی و اندونزی بر تولید روغن پالم که یک عنصر کلیدی برای تولید روغن پخت و پز به‌حساب می‌آید و بر تولید گندم و جو در استرالیا نیز تأثیر می‌گذارد. تغییرات در تولید و سیاست‌های مختلف کشورها برای تامین امنیت غذایی خود، بدون شک به افزایش قیمت‌ها منجر خواهد شد و آسیب‌پذیرترین اقشار را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

  • آسیب به منابع غذایی جهان در اثر گرما و خشکسالی

    آسیب به منابع غذایی جهان در اثر گرما و خشکسالی

    کمبود آب و خشکسالی سریعتر از زمان پیش‌بینی شده و شدت مورد انتظار کشاورزی را تهدید می‌کند. مشکلات افزایش دما، موج گرما و خشکسالی و سیل شدیدتر، امنیت غذایی را در بسیاری از مناطق به خطر انداخته است. با این حال نشست‌های مبارزه با بیابان‌زایی کمتر از اجلاس‌های آب و هوایی برگزار می‌شود و امکان عملیاتی محدودتری دارند. اما باید در خاطر داشت که از بین رفتن امنیت غذایی به معنی ناامنی آن در همه جاست. تغییرات آب و هوایی، خشکسالی، طوفان و سیل هیچ مرزی نمی‌شناسند، آنها برای رفتن به کشور دیگر به ویزا و گذرنامه نیازی ندارند.

  • خبرنگاران دغدغه جامعه را درک می‌کنند

    وزیر کار:

    خبرنگاران دغدغه جامعه را درک می‌کنند

    صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت :شغل خبرنگاری با تمام مشاغل متفاوت است و افراد حاضر در این عرصه دردی و دغدغه ای را در جامعه درک می‌کنند. 

  • چگونه میراث استعمار به خودش لگد می‌زند

    کاردی که به استخوان رسید

    چگونه میراث استعمار به خودش لگد می‌زند

    داستان استقلال کشورهای آفریقایی که سابقا مستعمره فرانسه بودند از کودتا و خیانت پر است. این کشورها که اغلب در دهه ۱۹۶۰ استقلال ظاهری خود را از فرانسه کسب کرده‌اند، پس از آن گرفتار فساد، کودتا، قتل رهبران ملی، تخلیه منابع حیاتی و هر شکل دیگری از نفوذ استعماری در آفریقا بودند. اکنون قدرت «فرانس‌آفریک»، یعنی حیات خلوت فرانسه در آفریقا به پایین‌ترین حد خود در 60 سال اخیر رسیده است. کشورهای مستعمره سابق با زور نظامیان در حال بیرون کردن فرانسه از کشورهای خود هستند و تنفر نسبت به فرانسه و غرب در حال اوج گرفتن است. اما آیا فرانسه مرغ تخم طلای خود را فراموش می‌کند؟

  • وضعیت شکننده بازار کار در میانمار

    وضعیت شکننده بازار کار در میانمار

    درگیری‌های نظامی و تحریم‌های بین‌المللی علیه میانمار، شرایط اقتصادی کشور را متزلزل کرده است. در میاناین کشور معیارهای بازار کار از جمله سطوح اشتغال، کیفیت شغل و بهره وری همچنان رو به کاهش است و به ویژه کارگران زن از این وضعیت آسیب دیده‌اند. این مسئله موجب افزایش اشتغال موقت در این کشور شده است.

  • سنگینی بحران آب بر دوش زنان و دختران

    سنگینی بحران آب بر دوش زنان و دختران

    گزارش پیشرفت در آب آشامیدنی خانگی، بهداشت و فاضلاب که از طرف سازمان بهداشت جهانی و یونیسف مدیریت می‌شود، با تمرکز ویژه بر جنسیت، اولین تحلیل عمیق از نابرابری‌های جنسیتی در دسترسی به بهداشت و آب را ارائه می‌دهد. این گزارش نشان می‌دهد که زنان و دختران بیرون از خانه و به طور نامتناسبی تاثیر عدم رعایت بهداشت را احساس می‌کنند. بر اساس این گزارش، در سراسر جهان ۱.۸ میلیارد نفر در خانه‌هایی زندگی می‌کنند که دسترسی به منابع آب در محل زندگی‌شان ندارند و در ۷ خانوار از هر ۱۰ خانوار، زنان و دختران ۱۵ ساله و بالاتر مسئول اصلی جمع‌آوری آب هستند.

  • تامین حداقل معیشت، خواسته بحق جامعه بازنشستگان است

    وزیر کار :

    تامین حداقل معیشت، خواسته بحق جامعه بازنشستگان است

    صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تامین حداقل معیشت بازنشستگی را خواسته بحق این بخش از جامعه دانست و گفت‌: در گام نخست حداقل یک نفر از منتخبان بازنشستگان با اصلاح ضوابط و آیین نامه‌ها عضو هیات مدیره صندوق بازنشستگی خواهد شد. 

  • شانس یک آخرالزمان هوش‌مصنوعی چقدر است؟

    بررسی‌ها درباره سناریوهای محتمل پایان تاریخ بشر

    شانس یک آخرالزمان هوش‌مصنوعی چقدر است؟

    وقوع فاجعه در تاریخ بشر امر رایجی بوده است. اما ظهور هوش مصنوعی در سال‌های اخیر گروه‌های مختلفی را به تکاپو انداخته است. بسیاری بر این باورند که زین پس فجایع بشری در ارتباط با هوش مصنوعی خواهد بود. در مطالعه‌ای که اخیرا در ایالات متحده برگزار شده است «کارشناسان» تخمین زدند که احتمال وقوع فاجعه تا سال ۲۱۰۰ حدود ۲۰ درصد و احتمال انقراض بشر ۶ درصد است. در برابر «پیش‌بینی‌کنندگان» احتمال وقوع فاجعه و انقراض را به ترتیب ۹ و یک درصد دانستند. البته باید در نظر داشت که هوش مصنوعی، حداقل در معنای فعلی این اصطلاح، بسیار جدید است. ظهور مدل‌های مدرن و قدرتمند یادگیری ماشینی به سال های اولیه دهه ۲۰۱۰ برمی‌گردد و این رشته هنوز به سرعت در حال توسعه است. به همین دلیل پیشرفت‌های زیادی به ویژه در زمینه رباتیک برای ظهور خطر هوش مصنوعی ضروری به‌نظر می‌رسد.

  • بار دیگر نسل‌کشی

    آنچه سودان از سر می‌گذراند

    بار دیگر نسل‌کشی

    درگیری‌های مرگبار در سودان سابقه‌ای ۲۰ ساله دارد. آنچه ۲۰ سال قبل در این کشور رخ داد بار دیگر در حال تکرار شدن است. در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی درگیری‌ها در سودان منجر به کشتار ۳۰۰۰۰۰ نفر شد و ۲.۷ میلیون نفر را از خانه‌های خود بیرون کرد. در آن دوره دیکتاتور وقت «عمر البشیر» گروه‌های عرب را در دفاع از خود مسلح کرد و در نتیجه درگیری گسترش یافت تا با دخالت سازمان‌های بین‌المللی در سال ۲۰۰۷ آرامش نسبی به منطقه بازگشت. اما از سال ۲۰۱۹ و با خروج نیروهای سازمان ملل از سودان ناآرامی‌ها دوباره بالا گرفته است. اکنون از زمان آغاز نبرد برای «الجینه» در ماه آوریل، یعنی بلافاصله پس از آغاز جنگ داخلی گسترده‌تر سودان، حدود ۱۸۰۰۰۰ غیرنظامی از این منطقه به چاد گریخته‌اند. اکثر آنها «ماسالیت» هستند، یک قبیله سیاه پوست آفریقایی که مدت‌هاست در غرب منطقه عظیم دارفور سودان گروه قومی غالب بوده است. تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که منطقه وسیعی از شهر در اثر آتش سوزی ویران شده یا آسیب دیده است و بین ۱۱۰۰ تا ۵۰۰۰ غیرنظامی جان خود را از دست داده‌اند.

  • آیا استرالیا می‌تواند رقیب چین شود؟

    رقابت بر سر استخراج و تولید مواد معدنی حیاتی

    آیا استرالیا می‌تواند رقیب چین شود؟

    اهمیت «مواد معدنی حیاتی» باعث شده تا استرالیا، ژاپن، کره جنوبی و برخی کشورهای دیگر به فکر یافتن جایگزینی در زنجیره تامین این مواد باشند. اهمیت «مواد معدنی حیاتی» در صنعت و تولید باتری باعث شده تا بخش مهمی از صنعت این کشورها به چین وابسته شود و در نتیجه با قطع شدن جریان صادرات چین، اقتصاد کشور آسیب ببیند. اکنون چین به تنهایی تقریبا ۹۰ درصد از عناصر خاکی کمیاب را در جهان تامین می‌کند. یکه تازی چین در این میدان به سرمایه‌گذاری چند دهه‌ای آنها در فرآیند تولید این مواد برمی‌گردد. اما برای مقابله با این وضعیت استرالیا ۳۴۳ میلیون دلار آمریکا برای پروژه‌های جدید خود در در زمینه مواد معدنی در نظر گرفته است. از طرف دیگر کره‌جنوبی، با جاه‌طلبی‌های جهانی در تولید وسایل نقلیه الکتریکی و باتری آسیب‌پذیر است، اما به نظر نمی‌رسد که انحصار چین به زودی شکسته شود.

  • استفاده آرژانتین از «یوان چین» در بازپرداخت بدهی بین‌المللی کشور

    برای نخستین بار اتفاق افتاد

    استفاده آرژانتین از «یوان چین» در بازپرداخت بدهی بین‌المللی کشور

    انتخابات ریاست جمهوری آرژانتین در پیش است و وضعیت اقتصادی این کشور متاثر از افول اقتصاد روستایی است که خود ناشی از خشکسالی بی‌سابقه‌ای در آرژانتین است. در این میان دولت آرژانتین در توافق بی‌سابقه‌ای با صندوق بین‌المللی پول و برای اولین بار بازپرداخت بدهی بین‌المللی خود را با یوآن چین انجام داده است.

  • تکنولوژی برتر یا امنیت ملی در زیرساخت‌های ارتباطی

    اتحادیه اروپا از کشورهای بیشتری می‌خواهد تا شرکت‌های چینی را از توسعه شبکه‌های 5G خود بیرون کنند

    تکنولوژی برتر یا امنیت ملی در زیرساخت‌های ارتباطی

    با بالاتر گرفتن رقابت اقتصادی و جنگ امنیتی در روابط اتحادیه‌ اروپا، آمریکا و چین اکنون اتحادیه اروپا از کشورهای عضو بیشتری می‌خواهد تا از شرکت‌های چینی در توسعه زیرساخت‌های ارتباطی خود استفاده نکنند. اما بنابه گفته‌ مدیران این صنعت در اروپا، فناوری هواوی اغلب ارزان‌تر و پیشرفته‌تر از رقبایی مانند اریکسون، نوکیا و سامسونگ است. به گفته‌ی کمیسر اتحادیه اروپا در بازارهای داخلی تا به امروز، تنها ۱۰ کشور اتحادیه اروپا «هواوی» را از ارائه خدمات شبکه‌های ۵G خود محدود یا ممنوع کرده‌اند. ایالات متحده و متحدانش، از جمله بریتانیا و استرالیا، هواوی را از فعالیت در شبکه‌های ۵G خود منع کرده‌اند. مقامات واشنگتن ادعا می‌کنند که فناوری هواوی و ZTE می‌تواند توسط پکن برای جاسوسی استفاده شود؛ هر دو شرکت و پکن این اتهامات را رد کرده‌اند.

  • فرانسه در پی تبدیل شدن به قطب هوش مصنوعی اروپا

    فرانسه در پی تبدیل شدن به قطب هوش مصنوعی اروپا

    با رشد هوش مصنوعی در سال‌های اخیر، اکنون بکارگیری این فناوری جدید در تولیدات و صنعت بیش از پیش اهمیت یافته است. فرانسه یکی از پیشروترین کشورها در هوش مصنوعی است که با ایالات متحده و بعضی کشورهای اروپایی دیگر رقابت دارد. با این حال هنوز بزرگترین مرکز هوش مصنوعی جهان آمریکا است که در این زمینه با چین رقابت شدیدی دارد. متخصصان معتقدند فرانسه قطعاً این شانس را دارد که در اروپا پیشتاز باشد، اما با رقابت سختی از سوی آلمان و بریتانیا مواجه است. به گفته مکرون، فرانسه همچون ایالات متحده یک شرکت غول در هوش مصنوعی ندارد، اما می‌خواهد دو یا سه «بازیگر بزرگ جهانی» در این فناوری ایجاد کند.

  • پاکسازی نمادهای نژادپرستی از فضای عمومی در بلژیک

    انعکاس استعمار در سطح شهر

    پاکسازی نمادهای نژادپرستی از فضای عمومی در بلژیک

    تاریخ استعماری بسیاری از کشورها خود را در فضای عمومی و به ویژه فضای شهری منعکس می‌کند. در میان کشورهای اروپایی بلژیک با سابقه تیره در استعمار کنگو قرار دارد که در اقدامی جدید و در سطح شهر بروکسل در حال پیاده‌سازی راهبردی علیه استعمار و جمع‌آوری نشانه‌های نژادپرستی از فضاهای شهری است. رژیم پادشاهی بلژیک به پادشاهی لئوپالد دوم بخش مهمی از ثروت بلژیک را در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم فراهم کرد. لئوپولد تعداد زیادی ساختمان، پروژه‌های شهری و کارهای عمومی را به طور عمده با سود حاصل از استعمار «کنگو» راه‌اندازی کرد.

  • رکورد بی‌سابقه تورم ۴۰ درصدی در مصر

    رکورد بی‌سابقه تورم ۴۰ درصدی در مصر

    افزایش تورم در مصر رکورد بی‌سابقه‌ای را ثبت کرده است. مصر با پذیرش تسهیلات ۳ میلیاردی و افزایش بدهی بین‌المللی خود به صندوق بین‌المللی پول اطمینان داد تا دارایی‌های خود را بفروشد. در این میان بانک مرکزی مصر نرخ بهره خود را یک شبه ۵۰۰ واحد افزایش داده است. تغییراتی که به کاهش ارزش پول در مصر انجامید. در نتیجه تورم ماه به ماه در مصر افزایش بی‌سابقه‌ای داشته و تورم شهری از ۱.۷ درصد ماه مه به ۲.۷ درصد در آوریل افزایش یافت.

  • بدبینی به پروژه‌های زیرساختی هند با وجود سرمایه‌گذاری فراوان

    پس از فاجعه تصادف قطار در هند

    بدبینی به پروژه‌های زیرساختی هند با وجود سرمایه‌گذاری فراوان

    پس از تصادف مرگبار قطار در هند که حداقل ۲۸۸ نفر کشته و بیش از ۱۱۰۰ زخمی برجای گذاشت، اکنون بدبینی‌ها نسبت به پروژه‌های کلان افزایش یافته است. این بدبینی نه تنها نسبت به حمل و نقل ریلی بلکه در جاده‌ها و پل‌های ساخته شده نیز وجود دارد. تخمین زده می‌شود که سالانه حدود ۳۰۰هزار نفر در جاده‌های هند جان خود را از دست می‌دهند. این حادثه به ویژه از آن جهت که دولت هند سرمایه‌گذاری زیادی در توسعه راه‌های ارتباطی کرده است بیش از پیش تعجب‌برانگیز است؛ امسال قرار است هند تقریباً دو برابر میزانی که اکثر کشورهای توسعه‌یافته برای حمل و نقل جاده‌ای و ریلی سرمایه‌گذاری می‌کنند در این بخش سرمایه‌گذاری کند.